Каримански предлага пилотно в някои магазини да има етикети в евро и в левове още преди юли

Според съветника на финансовия министър спекулативно увеличените цени в момента вдигат темпа на инфлацията

Обратно в новината

Коментари - Каримански предлага пилотно в някои магазини да има етикети в евро и в левове още преди юли | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз предлагам тоя псевдоикономист пилотно да изчезне от държавната софра и да си въведе няколко еврака там дето слънце не огрява. Такива "специалисти и съветници" ни загробват вече повече от тридесет години, обяснявайки ни колко е хубаво да тегли България заеми, колко прекрасно е това и онова европейско изискване ама като дойде време за изравняване на българския стандарт на живот със средния (не с най-добрия) стандарт на живот на европееца почват да казват, че хората били виновни. Ми че нали такива Киряк Стефчовци като като тоя наглец ни тикат натам, все да сме на опашката по доходи и да сме първи по бедност и смъртност и то не само в ЕС!!!

За къде бързаш? Ако лично платиш приумицата си прави каквото искаш! Па накрая вьеми си наври пилотката в г.... а.

Започва подгряването на водата в казана с шестте милиона жаби.

И надойдоха тези с кръглите и квадратните тикви и глупостите в България се умножиха до безкрай за радост на сатаната отвъд морето

Той слага тигана на огъня! Малко му е рано! Може да поотложим еврото... Народът нещо не е съгласен.

Е като ги обяват, какво от това ? И по какъв курс ще бъдат - по курс купува/продава на банката , през която минават парите на магазина или по фиксирания курс на БНБ? Ти си уникално тъп , май че беше от сбиршината на чалгаря?

да пусне жена си или дъжеря си на плаца за евро да еба и продажника му то еврото е пред фалит евросъюза се разпада европеците не ни искат а този излшек на човшкия род за къде се натиска идиота

аз като собственик на магазин хранителен и захарни изделия вече спрях да купувам на няколко български фирми които спекулативно вдигат цедровите цени няма да взимам техните продукти и ако всички спят както и гражданите да купуват скъпи стоки точно след една седмица цените ще почне да падат

когато картофите във Франция надминаха по цена багетата, Френски министър по телевизията призова да не се купува от скъпите картофи и търговците клекнаха и върнаха цената където и е мястото - по-евтино от багетата

Мръсните сироспийски партии като Пипи , гроп , деебе и дупясе само еврото повтарят щото така са им спуснали. Изтормозения наро трябва да се вдигне на изборите и да ги измете ... ако има топки за това!

Много добра идея, притесняваме само, гурбетчиите какво ще правят, защото сметката няма да им излиза тогава,а у нас работа няма много, благодарение на тях, относно лева,от кога Ви пиша, раздуваха разходите за да грабят от 01.01.24г.лев няма да има кой можеш да съдиш тогава за далавери,то няма такава валута?

И тоз Плешо се разбързал, ще му поникне коса, обещали са му!

Да му поникне вълна по задника и банкова сметка е швейцарска банка.Нали затова не го избрана за банкер номер едно,щото е корумпиран.

главур от снимката искаше да ограби БНБ и да набута парите по офшорните сметки на Сливий в Барбадос и Панама, ама кукеш, от тук нататък ще киризи през крив макарон.

