Коментари - Кирил Домусчиев: Енергийната мафия и корупцията пак ни превзеха | Бизнес.dir.bg
назад

Кирил Домусчиев: Енергийната мафия и корупцията пак ни превзеха

Председателят на КРИБ коментира позицията на Васил Велев, председател на АИКБ

Обратно в новината

Коментари - Кирил Домусчиев: Енергийната мафия и корупцията пак ни превзеха | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що зема милионите от ббр да си строиш вятърки и слънчаци? или другите ка кораби??

Тъпанарите от дир пак ми блокираха коментара. Снимах го и ще го пратя в ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

Крадецът вика : "Дръжте крадеца"!

Ами защо не питате народа как живее с тия цени не само на тока ами газта, парното, манджата... Питайте ги и той ще ви каже какво ви мисли деева ваща мама мазна.

ЗАТВАРЯЙТЕ ФИРМИ - ФАБРИКИ - ЗАВОДИ - НИЩО НЕ СТАВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА.

ТРЯБВА ВСИЧКИТЕ ДА СЕ ВДИГНЕМ НА БУНТ - НЕ СТАВА НИЩО В ТАЗИ ДЪРЖАВА. ПРЕЗИДЕНТА СИ МИСЛИ САМО ЗА ВТОРИЯ МАНДАТ . ДЪРЖИ СЕ КАТО НЯКОЙ ПЛЕЙБОЙ.

Тоз па! Ти чувал ли си, че все още не сме президентска република и работата на президона е да си бара... и да ходи по срещи. Да си виждал президона работа да върши досега? Плювню се появяваше само да обясни евроатлантическите ценности и никой не се вдигна, та сега ли да се вдигаме?

ДАВАЙТЕ ДА СЕ СЪБИРАМЕ И ДА ГИ ИЗМИТАМЕ ОТ БЪЛГАРИЯ . НЕ ВЯРВАМ И НА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО - ДА ГИ ИЗСЕЛИМ ОТ БЪЛГАРИЯ.

ЕПА ТО СИ Е ТАКА ОТ 30 ГОДИНИ...

в гърция и мафията го продава скъпо....

Отива в Македония, Сърбия и Румъния по 220 МВт, Гърция 180 МВт, а от Турция внасяме около 50 МВт

МВТЧh e eнергия МВТ е мощност

около £400 паунда на година плащам за ток и £500 за газ за нуждите на двустайна къща (две спални, хол, трапезария, кухня) . На месец това са малко над £80. Тук ми взимат дневна такса за връзка с мрежата - ползваш или не плащаш дневно + енергията е на цени като в България, но вместо лев е паунд. Тук минималната заплата е £1400 Има нещо много гнило в България!

Гнилото е в англия.първо тия стаи са като килери По мязат на български килери.Второ - говори ми в квадратни метри.трето - климата в Англия е по Мек зимата . Четвърто - явно не ползваш нищо .

ще ни принудят да се качваме на електрички, но най-добре е да са с преносими акумулатори за домашно зареждане - вж бг ел кола на http://rentelex.tech

бай ганя не го интересува, че тока е до небето за бизнес ... не го интересува, че високата цена на тока косвено се плаща пак от неговият джоб ... бай ганя се интересува на другия да му е зле ... Киро бил се оплакал ... гела има бизнес, нормално е да се оплаква когато тока е в пъти по-скъп от други европейски държави, нито е добре за него нито е добре за българската макар и малка икономика, ако има няква Само кръгъл идиот може да се радва, че бизнеса е недоволен от високия ток.

Кого подкрепяхте доскоро, че се и учудвате? Мутрите и корупцията. Кой направи тези простотии в енергетиката? Бб и калинките му!!! Кой, кой, кой?

