Китайска компания придобива най-големия производител на чипове в UK

Предполага се, че сделката е на стойност 63 милиона британски лири или 87 милиона щатски долара и ще се осъществи в началото на следващата седмица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китайците под мъдрото ръководство на ККП, ще изкупи и превземе света!

Те тез чипуи ши са гулеми кат автобусна гума.. Ебати фирмата за 100 млн. Ма саму и саму китайците да са монопол.

UK се превежда Обединеното кралство! А кой какво купил ,продал щом не движи българската икономика не е интересно!

колко да е голям за под 100 мил. долара. Един футболист струва двойно. Но, да се вдига шум и да мразим комунистите. А, че идват, да и никой не може да ги спре. По-добре от другите се справят с "капитализЪма". Страхувайте се. И няма край и няма край - така беше песента !!

Китайският комунизъм няма нищо общо с нашия уж, нашите са крадци и измамници! Китайците са хем комунисти, хем има свобода да правят каквото си искат, за сравнение, американците не могат да пият бира на улицата(забранено е), в Китай няма проблем!

това с бирата съм го преживял лично. Към 21 часа на прерона на влака за Лонг Айлънд, преди над 20 години. След цял ден ходене по слънцето си купих студена бира и се наложи да я пия в плик, криейки се в ъгъла на купето. Да не види някой и да се оплаче :))) Радвайте се, че нашата демокрация е с "друго лице" !! И въобще не ми хвалете хора, които се напиват от пет бири :))))

американци нека казват че са водеща сила в света.....!

и идва планетата на маймуните

По-голяма маймуна от Българинът няма ;)

Администраторчето, защо ми изтри коментара, все едно съм дал препратка към порнхъб, а не беше така! А? Все пак казах за тубата, а там цедката е по-голяма от вашата...

И кво толкова - нали това е капитализъм..който има кинти купува перспективните или конкурентни бизнеси...това го правят американците от десетилетия :) Защо да не го правят и китайците..или сте расисти!

сме антикомунисти.

Тая сделка е абсурд да се случи, бай Борис няма да я разреши и то с пълно право!

Ще се случи и още как. Те допуснаха да се оедрят двата най-големи мобилни оператора без да им дреме за инфраструктурата и пазара, разрешиха и да се ползва оборудване на Huawei, позволиха и ARM да бъде закупен. Да не говорим и за имотният пазар и чуждестранните "инвеститори" . Толкова са корумпирани че тези 100 млн. паунда дори не си струват занимавката за тях.

Тея се продадоха на китайците хаха уж били много велики а па НАТО щяло да ги възпира смях в залата те след десет години ще си купят целия ЕС както е тръгнало

Китайските комунисти изкупуват британските компании за жълти стотинки! Те така работи пазарната икономика!

Звучи много напредничаво за комунизма, но не е. Жена ми беше в Китай и каза, че по-див капитализъм не е виждала. Всичко си имат - бездомници, свръх-експлоатация на работници, свръх-богати магнати ... Комунизъм е само по име и има една партия. Реално си е чист капитализъм и пазарна икономика със силна намеса на държавата в чувствителните сектори (което се случва и на Запад, естествено).

да, всички печаливши компании в Китай са държавни, включително АлиБаба/Експрес. Водят се частни само на хартия... ...и те така, експлоатацията не е от частниците а от държавата. Ако направиш някакъв читав бизнес ще ти го вземат преди да си се усетил.

И как се върна жена ти? Много дупена, или само няколко пъти?

В Китай просто си направиха перестройка. Руснаците като по тъпи решиха да правят фасадна демокрация. Демек пак партията управлява с помоща на КГБ но всички се преструват че ги избират демократично в БГ съответно е както е в Русия. С две думи кинти те са в партията винаги :)

и знаеш ли от къде имат пари за да купуват? От боклуците, които продават на баламурници като теб.

Мда, а вие им слагайте мита колкото си искате.

