Коментари - Какво предизвиква чувството ни за справедливост в офис среда? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия от Ергенът и тем подобни работници ли се водят?

Българските фирми са несправедливо финансирани от държавата, за да се очаква, че един работник може нещо да промени. Почти всички работодатели са финансирани от еврофондове, обществени поръчки, наркоркотици и т.н. и са си платили на съответните институции. А чуждите инвеститори засега са малко. Голяма част от работниците са принудени да търсят работа в такива фирми.

Уникално заглавие. Да пробвам и аз. Какво отприщва яростта ми в тоалетна среда!

Само агресивните, наглите и хора с липса на ценностна система успяват. Имах такъв колега, който с връзки стана директор без въобще да има някакъв опит в мениджмънта (както знаем в държавната администрация всичко е възможно). Той не знаеше да работи с хора. Държеше се с подчинените си като с парцали. Това, което последва беше съвсем очаквано - изгони половината колеги, а другата половина напуснахме. Този човек все още работи като директор в държавната администрация със заплата от над 7 000 лв.

Ами парцал си, кат напусна кво стана? Отиде другаде да си парцал нали? Е, поне дано си разбрал че си парцал и че работата ти е да правиш каквото ти се казва и задникът ти е под наем. Понякога и за ритници, зависи от кефа.

Ами всъщност се оказа, че имало и стойностни хора, но извън държавната администрация.

Нагаждачите и двуликите лопати са най-добре,в такава среда.