Какво ще стане с цените на горивата след падане на дерогацията

Всички тези турболенции водят до една абсолютна непредвидимост, а за всеки икономически субект в българската икономика най-важното е предвидимост, коментира бишият иконимически министър Никола Стоянов.

Обратно в новината

Коментари - Какво ще стане с цените на горивата след падане на дерогацията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Kalin

Ще станата кавито са в Турция и Гърция тоест почти двойни при сегашните ни доходи.Но кво им пука на сглобката те се возят на служебни коли и лапат яко от господарите си.Да не говорирм че нефтохима ще послеедва съдбата на 123 атомен блок.Затвориха ги а на тяхно място вече десетки години нищо само празни приказки!

Именно за това се продава рафинерията - евтина суровина а цените същите. Къде стъпи руски крак трева не никне.....

100%

Да излезе пудела на Галя, който вчера се тръшкаше, че ще си подаде оставката, като пудел. Той да обяснява. А не само да върти опашка докато получи бисквитка, а после да се крие под леглото.

е Антибългарска

Не е задача на българското правителство да търси купувач на рафинерията в Бургас ---------- ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРА, КАКТО СТАНА В ДРУГИТЕ СТРАНИ !. . СЛЕД КАТО КОЗЛОДУЙ Е ДЪРЖАВЕН, ЗАЩО НЕФТОХИМ - НЕ Е ?!?! . ОТКАЗЪТ ОТ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ТОЗИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТ, ПОКАЗВА, ЧЕ ШУМКАРИТЕ ОТ ДС-МАХФИЯТА ИМАТ ПРЯК ИНТЕРЕС ДА СМУЧАТ КЪРВАВ, ОКУПАЦИОНЕН, ПОРОБИТЕЛСКИ НЕФТ , . С КОЙТО ДА ДЪРЖАТ БЪЛГАРИЯ В ПОДЧИНЕНИЕ НА МОСКАЛИТЕ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА ВЗИМАТ % ОТ ТОВА И ДА СА СИ "ЧИКИ-РИКИ" И "ВЛАСТТА" ДА Е У ТЯХ, С ПАРИТЕ ОТ НЕФТА ? . БЪЛГАРИТЕ ИСКАМЕ ТОВА ДА СЕ ПРЕКРАТИ ...ВЕДНАГА ! . И НЕ БЛЯДАВЕТЕ ДА ГО ШИТНАТ НА АЗЕРСКИЯТ БОТАШ КОЕТО Е СЪЩИЯТ ЛУКОВОЙЛ И ДА ПРОДЪЛЖИ СТАРАТА СХЕМА ..."С НОВИ ИМЕНА" ! . ОТКАЗЪТ ОТ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО !

То е ясно какво ще стане .Въпроса е , кой ??? Ще яде баницата , а кои друго .То нефта лети по въздуха ..... Големи танкери не могат да минават през Босфора . Само от рабспорта , цената ще скочи 20 -30 процента .....

Много модерни станахте боклуци мръсни кажете го на български

Ааа момент, гласувалите за ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС - сега ли се сетихте, че в прехвалената ви Европа бензинът е 1.80-2 евро?? А токът 35 цента на квч.. Ееее, късно либе за китка. И при вас ще стане. Но уви, не сте на 3000-5000 евро заплата на месец

Прадядо ми бил кмет 8 години в Еникьой до Одрин . И когато вече не бил кмет често казвал : - Колкото ядове съм брал , все с нашите кратуни . Нещо да се е променило от тогава ... ? Кратун до кратуна , от празни по-празни . Живота учи , а те учили да мамят и крадът народа си ...

Аз ще ви кажа какво ще стане- същото както с газта. Пак ще купуваме същите, НО през ТОЧНИТЕ посредници и на други цени.

Честито! По 5 кинта за литър гориво! Да живее демокрацията!

