17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казвам се Скайлар Бъд. Позволете ми бързо да ви информирам тук, че д-р Огунделе, чийто WhatsApp или Viber Chat Number е: (+27638836445) е страхотен и мощен заклинател, който някога съм познавал, има съмнение за него, заклинанието му е 100% гарантирано. След като се свържете с него, връзката ви ще бъде осигурена, той има силата да върне обратно любовниците, брачните проблеми и всякакъв вид човешки проблеми или болести. Веднъж бях изхвърлен от съпруга си от над 21 години, търсих помощ навсякъде, където никой не можеше да помогне, миналата седмица намерих номера на WhatsApp на д-р Огунделе. Веднага се свързах с него и съпругът ми, който ме заряза за друга дама, се върна при мен в рамките на 24 часа. Днес ви казвам, че д-р Огунделе е мощен и свръхчовек.

Abe smeshnici do 20 g nqma da ima pari za pensii kakvo lyjete horata samo. 2,3,5 pensionen fond se taq. Vsichko se pravi v ushtyrb na horata

Как може при смърт на пенсионер фондът да решава дали и какво ще плаща на наследниците защото партидата му е закрита??? А тия вноски за какво ги правим? За да ги откраднете!

Посочвате кой да наследи пенсията ви и готово. Просто трябва да уведомите фонда в който са инвестирани парите ви.

Какво да очакваме? Каквото и да решат сега 100 пъти ще го променят, докато дойде времето да получим пенсии. Така работят ГЕРБ, ние сме все от прецаканата страна. Ако пък случайно ГЕРБ отпаднат от властта, не е сигурно какво ще решат следващите управляващи.

15% от 300 = 45

някой ще дава?! Тия фондове ги измислиха тарикатите за да могат да взимат.

Грижата за пенсионерите трябва да е изключително държавна. Повече от 2/3 от часнити фондове работят на принципа на пирамидите и в бъдеще няма да могат да изплащат пенсии, и ще трябва да бъдат спасявани от държавата. Точно поради тази причина, подкупиха нашите куромпирани политици, да го направят задължително. Разбира се който иска да се усигурява за втора пенсия трябва да има тази възможност, но без намесата на държавата. Наследяване на пенсия не трябва да има за да има стабилност на фонда, защото работещите ще намаляват, а пенсионерите се увеличават.

Абе и ти си чел-чел, ама не си дочел. Наследяваше се партидата ама досега. Ако това, което гласуват се приеме, вече няма да се наследява партидата, а парите от нея ще отиват в общ фонд. Ако вземеш нещо от тоя фонд, вземеш. Ако гушнеш букета, децата нищо не наследяват, колкото и пари да си имал по партидата.

Абе тука много разбирачи и грам акъл нямат. Какви глупости пишете бе хора, какво неясно има. От цялата статия дори човек със средно образование трябва да разбере че: Парите се наследяват (ама чичо ама вуйчо имате си завещание, ако е упоменато няма проблеми, ако ли не - пиете студена вода, за това са адвокати и за това се мисли), има доходност - колко точно зависи от фонда, имахте 20 години да мислите, къде спахте бе, що не се интересувате къде се осигурявате, ако сте вкарали 2000 лв по партидата и да хленчите и да не хленчите няма да вземете 20000 лв, ако хленчите ясно е от кои сте. Парите ако отидат в НОИ това е пълна загуба, там ще ви дадът толкова колкото те преценят а не толкова колкото сте се осигурявали, за да сте "солидарни" сиреч прецакани от цветнокожи събрята които цял ден се мъчат да изхранят челята. Ако починете партидата се наследява от вашите деца, преки наследници, ако я завещаете на стринка си то това е друг въпрос, които се интересува как става ще намери начин. Доходността на всички фондове е положителна, в 10-тки пъти на банките.

