Какви данъци и осигуровки ще плащаме през 2019 година

Ако не прибягваме до външни заеми, приходите в бюджета определят до голяма степен и разходите

Обратно в новината

Коментари - Какви данъци и осигуровки ще плащаме през 2019 година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Например към 3. Данък върху печалбата има данък дивидент, като или трябва да капитализираш парите в компанията или да го платиш след като ги нямаш налични в касата парите след начислен данък печалба. Отделно има десетки, ако не и стотици милиони, скрити по-д формата на такси. Само КФН събира 20млн от такси, министерство на транспорта от разрешителни, регионалното развитие от винетки, всякакви други лицензни такси и т.н.

Ех, не ги научихте тия проценти как се смятат... което означава, че от всяка стока или услуга, която купуваме, 1/5 от цената се връща в хазната. 1/6 се връща в хазната, не 1/5. Стоката или услугата се облага с 20% данък. Цената от 100 единици става 120 единици. Държавата прибира 20 единици от събраните 120 единици. 20/120 = 1/6. За да прибира държавата 1/5, ставката по ДДС трябва да бъде 25%.

Ебати неграмотниците..

Като гледам 95% от всички данъци се плащат от раята!!!

Има разлика в социалните осигуровки при хората, родени преди 1960 година и след това. - НЯМА ТАКОВА НЕЩО ! Различни са параграфите по които се превеждат осигуровките, но като % са еднакви

Чете каквото му кажат журналята. Да не говорим че за тези преди 60 и повечето милиционери-икономисти парите им отиват при бай мангал, вместо в лична сметка.

плащаите редовно даньците че тльстия 1книжник ВИНЕТУ има да строи стадиони спортни зали за чалги концерти ида купува дронове и самолет и да храни гладни алчни гьрла от Общинска администрация ,требва и за Бистришките тигри пара да задели и за нова колекция от скьпи чанти на Свинетка Павлова и 2р кьща вьв Барцелона да купи за тва плащаите

Краткият отговор на този въпрос е: повишени!

в новмалните държави има коефициент на данъчна тежест, която включва всички данъци - директни и косвени. Той е към 70 от 100% от доходите. В България не смеят да го сметнат, защото е над 100%

През турско,данъците са били по-малко !Такова дране,не е имало в цялата българска история !

Който е богат - да плаща! Поне 80% данъци. Че да има пари за онези, на които не им се работи и не стават за нищо. Това е честно! Поне според некадърниците.

ТЕ ТАКИВА "ХРИСТИЯНИ" КАТО ТЕБ ПРОВАЛИХА ХРИСТИЯНСТВОТО :))

България, Чехия, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Словакия, Великобритания в ЕС не са ратифицирали конвенцията,тази г-жа лъже най вулгарно от трибуната на парламента!!!!! Това са 1/3-та от държавите в ЕС!!!! ИК е тотално отхвърляне на законите Божи и конвенция подкрепяща разврата!!!!! Това искат да ни вменят да приемем нашите политици,не само от ГЕРБ,но и от БСП!!!!!! Политическата ни сган мисли единствено за парите,които може да докопа и окраде от ЕС,затова и толкова вие за тази конвенция!!!!!

"отхвърляне на законите Божи и конвенция подкрепяща разврата" - личи си че никога дори не си чел тази прословута конвенция, ами като папагал повтаряш едни лъжи разпространени от не много умни политици.

ДОКАТО ВИЕ СЕ ЧУДИТЕ ОТКЪДЕ ПАРИ , ПО ДИСКЪВЪРИ ПРИ НАС ИМА ЕДНО ШОУ Restoration Garage ЗА НАЙ-ДОБРИТЕ РЕСТАВРАТОРИ НА КОЛИ В САЩ И КАНАДА The Guild of Automotive Restorers .... ТА ПРЕДИ 7-8 ЕПИЗОДА ЕДНО ДЕТЕНЦЕ НА БЪЛГАРСКО МУТРЕНЦЕ СИ ПОРЪЧА ДА МУ ВЪЗСТАНОВЯТ ЕДНА ЯКА МУСКУЛНА КОЛИЧКА ЗА 300 000 ДОЛАРА ... ХВАНАХ ГО ПО ТЪПИЯ БАНКЯНСКИ АКЦЕНТ :))

памперс,това с SOS сервиза го дават навсякъде а това "при нас" е толкова смешно колкото си и ти-ЧИЙ ГО КРЕПИШ ТАМ БЕ ДЕБИЛ НЕДОКЛАТЕН КАТО СИ НЕДОВОЛЕН?Или децата ти те издържат а ти тук си изкарваш гнева,че никой там не те бръсне и за слива:)))))))))

И да не забравите АКЦИЗ се събира и на захарта и захарните изделия. Половината от цената приблизително. От всяка близалка, бонбонче, пастичка и т.н. за децата държавата прибира половината от парите. Някак си го премълчават това, че не им изнася ;)

откъде ги измисляте тези простотии..?!

