КЕВР реши: Газът поскъпва с близо 10% от днес

Комисията утвърди предложената от "Булгаргаз" цена на газа от 102,33 лв. за MWh

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вдигайте цените и това просто племе да пукне При комунизма никой не смяташе колко му струваюбензин,нафта,парно и ток. Гледай фактури за ток на родителите ми от 1987 г. 1 Квт.ч. струва 1,5 стотинки Д жилите гласуваха за капитализъм и десни богаташки партии въпреки че сме Въшкари.

Цената е с 35% по-ниска от другите потребители в Европа. Само че доходите им са с 200% по- високи.

Газта вчера и днес падна 20%. Преди това още толкова. При последното покачване Октомври, газта е на същите нива. Подигравка с народа.

Къде е подигравката? С глупавата ти манипулация подигравката наистина е голяма. Цената става 102 лв за МВт 1 МВт е 95 куб.м газ или 1000 куб.м са 10.5МВт 10,5 МВт по 102 лева е под 1100 лева или под 550 евро. 1000 куб.м на пазара са 790 ЕВРО В БЪЛГАРИЯ природния газ е 550 евро на дребно На световните борси ив ЕС е 790 евро на едро Та я сега уточни какво искаше да кажеш

Абе ... тия ... Анти-народен, противо-народен, подмолен, предателски, поддтискащ и т.н. ... думички май ги забравихме ...

Къде изчезна американския газ - дето щеше да е без пари ?

Накъмто азия замина

Другия път може да взимаме руска газ през Австралия за по-евтино....

Щото сега купуваме Азерска през Руслямска държава и плащаме тройно и четворно.

То беше ясно,че ще стане така. Призовавам всички софиянци, да се откажем от тая мафия топлофикация и да фалира най-накрая тая мафиотска касичка на дебелия от Банкя и на тая тъпа самоковска селячка, където е израсла в град с 2 светофара... Всеки месец плащам по близо 100 лв за тръби ,като съм си разкачил радиаторите, защото минават през апартамента ми и съм се топлил. Ами аре отрежете ги , не можело... Айде да ми плащате тогава наем, щото минавате през частна собственост, пак не можело. Писах до кои ли не институции, отговор 0. Ние нямаме държава от доста години насам, всичко е на самотек. Който е калинка на дебелия е добре , всичко друго драпа със зъби и нокти да оцелява. Кой в София, кой да бере чушки на ''великия" запад. СТИГА СМЕ ИМ КУПУВАЛИ НА ТИЯ ПЕДАЛИ СКЪПИ КОЛИ И ИМОТИ, ВРЕМЕ Е НИЕ ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО !!!

Ми вържи си радиатори пак ще плащаш почти същото без да мръзнеш.

Въобще не мръзна, не бой се. Става въпрос, че желая да се откажа от тази ''услуга" без да правя тарикатлъци и селски изпълнения. То всеки гледа да се прави на хитър и да мине метър за това живеем в кочина, а не в държава. По тази логика утре може да ми кажат до края на живота си ползвай телеком по техен избор с цена по 100 лв. на месец, без право на отказ.

С тока ни го набивате,с газта ни го набивате,с горивата ни го набивате,май е време наистина да се променим и да заиграе тояга по сичките промени и фатмашки кратуни

Световните цени са такива, с тоягата не става.

Ами изборите минаха...

Мдам, продължават промяната...

Но гласува за би би , когато махна ЮП ... сега плащай неговата пазарна цена .

Много приказки и писания, а за народеца хъб отзад.

Що бе ? Нали - пазарна икономика ... е и пазарни цени .

Просто, стягаме колана, намаляване на температурата от 20 на 19 градуса Целций. Ха, ха............................, Можем ли да се опълчим?

Нямам свободен кеш да ви шортна всичките. Напролет газта ще е наполовина. Тогава какво ще кажат?… Няма да има никаква инфлация. От всичко има по много. Само дето вдигат сега пенсиите и заплатите. Като падне всичко, ще почнат да съкращават, защото няма кой да плаща тея заплати на некадърници.

Тя газта пада бе. Ясно е едно, всичко това с вдигане на цените е една огромна манипулация. Ще се види напролет. Всичко ще е надолу. И газ има и петрол и всичко… Моленници, инфлации, минфлации. Ще си казват всички, защо не продадохме на високите цени.

Само като прочета "КЕВР" и вече знам че става въпрос за промяна на цена, но както винаги на горе, не на долу. Може и да не са виновни онези, които ги определят цените, но аз си ги мразя. С такава средна работна заплата, как смеете? Сега и тока чакаме да видим от 1 януари, дали ще е с 20%. Мисля че е време този КЕВР да смени кадрите работещи в него и определящи начина ни на живот. На чело разбира се с г-н Иванов, че той от 2013-та корени хвана там, време е да се оттегли да видим дали нещата ще се променят.

КЕВР ... моля се, съвсем скоро да се изправите пред най-безпристрастния и независъм съд!

Гарантирано от хунтата на Радев!

С подписаните , по пазарна цена" договори от бибитко ... или вече не помниш ?

го строи комунистическата банкянска мутра путлерасткия паток, като откакто е минал орез територията, цената на газа не е е спряла да ае качва с 10-20 процента всеки месец?!

А ако не го беше построил, викаш цената щеше да си е константа а?

щото сега нито е измуфтил ниска цена, за това, че газта му тече от тук да си върти алъш вериша със сърбите, а изплащаме и заем за капак, за чужда тръба, от която ние полза нямаме.

