17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нещата трябва да се сложат в контекст. Китай, на глава от населението, използва по-малко енергия от европееца и американеца. В същото време, голяма част от тази енергия отива за производство на продукти които европееца и американеца купуват. С други думи, ако въглеродните емисии отговорни за производството на всяка стока внесена в ЕС или в САЩ бъде калкулирана към емисиите от тези държави, то Китай ще изглежда МНОГОКРАТНО по-зелен от зелените ЕС и САЩ. п.с. Китай далеч не са ми любими, но нека говорим с факти.

Повече от три дни без електричество, би означавало край на цивилизацията Така че никакви запаси няма да помогнат. Връщаме се в средтите векове, а при масовата техническа неграмотност, може би и по-рано.

Абе, вие пак ли искате да останем без тоалетна хартия и мая?

Що бе? Какво общо има тоалетната хартия у нас и недостига в Китай, който изглежда се готви за търговска война?

Австрийското министерство на отбраната в офицялната си страница също съветва гражданите да се запасят с храна, вода, лекрства и т.н. за тази зима. Предвижданията са за възможно спиране на електроенергията и в последствие блокаж на страната. Ще се опитам да сложа линка ако някой го интересува https://www.bundesheer.at/archiv/a2021/blackout/blackout.shtml

"офицЯлна"?!? И за кога точно става въпрос? Защото подобни инструкции съществуват още от времето на студената война....