Какво да очаква светът: Топ 10 на икономическите прогнози за 2021 г.

Бързото и ефикасно ваксиниране и възстановяването на икономиката ще отприщи вълна от разходи за пътувания и услуги, стимулирайки силен растеж в по-късната част на 2021 г.

Обратно в новината

Коментари - Какво да очаква светът: Топ 10 на икономическите прогнози за 2021 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че ще вдигат цените, не е новина. Веднага да се направи статистика кой спечели от вируса и защо вдига цените тогава.

по повод една прогноза 'Ето ги и моите прогнози: 1. Ковид - 1984 пандемията ще продължи минимум до 2025 г. 2. По всякакъв начин ще се опитват да направят ваксинацията задължителна. 3. Ваксинация ще се провежда ежегодно. 4. Масовото образование ще престане да съществува. 5. Масовото здравоопазване ще прастене да съществува - ще се превърне в масово ваксинираните. 6. Пенсионните системи ще престанат да съществуват - хората ще умират от поредната ваксина след като от работата определените години. 7. Ще бъде въведен кредитен (социален) рейтинг и който падне под определена стойност ще умира след поредната ваксинация. ' май от филма 'зараза' преминаваме към филма 'дилъри на време' /in time/

То каквото ще стане, е за другите народи. Този път след "Ньойският договор" - 17 ноември 1919 г, "Ялтенската салфетка" - от 4 до 11 февруари 1945 г., Малтенската капитулация на борда на "Максим Горки" - 2 и 3 -ти декември 1989 г. са ляайната които дъфчим след лятото в Москва 1988 година, гарнирани с ХУМАНЕН ГЕНОЦИД и РАН'ЪТ. Ние нашите си "джибри" вече ги изядохме и с ХУМАННИЯ ГЕНОЦИД се приключва през пролетта на 2021 година. Всички "тъмни сили" с напредването на годината, ще премахнат хилядолетната стигма срещу българите, ... и защото вече ще ги мори COVID 20, а нас COVID 19. ------------------------------------------------------------------- (хилядолетната стигма над българите: 3. Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив., и това е точка последна от "програмката за изтребване", приета в Москва през лятото на 1988 година.)

Ей големи мозъци....тцтцт как ще отслабне долара,като ще се засили икономиката на САЩ....

Какво се чудиш? Точно отслабването на една валута (инфлацията) води до ръст в икономиката! Защо мислиш ФЕД и ЕЦБ "печатат" пари като луди - за да предизвикат инфлация, тоест, отслабване на валутите си! Май ти си "мозъкът"?:)))

очакваме , че САЩ ще си плати дълговете на 26 трилиона долара

ГОЛЯМОТО ЗАНУЛЯВАНЕ! ПОСЛЕДНАТА И НАЙ-МРАКОБЕСНА ФАЗА НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!

Бла бла бла........бла. В главата ти набиват само едно глобална

а какво ще стане с монокултирите ?

Бъдещето това е планова икономика управлявана от изкуствен интелект.

ако въобще тогава квантова , но това за нас е хаос , а не план , както ние си го разбираме св класическа логика .

Стига сте си мечтали за глупости, ами се хващайте за работа! Това ви е бъдещето!

Не става. Забранено ни е да работим.

Като гледам колко процента желаят да се ваксинират, вероятно прогнозата за 2021-ва ще е тотален икономически срив и колапс във финансовата сфера! Златото вероятно ще удари 5000 долара за тройунция, а туризма в печелившата му форма, ще спре да съществува!

златото ще удря нещо си ...колкото по-бързо проумееш, че нищо не струва нищо ако "аз" не го считам за "ценно", толкова по-малко загуби ще претърпиш в желанието за спекулации...

ще си имаш на чип от твоят паспорт една рубрика с поставените ваксини . Ако вървим към повече усложнения заради вируса , естествено се оформяват блокови споразумение за пътуване от страна А до страна Б , от точка А до точка Б . Автономното превозно средство ще е нов хайп - така компютеризация и вероятно електрификация продължават но със значителни скокове , вместо леко плаващ , както досега . Внесем основните конструктивни детайли за тази технология от Китай , те са най-напреднати . Английски в учулището заради компютери ще отпадне като предимство , идват нови операционни системи които вместо С ползват друг мета-език . Съответно голямата латинизация , както в 30-ти години на 20-и век под Сталин , Мао , други , няма да се повтори . Научи децата си на опростено японски или китайски ... няма да е кой знае колко сложно .

