Коментари - Какви хора раждат добри бизнес идеи? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки, който не е гласувал с: "Хора, които имат средства, за да ги реализират", явно никога не е пробвал да развие бизнес. Успех!

Каквито трябва, самозвани гении на никого не трябват. С иновациите върви финансиране, държавни програми, съответно и хората, които следва да се занимават с тях трябва да са изкарали курс за предприемачи, да имат сертификат за иноватори, препоръки от други иноватори и доказана история по реализиране на проекти по изобретения и иноваторство . Някой нещо се присетил -алоу, така не става

Не става само с пари, без въображение и умението да ги виждаш нещата в дългосрочен план не се плучават нещата.

Гласувах за въображението, но като цяло няма конкретна рецепта за това нещо. Може би от всичко гореизброено трябва да имаш по-малко.

Първото и най-важно условие е здрав разум и трезва преценка на нещата. Успешният бизнес е, когато решаваш някакъв проблем на хората, а не когато мислиш, че го решаваш (тоест го решаваш по грешния начин), или още по-лошото - че хората имат проблема, който ти решаваш. Също така трябва да се прецени и колко са клиентите на даден бизнес (което е и по-трудно)...може би за един бизнес му трябват 300 клиента, за да оцелее, а има само 3.

Без пари и непукизъм не става. “От едно нещо може да направиш друго нещо или нищо. Но от нищо да напавиш нещо не може”-българска поговорка

Българина за това е на този хал, шефовете на гугъл ако бяха казали на един българин, че ще направят глобална търсачка, последния със сигурност щеше да ги помисли за луди.

Наблюдавам повече некадърни и успели хора с гръб и пари отколкото кадърни успели без пари. За Бг става дума! Някаой дал пример от Америка. Тук закните са други.