17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Супер новина. Значи за следващия отоплителен сезон и парното и всичко ще е по-евтино, а правителството ще ни подпомага като вдигне пенсии и заплати. Според мен от това по-хубаво няма. Хем ще е по-евтино, хем ще имаме по-големи доходи. Защото сега всичко е по-скъпо отколкото преди няколко месеца. Или поне за мен. Колата зарязах - бензина не е по джоба ми. Купувам доста по-малко храна - за толкова ми стига пенсията. Не излизам от вкщи, зашото храната не ми дава достатъно калории за да ходя пеша. И с нетърпение чакам новия отоплителен сезон, когато всичко ще поевтинее и ще имам по-големи доходи. От това по-хубаво - Здраве!

Туй ЩЕ си го наврат .... само ЩЕ чуваме, а после "еми не стана баш тей" ....

Общо може да се каже,че България вследствие на сервилната силно американизирана,еврогейска ,демократична и неолиберална политика на правителството , ние пак купуваме руска газ,молекулната формула на газа е същата ,но вече плащаме ,/защо правителството е много слушкащо/ ,повече ,заради посредниците по трасето

булгаристанския тролякопитек е мноо тъп добитък.надявасе на еФФтин гАз от сащинистанскитемошеници. аве ганьопитеци как една стока която е в дефицит може да бъде еФФтина ве? мноо ама мноо тъпондели по бугарската територия.. ббаахаха

Колкото и да се мъчите да оправдавате новите честни и почтени , факт е че са тотално некадърни и вредни. На тях всички са им виновни те са най-умните най-знаещите и най-можещите. Непрекъснато опровергават лъжите им обаче те са най-честните. Война в Украйна санкции и така нататък-Ама и газ и ток започнаха да скачат миналата година. И що на другите държави дето наистина доставят пряко оръжие за Украйна не им е спрян газът? Хайде сега продължавайте да обвинявате Украйна международното положение Путин и марсианците.

"Слава Украине" Зиг Хейл!

Всичките знаем че си неонацист и руска подлога.

Да си спрем и нефта

""КЕВР увеличи /Само/ с близо 14% цената на газа за май""". И така, това наречено малко и поредно обедняване на народа се превръща в голяма победа за еврогейското,американско и неолиберално правителество

И какво има общо дежурната ти дъвка и платения коментар с увеличаване на цената на газа? Да не би цената на газа да не скочи още миналата година когато нямаше война и санкции? И за цената на тока ти е виновна Европа и извънземните? А не ти и такива идиоти като теб, пробутали тия некадърници?

Точно за цената на тока ни е виновен евросъюза! След официалното налагане на свободен енергиен пазар, всеки приближен на кое да е правителство може с един кабинет и едно бюро да стане посредник по енергиен трансфер. У нас няма 100компании правещи ток, че да кажем енергодружествата да решат от кой да купят най-тънко. Също така, упорито ни бе наложено задължителното изкупуване на зелена енергия. Разбира се перки и панели принадлежат главно на депутаткки фирми, но какво от това. За да продължим по зелените сделки, трябва да се преобразват всякакви тецове на газ или да бъдат спрени. Бърза справка, може да ти покаже Германия в какви лайна затънаха от тая глупост наредена от евробюрократите, та какво остава за нас в България. И да, ситуацията тръгна да ескалира още дори в началото на Ковид "кризата" , че да не е и преди нея.. Но сега с глупостине около Украйна от лошо положението ще е безнадежно. И наесен пледи зимния сезон като сложат още 35% увеличение преди акцизи и такси ела да видиш. Есента ще скочи още и цената на горивата, защото буфер няма да има. Слагай пуканките и сядай да гледаш ексшън!

За всичко е виновно нашето управление. Как може Испания да слага тава на цените на газа за газовите централи. Ама Испания има управление, което не чегърта и плюе по предишното управление. В момента в който приключат изборите се почва да се работи и надгражда.

Защо газа на друготе държави в европа не е спрян? С какво плащат те? С рубли нали? Защо само ние сме със спрянангаз от цяла европа. И може би полша. Другите от ес как взимат газ от Русия

Цената на газа е в 1000 кубични метра, а не в мвч! Не се правете на идиоти!

Умножаваш по 10.5 и получаваш лева за 1000 м3!

Кевр да увеличи - те само намаляват цени

Айде и бензина пуснете на 5лв и обещайте намаление през август, ако не пъ можеби догодина

А как бе, нали, Киро Дебило, каза че Цената дори Пада!

Ти прочете ли изобщо статията или за това не ти се плаща

А ти? Само ЩЕ и може би другия месец :) а да и вече сме независими /дебело подчертано/, демек от нас нишо не зависи :)

СЕГА В СТОЛИЦАТА НА ЧЕЧНЯ ГРОЗНИ ТЪКАТ ПОКРОВИТЕ НА КАДИР ПАША.