е на нас не ни прави впечатление особено кви са ни цените, щото те винаги са си били преебавателни за народа и то на всичко

Ми сключи си Дългосрочен договор ве тарикат, що купуваш ток за милиарди ден за ден, май щот има далавера освен пет дни в годината

всяка ново нещо налагано от ЕС или Държавата е да ни стане по-скъпо, трудно и неприятно и на населението и на бизнеса... ФАКТ! Сега това е ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА - ще ни позеленеят лицата като видим сметката, както сега с ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА... Мафия от крадци и продажници - защото им се позволява от "правосъдието".... Калинкова държава

Без зелена сделка Земята за нула време ще бъде съсипана и цената която ще плащаш тогава е в хиляди пъти по-голяма от тази която ти се струва голяма сега за Зелената сделка.

А Ковачки какво мисли по въпроса?

Хахахаххахаа Кирето за Мафия и корупция бахахахахах стига вицове положението не е за черен хумор :-)

Нема да се плашите ! Като приемат пакета мобилност наште празни тирове ще ги напълним с батерии и ще ходят до Германия да зареждат ток за заводите на Киро, че тука е много скъпо и само източват бизнеса.

Домусчиев не беше ли оня който фалира корабния завод и остави стотици семейства без работа?

а колко ли е в братска Русия

Там няма свободен пазар. Инак е 6.81 руб за 1 кВт.ч или 15.5 ст.

Иванееее, Иванеее , спасение няма !!! Удари ме тока от Костовата "приватизация" и още ме държи с високо напрежение !!!

От приватизацията на Жан, Царвула и Гей станишев токовият удар е мнооооооооооого по-голям

Жан доказано краде най-малко. Никой не е крал повече от Боцко и черния циганин Костов, обаче те двамата трудно ще оборят кой от тях е откраднал повече. Станиша с позорната си коалиция не може да им се опре вече на малкото пръстче.

Жан отказа да приватизира и затова му спретнаха цветна финансова революция с курса на долара. Запомни глупако, Жан отказа да приватизира структуроопределящи предприятия. Жалък трол!

Толкова малко краде, че фалира 10 банки, осигури ни 3000% инфлация, разпродаде всички печеливши придприятия с масовата приватизация за свойте хора в приватизационните фондове, ликвидира целият държавен резер и го остави на 100 милиона долара - за сравнение Костов го направи 5 милиарда долара. Чак и житото изнесе Жан..

И нищо не е отказвал Жан. Напротив вкара структороопределящите предприятия в списък за изолация и ликвидация заради дълговете им. А самият Жан обяви, че балансовата стойност на всички български предприятия през 1996 г е 520 милиона долара и че годишно всички те реализират загуба за близо 500 милиона долара. И ето това остави след себе си.

Като вземат да си пребъркват едни на други джобовите е забавно. А сега са и едни изборни времена не е така лесно да прехвърлят всичко на народа

Хунтата на Радев и Прокопиев ще срине държавата до два месеца! Чака ни Виденова зима 2 !

Да, но по-добре тяхната хунта, отколкото тази на Боко, Домуса и Шиши.

Ще говорим пак зимата кое е по-добре. :)

Високите цени на енергията не ме изненадват, особено като са има предвид кой управлява държавата в момента. Все пак Радев и неговите хора дойдоха на власт с идеята да лапат, не с някакво желание да придвижат БГ напред. Нека сега техните избиратели да им сърбат червената попара.

Тъй ами, друго си е да си знаеш. Плащаш си чекмедже данъка и бизнеса ти цъфти и държавните поръчки ти струят...Въобще, РАЙ!!

В испания тока е над 70 стотинки за крайния клиент.Там слагат изненадите в края на сметката .Няма такъв ток - 15 цента за киловат.Това е борсов ток . После ти слагат едни такси един абонамент ....

Някой от вас вдява ли въобще на какви цени осъмваме точно преди зимата или "Киро е маскара" и въпроса приключен? Не говоря само за ток. По всички пера, за които се бъркаме в джоба. Забелязахте ли или всички се отплеснахте по Киро. Оня депутат от БСП, който каза, че 80% са дебили, знаете ли защо го изтърси? Съвсем нищо ли не остана по горните ви етажи?!

