Коментари - Какво се променя и какво се запазва при пенсиите през 2021 г. | Бизнес.dir.bg
назад

Какво се променя и какво се запазва при пенсиите през 2021 г.

Все още минималните осигурителни доходи се определят административно, а не по икономически дейности и групи професии

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Какво се променя и какво се запазва при пенсиите през 2021 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мама ви малоумна.И сега най-високата пенсия е повече от доста заплати на работоспособното население.Вдигнете минималната пенсия с 40% вместо най-високата с 20%.Продължавате да създавате социално неравенство

при капитализма! Социалното неравенство е заложено в основата му! Тези които взимат големи пенсии са и внасяли по-големи суми в пенсионния фонд - полагат ими се!

В съд система, МВР и много администрации някои освен, че взимат заплати от 4-5-6 Хил лева и са на работа получават и по 1200 лв пенсии+всички добавки и се ползват с правата на пенсионерите! Това е унизително и веднага трябва да бъде променен този позорен закон! Кой се пенсионирал , пенсионирал се, а не да се пенсионира втори път че и обезщетения взимат!

Няма пенсионер, няма пенсия! Всичко което се прави, е в съответствие с "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на конгрес на "СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС" през лятото на 1988 г. в Москва.

Да се дигне с 40% минималната пенсия на хората дето нямат 1 ден трудов стаж! Оди духай тараторо! Комунизьма си отиде преди 30 години, макар, че тогава земеделската пенЦия на хора, работили по 50-60 години беше 15 лева! Мухахахахахаха!

ПенЦиите никога не са били подарък от държавата! Те се изработват и заработват! Днес обаче за 40 години излежаване се полагат честно излежани 300 лева! Хахахахахахаха!

Променят се основни принципи на осигуряването, защото се разкъсва връзката между принос и права. Запазва се проблема между нови и стари пенсии.

чифут?

Подарък от държавата са. Не се изработват. Няма нито един с пенсия над 800 лева да си я е изработил и заработил. Затова сега за 20 години излежаване се полагат "честно" излежани 1440 лева.

Не е вярно. Всички с пенсии над 600 лева не са внасяли сумата, която получават и обратното повечето с пенсии 300 лева са внасяли почти толкова.

Така е при СОЛИДАРНОТО пенсионно осигуряване, което уж се ползва у нас. Но общо взето няма човек който да не е работил. Кои са тия с един ден трудов стаж? Само мангалите са такива за други не се сещам освен сред тия с пенсии над 100 лева. От това по комунизъм едва ли има. При капитализма солидарността е солидарност и равнопоставеност, за тези с повече претенции има допълнителни пенсионни фондове и лични банкови сметки.

Трийте дираджии , трийте !!! Скоро като ви изтрият и вас ще ревете , че нямате и заплати , а за пенсии АБСУРД !!!

Пенсиите с 5% нагоре, цените с 25%, честито драги пенсионери.

Пенсионирането е като да приключиш еднократно труд стаж по К Т Никой не може да придобива прансо на пенсия многократно, освен някои богопомазани, вкл и членове на Конситуционния съд! Бедни ми народе!

пенсии и за най-високите - 20% увеличение, за тези, които са работили по 40 години - 5% ?!

тези с пенсия от 1440 лева са 15000

Като гледам, колко е ниска активността във форума за пенсиите, изводът е един: Колкото толкова и главата на дръвника! Ако трябваше да се коментира някоя простотия на Борката, досега мре жата да се е разпаднала..... Народ под чехал

Таванът от 1440 лв. са за заработени пенсии, а не за отпуснати! В момента разликата от 1200лв. се краде официално от държавата!

Нищо не се увеличава, пенсиите са заработени!

Баба ми се е пенсионирала с 42 г стаж и получава 312.00лв, другите, които получават от 250-300 лв,са се пенсионирали с по-малък стаж, или по-малка сума внасяни осигуровки.Значи те настигат тази пенсия на баба ми, като им се увеличава с 20% пенсията, а на моята баба си остава 312.00лв.Питам аз, защо не вдигнат още от януари тия пенсии, които са над 300 лв с по 5%паралелно с тия на които им вдигат с по 20%?А не с както мислят да направят от 1 януари вдигат ниските пенсии до 300.00лв с по 20% и от юли с още 5%, сумарно се вдигат с по 25, къде е справедливостта?!