Това, което казваш ти е само условно вярно и се съдържа в следния абзац: "Пенсионноосигурителните дружества могат да предлагат и по-сложни форми на пожизнена пенсия, като: - пожизнена пенсия с гаранции за наследниците на пенсионера (с гарантиран срок на изплащане)" А по-долу пише следното: "Какво ще се случва с парите по партидите? В момента на пенсиониране на осигурен човек в УПФ индивидуалната му партида ще се закрива. Натрупаните в нея средства ще се прехвърлят в специално обособен общ фонд - фонд за изплащане на пожизнени пенсии." От това не става ясно, дали фондовете не само могат, но и са длъжни да предлагат вариант с онаследяване Този вариант сигурно ще е с по-неизгодни условия, не е ясно съществувал ли е досега и колко хора са го избрали. Не е ясно и какво точно се има впредивд под наследници. И се премълчава, че наследниците наследяват не само активите, но и пасивите. Ако вуйчо ви има дълг по-голям от пенсията му, ще наследите дедовия. Ясно е, че хората си дават парите на частни дружества, които им взимат такса. Доходността не е гарантирана. Да те питам 2008/2009 каква доходност е имало. Това че сега едни индекси са горе не значи, че винаги ще е така. Рискът от фалит на частното дружество винаги го има. В крайна сметка цялата дискусия е безмислена. Пенсионната система е пирамида и е математически обречена в сегашните условия. Първата стъпка да бъде спасена е солидарен модел и това е най-малкото зло. АКо не мине това по-добрия начин, тогава просто държавата ще вдигне възрастта за пенсиониране и пак всички ще духат супата.

Човек със средно образование би трябвало да знае,че "затова"е една дума. Също така трябва да знае правилата за поставяне на запетайки, нали?

и още по темата: Имам предвид, да се има предвид и т.н. е правилното. Думата предвид съдържа в себе си предлог и няма необходимост от второ дефиниране с още един предлог в или на или пък безумното в напредвид.

ако още един път дадете власт на баце. То друго не остана за крадене по тези земи!

Абе тези пенсии много сложни, па такъв фонд, па онакъв , па толко процента , па тава ти онавати. Язе се омотах и накрая май ще взема каквот ми дадат.

Вместо втора пенсия,май ще имаме втори пенис...в задника.

Аз ходих в " Доверие" да си взема електронен достъп до партидата. 5 кифли седят в офиса, трият морни кълки пред компютри , гледат в тях съсредоточено пасиянси и взимат заплати и бонуси за да ги "управляват". 5 минути никоя не вдига глава да ме пита за какво съм отишъл, всека чака друга да се прежали. Като излязох, удариха ключа за обедна почивка.

Кифлите са далеч от ниво управление. За туй висшия мениджмънт е изготвил стратегия, а тя се прилага от автоматизиран софтуер. Кифлите са само за администрация на документи и да се разправят с такива като теб.

Сигурно, щом казваш. Но 5 кифли, жени и дъщери явно на правилни "другари", празен офис... Малко множко на моя хранилка....

От 2004г. партидата ми са влезли около 12000лв,от вноски, а фонда едва около 1200лв за тези години е успял да ги увеличи.... Чудя и се мая какво да ги правя...да прехвърлям ли или да инвестирам все още в тях, а пенсията предстои тази година...

Е та това са 10% доходност, бе. Я пробвай да изкараш толкова някъде другаде.

2009 беше годината в която всичко се срина, реално ако си имал някаква доходност до 2007-2008г то 2009 си газубил всичко, дори може да си бил на минус. От тогава до сега борсите се възстановяват, 10% е ниска доходност, незнам дали това което казваш е вярно просто защото всичките фондове отчитат годишна доходност от 2 до 6-7%.

Това е хранилка за осигурителни дружества на хора във властта. Докато взимат ще ги има. После с даването ще почнат фалити и други врътки. Пригответе чашите със студена чешмяна вода.

А НОЙ какво е? Там квото влезне и вече е излезло, ама толкова бързо че винаги са на червено и държавата ги дотира за да няма такива които да се жалват че не се грижи държавата за тях ама цял живот тухла върху тухла не е сложил... На мен пък ми писна от тази солидарност, хич не ме интересува кой краде и т.н., това всеки може да си го говори както си иска, но като тръгна да се пенсионирам да не излезне както сега майка ми с 40 години тр. стаж взима 410 лв пенсия и друга роднина с 12 г. стаж взима 300 и отгоре, къде е справедливостта тука, как ще накараш някой да работи ако няма смисъл от това.

