КЕВР създаде платформа за бързо и лесно сравнение на офертите на доставчиците на ток

Очаква се над 40 търговци на електроенергия да започнат да регистрират предложения за битови потребители

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Госпожо Димитрова, Често отварям сайта dir.bg, но с такива публикации ще ме откажете. Въпросната платформа е подигравка, не работи и не може да бъде в тестов или какъвто и да е друг период. Прочетете коментарите на хората! Много по-достойно за медия като вашата щеше да е, ако бяхте написали, че рекламираната ‘платформа´ не струва и е недопустимо за институция като КЕВР да се излага с пускането в публичното пространство на подобни недоносчета. Вие прегледахте ли ´платформата’ за да пишете за нея?

Кога КЕВР ще премахне скъпия телефон на кол-центъра на ЧЕЗ, който освен скъпите такси не дава друга информация ?

Абе квото и да ми разправят, не могат да ме убедят, че с нареждането на още едни лакомчовци по веригата производител - краен потребител е нещо добро за крайните потребители. Същата история беше и продължава и с топлинните счетоводители. Всяко нареждане на още една ненаситна уста по веригата оскъпява цената за крайния потребител. Държавата също печели, щото - данъци, крайно ДДС и т.н. Крайните потребители на ток ако са търговци също нищо няма да загубят кой-знае колко - ще калкулират загубите и ще ги вкарат в крайната цена, после ще си върнат и ДДС-то. Вярно ще инкасират загуба от другите данъци. Губят единствено купувачите на крайните продукти. Повишението на цените ще е повсеместно - защото ток се потребява при производството, съхраняването и транспортирането на абсолютно всичко. Гербопитеците ще напълнят още няколко шкафчета и толкова.

още едни прекупвачи, ще купуват на 3 ст. и ще продават на 2 лв., съвсем законно и по избор, като водата, горивата и т.н.

Още едни пари са дадени на вятъра! По милионче за някой сайт с три картинки , не функциониращ , но парите са преведени. После тези пари ще ги събират от потребителите на ток , естествено!

Ало, редакторке, що тъй, бе джанъм? "Системата е в тестови период и предстои да бъде надграждана ...". Къде, бе Деси Димитрова, си (недо)учила родна реч? Ясно е, че са те взелои на работа по някоя от програмите за интегриране на циганията с гей-обществата и все пак в циганската махала нямахте ли поне начално училище? Случайно да изпишеш: "Системата е в ПРОБЕН период и предстои да бъде УСЪВЪРШЕНСТВАНА", че и простите българи да те разберем? Щото янките и троловете така или иначе не четат.

Предполагам само че, парите за направата на сайта са преведени на фирмата изпълнител и нещо което не работи трябва да се пусне на потребителите.Най вероятно веднага са преведени и комисионните.

Платформата ще бъде в тестови режим в следващите 14 години ;)

Това са "тесктове" от прехвалената "платфолма" на КЕВР... a;dlskd;aslkd;alskd;laks;dka;slk;dk alkdjfalskjdalskjdlaskj lakjsdlfkjsdlkjfdlsakdjlfkjaslkdfja т.е. хубаво е, ама не е готово... или с други думи ... резултатът от "управлението" на БорисОФФ

Сайта не работи ама кой му пука важното е че са се похвалили , са пуснали платформата ,......

Ти остави, писали за два сайта пък втория препраща към първия.

Тази година завод за полупроводници, догодина за цели проводници - Тодор Живков

Между другото бай Тодор винаги си изпълняваше обещанията. Това беше речта му на пленум на БКП Завода за полупроводници беше в Ботевград. На другата година наистина откри завода за проводници в Севлиево. От тази му реч недоброжелателите му направиха виц.

Нищо не са създали: Независимо какво избереш, в офертата излиза винаги едно и също - 100 лева на месец :) Сайтчетата им не работят.

Липсва информация за цялата схема. За посредници на ЕРП ли става въпрос, тоест някой купува у препродава от ЧЕЗ например? Освен това предполагам, че електромерите на потребителите ще трябва да се проверяват веднъж от доставчика и веднъж от посредника, иначе как доставчика ще знае какво е потреблението на посредника, след като всички ще използват обща инфраструктура? Ако е така, не виждам как това ще доведе до по-ниски цени.

Тия кавали предлагат оферти, а по цял сват услуги. По света електромерите може да ги виждаш on-line постоянно. В приложението има всякакви графики и прогнози в зависимост какво включваш и изключваш, какво е времето на вънка и в коя географска точка се намира конкретното жилище. Така се знае всяко жилище каква енергийна ефективност има. Това е полезно за домашния бюджет, за даване под наем и продажба.

Ако досега киловата напр. ми е струвал 20ст. доставчиците ще е добре да ми обяснят как ще ми струва 15ст. но ако ще ми доставят на 21ст. те се явяват паразити не би трябвало да съществуват.

Както застрахователите ни обещаха системата Мики Маус, а създадоха SDI. Гражданска отговорност от 50лв стана 250лв.

Лесно е ве като си правят рекламите сегашните цени ги посочват с ДДС, а техните без ДДС.

а сергии, щандове, ще има ли за ток, да си купуваме на малки опаковки ДЕПМ

Айййде почнаха ни

На сайта, който е пуснат публично, навсякъде пише: "Скоро този текст ще бъде попълнен от администраторите на сайта."

Докато бандити управляват държавата цените на всичко ще растат нагоре.

КЕВР трябва да започнат да разследват енергоразпределитете за големите "загуби" в мрежите и да започнат да удрят по джоба акционерите(не дружествата), които предоставят услуги с големи "загуби по мрежата".

Айде още едни хрантутници...... това ще повлече и цените на всичко останало

"доставчиците" с бусчета ли ще доставят тока или с кофи?

В блистери

Ще се съберат на една маса, ще се разберат и бедните да му мислят те ще им седят на гърба с % им без да правят физически нищо по електропреносната мрежа ..... Още едни нагли електро бирници

След либерализацията цените ще скочат. Вече е изпитано при фирмите. Едни паразити с офис и телефон стават посредници между производителя и потребителя. ЧЕЗ са си пак доставчици-жиците са едни.

Тоест посредника ще купува ток от АЕЦ "Козлодуй", който ще бъде доставен през мрежата на ЧЕЗ до крайния потребител, а накрая посредника ще плаща на ЧЕЗ за пренос и на "Козлодуй" за произведената електронергия?

Чудя се каква част от тези офиси с телефон ще са собственост на хора близки до властта, както е всичко останало в БГ?