"може да не се съмняваме, че прословутата „пандемия“ е началото на операцията по прехода към „прекрасния нов свят“. Дали ще се намерят сили способни да се противопоставят на реформаторите глобалисти?"

АКО СЕ УПОВАВАМЕ НА БОГ И СМЕ ЗАЕДНО!

някои по долу прокламират опрощаване на дълговете, само че дълговете към кого? ако някой е взел кола на лизинг, тая кола е произведена от някой друг и този някой друг не финансиста, магната или политика, а работник или инженер, сами се цакаме по между си, всеки гледа да консумира повече от колкото е произвел и в такава хранителна среда успешно се размножават тарикатите, които ни командват

един работник получава не повече от 25% от създадената от него сойност ! всичко друго е грабеж по всичси линии ! всичкият "безплатен" обяд , дефакто е предплатен в пъти, барабар с вечерята! 75% от всичко като цена е балон, дошъл именно от кражбата на 75% от заплатите!

няма отчисления от принадената стойност, но ние се опарихме от комунизма

нямаше никъде! имаше дължавен олигархичен капитализъм, със социални елеченти, но без свобода , а тя е в основата на комунизма !

Сопри се! От комунизъм никой не е прокопсал! От такива глупости се докарахме до това дередже. Ако искате пак да се връщаме в изходно положение след нови 45 г. на експерименти и пак да правим дълги и мъчителни преходи, продължавайте с агитацията. Ама после да не рИвете!

Първата ми прогноза е: Изключително ниска събираемост от данъци. Милиарди по-малко приходи за държавата и естествено хората, от цирка който правят. За справка е достатъчно да погледнеш, кога са пиковете на новорегистрирани безработни (при затварянията), въпреки че са увеличаващи се спрямо наетите от преди ковида и тази тенденция си е постоянна. Второто е, увеличение задлъжнялостта на държавата с милиарди лева. Третото което ще гледам, е каква е раждаемостта и как се отразило. Че за 2019г. раждаемостта е 57% от смъртността. И положението си е леко отчайващо. Четвъртото е, какви са статистиките за причини за смъртност. Дали "ще изчезне" смъртност от други неща, като пневмония. Някакви несъответствия.

инфлация вместо стагнация или дефлация : но на друга страна нов вид финансов инструмент , следователно и ресурс - блокшейн продължава с влизането в банковия сектор . Оттам нов вид продукт от порядък попечиталски договор за управление на финансов актив осръбрен в блокшейн единици . Тогава възникне въпрос каква е ролята на лихва , ако вместо лихва вземам такса за обслужване (както го правят мюзелманите с тяхната забрана за лихва ) . Сегментация на цялостната икономия продължава , както изглежда Европа както и ЕС би трябвало , както винаги , да си грижат за нови партньорства , натискът от иновационна вълна продължава да иде от изток , а не от запад . Консоматорското и остаряващо западно общество инвестира все повече в зелени инициативи . Дълтотрайните ефекти и ефикасности на такива инвестици са свързани неминуеми с въпрос на шеринг , взаймно използване на технология . Това по себе си с е дружествен конструкт , което по-вероятно ни се предлага като договор за услуга с съответната такса , вместо пряко участие в управленски и капиталови въпроси . Щом сме до тук : развитие на пазарните съотнощение с африканските страни .

Пич, пълна мъгла ти е в главата!:))) По-добре не се напъвай, че ше скъсаш некой минискус!:)))

Не знам за света,но нас ни чака огромен х*й!След "щедроста" с която баце раздава НАШИТЕ пари!

Да погледнем малко позитивно на създалата се ситуация. Градовете се напълниха с хора търсещи лесен начин за препитание. Днес те са без работа! Повечето ще се върнат там от където са дошли и ще се заемат с дядовата нивичка. Ще има за хляб. Само да няма свински, кокоши и всякакъв тип измислени болести. Онези които имат по 7 апартамента ще си ги държат за тях. Университетите се напълниха с всякаква паплач която е там за купона. Е, купона свърши! Сега ще видим колко от студентите ще си вземат изпитите?! Жалко за малките деца и възрастните хора.