Като стар и глупав мисля че това е търсене на решение как да има пари за светло зелените - пенсия по старост - щото иначе сметките не излизат

20 години хората се осигуряват в тия фондове с идеята, че парите ще ги наследят децата им и сега изведнъж наследяване нанайси. Внесените от мен пари са в моя партида и са лично мои. Ако това се приеме, аз лично ще заведа дело срещу държавата и ще си напълня партидата с обезщетението, което ще ми присъди европейският съд.

Ще се губи правото след като вече ти е отпусната пенсия, ако се споминеш преди това си се наследяват, коментирате без да четете!

да, но в случаите, в които наследниците не са деца, а брат/сестра нищо не се наследява :)

Тоест след като ми е отпусната пенсия, моите пари вече не са мои така ли? Стига глупости, какво значение има тук това. Аз си внасям едни пари по сметка и след като навърша 65 години мога да започна да си ги харча. Ако не си ги изхарча докрай се наследяват от децата ми. "Отпускането" е от НОИ, защото парите не са мои, не са събрани само от мен и не са в моя партида, съответно не се наследяват от децата ми. Виждаш ли разликата?

Ами доста народ умира малко след пенсия - рай за НОИ, те тва чакат, да има само приходи, а разходите да ги опяват!

Давай ! Те така мислиха и тия дето заведоха дела срещу НАП заради изтичането на лични данни и накрая платиха разноските по делото. Адвокатите и съдилищата трябва да живеят от нещо.

Модерен фашизъм.

Кое му е фашисткото? Айде троловете да се спрете!

Как беше? Допълнително Доброволно Задължително?

Доброназорно

и кои са наследници? Вуйчо ми почина, няма деца, парите си му седят, майка ми не може да ги наследи, кво прайм?

Вуйчо ти упоменал ли е майка ти като наследник в някакъв документ? Щото аз пък изрично съм упоменал сестра ми да не ме наследява....

мисля че няма, човека си почина от рак и мисля не е имало такива документи. Само устно, но то не важи...

Отиват в общия фонд. Погледни от добрата му страна. Част от пенсията на майката ти, ще се изплаща с парите на вуйчо ти. Че и част от твоята също. Напълно европейска солидарност. На масовия човек винаги това му налагат.

Втората пенсия е вид индивидуален влог за старини. Какви солидарности, какви равенства, какъв комунизъм ? Утре, ако има личен депозит в банка, ще трябва ли да го деля с останалите вложители в банката ?

това не беше ли идеята на НОИ :) иначе както по-долу са казали, допълнителното пенсионно се оказва частно НОИ. Партиди реално няма...

Личният депозит в банка не е задължителен. Ако искаш си дръж парите там, ако искаш под дюшека. Вноските във фонда са задължителни, вярно в началото са ти обещали едно, а сега правят друго. Но така става много често. Ти просто или си още много млад, или имаш много кратка памет или си много наивен. Въпросът с пенсиите е бомба със закъснител в цяла Европа. От Германия щом идват пенсионери да живеят по селата у нас, смятай за какво става въпрос. Аз ще се радвам само да не ни вдигнат възрастта за пенсиониране до тогава, когато практически ще сме мъртви. Всичко останало не си струва ядовете.

Прехвърляйте си втория фонд и него в НОЙ, че иначе може и да не получавате пълна пенсия, а от частния фонд нищо не се знае.

Идеята беше кой колкото си събере, толкова да получава. Това се направи, за да се гарантират парите на хората, които внасят много, защото в общия фонд човек нищо не взима, ако почине по-рано, дори да се е осигурявал цял живот на максимума. Също да се стимулират младите хора да се осигуряват на реална заплата, защото този начин на осигуряване ще проработи наистина при тях. Сега чета и не вярвам на ушите си! Цялата идея е адски опорочена и тези с големи заплати отново ще духат супата, защото парите им реално ще се използват за тези, които по една или друга причина са се осигурявали на минимума. Безкрайно разочароващо наистина!

