Ключова част от националната газова сигурност ще минава край Стара Загора

Новата ГИС „Стара Загора“, която е част от интерконектора IGB, ще бъде връзката на азерския газ с националната мрежа на „Булгартрансгаз“

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо,щом като газта минава толкова близо до Стара Загора,центърът за управление да не е около град Стара Загора

"Газта" е газ, природен газ и е от мъжки род, за разлика от голяма част от пишещите! Искаме другите да ни уважат езика, а самите ние не го правим!

Този инженер явно има нова физика за него. При начално 50 бар налягане, определено няма как да превиши крайно над 54 бар и не ще редуцира, а компресори ще му трябват да вкара газа в системата.

Абе голям проект ,голямо чудо ама обяви за работа няма .Зарата си потъва и без да са спрели Тецовете.От София помощ а дано,ама надали .

Кое налага центъра за управление да е в София?

И така 13 годин

Някой може ли да каже как се ценообразува тока ? за газта е ясно кой държи кранчето,но за тока които ние произвеждаме къде се оскъпява по веригата ?

Цената на тока минава през президентството.Докато е цар Мунчо,така ще е.

А газ на прилични цени за българи ще има ли?

Да, когато не е само Руски ще има.

каква па е тая национална газова сигурност? да им ева майката на всички български политици! без изключение!

Та там през 2016-та година министъркинка Теменужка НА ЕНЕРГЕТИКАТА МУ не откри ли някакна си виртуална газова връзка с Гърция? И по нея не премина досега и поне 1 куб. дециметър газ..

Ами нали Радефф я спря,как да мине газ.

ще използват старата инфраструктура която снабдяваше АТЗ с газ и димитровград! Нищо ново под слънцето!! Още по Тошово време там бе изграден газопровод който минава под магистралата!

Значи в Комотини измерват точно колко газ ни подават, а в Стара Загора колко точно получаваме, но по трасето има отклонения, които ще захранват някой си, и там вероятно ще го мерят на око, или направо ще го крадат.

Това сигурно е съобщение от Министерството на Истината. А цената ще намалява ли или ще е в съответствие с националната сигурност- т.е. ще се увеличава.

Управление е много добре.Но трябва да има и възможност за ръчно защото най добрият автомат е човекът.Силното залитане към дстнционно управление доведе Япония до аварията във Фукушима защото като спря тока,а японците смятаха това за невъзможно,се оказа че крановете за охлаждане на реакторите нямат ръчно управление. Докато намерят мотор генератори двата реактора избухнаха

Ако минава покрай Дъбово няма ли да е ключова?

И какво значение има откъде минава. Цената на газа е важна.

Все едно чета вестник Работническо дело.. Какъв комсомолски плам, какви огромни успехи, каква скорошна смърт и разпад на капиталиЗъма...

Отново ключови инфратруктурни проекти се разполагав в южна България, там има две граници и много проблеми, докато в северна пълно затишие, добър съсед, но бедна област. Каквото политиците ни направят друг не може да ни направи

Природният газ идва от юг, не от север. Мисли, преди да пишеш глупости!

какво значение има къде е при положение, че ще е с дистанционен контрол от София. поредното нещо създаващо работни места в София, а не в провинцията... и после защо се обезлюдява страната..

мине покрай циганската маала на Зарата да не се чудите що после сметката на газа не излиза