Голяма част от хората нито има къде да се върнат, нито може да обработват нивички с волове като през 19-ти век. Реално огромна частто световното население ще бъде в пълна безизходица. Не злорадствай над чужди нещастия, защото по веригата може и теб да настигнат и то скоро.

Това е реалността. Сърдете се на този който ви е лишил от възможността да имате нещо на село. Пак той не ви е научил, че няма нищо по велико от НЕЗАВИСИМОСТТА. Сърдете се на себе си,че не желаете да живеете осъзнато а мислите как на другия ще му е зле (в случая визирате мен). Без да изпадам в подробности ще Ви кажа, че преди 10 години подготвих семейството си за това. Бях на 40. Това беше възрастта на която осъзнах,че трябва да живея максимално независимо. Купих си имот на село (нали и аз бях от стадото на което е казано, че града е прекрасен), освободих се от всякакъв вид финансови дългове. Всичко което си пожелаваме е да сме здрави. За нас няма глад,студ, мизерия. Само за изминалото лято сме направили над 500 буркана и бурканчета с всичко за което се сетите. И не, нямаме волове, нито трактор. За да отгледаш собствената си храна ти трябва мотика и две ръчички. Естествено и помощ. Ако сте възпитали трудолюбиви деца ,те няма да ви оставят.

И откъде знаете какъв съм аз, какво мисля и на кого се сърдя? Ще ви кажа - нищо не знаете. Обаче преливате от самодоволство и самоувереност. Това вече може да се каже със сигурност:))) Голяма осъзнатост е това, определено.

най-скъпият хляб е най-вкусен

Ха ха ха ха!Най-ниска смъртност в България от 25 години,като махнем 2013!Мамичката ви изроди,не струвате и цената на куршума!

Не пишете лъжи. За последните 10 години в България умират между 1800 и 2300 души всеки месец. Тази година официалните данни са между 1900 и 4600 в зависимост от месеца! Източник: Умирания в България по седмици, НСИ

Не ви изнасят цифрите,а те са от ООН!Шибан малоумник,тази година 2020 сме на 105000,смятай бе ковид идиот!Или гробаджийска свиня!

Хехе, давайте го по-спокойно, не снимаме уестърн тук. С обидите само се опитвате да затвърдите лъжите, които пишете. Дайте източник, който не е стандартното 'ООН'. В ООН семейството има много организации.

календар, тефтер и пластмасова химикала, гледам тия ненужни вещи и се чудя струват ли колкото една ябълка

на ковида, на прогнозите, на финансите, на това недоразумение, наречено цивилизация

ТО ВИДЯХМЕ КАК СЕ СПРАВЯТ С ПРОБЛЕМИТЕ- НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОГНОЗИРА!

"Ще изтекат черните времена. В България нещата ще се проме­нят към добро. Когато с гръм и трясък нахлуе злото и всичко изглежда непоправимо погубено, но ненадейно ще настане обрат. Разпънати на кръст между Изтока и Запада, между Севера и Юга, пред нас се откроява един единствен избор - Духовността. Към него нито Западът, нито Изтокът ще ни спрат, защото свише сме предопределени да обогатим све­та. А и в миналото сме го правили..." ( предсказание дадено в последната 1991 година, от живота на Слава Севрюкова)

някой с цялата програма

Колкото повече прогнози чета, толкова повече осъзнавам, че това не са прогнози. А резюме на плановете на 1% супербогаташи на Земята за следващата година. И никога, ама никога не се случват на повече от 50%-60%.

Силно съм впечатлен от прогноза Хдл6 - "Крайните цени на стоките ще се увеличат". Все едно баба Ванга слушам... Че това било ли е някога, да се повишават цени, чудо невиждано за последния век ;-)

Хдл6 да се чете "No.6"

Цените не могат да растат безкрайно. Над определена цена стоката става непродаваема.

след 2009 - та година за пенсионерите тогава, официално е спаднала с 48%-та. От кумова срама ще ни грантуват още 3 месеца с по +50 лева.

