Какво да правят клиентите на фалиралата "Олимпик"

Купуват си нова полица ГО и внимават при кого се застраховат, съветва Светла Несторова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Калашников , калашников...........( Горан Брегович) .......бум бум бум....

Абе нямаше ли едно КаФеНе дето точно това им е работата - да наглеждат застрахователни и пенсионни фондове.... Или и те само усвояват заплати и пари под масата?

АКО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА БЪДЕ СЪДЕНА ДЪРЖАВАТА В СТРАСБУРГ,

И като осъдиш държавата кой ще плати парите - пак ти и твоите сънародници които вече са се прее ли с евтина застраховка. Кой ще е прецакания пак Ти.

Ами, лош късмет. И аз изгорях. На всеки може да се случи- не може винаги да си на печалба. Повечето хора застраховат по-най ниската цена защото парите не стигат за всичко. Когото и да обвиняваме, изходът е един- тичаш и се застраховаш отново.

Странно, но изглежда само аз съм забелязал, че на колата застрахована в Олимпик има стикер на Вългарския гаранционен фонд!? Значи Олимпик е правила вноски тук в нашата мила родина! Защо тогава трябва да си търсим парите от Кипърския фонд???? Само аз ли си задавам тоя въпрос?

Фонда ще покрие са нематериални щети на пострадали лица. Другото с лихвите ще го плати тариката с евтината полица. И то независимо от желанието му.

Ако застраховката за една година е 240 лева, а Вие сте платили само 160, това азначава, че сте се застраховали само за 8 месеца. Значи застраховката Ви важи до края на месец Август! Какъв е проблема?

По-безумен съвет не бях чувал. Всъщност чувал съм - след като фалира КТБ пак казаха, че хората трябвало да преценят, че след като банката дава много изгодни условия, значи щяла да фалира. Извинете, но си има държавен регулатор, след като той е дал разрешение на тази фирма да оперира на българския пазар, би трябвало да е надеждна. Иначе какъв е смисълът от този регулатор!? Не всеки е навътре в този бранш, по какво да избираме!?

А има ли брокери, посредници които Разбират къде да се застраховаш в случая ??? И ти попита ли къде е РАЗУМНО да се сключи тази застраховка? Ревем срещу обществени поръчки с критерий - най-ниска цена -------лошо качество. А що не ревем като се предлага ГО на нереална за нашия пазар цена а ------ щото сме ударили кьоравото нали. Е винаги има по голяма риба ------ по-голям тарикат

Държавата задължава гражданите да се застраховат.Ако не може да гарантира за участниците на този пазар, нека създаде държавна компания, както беше ДЗИ и всеки да прецени, дали да рискува или да заложи на сигурното.

Бегайте бързо за нови полици, защото колкото и да се репчите по форумите полиците ви са невалидни и ако направите ПТП по ваша вина жална ви майка после.

И какво, точно пък теб ще гледам да нацеля :)

И ще плащаш до гроб ---ГАРАНТИРАНО

Ако се счита че полицата ти е невалидна, ти попадаш в ситуацията все едно че е изтекла. Всеки си подбира застрахователя. И много хора предпочитат да си правят по-евтини застраховки. Няма накпой, който да е толкова луд че да плаща повече при едни и същи условия. И ако сега тези симпатяги не бъдат наказани заради наивността си и лакомията си от тук нататък всеки ще сключва застраховака ГО по най-ниската тарифа, без да го интересува какво точно получава. Всеки има право на избор. Това е най-ценното. Но избора е и отговорност. След като си с еполакомил на ниските цени, ти би трябвало да си си направил оценка на риска. А ако не си - то си е за твоя сметка. Тук нещата с амного близки до случая КТБ. С тази разлика че всеки от сключилите застраховка е бил наясно ( или поне би трябевало да е бил) за риска който поема с ниските цени. Иначе как? Ние идиотите дето сме платили по 250 лв ГО, да ни третират по същия начин като "гяволите" с по 160 лв. Не е честно някак си...

Дали ще има човек който ще отиде наново да се застрахова? Полицата е договор. Не може да се прекратява едностранно. Само съда може да отсъди прекратяване на договора. Т.е. Полиците са си действащи. При фалит, има презастраховател който трябва да покрие щетите, ама "презстраховането било на малка сума" - има Министерство на финансите ,което е дало разрешение и е длъжно да контролира действията на подведомствените. Има и КФН. А дали следващия застраховател също няма да обяви фал;ит. Хора . Полиците са действащи договори до изтичане на срока.

Ами докажи позицията си в съда. Щото при ПТП ще се окажеш там. А докато я докажеш ще останеш и без жилище. Те адвокатските хонорари и експертизи и вещи лица са много евтини. Само идиоти като теб чакат.

НЯМАМ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА ПЛАЩАМ ДВА ПЪТИ ЗА ЕДНА И СЪЩА УСЛУГА!!!!

НИКОЙ НЕ ТЕ ПИТА

1. Не намирам в нета да се организира протест. 2. Олимпик не ме е уведомила писмено че няма да имам застраховка. Как така по новините да разбирам такова нещо!? 3. Всички десетки комисии в Бг не са ме уведомили за този проблем. Как ме предпазва държавата? 4. Защо държавата позволява подобни фирми да стъпват на българския пазар, без определени гаранции? 5. Българската държава грижи ли се за народа си?

Ти сега ли се сети за държавата. А данъците- да плащат идиотите, а гласуването - гласуват циганите. а да подкрепиш Българските производители - не ще купувам Вносно щото е хубаво. То и ти си част от Държавата ама само когато ти изнася е там е тя.