Митническа Тарифа на Република България ГЛАВА 17 ЗАХАР И ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ

откъде ги измисляте тези простотии..?!

Чат-пат дори данъци плащаме. Е, само ако няма друг начин. Ако има - нито стотинка! Но държавата е длъжна да ни дава всичко в пълен размер. Защото това балканските български говеда са рядък вид и на изчезване. Мляко не дават, но затова бодат с рогата и гепят с гъза си. Скапана държава, а такива хубави хора живеят в нея, да им се ненарадваш!

ТРИЙ ГО ВЕДНАГА, ЧЕ ИЗГОРЯХТЕ И ДВАМАТА В АРЕСТА! ВЕДНАГА!

Все повече народа разбира,защо е имало народен съд след 1944-та година и са избити хиляди алчни лешояди,като сегашните.... Колелото се върти и пак ще дойде на същото място,алчността на българските робовладелци и политици ще се изсипе върху главите им с цялата си тежест!!!!

От тия гербаджии хаир не сме видели-бюджета им е изграден въз основа на данъците и таксите ,които непрекъснато вдигат-на наш гръб,и защо са дуят и размахват бюджета не е много ясно ,когато една държава се крепи на това ,а не на действаща икономика -тежко и ,Боко разбери -така до никъде не се стига,а ние вече не ядем доматите с колците ,не можеш ни баламоса с врели -некипели...

Много е забавно когато прост соц-каскет започне да разсъждава на тема икономика! Всяка държава се крепи на данъци, ама ти откъде да го знаеш, като цял живот си на социални помощи.

Така е "драги",но защо не кажеш и колко получава един западняк и колко -един нашенец,айде да не вадим кирливи ризи,но простащината е присъща за герберското семе...

Така е "драги",но защо не кажеш и колко получава един западняк и колко -един нашенец,айде да не вадим кирливи ризи,но простащината е присъща за герберското семе...

SU-152

Aбе не знам за данаците,ама ако ще има летище "Желю Желев", мисля е единствено справедливо да има и конна база "Петър Стоянов", ловен парк "Георги Първанов" и куклен театър "Росен Плевнелиев"

... bopucoB...

862-ма българи в нашата държава държат 4 пъти повече пари в банките от целия народ!!!!!! Е такова неравенство няма никъде! и същите тези 862-ма българи реват за роби от Марс,защото видяха,че вече на земята няма други роби освен българските!!!!!

Ти кво, бе? Искаш другаря Гергов да си раздели заработеното с теб ли?

oIo

След като 10 години крадат и с гъзовете си от европейски фондове идва време да видим кой всъщност издържа тази цялата пасмина, затуй плащайте :-D. Сладурковци.

НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ВИ ЕБА МАЙКАТА! И НА ТРИТЕ ДОГОДИНА!

Баце, като те знам каква мека китка си, по-скоро би таковал баща им.

НАПРАВО ЦЯЛОТО ВИ СЕМЕЙСТВО ЩЕ ОПРАВЯ, И ТЕБ БАРАБАР!

НАПРАВО ЦЯЛОТО ВИ СЕМЕЙСТВО ЩЕ ОПРАВЯ, И ТЕБ БАРАБАР!

до тогава селски идиот ще си пътник та събирай пари за погребението си

НЕЩАСТНИК, Я СИ ЕБИ МАЙКАТА И ТИ!

oIo

Останалото го изпиват Волен и Далавери по столичните кръчми и курвu.

Бюджета в България е направен от данъците и сметките на хората,суровите данъци и сметки на хората!!!! Не е направен от производство или икономика изобщо,а от дрането на народа,такова дране,каквото не е имало и по турско робство!!!

а бе дебил тъп,ти от какво мислиш се изкарват пари за данъци?Ако няма производство и търговия от къде пари бе дебил комуноиден…...само такива идиоти останаха тук като теб

Който може да се изнася,тук си е.а майката!

Че къде те чакат и искат, бе, цървул? В Германия ли, дето данъкът е 46%, а не 10?

При 46% данък доходите са 10 пъти по високи от тук бре галош!!!!

в русия съм, в русия съм:))))))))

МИ ТО КАК ИСКАТЕ РЕКОРДНИ БЮДЖЕТИ, С КАКВО ДА СЕ ХВАЛИ ХЕЛОУИЙНА ПОСЛЕ? ЧЕ И ДА РАЗДАВА НА НЕКАДЪРНИ ДАСКАЛИ, МИЛИЦИОНЕРИ И ПЛУЖАЦИ НА ГИШЕ!