от политбюро на цк "безсмъртие" не ще и не ще да си признае пълният провал и крах на пирамидата "купи без пари" и робувай цял живот !„ те знаят, че е провал, но нещат да си го признаят, като просто ... зачеркнат всички "дългове" ... и ето ти го рестарта! но нещат да паднат по-гръб! хубаво! дай да им дадем тогава /както преди години предлагах/ - всички нотариални актове на всичко - земи, имоти, коли, машини и т.н... да ги видя какво ще правята на другия ден, като вече "всичко е тяхно" ? дали няма пак да се гръмнат от нищоправене или тогава ще се хвана взаимно за гушите сегашните "братя", щото то няма да има пред кого другиго да се правят на "велики" и да си избиват компелксите "за величие" и "власт"! излиза, че тяхната работа е хам сърби - хем боли? единственото което се връзва с логиката е, че искат едни безволеви "същества" които да им робуват, защото реално погледнато в момента това , което им пречи е именно "свободната воля" на всеки, която той притежава дадена му от природата ... ударът е нацелен именно там - в ликвидацията на "свободната воля" на тълпата, защото там е заровена "иглата на кашчей"! всички похвати до момента са били именно в ограничаване на тази "свободна воля", вкл. и "купуването без пари", чрез което индивида беше лишаван от "свободна воля", плашейки го с "взимане на имота", "запор на сметки" и т.н... е то затова искат и да махнат кеша, защото и той е проекция на "свободната воля" няма да стане вашата ! или ще умрем съвсем съзнателно или ще отстъпите и всичко ще се върне по-старому, с отписване на всички "дългове", тъй като те Бяха проекция на "вярата на тълпата", но тя вече свали "вярата" си във вас ... а значи "дълговете" са нищожни! отписвай дълговете...или умри !

Когато фалира Първа частна банка, аз бях изплатил с една заплата заемът си от 1984-та година с една месечна заплата по него време. Така БНБ отписа дългът ми, който трябваше да влача до 2009-та година.

Моята прогноза за 2021: Материална/икономическа/ и духовна катастрофа 1. Растяща безработица и мизерия 2. Фалити 3. Глад 4. Организирани банди мародери 5. Бунтове 6. Обесени по уличните стълбове политици и висши чиновници

защотг от сектата на "лихвата и капитала", не искат да се откажат от измислените "дългове" ... а е толкова просто!

Това ще е следващият етап - ще анулират дълговете на всеки, който се чипира и стане техен робот.

Сто пъти /+++++/!!! Чул те Господ, особено за последното, за да не помисли никой да повтаря такъв биотероризъм срещу човечеството!!!

Ето ги и моите прогнози: 1. Ковид - 1984 пандемията ще продължи минимум до 2025 г. 2. По всякакъв начин ще се опитват да направят ваксинацията задължителна. 3. Ваксинация ще се провежда ежегодно. 4. Масовото образование ще престане да съществува. 5. Масовото здравоопазване ще прастене да съществува - ще се превърне в масово ваксинираните. 6. Пенсионните системи ще престанат да съществуват - хората ще умират от поредната ваксина след като от работата определените години. 7. Ще бъде въведен кредитен (социален) рейтинг и който падне под определена стойност ще умира след поредната ваксинация.

На времето поне ратаите са работили за едната храна на чорбаджиите. Сега и средства за прехрана не ти дават феодалите

Храна, заплата и един кат нови дрехи. Чорбаджиите са били по щедри .

За разлика от тебе, аз съм по-концентриран (по-наясно). Когато мислиш апокалиптично, получаваш го. А когато знаеш #КОЙ СИ!, знаеш също че реалността ще е такава, каквато си я пожелал в мечтите си. "ВРАТАТА НА МАТЕРИАЛИЗМА СЕ ЗАТВОРИ ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА. Слава Севрюкова: "Ще изтекат черните времена. В България нещата ще се проме­нят към добро. Когато с гръм и трясък нахлуе злото и всичко изглежда непоправимо погубено, но ненадейно ще настане обрат. Разпънати на кръст между Изтока и Запада, между Севера и Юга, пред нас се откроява един единствен избор - Духовността. Към него нито Западът, нито Изтокът ще ни спрат, защото свише сме предопределени да обогатим све­та. А и в миналото сме го правили... ( предсказание дадено в последната 1991 година, от живота на Слава Севрюкова)

"Сега и средства за прехрана не ти дават феодалите" . Ама ти искаш да ти ДАВАТ ли, бе? Още ли не си разбрал, че комунизмът свърши? Никой никуму нищо не дава! Получаваш само това което сам си изработиш/договориш! Ако искаш нещо, намери начин да го получиш! Никой не е длъжен да ти го дава!