Абе Каримански, за толкова глупави ли смяташ сънародниците си? Много добре знаеш, че и сега на касовите бележки сметката се дава и в лева и в евро, както и много добре знаеш, че влизайки в Еврозоната, цените ще скочат съществено, което за нещастните пенсии и заплати на болшинството българи ще бъде убийствено! Не защото има някаква обективна причина за такова покачване на цените, но това е повод търговците за пореден път да се обогатят, необезспокоявани от никого. Както виждате и сега по необясними причини цените у нас скачат многократно повече отколкото в която и да е друга страна, а държавата не предприема НИЩО, за разлика от западноевропейските страни, които са наложили таван за редица стоки от първа необходимост. Вие, богати и презадоволени радетели за Еврозоната, за които влизането в ни в нея определено ще донесе редица облекчения, помислете, ако можете, за болшинството българи ((поне 2/3-ти от населението, живеещи под всякакъв разумен минимум за съществуване, какво би означавало ново покачване на цените. Не ни сравнявайте с другите Източноевропейски страни защото по доходи ние сме на абсолютното последно място! За каква Ерозона сме готови ние? Нека тези, които се опитват да ни убедят колко добре ще е това за българите, да се опитат само 1 месец да преживеят с 400 или дори със 750 лв като с тези пари издържат освен себе си и децата си и тогава да ни убеждават колко сме готови за еврото.

Отказът от лева ще ни превърне във фиодален предатък на Брюксел.

бе човек, елементарно е, запомни!

За колко евра се продаде бе Карамански ?

което ще взема после !

Като гледам валутният борд, който толкова трябваше уж, да ни пази от инфлация и да я държи под 1-3 % вече е тотално неефективен.Преди да въведат еврото ще има още 5,6 поскъпвания по 100% и съответно курсът на влизане ще зе 5000 лв за 1 Евро.Ако не бяхте раздували държавните разходи и крали толкова много нямаше да е така сега ,но вече е неминуемо.

В момента българите извадиха огромен късмет да влязат в тази световна хипер-инфлационна криза с валутен борд. Ако го нямаше борда в България сега инфлацията щеше да е същото като Турция. Щеше да има огромно спекулативно обезценяване на парите и хипер-инфлация... Така че бордът в България си върши работата. Точно затова политиците искат да го махат - защото валутния борд е най-голямата спирачка за крадливи корумпирани политици!

Ако Канадсият лъжец се докопа още веднъж до министърпредседателското ще надминем и Турция.

Може ли, освен в лева и евро, да сложим цени и в рубли или юани? По-актуално би било...

Като хванеш пушката и клечиш по цял ден в ливадите и бягаш от дронове. Или като работиш в Китайски цех за стомана по 20 часа на ден и спиш там.

Спореф мен ако ви изметат и избесят всички в парламента в страната ще настъпи икономически възход.

тъпото е, че след тях ще дойдат други, които няма да са по-различни. и така до като не дойде горския.

Може. Но и на тебе ти е ясно, че това няма да стане. Няма ли да е по-лесно просто да си изберем свестни управници на наближаващите избори?

Може да прозвучи банално, но да попитам защо Дания, Швеция, Полша, Чехия, Унгария не искат еврото. Сигурно има някаква причина

Защо наистина ??

Защото си запазват правото да са с единия крак извън еврозоната, и защото много- много не вярват в европросперитета в тиози му вариант. Защото не са от държавите, създали ЕС за да доминират и ограбват по-малките и по-бедни държавици. А нас даже не ни и питат...

Какво е това не искат, ве, амебо недоклатена? Задължени са да го приемат! Както и ние! Но не са ангажирани със срок!

имат умни управници...пазят си финансовия суверенитет...не желаят да отговарят солидарно за дългове на н-брой държави, да закрепват солидарно фалиращи банки...да изпълняват безпрекословно решенията на ЕЦБ... Знаят защо!!

изравнят цените с централно европейските (примерно Германия), може да паднат цените с над 15%

Стига простотии ! Влезе ли България в евро зоната (еврото ), освен непосилни цени, ще трябва солидарно да опрощава и плаща заеми на държави които лежаха и спаха, не работят а искат да живеят на по германски или шведски стандар и живеят, като Гърция, Италия, Португалия, Белгия ( 2/3 от населението е африканско) . Равносметка до сега: влизане в ЕС спиране на атомните реактори и скъп ток ,горива и цени. Влизане в НАТО без армия, истанбулска конвенция и предателство към Македония и много други извращения... СТИГА ПРОСТОТИИ

Нема нужда от такива предложения!ЛЪЖЦИ ПРОКЛЕТИ,НЕ ВКАРВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ПО-В БАТАКА,С ТОВА ЕВРО!НЯМА ДА СТАНЕМ ПО-ГОЛЕМИ ЕВРОПЕЙЦИ ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ.МАХНЕТЕ ЕС ДА НИ ТОРМОЗИ С ТЕХНИТЕ ФАШИСТКИ ЗАКОНИ И МЕРКИ!