Това е древна традиция там, 45 години преди смърта на лидера трябва да започнат да се тъкат покровите му. Това не е никаква новина, а традиция.

ЖАЖЕ ФАЛИРА !

Нещо не ти се разбира, опитай се да не фъфлиш докато си диктуваш какво да напишеш на клавиатурата.

ЕС ще удобри 0,5 милиарда евро за Украйна. Откъде ли ще ги вземе.

Ами, от ... Украйна, в момента им изнасят житото :) Да не мислиш, че от сметката на ЕС :)

Това канадско копиле добре си е направило сметката. Сложен е от американците да свърши мръсната работа,да закопае държавата ни и после да духне за канада където ще го чака дебела банкова сметка за дето ни е продал.

Обикновено назначават такива за награда за шеф на некоя банка...

Време е да изринем боклука

Цената за месец - два не ме вълнува. Тя 100% е спокулативна. Въпросът е, каква ще е ценат за зимните месеци на 2022/2023?!!! Защото вече го преживяхме преди две години, спирането на дългосрочните ни фиксирани договори с Газпром Експорт, за да се заловим на хорото на търговците на газ. Преживяхме по - евтиния с 30% газ - от които реално до потребителите стигнаха 5%(!). И този евтин газ бе за има няма 3 месеца (колкото да се изхарчат два танкера с газ). После, всички виждаме какво се случва с цената заради спекулантите. При един фиксиран договор, който имахме, това нямаше да се случва. Ситуацията ще е същата. Така ми се струва.

Колко левчета е мегавата. Четири пъти се е покачила от миналата година....Шарлатани....

И в крайна сметка какво излиза? Кирливчо политика на равно място без никаква причина ни вдигна цената на газа с 14%. Не защото имаше някаква причина, а просто защото Кирливчо не беше на кеф да купува от Русия и му скимна да купува от САЩ.

Изпреварваш - двигна с 14% за да ограби, твърдя ограби, българския народ и бизнес. Газа все още е руски. Купен от частната фирма МЕТ, чийто собственик (по заповед на ПП (не на цялото правителство)) е сегашния шеф на Булгараз. Нека да си припомним, че Булгаргаз никога до сега не е била в по-добро финансово положение. Без абсолютно никаква причина, бе уволнен досегашния шеф на Булгаргаз, за да се сложи, собственика на МЕТ. Та - МЕТ купуват руския газ и го препроправат директно на Булгаргаз. (е да, фиктивно газа минава през България, отива в Гърция и се връща в България - т.е. плащат се пренос през България и Гърция, но РЕАЛНО руския газ НЕ излиза от България - вижте платформата за прозрачност на ENTSOG) Та тези 14% са само печалбата на МЕТ и дивидентите/рушветите, които се разпределят. Цената на газа от САЩ щя го/я ядем като дойде на българската граница. А до тогава - 14% месечно. Чесисто на... ...родолюбците.

От 1 Март увеличение 13%, от 1 Май увеличение 14%. Кото сложиш разните му там такси, пренос, налягания и какво ли не, реално сигурно отива с 50% повече от джоба на българина. Кокто е тръгнало, ще ни разстрелят от упор. Тия младите управници ще ни разкажат играта, до сега вземаха 9 милиарда заеми и ги харчат за неща дето няма да донесат и 1 лев полза в хазната. Ужасно нещо правят управляващите в момента. Народът не си дава сметка колко са вредни и колко го заробват.

аз си давам. Едва сега. Но как да ги махмем, като господарите са зад тях?!

Абе газа може да е 14% ама много грани и вещи са вече с 30% по-скъпи! и дори с повече!

Експериментът ”киро” както и ”нато” и ”ес” осезаемо загробват българия... Да здравствует Россия!

Я отиди до Сърбия или Македония. Да видиш колко добре живеят хората там,когато не са в ЕС и НАТО! Щом си толкова ербап може и в Русия да отидеш там е наи добре!

Ами отидох, и то не веднъж, псоледният път беше преди месец - живеят като нас в Македония, а в Сърбия живеят на порядъци по-добре. Стига ми само по сръбските магистрали да карам и като вляза през Калотина все едно съм в Диарбекир - няма път, кал, едвам се кара. Ако недай боже вляза нощем, няма никаква маркировка. Пълно противоречие с това, което е до българксата граница от към среъбска страна. Ти вземи та отиди до Сърбия и виж как те живеят извън ЕС - хиялда пъти по-човешки отколкото в България. Имам и видеа от бг-пътя след Калотина.

Продължаваме. Промяната. Честито.

България се е превърнала в руслямските "Авгиеви обори", които някой някога трябва да ИЗРИНЕ !

И като ги изрине, ще остане Киро и оня гном Иванов, заедно с истеричната Цонева. Какво ще правите тримата глупаци сами тогава.

газта веч ещеше да е по евтина от всякога?!?! тва просто кире лъже повече от дръта ромка и бръз влак на едно.

