Кашкавалът, сиренето и млякото са поскъпнали на борсата с повече от 25% за година

През отминалата работна седмица цените на едро на храните са нараснали с 2.23%, а за година са се повишили с 23.55 на сто

Обратно в новината

Коментари - Кашкавалът, сиренето и млякото са поскъпнали на борсата с повече от 25% за година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кристалина Георгиева го каза " Кризата (войната в Украйна) ще се поеме от народа". Управниците много добре знаят колко пари има в банките в частни сметки, също много добре знаят като се вдигнат цените на всичко с 30 до 100% колко данъци повече ще получат в държавния бюджет , които да използват за себе си и за войната в Украйна. Всичко е сметнато и урегулирано предварително. Правителството няма изгода от намаляването на цените. Оцеляването на давищите се е проблем на самите давещи се.

Не се ебавайте с нас, ще ви ебеме путката майчина.

На това му се казва бизнес по бай Ганъовски,монопол,картел,бизнес объчи, слага се една цена,която ден година храни,българите че купуват,не могат да стоят гладни,жани и болни!Всеки иска гарантирани и сигурни печалби за държавните служители не му мисля,те имат гарантирани пари във зависимост от поскъпването,най зле са пенсионери,със ниски пенсии и клошарите,бездомните!Щом има и толкова много коли на пътя значи,че бъларинът е достатъчно богат и може още да поскъват храни,бензин,такси,данъци,не са за оплакване!

Не вярвайте на цените в магазините, това е злостна руска пропаганда! Просто си пазарувайте без да обръщате внимание и се дръжте за евроатлантическите ценности, те са важните и стойностни неща в живота ви и жизнени необходими както въздуха и слънцето за всяко демократично същество от всеки пол! Не някакви си кашкавали, сирена, олио и прочие битовизми характерни за бедните нации като Русия! :-))))

Бананите са +35%?! Демокрацията е в опасност!

Докато храним фашагите в Укропия и "наказваме" със идиотски самоунищожителни санкции майка си Русия, така ще бъде.... Още баба Ванга го е предрекла.

Да благодарим на Клоуна - ще поскъпнат и още, докато въоръжаваме и подхранваме американските подлоги в уКрайна и помагаме за ескалацията и удължаването на войната с риск дори за световна война заради възможността америка да диктува световния ред ползвайки ни за егоистичните си цели.

Къде е само толкова , да отида да си купя !? Защото тука увеличението е 60+% . Обичайно е около 100%

нито спекулата ще я скрият и ще стане по-малка, нито грабежа ще изчезне, нито уродливият, див капитализъм ще стане по-малко див и уродлив. Нито народът пък ще е толкова тъп, че да не разбере откъде идват злините и бедността му и кой точно му ги причинява!!!!! Жалка работа!!!

Слава украине ;) и ЛГБТ!

Десети пакет санкции на ЕС срещу народите на ЕС. Това оръжие дето го пращат марионетките някой трябва да го плаща

И скоро увеличение с 250 процента.Ще купувате къде ще ходите.......

Яжте на кики и на буци кашкавалените топчета ....

ще поскъпват, докато плащате на шляещия се из Европа пРезидент Радев да ви лъже, че ще свали цените. Подъл, надут популист и мошеник.

Кашкавал от 14 лв./кг. на 32 лв./кг е 130% поскъпване.

Кого заблуждавате бе, като всичко е на 100% поскъпване!

Като не купувате даден продукт известно време, всичко ще се нареди. Ама ганьо е паралия си е свикнал на мазния кашкавал и сиренето.. Ще оцелеете два месеца без гадости, белким си подобрите и кръвното.

E, не всички могат да ядат само треви и сок от глухарчета като тебе, "не-Ганьо". Кой знае какъв си убит мръшляк със самочувствие !

Аз месо не ям, понякога риба. Основно сирене и кашкавал, и кисело мляко ако има читаво, че тук където живея е кът. Има само стандартните от сухо мляко. Та няма как да не си купувам сирене и кашкавал. За второто - 18 лв./кг е домашният, има "немесен" на 14.. И сиренето е 10-11 лв./кг домашно.

Държат от хората на ГЕРБ и ДПС.

