Коментари - Ключови срещи в Държавния департамент на САЩ на българския енергиен министър | Бизнес.dir.bg
назад

Ключови срещи в Държавния департамент на САЩ на българския енергиен министър

Помощник-държавният секретар по европейските и евразийските въпроси Джеймс О'Брайън се срещна с Владимир Малинов, въпреки натоварената си програма

Обратно в новината
| Редактор : Елза Тодорова

Коментари - Ключови срещи в Държавния департамент на САЩ на българския енергиен министър | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрах с какво и за кого е КЛЮЧОВА срещата??

И как ще си купи Зеленски газ от Малкочлар без да падат зглобки в Булгаристан И така, какъв е истинският смисъл от действителното преминаване към рублата, когато се плаща за руска енергия? Ако се отървем от версията с дроселиране на мощността в Европа (между другото, не толкова лошо), тогава смисълът е да направим рублата търсена на външните пазари. Тоест всеки западен бизнесмен трябва да е сигурен, че ако имаше рубли, спокойно би могъл да купи в Русия газ, нефт, торове, минерали и т.н. Това е реалната стойност на стоковото обращение на рублата.

Поредната българска подлога на инструктаж във Вашингтон!

"Реалната диверсификация на ядрено гориво..." Такава ще има, ако купуваме на свободен принцип от Корея, Франция, Сащ, Русия, Канада.. Това, че заменяме досегашното от Русия и минаваме на такова което е извадено в Африка , продадено от французи на амеликанци а те продават на нас не е въобще "диверификация" а просто смяна на тоя дето ще ни дои. Уестингхаус колко реактора имат, как са в миналото като надеждност и обслужване? Добре, айде следвайки модерната мантра руснаците са лошите. Но какво плечи да имаме например оферта от АББ Швеция? Те за разлика от Уестинга имат поне минало в такива проекти. Какво ще правим отработеното гориво? На кой и при какви условия ще го даваме.. И какво значи "ще си партнираме с амеликанците за кибер сигурността"? Ама същите тези на които управлението на ядрените ракети са още на компютри с флипидискове ли ? Или същите които оставили две балистични ракети без надзор на обикновено военно летище свалени от самолет и тоя дето носел храна на повикване му направило впечатление че нещо не е наред та после се юрнали да оправят бакията... Амеликански разположени бази, амеликанците ще ни казват какъв газ и от къде да прекарваме и ползваме, амеликанци ще ни държат атомната енергия и горивото за нея, както и системата за безопастност и контрол и това ни правело независими!?! И ако се появи някой от лакеите като Хаха, Щерев, Пфф.. - да отговоря предвалително: не става дума да ги дадем на руснаци! Напротив, трябва наистина да имаме алтернатива но не и да сменяме плосто господаря.и гъза който на политическо нива ще ближат!

Джеймс О'Брайън се срещна с Владимир Малинов и той да му тегли една патка, въпреки натоварената си програма!!!