Това същия бастун дето плешивия капут славуца го предлагаше за шеф на бенебето ли е?:)))))

Има разлика между "валутен борд" и "фиксиран курс". Който не я чувства и не работи свободно с нея - да си трае! Нека караме по ред: преди еврото и преди цените по магазините и в евро да изменим "фиксирания курс". Като сте толкова добри управленци, кажете при какъв курс трябва да се премине към евро. Какъв трябва да бъде курсът сега? Смятате ли, че заклинанието ни, че преминаваме към евро по днешния фиксиран курс ще ни предпази? НАИВНИ ли сте да смятате, че някъде Централната европейска банка се е отказала от правото си да определя курса в момента на приемането ни? Да не би да стане така, че за да се запази курсът да е нужно на ПРЕЖИВЕЕМ икономически процеси към достигане на този курс? Например инфлация? Или натрупване на държавен дълг? Или понижаване на пенсиии и възнаграждения в обществения сектор? Или съкращения в обществения сектор - по министерства, агенции, полиция, общини? Като застопорявате един показател, няма ли да ви прецакат изменяйки другите? Хайде разбирачи, чакаме разисквания, информиране, анализ, разяснения на възможности! Заклинания, лозунги - само при лошото от социализма, лошото от фашизма и МНОГО ЛОШОТО ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА.

По 1.95583лв. за евро! То си пише, ама кой да чете!

наив ник, дали ти не прочете, това, което репликираш, или си си наи вен

И тоя е взел много пари от хранилката или ще вземе тепърва тлъстата комисионна...

Не!!!

Овладейте инфлацията не да ми слагаш етикети . Продажна измет сте еййййй само това евро ви е в главите.

Ама и те сега цените са по големи от Хърватия където са с евро вече помияр.....

45 милиарда евро са зад борда и 30 милиарда евро от теглене на дълг всяка година.Затова искат еврото. Децата ни ще плащат лихвите и ще получават заповеди да ядат насекоми и да си сменят пола.

Караманчо, с тези твои идеи съвсем ще довършите хората.

се напъват за еврото, да излязат и да обяснят на българите защо! Обяснението, че ще е много хубаво не ме топли. Лъжите, че цените няма да се вдигнат, вече са разкрити. Няма страна, в която да не са се вдигали, при преминаване на евро. За 2 години, обедняхме драстично. Трябва ли ни още?

Ще обяснят на българите ама друг път.Като ни вкараха нас просяците в Европейския съюз,обясниха ли ни защо?!

Хаха! Ама тоя наистина си вярва, че ще влезем в Еврозоната на 01.01.2024 г. Нито отговаряме на всички условия с тази инфлация, нито сме приели нужните закони, в политическа криза сме вече 2 години. На всичкото отгоре и доходите на средностатистическия българин са под 50% от тези на европейските граждани на Еврозоната. Та Каримански иска търговците да лепят етикети с цени в евро и лева от юли 2023 г. т.е. 2 години преди да влезем в ЕЗ, евентуално. Щото може да не влезем и през 2026 г.

Глу пак!

Рискът валутният борд да падне никога не е бил толкова голям. Популистки правителства избързаха да вдигнат доходи заради инфлацията, която увеличаваше постъпленията в бюджета. Навлязохме обаче в ново десетилетие, което от историческия опит най-вероятно ще се характеризира със свиване на икономиката, намаляване на постъпленията в бюджета, трудно кредитиране и остра нужда от намаляване на заплати или съкращаване на служители. Ако гладните излязат на улицата, държавата няма друг изход освен да напечата пари, с които да им плаща, което автоматично води до промяна на фиксирания курс на еврото. А, пак се замислите за ползите и рисковете.

