Коментари - Китай санкционира няколко американски компании заради износ на оръжие за Тайван | Бизнес.dir.bg

Коментари - Китай санкционира няколко американски компании заради износ на оръжие за Тайван | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама ни мой тъй бе.... само америка има право да санкционира....

Абе защо у американците толкова оръжие, те никога не са водили война на своя територия, нито някой ги заплашва?!

Новина от 2014: "В началото на годината Ройтерс съобщи, че два от подизпълнителите на Локхийд Мартин по производството на Ф-35 - Нортроп Груман и Хъниуел, са получили разрешение от щатските власти да използват части, произвеждани в Китай. До този компромис се е стигнало, за да не се забавя допълнително програмата, която и без това изостава значително от планираните срокове." друга от 2022: "Пентагонът е спрял приемането на нови самолети от модела Ф-35, за да провери дали магнит, използван в двигателя на изтребителя, съответства със законите за доставки на Съединените щати, които забраняват използването на неразрешено китайско съдържание" Всъщност във Ф-35 има 35 чарка и агрегата произведени в Китай или от китайски фрими... лесно се помни нали 35 за 35;)

Малеее, страшни санкции! Това са като руските санкции срещу европейски и американски фирми. Само, че в случая са от страната на Ковид-19 и ментетата - китай:)

Абе не знам за контрасанкциите от Русия към Европа..... Ама Европа е в рецесия, стачки, протести, кредити, затворени големи бизнеси, бизнеси които се изнасят от Европа и отиват в САЩ и Азия.... Ти си говори/пиши колкото искаш. Реалността е друга.

Хора каквото повикало такова се обадило. Какво да се прави те налагат санкции за Русия а на тях не могат Китайците заради Тайван ли ? Ето че могат те и много повече могат но не искат за сега . Само не ми е ясно защо Америка вместо приятели отчаяно се бори за врагове и за воини ок закъсали са но това за тях не е решение как не го разбират не се спасяват унищожават се сами. Русия и Китай ще ги нападнат тях първо после паднат ли те останалите ще са лесна жертва .

Ами, започва се. Все още ли някой си мисли, че Русия нахлу в Украйна само защото Путин се е събудил с дупето нагоре? Идея си нямам дали могат да правят перални руснаците, но във фундаменталната стратегия са абсолютни хегемони.

От Мексико най много си внасят нелегални емигранти и бял прах.

ТО па изброените фирми се счупват да продават оръжие на Китай. П.П. В нито едно американско или европейско оръжие няма китайски части, а единствено суров материал (метали) в малки обеми с много сериозен контрол върху качеството, които могат да бъдат заменени веднага. Това са известни принципи на индустриалното производство - да имаш повече от един източник на компонент/материал. При оръжията има и други, още по-завишени изисквания.

тия фирми имат и други дейности свързани със чисто гражданско производство и доставки на материали! А бе що сме такава бедна държава , а имаме толкова умни хора като теб???

Пак ти казвам - стратегическите производства на САЩ не зависят от Китай. НСА дори сами си произвеждат някои чипове, не разчитат дори на американски фирми! Второ, прочете ли (ама много внимателно) за какви фирми става дума? Те нямат гражданско производство - за това си имат други фирми от групата. Организацията на производство в оръжейните фирми отговаря на по-строги изисквания и процеси и е неефективно да се прилагат към гражднаски продукти. И на въпроса ти - бедна държава сме, щото простите са повече от умните - гледат към Русия (която винаги ни е мислила злото), и гласуват за тулупи и късопишковци

ти задмина про100киро по акъл, бре. Тез компании търгуват не само с това. В момента и дядо ти коледа си прави играчките и бомбичките в Китай.

Защо коментирате неща от които не разбирате?

Да обобщим: Сащ изнася Технология за Тайван, която уж е част от Китай според Китай. Демек Китай санкционират Сащ че изнася за Китай Оръжие.. Освен ако Тайван не е Китай а китай ИСКА той да стане част от Китай :) Малко си противоречат :)

незнаеш историята на острова драги ! Тайван си е Китай! Тайван в момента са нещо като македония и украйна на Азия! Чети бе душа, така поне ще разбереш че евроатлантическия рай е ад!

Бил ли си там (аз да), знам им и историята. И то доста добре. Предлагам ти да се дигнеш и да си върнеш Македония. Местните албанци и самите македонци ще те спукат от бой :) Не не е "Малко, като Македония". А е супер развита екс-колонялна държава в която са наляти мноого знание, организация администрация, университети и тн. Хората там не искат да са като/част от Китай. Съвсем между другото, Един българин е женен за дъщерята на човека, който е приключил колониалният статус на острова. Може да видиш и какъв е договора при договарянето на новият статус на Тайван, след това. Общите приказки .... другаде.