Демек-подготвя популацията от какво да се страхува, като свърши психиатаката със куроната

Опа, забравих - 2027 г режем на скрап аец- а, щото така. После се топлим на дърва и светим със свещи.Не че няма да има ток, но той ще е недостъпен като цена за новите супер бедни, оцелели хора.

Пишете глупости Писаното в статията е валидно за хората с повече финансов ресурс. Нека погледнем над по-бедните. Масата. Тези които ходят на работа, вземат някакви средства за да си платят дневните разходи и евентуално да спестят нещичко. Една не малка част останаха без работа, взеха платена и не платена отпуска за да си гледат децата, намалиха им заплатата. С ВРЕМЕТО ПОХАРЧИХА СПЕСТЯВАНИЯТА. Според вас, колко от тези хора ще инвестират в почивка? Според мен николко. Туризма ще е последното което ще се възстанови !!!! От там много хора ще останат без препитание. Няма да коментирам бедни, болни и пенсионери. Който има възможност да стяга селската къща и да си отглежда храната. Ако си само беден, без физически увреждания, причината да си такъв е мързела.

Абе важното е ваксината да се рекламира - тя е панацея. Изроди безбожни.

... хиперинфлация

хиперинфлация , ако никой не купува ! инфлацзията не е едностранен процес .... някой трябва дза иска и да купи..

Да, не е едностранен процес. По-скоро трябва да има много пари "излишни" пари, за да има хиперинфлация. Докато поддържат борда, това няма как да се случи.

Да очаква covid 20 и covid 21, също и иновативни ваксини.

прогнозата е ? слънчево с превалявания , да му мисли крайния потребител щото нали разбираш требва първо за акулите

2020-12-22 12:38:51 Ясновидката Алена (нерегистриран) Тоест, по-бързо ще настъпи краят на робовладелския строй - "либералната демокрация". --- ше дойде "новият ред" - електронно-банковият концлагер с чипирани зомбита ! нищо не може да дойде, ако хората сами не го поискат.... сиреч - хората сами могат да влязат в капана , както вече влязоха чрез "прозорците", и "андроидите" ... сега остава да ид сложат сим-картата в чутурата или поне в тялото, и всичко да се командва "свише", чрез натискане на един бутон ! песента на пинк флод - "месомелачката" помниш ли я ... ами че тя е по-актуална от всякога! *

Жалко за тебе, защото ти си листо подгонено от вятъра и не си разбрал каква огромна мощ е вложил в тебе Твореца. А реалността с бифуркацията, вече съм я описала малко по-рано (12:49:42).

Дребен и среден бизнес - пълен фалит. Едър и много едър бизнес- във възход. Останалите живи хора са или много бедни, разчитащи на помощи, или супер.богати, дето ще карат бедните да работят.само за един хляб. И като дойде и еврото ,2024г и сме в пълен фалит. Справка - Италия и Гърция.

въстанем и ще се преместим на изток

Ти никога не си бил на запад.

Помна голямата инфлацията от 1990-те и хиперинфлацията през 1996 г. при управлението на БСП. Евро или левове все едно и също е. И двете са хартийки от печатницата на централната банка. Това в Италия и Гърция е нищо пред онова от 1996г.

Затягайте коланите, навлизаме в "турбулентна зона". Спокойствието свърши, затова не си правете илюзии, че 2020-та година е била бурна. Колкото по-зле, толкова по-добре. Тоест, по-бързо ще настъпи краят на робовладелския строй - "либералната демокрация".

Нео-либералната демокрация тепърва започва, пич. Тази културна война от последните години беше едно нищо и завърши със загуба за консервативните движения в западните държави.

Бифуркацията завърши. Кой разбрал - не разбрал, се устремява в едната посока където течението го завлече. Който си е избрал - него го поема еволюция ... во веки веков.

И какво ще замени либералната демокрация според теб? Аз съм убеден, че тези, които толкова се дразнеха от свободата и правата на хората в нея, сега ще ни отнемят всички права освен това да им се подчиняваме. Това нещо хубаво ли ще е според теб? Да бъдем роби като в най-тъмните времена?