ПАК СЕ СДУШИХА ... И СЕГА ПРАВЯТ КОМБИНА СА "НОВИТЕ ПАРИ", СИРЕЧ С "ЦИФРОВИЦИТЕ" ЗА ДА ВИ ОКАУШАТ С ЦИФРАТА, ОВЦЕ ПРОСТИ ! МЪКНЕТЕ ЛИ ВЕЧЕ И В КЕНЕФА "УМНИЯ" ТЕЛЕФОН ... АМИ ТО ЧИПА СИ Е ВЪВ ВАС ..БЕЗ ДА ВИ ГО БИЯТ ПОДКОЖНО .... АМА И ТВА ШЕ СДТАНЕ .ХА Х АХА...

Шанхай,Гуанджоу,Ухан изглеждат и са за Ню Йорк и Лондон , както е София за Силистра. Като мащаби и бизнес. Ню Йорк и Лондон са Силистра разбира се. Подобно е положението и при Китай към Великобритания ,а вече и към САЩ.

Ама разбира се. Ти май не разбираш какво означава световна борса и какви пари преминават през нея от сделки само за един ден. Хубаво е да знаеш, че става на въпрос за трилиони долари.

То в Силистра все повече ще се оказва , че се живее по-добре отколкото в София. Лъскавите фасади в Китай не променят мръсния въздух, некачествената храна( 7% от ориза е фалшив- стиропорени зърна), лудницата и експлоатацията от висшите партийци над непартийците. Мравунякът не е пример за човешко общество. За производителност да, но не и за общество за живеене.

Вие сигурни ли сте, че е голям производител на чипове? Защото компании като нвидия, майкрон технолоджи, тексас интрументс и Интел струват по стотици милиарди.

Nexperia е не каква да е фирма от Нидерландия, а Philips, след разделяне на бизнеса с полупроводници, от този за потребителска техника. Самото притежаване на NXP от Китай е вече сериозен проблем!

И какъв точно е/ ти е проблема?

Strikercho

Щом не разбираш, явно си живял в пещера е последните 20 години.

Проблем за кого? За нас българите проблем няма!

Трябва да се радват, че са ги купили иначе фалират.

Панелка в Пекин струва над 2 милиона американски долари. "Гарсониерка" Сметайте къде са те, къде сте вие И няма нужда да коментирате..

Колко да е голям производител, щом за 63 милиона го купуват... Големите произовдители на чипове неможеш с 100 милиярда да ги купиш

некви льольовци са... 60-80 милиона, хах.. то само едно сериозно оборудване струва повече!

Все ми се струва че за милиарди става дума ,,,,, преводачи :)

Пич, това е Дир.бг - нещо като микс от Пик и Шок - тук всичко е мега, супер, дупер или ултра ... според зависи кой плаща и каква е опорката на НПО-то дето дава мангизите.

Спокойно, вода има за всички. Из дневника на кораба Британия.

Китайците купуват скоро Американското и Английското знамето ще е Китайско а Немското Арабско-

Така са казвали на времето и за Япония, но не се получи...

Нали затова направиха и Брекзит моженниците Бо и приятели, за да си разпродадат гъза на китайците без да им се бърка ЕС със забрани

кактв ес- половината среден бизнес в германия е китайски вече

Китайците тихо придобиват компании и активи с които скоро ще станат първа световна сила. Тежко и горко на човечеството.

няма как да стане, мачкат ги жестоко в Китай. От смачкани емоционално хора не очаквай генератори на идеи. Винаги ще си останат работилницата на света, затова купуват компании - нямат идеи, могат само да произвеждат в големи количества.

"Британски активисти призоваха правителството да преразгледа сделката съгласно Закона за националната сигурност и инвестиции поради опасения за значителна заплаха за икономическата и националната сигурност на Обединеното кралство." Ей това показва какво означава да има поне някаква форма на общество.

доживяхме и това - китай да 'изнася производство' заради 'еФтина' интелектуална собственост