Шефът на Комисията за финансов надзор да пише 3-те писма и да се маха моментално. Като как така е дал лиценз на фирма, която оперира в България да не внася пари в български гаранционен фонд? Тези застраховки не са сключени в Кипър, а в България и гаранционният фонд трябва да заплати всички разходи на тази компания до изтичане на договорите, а не да ни праща на "зелен хайвер" да чакаме от Кипър нещичко, което няма как да стане, защото ще започнат дела и прочие. И всеки изгорял със застраховска трябва да се нареди на опашкакато кредитор и след назначението на синдик, каквото е останоло/ако е останало/ евентуално и..Пунта Мара" На мен не ми пука за личният ми автомобил -да два месеца, обаче ако си затраховал 20 камиона- да речем? Тогава много боли. Затова новият началник да направи такива условия, които да бъдат еднакви за всички застрахователи. И ако някой фалира, то затова си има отчисления в гаранционен фонд. Така е в Европа и САЩ. И така трябва да бъде тук.

Защо, когато казаха, че им отнемат лиценза, не споменаха тази дата 18.08.2018, а казаха, че по текущите застраховки всичко е точно? Онзи ден платих четвърта вноска, а вчера разбирам, че съм платил 25% от ГО, за да важи още седмица??? Бананова държава с мега смешна КФН, която просто не си върши работата. Работата много намирисва на съгласувана измама. Някой е кихнал на някого в КФН, за да си мълчат за датата 18.08.2018, за да може достатъчно много балъци да налеят пари от пусто в празно.

Компанията в процедура по несъстоятелност, а ти вместо да си направиш нова ГО си плащаш 4-та вноска. Не те разбирам - пишеш без правописни грепни ( значи си образован), а постъпваш като тъпак. Що бе.....

Платил си щото си ИДИОТ Съобщили са , но това за теб не се отнася. Щото трябва да спестиш някой лев.

Кой контролира местата където се продава гр.отг.,та те са навсякъде -от офисите,бензиностанциите,тех.пунктове,хр.вериги и т.н.Защо КФН не е издала публично още на 10 май да не се сключват застраховки с Олимпос, докато примерно не се регулират пропуските?Излиза, че аз мога сега де си регистриам фирма стакава дейност с конкурентни цени и да се покрия с така нареченият фалит.Просто е абсурд и силно мирише на голяма далавера с начало КЗК.

Значи аз като трябва МНОГО да внимавам при кой се застраховам, ще си сложа немски номера на возилото и ще си направя комбинирана каско-го на цена около 500Евро и ще ви ЕПМ! Мурдари. При най-регулирания бизнес, свен банките да вменяваш вина на клиента си е направо престъпление!

бе, Ъгъл не те кефи демократичния живот в ЕС-то? Що търсиш държавата? Нали това е животът - големите, силните и бързите, прецакват малките, слабите и бавните. Джунглата на свободния пазар, момчето, и държавата няма работа в нея. Само докато не опре до нас обаче.

не е баш тъй, щото не говорим за каско, а за задължителна (определена от държавата) застраховка.

Г-жо Несторова, дайте препоръките като напишете направо фирмата в която да си направим застраховките.

На някой му се е приискало да лапне тези 200 000 клиента. Кой, е па сетете се сами...

Това законно ли е? Тея застраховки не са ли обезпечени по някакъв начин, нали за това са застраховки? Застраховка на застраховката ли трябва да се прави вече?

се нарича ПРЕЗАСТРАХОВАНЕ

Ами какво да правят, много просто : 1. Отиват на чешмата. 2. Пият една студена вода.

В мераците за най-ниска цена, доста хора изядоха дървото с тоя гръцко-кипърски Олимпик.

ти като си правиш застраховка питаш коя е най- скъпата ли, за да си я направиш? Само плащаме какви ли не такси и всеки нормален човек избира най- евтиното

Българите изгоряха с 44 милиона лева. И никой нищо не разбра.А уж има държавен контрол. Е, то и в банките имаше. Искров зе ли си заплатите по 30 000 лева? - взе си ги.

Е как "да направят избора си внимателно" ? Ние обикновените ли хора трябва да знаем коя компания е застрашена от фалит? Поне да ни дадат препоръки как да избираме внимателно.

Крайно време е да се направи списък на чешмите със студена вода в България. Много хора ще го ползват.

И по какъв критерии трябва да преценим кой застраховател е добър? Как смятат, че това може да стане в рамките на два - три дни? А защо никой не говори как ще бъдат компенсирани добросъвестните граждани и къде е отговорността на държавните институции?

Оставка на КФН и финансовия министър и да не се ослушват , че и началника отиде. а КЗК да влезе в застрахователи и да им спретне едно мероприятие за картел. всички случайно вдигнаха цените...... ти да видиш

българските щот' са цъфнали и вързали.

Имам само един въпрос:::::::::::::: ЗА КАКВО МИ Е ТАЯ ДЪРЖАВА, КАТО НЕПРЕКЪСНАТО ПЛАЩАМ, А ВСЕКИ СЕ СПАСЯВА САМ?

Веднага отивам да се допитам до врачка да ми каже коя компания да избера, след като ни ават такъв добър съвет да подбираме внимателно, защото не мисля, че имам време и пари да направя собствено проучване на пазара коя компания има вероятност да фалира за следващата една година.

Не ти имаш нужда от държавата, държавата има нужда от теб - пардон, от парите ти и евтиния труд.