насъскват хората със доходи от 5 или 6 хиляди лева месечно да реват против прогресивния данък. Колко ще плати в повече един такъв човек?! Колко може да му се върне чрез социолни услуги като детските градини например? Може много.... Виж ,ако цакнат милионерите...които се произвеждат ежемесечно на конвейр....с прогресивен данък...те ще загубат да....или рискуват да станат клиенти на прокуратурата.

Станишевски плосък данък + айдушки заменки.

Какви данъци и осигуровки ще плащаме? - Никакви, понеже няма да сме в територията....

Какви данъци и осигуровки ще плащаме? Плюс данъци маскирани като такси. Как какви? Ами най-високите и разоряващи в Европа! Данъци, осигуровки и такси с измислени глоби, които да ни държат на първо място като най-бедна държава в Европа. Засега само в Европа, а скоро най-бедни и в света!

Стига тъпотии, бе, тате! Като не ти харесва 10% данък - отиди в Дания или Германия на 46% Дебили!

На път си селски тъпанар да задминеш като бърз влак единицата за тъпота '1 ДЕТРОИТ"......продължавай и ще те обявим официално за такъв,че той памперса даде фира вече

ГОЛЕМИ! КАТО ЗА ОСТАВКА...

СМЕТНАХ ВСИЧКО ОБЩО - ИЗЛИЗА 25.95 МИЛИАРДА ЛЕВА САМО ЗА СРАВНЕНИЕ ЗЛАТНИТЕ , МЕДНИТЕ , ОЛОВНОЦИНКОВИТЕ КОМПАНИИ И КАЛЦИНИРАНАТА СОДА ПЕЧЕЛЯТ ЗА 1 ГОДИНА ОТ БЪЛГАРИЯ 3.5 МИЛИАРДА ЛЕВА :)))) ... А ВЪРХУ ТЯХ ПЛАЩАТ КОНЦЕСИОННИ ТАКСИ 0.035 МИЛИАРДА ЛЕВА ..... НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ , ПОНЕЖЕ СА ИЛИ КОМПАНИИ В ЕС ИЛИ ИМАМЕ СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ДВОЙНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ С КАНАДА

ВКЛЮЧИ И ЛУКОЙЛ, КОЙТО 13 Г. 1 СТОТИНКА ДАЖЕ НЕ Е ВНЕСЪЛ ДАНЪК

РАЗЛИКАТА Е ЧЕ ЛУКОЙЛ ВНАСЯ НЕФТ - НЕЩО КОЕТО ГО НЯМАМЕ , ПРЕРАБОТВА ГО И ГО ПРОДАВА ... ДЪРЖАВАТАСИ ГО ИЗКАРВА ОТ БЪЛГАРИТЕ ОТ АКЦИЗИТЕ .... ДОКАТО РУДАТА Е НЕЩО ДЕТО КАТО ГО ИЗКОПА ЧУЖДЕНЕЦА И СЕТНЕ ГО НЯМА ЗАВИНАГИ - ПОНЕ 30-40 МИЛИОНА ГОДИНИ - ДО СЛЕДВАЩИЯ ВУЛКАНИЗЪМ

Идиотите никога не свършват! Ами прочети малко повече, поне като са третокласник! И ще можеш да прочетеш в ТР колко акцизи и колко ДДС, и към тях колко осигуровки плаща Лукойл! Ама сте много тъпи и вече трудно разбирате това,което четете!

НЕ СИ НИКЪВ БУНИТЕЛ ,А ПРОСТО РУСКО МЕКЕРЕ, КОЕТО ДАЖЕ РУБЛИ НЕ ПОЛУЧАВА, ЩОТО СА ИНФЛАЦИОННИ, АМИ ОТ СБЕРБАНК ТИ ПРЕВЕЖДАТ ДОЛАРИ, ЩОТО СА ХАРТИЙКИ СИГУРНО, КАКТО ТВЪРДИШ! АЙДЕ БЕ, ИЗХВЪРЛИ СИ ДОЛАРИТЕ ОТ СБЕРБАНК БЕ!!!

Аргументирайте се защо реагирате така остро? Не зная какви данъци плащат тези компании, но зная, че концесионните такси са безумно ниски. Зная, че плащат малко по-добри заплати, което на фона, че изкопават подземните ни богатства е едно нищо!!!

