КЕВР задължи "Топлофикация София" да разясни за високите сметки

В тридневен срок "Топлофикация София" ЕАД следва да представи на Комисията пълни данни за количеството топлинна енергия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя Иванов жив ли е - тъй като е на преклонна възраст,се говори,че бил гушнал чимшира.

Фалит, одит, съд !!!

Продължават да ни успиват, като сравняват сметките ни за парно през м.март тази година с тези за м.март миналата година. Защото ще намерят глупавото оправдание, че тогава било по-топло. А аз питам: как е възможно и кой ще се осмели да твърди, че тази година, а и въобще, по нашите ширини м.март е по-студен от м.януари. Моята сметка за март е с около 50% по-висока от тази за м.януари. Ето това бих искал някой да ми обясни, но надали... Освен това при този произвол дори и да ги намалят, като открият някаква "грешка", "Топлофикация" има пълната възможност да ни прибере колкото си иска пари по-нататък. Дано само го провят вече не толкова нагло, защото дразни...

навсякъде се КРАДЕ,ЗАЩОТО ТОВА Е ГЕРБ. Вижте последната изява в Габрово МОСТ ЗА 2.8 МИЛИОНА ЛЕВА .По 10 хил. лева на линеен метър. Това какво е? А ние платците си траем. Докато НЕ ИЗЛЕЗЕМ ПО ПЛОЩАДИТЕ И НЕ СВАЛИМ ГЕРБ ТАКА ЩЕ Е.

А бе тази пенсия Иванов ,докога ще се изявява като ръководител на КЕВР ? отдавна трябваше да си ходи да си полива китките на село

Не желая прогнозна сметка, защото величините участващи в нея са нереални. Температурата на въздуха може да е много по-висока, или много по-ниска през отчетната година. Потреблението за апартамента също е различно, зависещо от много лични фактори. Останалите величини във формулата, също са много променливи. Не желая, да спонсорирам цяла година топлофикация и да чакам след една година да ми върне парите. Не желая цяла година да плащам по-малко и друг да плаща вместо мен. Искам реални сметки, през отоплителния сезон. Искам аз да преценя за колко лева на месец ще се отоплявам, не някой чиновник да преценява това и то по някаква измислена и неразбираема формула.

От дълги години топлофикация ни краде и ние овцете си плащаме.Така е като няма никакъв контрол.Цялата администрация е шуробаджанащина на разни цветановци.

30% нагоре! МАФИЯ!!! А ако спрем всички да плащаме?

И "Софийска вода" да задължат! Да не би да е нормално семейство от двама възрастни + 2 деца (които по цял ден са на работа и на училище), живеещо в апартамент в софийски блок, да има месечна сметка за студена вода над 120 лв?!

Измамата е ЯВНА. Какво ги защитаваш ?

Софиянци си заслужават простотията, която са си избрали.

Не са я избрали софиянци, а мафиотската система, наречена "ЛИБЕРАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ"!

КЕВР искала информация, като че ли не е очевидно от сметките на абонатите? По скоро е небходимо да се поиска оставката на Фандъкова, принципал на Топлофикация София.

Точат се Т.Дружества,чрез договори за "услуги" към тях,които не се вършат и са страхотно големи стойности. Те се изплащат на свързани 2-3 фирми с подизпълнители. Не може да се хване края. Оформят се добре счетоводно и парите се разпределят на личности горе. Това е така от СОФИЯНЦИ открай време се обират стотици милиони. УЖАС непоправим. Знае се.....

Аз ще ви обясня без да съм работил в тец-а. Зима почти нямаше. Беше топло през целия сезон. Обаче на топлофикация тогава й е жътвата. Трябва да избиват пари и да трупат пари като мечка мазнина. Затова накрая са решили да начукат големи суми. Просто е, но не е за прости хора.

Сметките се правят от топлинните счетоводители, които нямат нищо общо с Топлофикация и нямат никакъв интерес да "начукват" сметките. Сметките са съвсем реални и са такива заради повишението на цената на енергията и повишено потребление заради обилните снеговалежи.

Абсолютно невярно,сметките се изготвят от Топлофикация - фирмите за дялово разпределение изготвят изравнителните сметки(нищо повече)

И ти ли ще твърдиш, че през м.март е било по-студено от м.януари и затова потреблението, съответно сметките, са по-високи? Сравни сметката си за тези два месеца и обясни, ако можеш....

Сметките се изготвят от фирмите за дялово разпределение като Техем, Нелбо, Бруната и други, които нямат нищо общо с Топлофикация. А разяснение се иска от Топлофикация София. Странно.

А техем, нелбо и бруната сами ли решават какви да са сметките или някой им е измислил безумна методика и ги е задължил да я спазват А?

сметката ми за топла вода (парно за щастине не ползвам) за март 2017 - 43лв, сметка за март 2018 - 70лв. Някъв от топлофикация преди малко обяснява по новините че видите ли март2018 бил много студен, а метеоролозите казаха че март 2017 е бил по-студен от март 2018 ... някак си нававя едни спомени от времената на вальо топлото и р.овч ...нищо не се променя само мутрите се сменят!

Повиши се цената на природният газ и КЕВР тихомълком повишиха цената на топлинната енергия. От там идва разликата.