И КЕВР всъщност са КУВР :)

Предвиждам намаление на кадрите в КЕВР. Даже не намаление, а погребение...

Доколкото си спомням, миналото увеличение беше заради "несигурността" при доставките,.а сега е заради спирането на газа? Хем няма газ, хем увеличават цената.

А, другия път ще е заради листорезните мравки. Един път да ги разкараме Русия и да се приключва с тях.

Плащайте в рубли на Русия и си гледайте кефа, ...останалото е пепел!

Значи, аз го разбирам така. Като ръчкаш руснаците, газа в региона се вдига 10 пъти. И тогава течния газ от САЩ става конкурентен по цена на руския. И ти казваш, купувам го на сметка. Обаче, производството което ще направиш с него, ще бъде ли конкурентно на международния пазар или ще требва да фалираш.

Раша иска да фалират фирмите в Европа. Доставките от САЩ са просто за да не стоим на студено - т.е. това временна мярка. Европа НЕ иска да ползва петрол и газ изобщо - тъй или иначе плана за това беше 2030-2040, а България се пазареше за 2050 - иронията е, че ние ще сме от пъврите отказали се, понеже сме и най-умните, че имаме най-голяма зависимост от (руския) газ и горива в Европа. Алтернативите са ВЕИ - за производство на електроенергия и зелен водород като заместител на мобилните горива.

запомни си мисълта 10 г и ще видиш че зелената енергия е от онези човешки ИЗОБРЕТЕНИЯ, които са неприложими, точно като гласови команди и на биране на телефони, коли и какво ли не, ама никой не го ползва! батерии има от 100 г и жовотът им е все така 5 г.... ама няма къде да ги заравят вече, вятър я има я няма, живота на панела 20 г макс и после пак на боклук. От зелени технологии сметищата ще станат повече от градовете, ей това ще ерезултата

Кво намаление ще има, като газа скочи за 2 месеца 8-9 пъти?

Оставка на мазния Киро и неговата пасмина !

ВСИЧКИ ТУК КОИТО САМО МРЪНКАТ И СЕ ОПЛАКВАТ, А НЕ ИЗЛЯЗАТ НА ПРОТЕСТИ ДОКАТО НЕ ИЗГОНЯТ ТИЯ ИЗРОДИ, СИ ЗАСЛУЖАВАТ СЪДБАТА!!!! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ТЪРПИТЕ, НО НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ!!!

Да, искам да излезнем всички и да протестираме пред руското посолство, ама се съмнявам да го бутнем от власт!

shte ima,ili v Moskva ili v Bruksel

В брюксел ще бъде.

Честито! Баламурници! Гласувайте пак за харвардските следващия път!

45 години стигат! Времето е наше! Искаме банани! Вземи си панелите трабанта.....:)

Just Киро, абе де озаптете я малко тая промяна ваша.

Кире я тия да ти се обаждат и им кажи че ти определяш цените а не те!

Абе къде е Мая, що не протестира. Кво стана със субсидията на Слави-явно искат да я намалят чрез инфлацията. А какво става с доказателствата по делата срещу Божков и Прокопиев - Е нема такава държава, това не е държавата а мафия и олигархия. Скоро ще се окажем голи и боси и с дългове, кото трябва да плащат нашите децао внуци

До наесен ще ви окопаят в непосилни договори с америка... измитайте тия боклуци сега

без Русия, още ли обичате фашистка кокайна, още ли лижете украинския фашистки г ъз???

Сега го вдигат с 14%,а юни ще го намалят с 2-3%,и хоп...видяхте ли ,Че АМ.газ е по-евтин!!!

Ти луд ли си бре 16 процента нагоре най малко А и тока къде ще скочи

Остави газа. Литър прясно мляко 3 лева. Бах тая промяна.

Е не е ли промана

Обещаха промяна Държът си на думата Сега пак им вярвайте

Това сигурно е от по евтината газ на Кирето - Америка ще да е!

По панорама одеве стана ясно, че само ние и Полша оставаме без директен руски газ, ама поляците ще го взимат от Германия на още по-ниски цени, а ние ще гоним Михаля, като купуваме втечнен от другия край на света, без ясни цени, а тръбата тече под нас... Кирчо и кокорчо двепм...!

Другият месец с 28% в прогресивна аритметика.

...Е бе ли киро?

Добра новина?! От другия месец цената ще е по-ниска иш аллах, както казват арабите. А след два месеца ...кой знае сигурно ще е 300 лв за Мват. И така ще бъде и за напред. Това е пазара, това е борсовата търговия, необвързана с дългосрочни договори и газ идващ сигурно, по тръба. Ние сами се отказахме, и сами ще си сърбаме попарата.

"хамерикански газ," е евтин за хамериканците но за нас поскъпва щото сме хора на КИРЕТО. ДА СЕ СЛАВИ ИМЕТО МУ ДЕПМ.