ги изброй тези европейски и канадски според теб крадци.... всички тези, изброените от тебе май са собственост на наши хора от дс и бкп и даже куфарета с пари са им дадени пълни с т.н. народни пари

МАМЕНЦЕТО ВИ! СКОРО ВЛИЗА НОВОТО ЕВРОПЕЙСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ПРОТИВ ТРОЛЕНЕТО! ЩЕ СИ ХОДИТЕ В РОДНАТА КОЧИНА, АКО НЕ ИСКАТЕ ПРИ МАНГАЛИТЕ В СОФИЙСКИЯ...

ЛУКоил внася и КОНТРАБАНДНО НЕотчетени количесва през рафинерията в парк Росенеь южно от Бургас и само от НЕотчетени даньци контрабанда ОЩЕТЯВА Дьржавата с по 150-200 МИЛИОНА ЛЕВА на година с ьс спестените пара Валентин Златев и Вагит Алекперов си купуват по 1ХОТЕЛ за 100 МИЛИНА всека година ,тая година са купили х-л ОРИЕНТ МАНДАРИН БАРСЕЛОНА предната 2017 отвориха наи-големия бг хотел с 600 стаи на Св,Влас

и от бедни и от богати върху едни и същи стоки от първа необходимост.... Премахването на прогресимният данък беше грешка и резултатите са видими...правителството кърши ръце че не може да осъвремени пенсиите. Всички държави в "клубът на богатите" към който и ние сме се присъединили плащат прогресивен данък и никой немисли да променя това защото хората са наясно че чрез него се осъществява социалната политика на държавата. Само в България се отгледа див егоизъм на по- богатите и то съвсем съзнателно....какви европейски ценности изповядваме? Пълно лицемерие на олигархична система.

НЕ Е ГРЕШКА ВКАРВАНЕТО НА ПРОПОРЦИОНАЛНИЯ, НАРОЧНО Е!

Освен данъка трябва да променим и други неща. Например ако си купя земя и намеря злато или петрол те са мои. Ако си я оградя и някой влезе може да го гърмя. Ако намеря златно съкровище или стари римски монети на земята си също са мои. Никой не може да ме задължи да се свържа към енергото или вик. Има още поне няколко стотин допълнителни неща които трябва да въведем и нека вкараме и прогресивен данък.

сложи си солара и престани да бълваш тъпотии,поразгледай как стоят нещата по света и тогава ръси акъл,че ставаш за смях

сложи си солара и престани да бълваш тъпотии,поразгледай как стоят нещата по света и тогава ръси акъл,че ставаш за смях

Даааааааа, разбра се на кой се крепи бюджета - на ХОРАТА, които работят, а не на бизнеса! 8% ДП и 5% данък дивидент - това е от бизнеса, а всичко останали се чака от нас - обикновените както ни наричат някои!

Мамче, кои сте вие? Ако сте работници във фирмите, кой мислиш плаща данъците ви, заедно с чистите заплати? Марсианците! Ако говориш за гейберските, БСП и ДПС обръчи - да, те не плащат нищо. Големите западни фирми - също. Но нормалния бизнес го скапват от данъци и рекет. Не пишете неща, от които определено не разбирате.

Наемен работник съм. Какво точно плащат фирмите - коли, телефони, телевизии, ток, парно, горива, къщи, апартаменти и тем подобни разходи са фирмени разходи, които после се калкулират в цените и ги плащат потребителите

какви осем процента те гонят, не можеш даже и да четеш от злоба.... данък печалба 10% + 5% данък дивидент равно на 15%... еднолични търговци и те данък 15%...... е, не е ли еднакво, кво ще кажеш.... и 60%-те поцента дял от осигуровките ти ги плаща аврам бакалина

8% е частта на ДП в бюджета - хайде първо ти виж какво пише!

А данък върху хазарта КОГА?!?!

А НЕГО САМО ГО МИРИШЕМ

Боко ни вкарва в гръцката схема - взимаме заеми, вдигаме данъците и със събраните пари: 1. Крадем през фирми изпълняващи държавни поръчки 2. Раздаваме щедри бонуси на Калинките в държавната адинистрация. (Пример: Служителите на сриналия се Търговски регистър получават 600 000 бонуси за периода - скъсаха ни нервите, кой знае какви измами завъртяха и сега получават бонуси) Резултата - Боко милиардер, Калинките - доволни и гласуващи за ГЕРБ, нормалния бизнес пред фалит. Само гледайте какво ще се случи. До 1 година икономиката ще се скапе тотално, анархията ще е брутална, а гласувалите за ГЕРБ ще трябва да се извиняват на децата си.

ГОЛЕЕЕЕМИ!!!!! е за това вече си мисла, че дори да съм албанец нема как да е по зле от тука!