Приятелю, тез които знаем кво е две и две отдавна знаем, че инфлацията ще е убийствена, не само в този, а и във всеки сектор! Паричното обръщение нарасна многократно, парите вече нямат стойност, всеки сам се спасява! Или Печелиш повече от инфлацията или живееш по скромно(мизерстваш) от инфлацията! Що някой трябва да прави нещо за Вас!

Мафиот се жалва от други мафиоти - така трябва да е заглавието на статията. Кире внеси си евтин ток от Германия или Франция бе. На картинката там е най евтин , ама като ти сложат преноса и ще стане по скъп май. Иначе сте големи бизнесмяни бе Кире , давате по 800- 1000 лева заплата и се мислите за голямата работа. Е то ,че си има мафиоти в енергетиката има същите като тебе.

Абе факт е че никой на държавно ниво не се изказва по темата или съм пропуснал. Нещо тъпо нагло и брутално се случва прилича ми на обединените ИТН и ГЕРБ

Изказаха се и накараха ТЕЦ Марица 2 да пусне 4 блока

Теца работеше на два. Пуснаха още два.

Кире, Киреее, защо не рИва когато ти опростина 60 млн. от даннъци. Са си ревна мафиоти, корупция.

и му издигнаха лудогорец пардон хуйфарма арена :-) с държавни пари

Кирилчо докато ядеше баницата и големия Шопар Баце ти даваше тлъсти порции всичко беше чудесно, добре дошъл в реалността спри да лакействаш на Баце, Шиши и тн. а се бори за истински неща, като свободен пазар на тока, тази схема с цената на тока още при Баце се наложи.

Е па как да ни риве, като преди се даваше ей така, а сега трябва се бори!

Киро не е стока, но е абсолютно прав в изброените доводи и всеки трезвомислещ човек би следвало да го разбере. Проблемът не е че на Кире му се е вдигнала цената на тока. Проблемът е че е висока за всеки, който се опитва да развива някаква частна дейност. Това прави икономиката ни крайно не конкурентноспособна, което от своя страна води до безработица, бедност, ниски нива на заплащане. Енергетиката не се управлява в интерес на българският данъкоплатец, а в интес на печалбарството, без оглед на последствията. През следващите месеци, веселбата ще е пълна.

Проблемът като цяло е, че Кирето не е част от решението, той е част от проблема. Той е вътре в далаверите, той от онези, които довчера намазваха, а днес се опитва да излезе сух от водата. И когато Кирето ти каже "Добър ден!" гледай накъде е слънцето. Той никога не е бил загрижен за хората и няма да бъде, но щом е в негова изгода, защо да не се направи на загрижен? Между другото, енергийната мафия и корупцията са свързани с КЕВР пряко. А сега вижте кой е шеф на КЕВР и ги е оставил да си безчинстват, съгласявайки се с всяко тяхно искане!

Глупости. КЕРВ няма нищо общо със свободния пазар. КЕРВ има общо с цените на регулирания пазар. КЕРВ не казва коя централа да се пусне или спре.

Хайде сега да видим ти ли лъжеш или новините? Защото по новините казват, че всяко увеличение на цената на тока е съгласувано с КЕВР. Няма ли разрешение, не се прави, защото КЕВР им се явява регулиращ орган.

Айде пак прочети, тъпако. КЕРВ определя цената на регулирания пазар, а не на свобдния. Даже тъпака си няма понятие от функционирането на свободния пазар

кое не е така? Известен факт е, че АЕЦ Козлодуй 85% от тока го изнася. Ама за бой са зелените - колко милиарда спестихте като не пуснахте Белене? А колко пестите всяка година? Ще ви кажа - по 2 милиарда всяка година пестим. След 20 години ще сме спестили 40 милиарда....ехеее колко ще сме напред....