Прибираме си златния резерв от Лондон и минаваме пак на златен стандарт. Ооо, забравих, че от Лондон отказаха да си ни върнат златния резерв... На това не му ли се викаше БРУТАЛНА КРАЖБА!

Златният резерв едва ли е още в Лондон при този недостиг на чипове. Отдавна е в интегрални схеми и дъна на електроники.

Вече има. Вижте касови те бонове на аптека КОАЛ!

смехурко, когато членуваш дума, членът се пише заедно с думата, а не отделно! :)))))))

Каримански е леке без стойност, аз лично в подобен магазин няма да вляза и да купя нищо, подобна инициатива от гражданите вероятно ще помогне да се спасим от капана еврозона

Пачавра леке не хваща!

Яйцата в ЕС са по 20 цента макс,в България са 50-60 стотинки. Заплатите са десет пъти по-ниски след данъци. В Германия немеца взема 26 евро на час ,в България 30 лева надница . Никакво евро,да оправят заплатите или си остава лева.

Произвеждаш повече като служител - получаваш повече. Произвел си повече като производител - пускаш го по-евтино. Това за Германия. За БГ всички искат - да работят по-малко и да взимат повече.

Спри се с тези идеи не ни искат в еврозоната заради корупция от високите етажи и покровителстване отдруги другите неща са общи приказки

Защо валутният борд да не издържи? Доводи, аргументация...? Правят ни на маймуни, ей!

Каримански да не се напиня. Ние още не сме решили длаи ще се отказваме от лъва, лева, де.

слушай бе лайно миризливо с гъз вместо уста,що не вземеш да си затвориш гъза или устата все едно или да налапаш големия бахур да ти еба мамицата да ти еба и продажник мръсен и кирлив,сери си в устата бе повръщня нещастна.

Заповядай хапчетата за шизофрения, сутрин и вечер без да пропускаш!

тъпчо,май се опита да кажеш нещо

45 милиарда евро са зад борда и 30 милиарда евро от теглене на дълг всяка година.Затова искат еврото. Децата ни ще плащат лихвите и ще получават заповеди да ядат насекоми и да си сменят пола.

Пилотно може ли да ти сложа надгробна плоча че да свикваш

Да пада борда ,парите ми са в евро и долари ,50 на 50.Имам имоти ,които само ще вдигат стойността си.

Няма сила да спре един продавач да продава нещо на цена ,която той иска. Хляба може да стане 10 лева и няма кой да спре това. Ако държавни магазини ,това е друга работа.

Така е! Прав си! ценообразуването си е работа на търговеца. Пазара ще го спре, обаче. Ако никой не му купува хляба, ще се наложи да му свали цената.

Без Шенген няма Еврозона,в Шенген няма да ни пуснат 100 процента,значи и еврото няма да въведем.

Вместо да се развива икономика,бандата около президента иска да тегли десетки милиарди евро заеми годишно.

Помня, че в гърция, това важеше за всички магазини и май цяла година цените бяха в драхми и евро. Не, че после спекулата не вдигна цените тройно.

Вие дебили ли сте...и 30 етикета да имаш - цената върви нагоре в лева, значи и в евро...

Там вдигането беше чисто спекулативно. Едно евро беше 300 драхми. После това дето беше 300 драхми, стана 3 евро. Естествено с времето това се коригира, но горе-долу година след приемане на еврото като единствена валута нещата бяха такива.

Що не се разходиш в Хърватия да им обясниш че са дебили дето се оплакват от сокка на цените?

Прав е човека , умен ход! Само за спекулантите е криво.

Ще купя стоката в левове, пък ще я продам в Евра!

Ние сме приели Еврото още преди 15 години. От тогава винаги 2 лева са 1 Евро.