2023-12-09 11:16:25 tanas (нерегистриран) То е ясно какво ще стане .Въпроса е , кой ??? Ще яде баницата ---------- ...НЕ СЕ ЛИ НАЯДЕ ?!? . НЕ МОЖЕ ЛИ ПЪК ВЕДНЪЖ ЗАД ЕДНО ДЕЙСТВИЕ ДА НЕ СТОИ ЖЕЛАНИЯ ЗА "БАНИЦА", А ЗА НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС, В КОЙТО ДА НЯМА "ЛИЧЕН ИНТЕРЕС" ! . ЕТО ЗАТОВА 70% НЕ ВИ ГЛАСУВАМЕ ....ЗАЩОТО ИСКАМЕ ТАЗИ ПОЗОРНА ПРАКТИКА ЗА "ЛИЧНИЯТ ИНТЕРЕС" - ДА СЕ ПРЕКРАТИ !. . "ЛИЧЕН ИНТЕРЕС" МОЖЕ ДА ГОНИШ В "ЧАСТНА ФИРМА" ! А ТАКИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ...САМО И ЕДИНСТВЕНО - ДЪРЖАВНИ !

2023-12-09 11:14:31 Сглопката (нерегистриран) е Антибългарска ------------- *КРЕМЪЛСКА Е ! И ЗАТОВА НЕ ПОЛУЧАВА ДОВЕРИЕТО НА 70% ОТ БЪЛГАРИТЕ !

pedarazina te has mi nades kurukalkahar ay haft ebe

Молете се за България .

Тези кретени бьрзат да распродадат дьржавата преди народьт да ги е изринал от парламента! Всички са за сьд за предателство кьм народа си!!!

Тези управници са най тъпите соросоидни боклуци догодина ще е интересно как ще се живее много скъпо и ммого опасно пред война

За дето ползваме дерогация. За сметка на това пък видях как рафинерията го използва за да заобикаля санкциите и да прави милиарди.

Айде бе, тоя скъп газ от Чирен колко време ще го харчим? За година и половина не го ли свършихме вече?

2023-12-09 11:23:48 Честито! (нерегистриран) Честито! По 5 кинта за литър гориво! Да живее демокрацията! --------- ЕДНО ЯЙЦЕ ОТ 10 СТ ДА СТАНЕ 50 СТ, ЕДНА БУЦА СИРЕНЕ ОТ 5-7 ЛВ ДА СТАНЕ 15-20 ЛВ, ЕДИН КГ ДОМАТ ОТ 1-1Л5 ЛВ ДА СТАНЕ 3,5-5 ЛВ ...ЩЕ ПРЕЖИВЕЕМ И БЕНЗИН ОТ 2,8 ЛВ ДА СТАНЕ 5 ЛВ ...СТИГА ДА ИМА КОЙ ДА ГО ПЛАЩА ...ЩОТО СИРЕНЕТО ОТ 20 ЛВ НИКОЙ НЕ ГО КУПУВА ! .

За скоковете на цените на горивата го слушам още откакто Русия нападна Украйна. Досега според тебе трябваше горивата да струват по 10 лв литъра. Обаче да те попитам защо цените на горивата скачат всяка година въпреки че е продължаваме да ползваме великия руски петрол?

И според теб цените на горивата и всички останали стоки са като през декември 2021 г, така ли?!

Нали ползваме великия супер евтин руски петрол?

Отговора на този въпрос е много прост: 4+ лв. цени по бензиностанциите. МОже би не веднага, но до края на следващата година със сигурност. В България цените ще станат като в Гърция. Честина ни промяна, и да навиваме по-здраво болтовете на сглобката (та белким се скъсат и се отървем ;))).

Откакто Русия нападна Украйна.

И ДА НЕ ПАДНЕ ...ЦЕНИТЕ ПАК ЩЕ СА НАГОРЕ ...АМА ЕДНА ЦЕНА "ВЪРВИ", КОГАТО ИМА ОСВЕН "ПРОДАВАЧ" И "КУПУВАЧ" ... . ПРИ НАЛИЧИЕ САМО НА "ПРОДАВАЧ" , "ЦЕНАТА Е ПРОСТО ЕДНИ "ЕТИКЕТ" ! . НАДЦЕНЯВАТЕ МНОГО "ПРОДАВАЧА", А МА ТОЙ ИЗЦЯЛО ЗАВИСИ ОТ ..."КУПУВАЧЕ" !

