Китай започва общонационална акция за стимулиране на вътрешното търсене

В кампанията ще участват 179 ключови града, повече от 100 000 фирми, ще се се организират над 2800 мащабни събития

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи има разлика от произведен в китай западен продукт и китайски продукт. Много лесно се хваща чисто китайско менте по тегло и дължина на захранващия кабел. Руските форуми са пълни с академична мисъл как да различим кое китайско става и кое не. Особено ценно беше изследването им за връзката между качеството и надписа дали с china или е prc. Ако човек не иска да губи време и да се затормозява дава повече пари за марков продукт колкото и снобски да звучи. Аз лично предпочитам втора ръка v-серията на лг дори пред нови ябълки и самсунги, но това е заради субективни причини! А че китайците с пари рядко купуват нещо чисто китайско е факт обусловен и от нац. им психология! Знам колко щастлив беше китайски програмист работещ в щатска компания в Шанхай, когато успя да се запаси с "истинско немско" сухо мляко на онлайн разпродажба приключила за секунди!

Писна ми от китайските боклуци. Те са "Купи и хвърли". За съжаление просто няма друг избор на пазара. А вероятно скоро ще се появят стоки със залепен етикет, че е произведено някъде другаде...ама то само опаковката...

Много си малък и не помниш преди 50г викахме японски боклук преди 30г турски боклук не си оригинален ама хич

Пекин е у виетнам, така че купувайте Северно Корейското

И кво им е китайското например на жълтите телефони! Операционната система Андроид, процесора Куалком, камерата германска .... само пластмасата е китайска на тия телефони! Пълни смешници са китайските комуняги!

Купи с нещо истински бюджетно китайско от типа на cubot или elephone и ще видиш какво е да те използват не за бета, а сигурно за зета тестер, особено ако са експериментирали (икономисали) с батерията и екрана!

То само с призиви ако ставаше ... И у нас е "изберете българското". Отидохме в Албена - банята има малко прозорче и няма вентилатор да извежда парата вън, комарника на балкона скъсан, асфалта на пешеходните зони в лошо състояние, лампите не всички работят. Отидохме в Несебър и гледахме как туземното население се отнася с туристите, които не знаят езика. Баджанака в Германия намира български стоки (хранителни и не само), които са по-евтини с 20-30% от същите в България. Изберете българското бе, изберете го!

Те и самите китайци са достатъчно умни да не купуват своите ментата.

Тия откъде намират некитайска стока? Аз умишлено търся такава и освен част от храните и много малка част от дрехите, всичко друго е китайско. На практика всяка стока с цена над 100 лева която съм купувал е произведена в Китай. Това е цялата техника последните поне 15 години.

Толкова гледаш. Твърдите дискове са или от Република Китай (Тайван) или от Индонезия, паметите също са корейски / китайски (демократичен Китай), много от чиповете също не са в КНР. Аз се опитват да ги бойкотирам китайците, но често нямам избор. Логитек си произвеждат мишките и клавиатурите предимно в КНР.

Същата работа, избягвам всичко китайско, но почти няма друго.

Аз не съм в Китай, но се включвам в акцията. Имам два китайски телевизора, два китайски телефона и още доста по-дребни (по цена) китайски изделия. Предвиждам скорошна смяна на телефоните, пак ще са китайски.

ХАХАХАХАХАХА Всички комундета от русАфили станахте чайнофили след провала на плешивия кгб макак и кенефа раССия!

Пий си лекарствата Старшинка и спри да тролиш !

Няма как да стана фил на някаква доскоро велика държава, на която населението и мре като мухи, ама тя не е в състояние едни маски да зашие.

Маска не могат да шият, но пращат хора на Луната и Марс! Друго си е да си фил на кривозъб жълт иззрод, който яде всичко, което мърда!