Ето там е заровено кучето ....

Да се чувствам ли оправен, или има още да чакам?

Готов си! Вдигай гащите и бягай.

Как е Промяната? Чегъркаме ли?

Пазаруващите в супермаркети трябва да основат своя партия: "Оцеляване след промяната". Цел единствена: работещите българи да могат да изкарат месеца с положителен паричен баланс.

Срамна работа , но предимно купувам на промоция . До тук ни докараха.

Не е срамно, нали си виждал на запад като почнат да си броят купоните изрязани от вестници на касите стават опашкикато навремето кога ни скриха олиото и захарта( не че са мног полезни и двете де)

Това никак не е стряскащо. Той средностатистическия Българин не може да си позволи кашкавал от преди Тодор живково време. Главно американската пластмаса се копува маргарин и хляб. Никой не му дреме колко ще поскъпнат другите продукти. След поскъпване на боба на 5 лева килото ядем само картофи и лук. Но така е било и под Турско робство, българският селянин се е гордял че само с лук можел да отгледа семейство. Лучникът станал традиция за да се научат робите да оцеляват. Няма страшно ръгай чушки ама не в боба а в лука че боб не можем си позволим да си купим. Поне баба на село може насади едно кило да минем там в листите че сме консумирали тая година.

Хуя

елиминирайте мутропосредниците и цената ще падне на 1/3.

Като дете - 70-те г. ходех до кварталния Плод-зеленчук да си купувам шипков мармалад и плодов сок в зелена бутилка /имаше сокове, нектари и сиропи/.. Незабравим вкус! Беше пълно и всичко беше БЪЛГАРСКО! Случваше се са има и банани, само те бяха вносни. /Верно, че по-късно вече нямаше банани/, но КАКВО ядем сега?

зависи какви пари си готов да платиш, за да напълниш търбуха си.

А, и фурмите бяха внос.

Миризливите плод-зеленчук имаше някакви скапани консерви, нектари пълни със захар и толкова ! Банани - само за Нова Година ! Магазинерите прибираха всичко хубаво за свои хора и оставяха боклука за обикновените хорица !

И пак по-ставаше за ядене да ти кажа :-).

Сега ядем каквото си искаме, а през 70-те, каквото пуснат на магазина! Кого се опитваш да заблуди? Младите може, но мен - не! В "Плод зеленчука" от време на време пуска а някакви плодове и зеленчуци, но само сезонни!!! Не можеш да си купиш домати и краставици от октомври до юли!!! Качеството е отвратително, 20 % са прокиснали и 20 % смачкани, не може да избираш!!! Каквото ти сложи арогантния и невъзпитано продавач, хръля нещо на кантара и докато стрелката му лети на ляво и дясно, го грабва, бута ти го в ръцете и - пращай!!! Обикновено те удря в кантара с още 20 %. Няма сортове, няма розови, червени, чери и т. н. домати има или няма домати и краставици - това е!!! Соковете в зелените бутилки - всъщност бяха нектари - плодова боза :)) така мога да го опиша, защото младите не могат да си го представят. От тях само тези от праскови ставаха за пиене, но пък обикновено ги нямаше! Банани имаше само в "Показания магазин" по 2.50лв. при средна заплата 200 лв. и то само около Нова година. Свършва а за часове и даваха до 2 кг. за да има за повече хора. Та това ли ми хвалиш, нещастнико???

В момента ядеш хербициди , и сектоцидо , пестициди , торове и всяква друга канцерогенна химия .... България е на първо място по заболели и умрели от рак. Ама има банани ....

:))))) Смешен човек.

Дори не проумяваш колко глупости си изписал. Да.

Вие къде сте живели... Ако не знаете най-добре е да се ядат сезонни продукти. Някога България имаше модерни оранжерии. Доматите и другите плодове и зеленчуци бяха селектирани БЪЛГАРСКИ сортове от златната ни земя и много, много вкусни. Нектарите, соковете и сиропите бяха от ПЛОДОВЕ, а бозата от просо и беше толкова вкусна... И няма нужда от толкова удивителни, и моля малко по-възпитано.

Всичко е много просто, имаш крава-пиеш мляко, нямаш крава - няма мляко, а що се отнася до всички политици и вегетатиращата лакейска сган около тях докарали ни дотук - всичкото на сапун и проблеба се решава!