След като ползваме евтиния руски петрол защо в 17 страни горивата са по евтини. Следователно с по високи цени на петрола и с най ниските ставки в Европа следва след дерогацията цените да бъдат като сегашните

Ами пазарът тук е завладян от чужди корпорации (почти всичките западни), и те изнасят от страната ни милиарди долари (или евро) годишно! Такава е съдбата на колониите, а за съжаление България преди 34 г стана колония на САЩ, и оттогава почти всички обществени и природни богатства на страната ни бяха заграбени от западните колонизатори! Между другото, Лукойл също е западна корпорация, тя само внася нефт от Русия, и затова има дъщерно дружество и там!

Рев на ватниците, няма да има руски петрол и далавера ...... нека им е а цените ще паднат. Колкото по-далеч от русия толкова по-добре се живее.

Как какво ще стане? Или ще си е....мамата, или няма. Ще видим. Ама да ревете после.

Аз пък съм убеден, че цените на горивата тук ще се повишат значително след края на дерогацията, защото Нефтохим не може да преработва друг нефт, освен руският (или подобен на него), и ще бъде принуден да купува пак руски нефт, но през Турция, и със съответната надценка, разбира се!

Какви 17 държави, я питай Руменчо да ти ги изброи, ще запецне веднага, поредните тъпотии от неговата уста, хайде, 2-3 има, но 17.....

В момента Лукойл работи с микс от руски и друг петрол

стига с тези партенки,че цените без ДДС и акциз в 17 страни са по-ниски.Мераци Нефтохима да се продаде и да бъде купен от наши хора.Не може да стане, защото завода си има цена.

Колкото на Бойко обещания за падането. У на малоумното посолство с 4 пъти по-ниски цени и инфлацията 300%

Рафинерията не е българска собственост за да я продава българското правителство жалко тролче.

Вервай си. До 1'ви Март 2024г. Украйна ще е само спомен, а ЕС и горкото НАТО ще са история!

С молене не става мой човек. Нужни са действия. "Лозето не ще молитва, а иска мотика."

Е защо тогава в другите държави с чуждите корпорации има конкуренция и разлики в цените пък тук няма????

Ти ще се обесиш ли??

Да закръглят на 10 лева. Че се затруднявам в сметките. 100 лева десет литра. Лесно за смятане.

Те цените си скачат и без да спираме купуването на руски нефт. Пък като не ми е изгодно да купувам от рафинерията ще купя от Румъния например готово гориво и пак ще е по-евтино. Само че тогава вече складовете за гориво няма да са собственост само и единствено на рефинарията.

Според такива като тебе това стана още 2021 година. Измисли нещо друго че иначе няма да ти платят.

Бъдат разрешени други складове за гориво освен тези на рафинерията, цените на горивата ще паднат. Защото към днешна дата искаш не искаш трябва да купуваш гориво от рафинерията, защото всичките складове за гориво са собственост на рафинерията. И не можеш примерно да докараш един кораб с бензин да кажем, защото след това той е бензин няма къде да го съхраняваш. А пък ние освен всичко друго си имаме съседка производител и на петрол и на гориво. Имаме си и пристанища.

И какво пречи на другите доставчици на бензин да си изградят собствени складове?!

И Никола Стоянов каза че цената е по ниска в 17 държави. Виж статията

Може да сме бедни, болни, нещастни, да изчезваме, да слугуваме на запад. Това не е важно. Важното е че сме евроатлантици, каквото и да значи това

Ами най-логичното, ще станат като цените в Гърция + допълнителните разходи за транспорт, тоест около левче нагоре от сегашните

Тролче айде да кажеш къде в Европа горивата на колонка са по-евтини от у нас?