Коментари - Какво би било водещото ви кариерно желание за 2023-а? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всеки иска по-висока заплата. Абе миндили, повишението идва с доказан професионализъм. Как един не се излъга и да поиска повече от себе си първо после от шефа си.

Ми то при толкова некадърници в държавното управлени едва се оцелява в днешно време !

Няма го в опциите да го избера, но моето желание е да работя това, което е интересува, а не това, което шефовете над мен са си наумили, че трябва да работя. И не, не става дума за пари.

Но не ми се бачка за тях. Искам някакъв удар, наследство, рекордна печалба от тото... Абе за една вечер да стана неприлично богат и след това да си правя каквото си знам. Робота ли е не ми я хвалете. Даже като видя, че дават работа потелевизора го гася на мига.

Искам жената на шефа да спре да мъкне през ден по пет пратки и да се фука, какви обувки си била взела за 500 лв, какво яке си била взела за 700 лв, каква дамска чанта за 1000. А шефа през това време да ни обяснява с кахърен поглед "Момчета, за съжаление и този месец не се предвиждат увеличения на заплати". На 15 човека не може да измисли по едни 100 лева поне, а сина му пуска снимки от стадиона от световното по футбол.

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да знаеш как да го направиш. Поздрави, не съм робот.

Робовладелците искат да бачкаш без пари, ако може и да им плащаш пари за да работиш. Нещата са много лесни за оправяне в България, но докато бизнеса и политици (институции и целия държавен апарат) са ортаци никога няма да се променят нещата.

Пари няма, действайте. Интересното е, че сиренцето "командировка в чужбина" вече не действа. Никой в България вече не се впечатлява от такъв начин на заплащане.

Абе какво изобщо питате, като то е ясно, че всеки иска повече пари... Който има малко пари, иска повече, за да оцелее, който има много иска още повече, за да иде на почивка в Дубай... Който и това може да си позволи, иска да бъде още по-богат, то е ясно... Няма какво да се чудим и да се питаме.

Аз догодина ще взимам по-малко пари. Доброволно. Но ще получа още 6 дни отпуск за годината. Когато парите са ми достатъчни, не ме интересува особено, колко повече мога да получа. Предпочитам да имам свободно време да се насладя и на живота.

А са ме кумандироали, а съм им избегал по тъч-линията!