време е да ни управлява искуствения интелект. и чеб за зеле не става от нас

Отиваш в ресторанта и знаеш ли каква храна консумираш, ръцете в носа, изпотен върху тенджерата потта. Който е чист човек е гнуслив.

Защото не си виждал как дубаец седнал по турски с боси крака оформя арабска питка.

И картофи продават еко от балкана, но 5 килограма, 10 лева, и хората не могат да си позволят да си купят на пазара, има и по 5 кг за 15 лева. 15 лева за 800 грама мед, на пазара. Дали не са в тор расли картофа, дали прасето не е инжектирано за бързо наддаване, меда и той пид въпрос, при живково бе под строг контрол. Идваха проверявани в магазина, за изтекъл срок и сие. Не може всичко да се зачерква при бай Тодор. Рускините да идват на полето. Млади са.

Давайте бг лакомии! Вдигайте още цените! Грабете от народа! Трупайте огромни печалби и пари! Само, че - КОВЧЕГ джобове няма! Който разбрал-разбрал...

Има, но луканка, за кило над 35,45 лева. Могат да си позволят хора с много пари.

Радев обеща да ги оправи. Оправи ги. Какво са се разревали сега?

Коментар на типичен гербераст...

Ебах тая промяна! Да си оди у Канада! Стига ни толкова.

Кирчо, 1980,1984,те нищо не могат да ви кажат, как е било преди години. Простено им е. Може да има качествена стока, но не е по джоба на всеки. Говорим за купуващите обикновени хора.

В Кореком имаше всичко.

Какви 25% ! Искате да кажете 250 ! Долна лъжлива сган...

Не бъркайте храната с политиката. Казваме нещата такива каквито са. Преди 50 г бяхме магазинери. Продавачки де и именно затова правим сравнение с цигари, тук не разбирам, но със салами, сирена и сие, които продавах. Брашното явно нещо му слагат, фуража животното не го яде. Политиката е моята слабост. Не ни вълнува. Който и да е, все тая ни е вече. Но храната е важно. Всички пиянки си отиват един по един, с некачествен алкохол и като сложим храната. Без ракия може, освен пармак за разтривка, но храната и частника затваря в малки кокошкарници кокошки, мъче ги, експлоартира ги милите кокошки, за яйце, 070,080 на граждани, във млекото слага краваря 50 на 50 вода. Лъжа ли е.

Който е гласувал за Продължаваме Промяната на цените би трябвало да е доволен хората ги промениха найстина. А който не е да гласува и той, та да ни занулят съвсем.

Домати, краставици, нямат вкус, по соца имаше оранжерии в жълти бряг и вкус, страхотно, ще ядем отровите, и с брашното и с всичко е некачествено, хляба от фурните на село преди 70 г такъв ли бе. Тракийци умряха. Трудолюбив народ ви изхранваше България, сега рускините да ви месят хляба, сирене, да 5ви доях кравите, овцете, може да издоите и батвто

Ядеше каквото е останало негодно за износ за СССР. И ако го има го купуваше под тезгяха.

Хахаха! Какви глупости!

Който е гласувал за продължаваме Промяната на цените да не се оплаква. Защото Кирчо спря да плаща газта и изгони 70 руски дипломата за да може да ни скара с Русия и баща му да ни препродава газа с тлъста комисионна. Та, ако Ви харесва гласувайте пак за продължаваме Промяната на цените, че имат още "сделки" да оговарят!

Много говориш ти. Ще ти пращам Рашков, да събеседвате.

Дали не се обезценява лева ни, а да не поскъпват продуктите?

Нищо им няма на цените. Имате предостатъчно пари и трябва ви ги взимат.

щом ги дават

Какво им е на цените? Всичко е точно.

АМИ НАЛИ НОВО-БЪЛГАРСКАТА АРИСТОКРАЦИЯ .... И ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ НА ЕС ..... ТРЯБВА ДА ПОДЪРЖАТ ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ НА ПАРТИЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ ?? ....:)))

Хората са дали цените по борсите, на едро. Всеки да си прави сметката за каква надценка става въпрос. Доматите от 3 и нещо - 5-6 лв. Краставиците от 3 и нещо - вече гонят 7 лв. Надценката на ПОСКЪПНАЛИТЕ прани е 50-100 %.