година Ктай и Тайван бяха на път да се обединят, само дето американските вестници изкараха "факти" с които обвиниха тогавашния тайвански президент в корупция... и американскта администрация беше "принудена" да се намеси във вътрешните работи на Тайван Апропо точно в онази година работех в Май Ляо;)

Край! Свърши се с великата Америка! Край! Русия победи! По-бе-да! По-бе-да! По-бе-да!

Надървил си се, освободи напрежението. ХАХАХАХА

Поста на човека е сатира

китайците да врътнат изцяло кранчето на краварите... Не ми се мисли за 6 месеца какви граждански войни и какви трилиони зелена тоалетна хартия ще напечатат ония в краварника! И пак няма да имат какво да ядат, нито гащи и чорапи, които да носят... Дано Путин и Си да са им намазали въжето вече.

А сега се събуди и си извади пръстите от контакта :) Хаха ... Точно за шест месеца всичко което се прави в Китай ще се прави в САШ, Канада, Мексико. А и една голяма част от изброените неща се правят в Турция... Сега прочети и помисли внимателно - САЩ е икономика номер 1. Икономика номер 2 разчита само на експорт на продукти към Номер 1 и 3,4 и т.н. Китайците не са луди да си врътнат кранчето сами, щото именно това което описваш ще се случи в Китай ... Та те имат огромни проблеми дори при легата стагнация там , какво остава да им падне експорт (респ. БВП) с 40% Та, да питам - ти чуваш ли се какви глупости дрънкаш?

така е, но пропускаш ИНДИЯ.... Вече има диверсификация натам. А Корея, Малайзия, Виетнам и Филипините, чакат с отворени обятия да пратят натам производство.

Много малоумно изглежда като транскрибирате имената

Ако се стигне до патклама тия компании ще доставят оръжието в Китай съвсем безплатно, но то ще върви с Америгън Джи Айс.

Голям праз. Така или иначе САЩ нямат повече амбиции да правят бизнес в Китай

Ако не е Китай Америка е обречена. Ако пък Китай си потърси заемите Америка е ФАЛИРАЛА и трябва да продава.

Пак разсмиваш кучето на съседа . Заеми от китай .... тази заблуда умря заедно с другите две: Ще измрете от студ без руската газ и за три дни в Киев.

Gugnelid

Каменчо, доста е просто - пишеш в Гоогле-то "най-големи държатели на американски дълг", но на английски и виждаш кой е на второ място.

Дългът е средство, Когато си във война с някой, дългът е .... :) Особено когато валутата ти е хем виртуална хем търсена. Хората са измислили термина Дефлация не случайно. Когато имаш Мноого пари и произвеждаш Мнооого - а никой не ти ги ще, защото и друг го прави вече - тогава не само се свиваш, а само обесценяваш каквото имаш на световния пазар. Сащ и европа са Малко хора за площта си, както и за ресурсите си. Китай не може да си е самодостатъчен без чуждите икономики. Пробваха, няколко пъти. Там на 4тия месец ще мрат от глад и икономиката ще се срине със или без ресурсите на русия.

Ще ви разплетат чорапите от мъка. Зер ще продадат на сКитай оръжие :)

ами те на Китай не знам какво ще продадат, ама със сигурност половината им части/материали идват от Китай ;)

Аз пък знам, че вече тече пограма по импортозамещение в САЩ и набиване на китайски канчета. Вече Мексико има двойно по-голям импорт в САЩ от великата Китайска Народна Република. На Мексико се удвои, на Китай падна два пъти. В Края на Века населението на Китай и САЩ ще се изравни.

Посмали манго... Никой не слага китайски отверки и часовници в съвремени оръжия . САЩ и Европа се разделят с Китай . Има много други цигани по света където може да се правят фабрики ...ако изобщо има нужда от хора.

Gugnelid

Така, така, Мончо, сине майчин. Те затова американосите си трошат краката да ходят до Китай и да търсят кой да им обърне внимание... мдам, така ще да е!

"В Края на Века населението на Китай и САЩ ще се изравни"? хахах от къде ги измисляш такива глупости ве, а иначе е все едно да кажеш, че САЩ се отказват от петрола от Близкия Изток и ще купуват от Андора, Чили и Занзибар ;)

Така се прави!