Как ги правиш тези малоумни сметки? Козлодуй е на печалба за миналата година с 260 милиона ЛЕВА За да се изплатят 10 милиарда евро или 20 милиарда ЛЕВА за АЕЦ Беляне трябват 20 млрд/260 млн = 77 години. ако сложим лихвите от примерно 4% вноската трябва да е около 900 милиона годишно или БеляНЕ трябва да продава на 3,5 пъти цената на Козлодуй 24 часа/7 дни/52 седмици денононщно на цена от 3,5х6= 21 ст./кВтч. за да може след 80 (осемдесет) години да се изплати. Само че екстремните часове и дни в които цената стига 30 ст/кВтч се броят на пръстите на двете ръце. Вечер консумацията пада на 3 000 МВт, а износа на нула. Какво ще правиш тогава тоя АЕЦ? как ще събереш пари за вноската от 900 милиона лева? Или да спрем Козлодуй за да може БеляНе да печели и да се изплаща като продава на НЕК за 22 ст/кВтч. Забележи че консумацията нараства през деня, точно когато фотоволтаиците могат да правят по 20 000 МВт при консумация 5000 МВт. При това е доказано, че производството на 1 кВтч струва 1 ст. от фотоволтаиците, а изплащането при цена 20 ст/кВтч на началното вложение се изплаща за до 2 година, а не за 80.

Абсолютно всичко след Борисов тръгна нагоре. С много малки изключения. От всички браншове се държат като развързани побеснели кучета. Къде е държавата?! Кой позволи? Защо?

Знаеш ли, че едно нещо до като не го разбуташ не мирише?

Блатото! Не това, което си помисли.

С ядрена електроцентрала и цените почти три пъти по-високи от нормалните държави. ТРИ!!! Айде у лево !

педал га ручаше кифтетата що не рева, а чак сега...

Делиорманският феодал и крал на амфетамините на мутрата от Банки е виден борец срещу мафията.

Щом тоя се обади значи да чакаме поредния фалирал футболен клуб.

Па ти да знаеш каква дъждовна есен иде ...

не бил мафиот, ха ха ха.

Важното е, че цените на тока, водата, парното, горивата, метала и пластмасата скачат яко нагоре! От това по-хубаво няма! Киро е мафиот, няма проблем - ще плащаме на скъпото.

дали е мафиот не знам, ама си е пидик, а гел слага сигурно на много места!

Чакайте! Още не се е започнало. Мандраджиите все още опипват почвата, не са се развихрили даже. Много бързо ще си спомним всичко.

Ти от кои си – от мафията или от корупцията?

борците срещу мафията дойдеха на власт и понеже спреха корупцията цените фръкнаха на горе или що???

Кирчо, като "майстор на спорта" в тази дисциплина ги разбира нещата... Интересното е само от коя хранилка е изпаднал та се раздрънка.

Ееееееех така е. Щом аз нямам далавера, значи тези които имат са измамници. А това че ме хрнтутеха 10 години е нормално - то ми се полага по рождение. Не знам защо този човек смята че при всяко друго правителство отново ще е в контролиращо положение в държавата

Щом тази мъжка курва ревна, значи нещата вървят на добре. Кирчо яко ближе задника на бойко. Да си трае, защото ако имаше правосъдие, щеше да лежи в затвора.

Докато във фактурите има такса "В полза на обществото", значи мафията си държи нещата в ръце.

Олигарските да си траят.

Щом и тоз ревна, значи сме на прав път.

пътя е на зле, ако не си разбрал, щом и този ревна...

този пак се е надумкал с херцa. спри се бе, ще ти окапе косата с тия "бузи" "Мафията вика "долу мафията и "оставка""

Внимание! Мафията се опитва да застане начело на борбата с мафията.

Мафията е в Банкя и росенец !

ама що цените 10г при ""мафията"" са по ниски от сегашните при не мафията на радеф