Разочароващо за тези, които са повярвали в началото. Тези пари ги пиши в графата "други данъци" и ги забрави. Лихвите са отрицателни и по депозити и по държавни облигации и това или ще продължи десетилетия или ще има хиперинфлация, или и двете едно след друго. Няма вече нискорисков начин да се правят пари, които да избият даже и таксите на фонда. Единственият начин е чисто спекулативен и води до риск парите да се стопят. Затова тия хубостници въпреки отрицателната възвръщаемост ще влагат в държавни облигации, т.е ще финансират текущите бюджетни дефицити. А фонда от универсален става втори солидарен, защото няма как дори да се върнат тия пари 1:1 както са взети. Само на демографията се надяват, повече хора да умрат по-рано. Тия дето внасят многото пари се предполага, че имат и малко повече акъл. Ако искат могат да спестяват и сами.

Избор НЯМАШ. Вярваш, не вярваш, тия 5% си ги плащаш като поп!

От изнесената новина е повече от ясно, че ще имате да....чакате....

Айде ма Майо - събуди се ! Нали работеше за интереса на гражданите - ето пак ни ограбват! Ще имат да ни дават - ама друг път. 40 години внасяй, плащай такси всеки месец, че си внесъл и накрая - ми то - няма достатъчно, инфлацията ги изяде! Ще стане като на черепа лотарията... ще раздава 2-3 години пари и ще фалира в момента в който трябва да започне да раздава по масово!

кражбата на века

Със закон решиха да се внасят пари за задължителна пенсия, а после те ще казват как ще се харчат. Всеки индувидуално трябва да има право да реши как ще разполага със собствените си пари. А ако почина преди да се пенсионирам искам детето ми да получи цялата сума, а не да остава в нечия полза.

Ако починете преди пенсия (да не се случва), ще ги наследят. Тъпото е, че като се пенсионирате/ме веднага тези пари влизат в един общ кюп. И ако почине човек след пенсиониране - примерно след 3 месеца децата му нищо не получават. Това е супер наглост от страна на управляващите ни боклуци.

Ко? - Не! Кви втори пенсии ви гонят?! То първи няма да има

Честото създадохте частно НОИ и прецакаха всички! 1.Парите след пенсия отиват в общия КЮП на частния фонд и не се онаследяват (частно НОИ)? 2. Биометричните таблици не са индивидуални... Не може болен от рак да живее до 80г... 3. Няма право да си изтеглиш парите накуп при пенсиониране ако ако има повече средства, нали бяха на хората?(оказа се че са на частните фондове) 4. Няма индексация на опцията за разсрочено плащане

Ще се наследяват от партийни лидери и партийни групички бизнесменчета. Примерно от КРИБ

Смех .... то да бяха милиони милярди. А максималната сума натрупана до момента за един човек е 24-25 хиляди лева и то ако се е осигурявал без прекъсване на максималноя осигурителен праг... Къде отидоха идеите за повече % и по-големи вноски... Грабят от държавното НОИ... И ето резултата... ще раздадем една минимална сума на всеки с цел да му намалим пенсията от държавата.... Щеше да е много смешно, ако не е тъжно.

19.8% вноски, 5% в частен фонд =25% от вноските отиват в частния фонд. Те искат да изплащат 7%..... Вземаш 25% даваш 7% - къде е проблема с НОИ не виждам!

Натрупването свърши, идва краденето!

Нека дадът конкретни цифри. При минимално и максимално осигуряване. Какви пари ще получават хората при 40 години стаж.

Значи, при положение, че наливаш 30 години в УПФ е добре да си направиш сметката да умреш, преди да си започнал да получаваш пенсия - тогава наследниците ти ще получат събраните пари. Почнеш ли да получаваш пенсия, ще ти дават стотинки и ще те чакат да умреш, за да ги гушнат във "фонда".

Кратко, точно и ясно описание на готвения пладнешки обир на нацията.

Самия факт, че едва сега започва да се говори за такъв закон показва дълбокия сън, който цари в БНБ и КФН. Тук говорим за едни милиарди левове и едни милиони съдби на български граждани.

Частните фондове отдавна са източени, пенсии от тях ще вземат малцина.