КЕВР опитва да раздвижи пазара и да спре изкуственото търсене при скъпата енергия

Цената на електроенергията на компаниите, останали на Доставчик последна инстанция, няма да зависи от търговеца, а от борсовите цени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе няма ли коѝ да закрие тази престъпна КЕВР

Не може и не бива монополни структури, каквито са ВиК, топлофикациите или енергетика, да са частни и свободни! Защото резултатът ще е един - нерегулираната цена ще върви само нагоре!

6 милиона население от което 1/3 близо 2 милиона и 100 хиляди пенсионери от които близо 1,5 милиона с доходи под линията на бедност или малко над нея! Като извадим от останалите 4 милиона ...безработни , трайно безработни , инвалиди , работещи бедни , РОМИТЕ то тъй нареченият им СВОБОДЕН пазар на ток ще се обособи около една малка група хора които ще си купуват и ще си го продават на себе си този ток поне що се отнася в рамките на България.

"Изкуствено търсене" значи само едно нещо- че има пазар имитация.... Да се бориш с изкуствено търсене, значи че си малоумен. Трябва да създадеш реален пазар на ел. енергията, а не да се бориш с измислени неща.

Тази статия показва структурата и нивото на българската икономика. Става ясно, че икономиката ни е структурирана около производството на ел.енергия ( при това не ефективно екстензивно производство, отгоре на всичко и не натоварени мощности , поради това че няма вътрешно потребление и поради това,че не могат да излязат на международните борси ,поради високата цена) и услуги. На къде сме тръгнали ? С бодра стъпка към третия свят.

Последния да загаси лампите и да прибере знамето

Дойде ред и на измислените ЕРП-та да лапат безконтролно. Какво следва от тук нататък? Скачащи цени и поскъпване на абсолютно всичко, най-евтината стока която изобилства ще е на борсата. А както знаем тези по борсите хич няма да се посвенят да спретнат изкуствено надуване на цените на тока. Енергетиката, водата и транспорта трябва да са изцяло приоритет на държавата, това са стратегически отрасли. А такива са само лапачи-посредници, нищоправещи и надуващи цените, само гледайте какъв интерес ще има в следващите месеци. Куцо, кьораво и сакато ще налази да е ЕРП, ДПИ и т.н. Чудех се защо и американска фирма иска да "оздравява" топлофикация, е сега вече стана ясно.

Тецовете според всички били част от националната сигурност , НО странно защо Хем Тецовете са част от националната сигурност хем останалата част от енергетиката не е част от националната сигурност и как свободният пазар е така свободен когато досега м/у производител и потребител бяха Държава - ЕРП - Потребител а сега закачиха на всеки по още един посредник който да надува сметките за ток. Нищо свободно за потребителя няма на тоя пазар за ток ... всичко свободно е за ЕРП-тата и посредниците ака спекулантите представени като търговци на ток. Какъв ще го ядем като пуснат и домакинствата на тоя УЖ свободен пазар майка ни жална...

Бахх тоя пазар. 10тина АЕЦчастни в конкуренция. 50 доставчика със собствени кабели и мрежи. Цени под една стотинка. Чудя се кой да избера в стотните. Няма да мисля хилядните заплати на тия чиновници в КЕВР.

С много думи замазват даването на едни 25-30 милиона на ЕРП-тата. Досега взимаха 3% за тази дейност, а по новата методика ще взимат 5% плюс над 20 лв/МВтч от всеки потребител. Неслучайно този Младенов ски бе предложен за шеф на КЕВР от ГЕРБ.

Благодаря ви добри хора от кевр. Добре, че сте вие.

Да бе.

"ОСВОБОДЕН ПАЗАР" ЗА КАРТЕЛ НА 3-4 ДУЗИНИ ФИРМИ НА "ВСИ НАШИТЕ БАНДИТИ - ПРЕСТЪПНИЦИ"... КАКТО В МОМЕНТА ПЕРИОДИЧНО ГЪРМЯТ ЛИХВАРИ, ПРОГНОЗАТА МИ Е, ЧЕ ТЕРЪПВА ЩЕ БЪДАТ УБИВАНИ ЕТО ТОЗИ НОВИ ТИП "ЛИХВАРИ" ! ПП. ЧОВЕЧЕСТВОТО НАВЛИЗА В ПОСЛЕДНИЯТ 6-И ЕТАП ОТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ.... ПРЕДИ ДА СЕ САМОУНИЩОЖИ !