след година пак ще реве

Ковид 19 е катализатор на започналото преди 10-15 години западане на англосаксонския и западния свят. То беше силно ускорено от пандемията. Ако преди прогнозирах 10-15 години до социални катаклизми/въоръжени масови бунтове в САЩ...разпад на САЩ...масова Евакуация от там..... ..след пандемията този сценарий стана Двойно по Близо. Западна Европа в сегашното си състояние ,и ако не стане Много по-Справедлива и Демократична... реално може да се разпадне и преди САЩ. Всички обективни обстоятелства за това са налице.

Добре, ти се радваш на проблемите на Запада. Да приемем, че Западът загине, случвало се е в историята. Какво ще ни донесе "победилият" Изток. По мое мнение - подтисничество, тирания и напълно реално робство. Изтокът винаги се е славел с това. Припомни си израза "азиатска жестокост". Тези хора копнеят за връщане на Средновековието и при възможност това ще направят, с каквито и думи да го облекат. Западът е мястото, където има най-много демокрация, права и просперитет. Това е либерализмът, който толкова много плюят в последните години и на който Путин злорадо предрича гибелта. И какво ще замени либерализма - ами жестока диктатура, какво друго. НА това ли се радвате? Някои хора със садистични наклонности ще бъдат във вихъра си, естествено. Но какво ще донесе това на хората по света?

Че тя диктатурата вече е наложена на "Запад"! Високомерната "либерална демокрация", която размахваше пръст на целия останал свят, че не спазва нейните правила, рухна за миг! Предаде и потъпка всичките си "ценности", подчинявайки се безмозъчно на един побъркан сатанист и банда корумпирани псевдоексперти, водени от доказан африкански терорист. В момента точно на Запад е наложен терор, за който властниците не могат да дадат един смислен аргумент.

Който не си дава сметка, че това вече е друг свят с ново разпределение на държавите и народите на здрави и болни, ще претърпи фалит и ще попада в капани. Ние трябва да сме от здравите, защото някои държави ще станат аутсайдери, само защото са с много болни хора. Проблем №1 е здравата нация, която единствено може да бъде конкурентоспособна. Затова, който не осигури здрави работници няма място в бизнеса на богатите и здравите. През 2021 година много държави ще инкасират загинали хора, колкото при военен конфликт и това ще доведе до търсене на работници. Който не намери работници, които са здрави ще затваря капенците и ще се свива. Където болните загиват ще остава несъбрана реколта и може да настъпи глад. Затова добрите държавници ще трябва да следят да се мисли и осигури прехрана за две зими напред. Който не мисли две зими напред ще стои гладен, защото болните няма да могат да работят като здрави хора. Последствие №1 от преболедуването на вируса е спад в работоспособността. Последствие №2 е опасността от повтаряне на болестта в по- тежък вариант. Онези, които не се ваксинират ще допуснат сериозна грешка.

Здравите държави са само тези които не се ваксинират. Затова Европа ще изчезне и Африка ще ни дойде на постоянно гости. В Африка Короната е недоразумението на века.

бастун! няма да се ваксинираме ! махай короната от информационното поле , ако искаш икономика ! и отписвай "на нула" всички частни "дългове"... или умри!

Бързото и ефикасно ваксиниране --- просто няма да се състои ! или ще си разкарате короната от пебличното информационно поле и ще си признаете провала на способноста ви да управлявате тълпата, или ще си стоите с короната ... дълги години !

ще приключи през септември 2022 ! тогава ще дойде "апокалипсиса" -електронно - банковият концлагер също от гледна точка на фанатиците на астрономията, нумерологията , гаданията , тарото и други глупости интересна ми изглеждата датата 22.02.2022 - 6 двойки

Това което започна на 20 декември преди една година няма да приключи на 22.02.2022, а ще бъде бъде още по-ефективно в разлагащият се материален бездуховен свят.

Ентусиасти ...

да си скъсат дипломите, все по-зле ще става. Колкото по-развита държава, толкова по-голяма хурка ще яде. На нас ще ни е по-лесно, свикнали сме :)

Хай да ва ие честито! Ово е стандарт! Само да се НЕ окаже, че иде ковид-20, къде къмто 31.12, налЕ?! Щото тоя щам може и да не е като Оня, покрит от ваксините, щам(ове).

Уж покрит от ваксините, ама то и към 31.12.2019 му викахме на ковид-10 КИТАЙСКА КАШЛИЦА, НАЛЕ, и се смеехме!