Не мога да разбера кой лъже българите ???? Преди месец имаше интервю с новия посланник на Русия по Нова ТВ и тя заяви, че договора на България с Газпром изтича в края на 2022 г. и че нашето правителство има достатъчно време да подготвят нов договор и споразумение. В същото време научавам, че ДКЕВР имали функция само да приемат предложенията , т.е . само да се вдигат цените от Булгаргаз - къде останаха договорите за доставка и защо всеки ден и месец сме на борсата при спекулантите. При това положение българите нямат нужда нито от Булгаргаз и ДКЕВР след като посоката е само нагоре, а и там се раздават сериозни заплати и бонуси.

Никой не те лъже. Иска се правителство, при това работещо. Но ние такова нямаме, и оевидно скоро няма и да имаме. Така че, усмихни се, намираме се в процес на свободно падане и чакаме ударът в дъното.

В договора , цената е част от спотовите цени ... така , че си плащаме на пазарни цени . Цуни биби и продължавай да му се радваш .

Радев каза че няма да има такова нещо. Това е лъжа

Много компоненти, бе.

Прочетете статията и тогава пишете. За тока увеличението е заради международните пазари а за газа е заради ГЕРБ макар че е писано поскъпването е в света.

Няма как да е заради ГЕРБ! Те си остават най-читавата политическа сила на сцената.

Дир.бг Откога позволявате откровено порнографски фотки в своите регистрации? Докладвам и следя. Поне това може да ни спестите.

imthedevil

Щерев, баце....тука никой не следи - няма цензура нито за аватарни снимки, нито за цинизми в коментарите. Тъй че, надай се...А иначе, на теб бих ти го турил, големия, негърски...

Вулкано, поне си сложи нещо едрогърдо и с коте, а не тоя джендър?!

imthedevil

Бай Иване, за какъв пол говориш?! Иначе това от аватара ми е kathoey - аз тях много ги уважавам. :)

От 6,512 (долара за BTU) на 06.10.2021 към настоящия момент - на 01.12.2021, цената е 4,380 (долара за BTU). Всеки може да сметне, че грубо казано за 2 месеца, цената е спаднала с точно 32,74% от пиковата стойност 6,512 на 06.10.2021 г. Ако КЕВР не намери начин сериозно да се аргументира за това решение, то това е случай за прокуратурата на РБ.

Кои стои зад Иван Иванов - КОСТОВ и Джипко ! Цената ще вдига и вдига , докато КЕВР не бъдат обесени пред КЕВР

А какво стана с азерския газ?Нищо не се чува.Само тия крадци от КЕВР знаят вдигат цената.Или този азерски газ е продаден от герб предварително?И при нас не е ясно какво постъпва.Мълчат и за връзката с Гърция,макар че можело и от друга точка да влиза този газ?

т.лупа се изцепи, че газа ще е евтин, ама за кого, не каза.

Властта спи, всеки си прави каквото си поиска. Мандрите отворени, няма кой да удари по масата.

Аз чакам с нетърпение до 2024 бензинът да удари 4 лв литъра - така поне тарапаната от коли в София драстично ще намалее.

Грета Тунберг ще е щастлива......

Нали беше регулиран пазара? Кога ще се вдигнат пенсиите и минималните заплати с 10%?

Вдигат се и даже повече. Минималната заплата става 710 лв. Към пенсиите се добавят по 120 лева и т.н.

Съставът на КЕВР продължава да вот гербави паразити. Окопали са се навсякъде изсмучат като кърлежи. Крайно време е да бъдат изчегъртани

ГЕРБ ги няма от 7 месеца, докога простотиите на Радев ще бъдат оправдавани с тях? още 3, 5 или 20 години?

Абе, кауньопитек заоблен, какъв ГЕРБ след като хунтата на Мунчо Кауня вилнее вече повече от половин година. Кутьо няма ли да ви смени лиШчетата, накрая?

чИститУ !

JJ

И тия са едни продажници.

Много малко бе

Днес скача газът, а аз започвам да си мисля и за тока. Дали той ще поевтинее или трябва да се събудя?

Скоро ,ще дойде моментът.Българина трае трае,и после ще става това което ще става.

кога е било това?

Като се замисля.Никога

Путин е виновен. Всички други са невинни ...

ТО ВСИЧКО ПОСКЪПНА-ХРАНА,ТРАНСПОРТ,СУРОВИНИ,СТОКИ,ТОК,ГАЗ,ДАНЪЦИ...ПИТАМ СЕ -ЗА КАКВО НИ Е ТОЗИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ??? А ДОХОДИТЕ И СТОТИНКА НЕ СА ВДИГНАТИ. КАК ДА ЖИВИЯТ НОРМАЛНО БЪЛГАРИТЕ???

А поне едно истинско нещо ще напишете ли? Примерно че цените растат в целия свят, а не само в ЕС или че данъците няма да се вдигат? А че вдигат пенсиите и минималната заплата с 15-20%

Честито!!! Стригането на овцете започна!!!! Ще ви броим колко оставате напролет!

КЕВР се ръководи от ГЕРБ.

Цената на газа от няколко дни върви само надолу и цената в момента е най-ниската от август насам. Да не забравите да го намалите после?

Да ви е честита промяната - поздрави от Кирчо и Кокорчо ;)

А аз си мислих, че тия с 50 лева дето ни ги дадоха, ще ядем по един салам кучешка радост и 2 кисели млека.