И месото е отвратително свинското, купи от свинаря, коренно различно е, купешкото е лошо качество. Свинарите си унищожиха свинете, има един и той е болен нищо, че е млад.

При соца храната бе качество, а днес купувам сирене за 18 лева килограм и след 3 дни посинява, от какво синее, обяснете на народа, а не го тровете. Отровата ядете. И земята си е дават на бкпдс с връзки, а кой работохолик земеделец ги изгониха от земите им. Пълна мизерия е по магазините

Интересно защо работещите в социалистическата Родопа, бяха повечето вегетарианци.

При соца хранат била качествена - голям измама .Каква храна две буци свирене и два вида салам с чекина в него.Болн хора плачещи за диктатурата и убиеца Живков.

На Маджаров от 14лв стана 39лв егати кашкавала сухо мляко вода и палмова мазнина всичко в тази държава е фалшиво

Според доклад  на секретаря на цк на бкп Емил христов социалният минимум за работещи през 1987 г. е 209 лв.,  за подрастващите 111 лв.. Или за 4 членно семейство 640 лв., при срз 234 лв., т.е.  доход от 468 лв., което е почти 30% под социалния минимум от 640 лв. Почти цяла България е била не само под социалния минимум, а е била бедна. Сега е цвете!

Какъв си малоумник, не е истина...Карай на "хубавата" демокрация и си яж като говедо, изкуствените зеленчуци и плодове, даже следвай западните "ценности" с 50те и кусур пола, и си запази малоумието за себе си!

1986-1987 г моята майка вземаше заплата 350 лв. като работник в текстилна фабрика. Баща ми беше кранист, заплата около 380 лв по с щото време. Преди това са вземали по-малко, естествено. Две деца сме. Никога не ни е липсвало нищо. За около 20 години сменихме 4 коли - 2 Москвича, Трабант и Лада. Нови. А, и родителите ми никога не са били в БКП, напротив дядовците им са били николапетковисти. Та така, Айде спрете с лъжите!

В тия години дядо беше бригадир-бояджия (училища, сгради, заводи, и прочие) - с добавки и извънреден докарваше до 400лв - и отделно земеделска продукция от полето - ядеше се “на корем” и дори оставаха и пари “за Кореком”. Помня още вкуса на кебапчето по селските панаири и домата от полето.

Ако знаете, каква мизерия беше при комунизма, ще викате ура! Сега е благодат!

Ние знаем, защото сме живели 40 години преди 90-та, ама ти откъде знаеш? Или така ти наредиха да пишеш? Голям глад беше, килограм хляб-15 стотинки, едно кебапче- 12стотинки в ресторанта, водата- 2 стотинки кубик, електричеството-2 стотинки за киловатчас, начална заплата на техник-120-150лева. Безплатно образование и медицина. Голям глад, да му се не види...

соцглупак

Би ли ни осветлил Петърчо, защо България ФАЛИРА на 26.03.1990 година?

Демоджендър, даже вашите да са те кръстили измежду имената Джендизар, Джендислав и Джендимир.

От 13лв стана над 30сами смятайте

Не знам на кой икономически гений му хрумна че “Слава УкраинЕ” ще ви излезе безплатно. По принцип пазарувам малко и доста ограничени неща - не от немотия, а от здравословно-диетични съображения. Днес от интерес обстойно се разходих в Билла, Лидл, Лили, ДМ и кооперативния пазар и разгледах доста цени - ами каквото и да “пече” статистиката - всичко е между 60-150% (от масово пазаруваните) стоки спрямо 2019-2020-та. Никой не ми се е хвалил да са му вдигнали заплатата с например дори с 30-40% - та реално обедняването е факт и лично според мен изобщо още не е приключил процеса.

Някъде към 100% е поскъпването при тези. Тоест, повече от 25%, прави са...

Ами яжте банани като ви е скъпо сиренето и кашкавала, нали за това скачахте по площадите. Трябва да сте много доволни, за това сте гласували, това получавате, кой ви е виновен.