Коментари - Каква минимална сума би ви мотивирала да смените работното си място? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко това показва, че българинът е ощетен от наложения курс на лев-евро. Нормално би било курса да е 1 към 1.

Това, че българина е ощетен от курса лев-евро, не значи, че икономиката ни е готова. Познай кое е определящо!

За поне 1000 евро на месец бруто повече.

Макар че принципно от доста време практически не работя, не по собствено желание, така че хич не ми завиждайте, все пак гласувах, в типичния за мен идеалистичен стил, че има и по-важни неща от парите. Приятно се учудих, че доста хора споделят този начин на мислене. Като 25+ годишна пикла, проджект мениджър в ИТ фирма получавах в днешни пари 20-25К брутна месечна заплата. Сравнително бързо научих цената на парите и най-вече, че тези пари на тази цена не ми трябват, няма да си ги нося на другия свят. После пак в (БГ) ИТ ми се е налагало да работя за 4-5 бона чисти днешни пари, дори и за примерно 2-2.5К нето, ама работата беше интересна. Е, научаваш и друг урок, а именно, че дори и ти да си идеалист, другите са си помияри и се оказва, че ти за жълти стотинки им изкарваш заплатите. Връх на нахалството беше секрецарката да получава наравно със CTO-то и 5 пъти повече от младши програмист, около 2.5-3 пъти повече от мен, тогава старши прогърмист и прочие, защото така се е уредила - по документи май се водеше Административен Вицепрезидент или нещо подобно. От някакъв мой чичо още 80-те като дете съм го чула този лаф и явно ме е впечатлил: "Работа с шеф ли е - не ми я хвали!" То и работата без шеф си има доста минуси, примерно умиране от глад и яко бачкане, но поне си е твой избор.

Или не познаваш числата, или пушиш нещо много здраво. А най-вероятно си просто трол, който си измисля.

Момичето пише че е работило в чужбина. Аз и сега работя в чужбина и също в IT и се "подписвам" на над $12000 US на месец. Така че трола май си ти.

Не, тази космическа БРУТНА заплата беше в БГ ИТ. В днешни пари я смятам спрямо минимална заплата тогава и сега и/ли брутна заплата на младши програмист съотнесена към моята, също тогава и сега. Мои познати, които сега работят като проджект мениджъри в БГ ИТ за подобен къртовски труд получават може би 5-6, макс 8 бона ЧИСТИ, което ме мързи да го смятам колко е бруто, но със сигурност е доста по-малко от 20-25К. Не си ме разбрал правилно, не съм казала, че сега един ИТ проджект мениджър получава такава брутна, а още по-малко чиста месечна заплата.

Аз за момента кандисвам на 3,5к и толкова за жената....

Българските незаменими некадърници много обичат да дават акъл и да гледат в канчето на другия, какво изкарвал какво карал колко печелил. Завистливи тъпи глисти никой се вълнува от мнението ви незаменими неграмотници.

Нещо си се напрегнал, защо ли?

Ти като плащаш толкова че на работника да му стигат само за да ходи на работа, какви очакваш да работят при теб?

Много объркана анкета 250 бих решил, че е повишение, а не за такава заплата (по-ниска от минималната), но тогава до 2000+ се изчерпват вариантите и 30%+, 50%+ се припокриват. Ако са само проценти трябва да има повече опции.

Пазара на труда в България е свръх изкривен, от една страна има няколко външни фирми които в голямата си част имат адекватно заплащане, от другата страна имаме ДС динозаврите окупирали определени сектори и заплащащи едни и същи заплати, как става последното сами се сещайте. Държавната работа е най-доброто ако искаш да си наемен работник, първо защото там имаш определена защита на заплатата и спазване на кодекса на труда, да някой ще каже че не е добре платена , но да знае че е в грешака. В момента има бум на търсенето на работни места в образованието , проблема са остарелите вече пенсионирани служители които ги е страх за местата им, и ги разбирам с пенсия само не става. Огромен проблем се появи в търговията , определено там заплащането е много дълеч от реалността и сектора не прави нищо, чака да удари криза и да няма работа за да се възстанови от към човешки ресурс, само да им кажа че това няма да е скоро, факторите са много, но основния е нарушеното доверие в търговията като сектор. Години наред определени сектори рушат доверието към тях , сега искат да го върнат за месец или година, не се прави така , но повечето собственици в тези сектори се звездеят и смятат че винаги ще намерят някой да инвестира време при тях, новата реалност е съвсем друга и им трябва бързо осъзнаване, но то ще боли много защото не са правили нищо по въпроса години. И накрая сменява се работа при първия възможен случай , запомнете го ако всички го правите ще има по адикватно заплащане и условия на труд . Успех!

За 100лв.ще сменя мястото си моментално и без да се замисля . Лоялност към Комунистически лайнари нямам и никой вменяем не би следвало да има.

Дори и през ум не ви минава, че можете да работите за себе си, а не на заплата. Мишоци!

За такова лежане до момента не знам какво трябва да ми предложат в повече...

Поздрави от прованса! Вече 14 години работя на един и същ човек. А отидох там само да изкарам лятото, докато си намеря "нещо свястно". Започнах с 780 лв заплата тогава, което не беше кой знае какво. Даже и за провинция. Няколко пъти почти се отказвах. Работата е "динамична" ( много нерви), свързана с обслужване на хора. Които хора, през тези 14 години от клиенти се превърнаха в пациенти. В момента обичам да казвам, че вече не съм офис администратор, а звероукротител. Такава е, много ще ме разберат. Добре поне, че шефа ми е с акъла си и периодично актуализираше заплатите. Както следва през годините 780 - 850 - 950 - 1100 - 1300 - 1500, сега 1550 от два месеца насам. Осем човека сме, дълбок прованс и веруюто на шфа ми е добрия доход, за да задържи работниците от които е доволен. Споделял е, че няколко пъти се е докарвал на края на месеца да получава колко нас, но не се отказал - в бизнеса има пикове и падове. Човек с визия и акъл, какво да кажеш? За какво ги написах всичките тези глупости ли? Ами заради онези "работодатели", при които съм работил преди това и съм ги напускал с радост. Онези, които парадираха в края на годината с баснословни печалби, забравяйки как цяла година ни ревяха, че нямали. Онези, които всяка година си купуват скъпи коли - най-новите с най-доброто по тях, а съкращаваха с лека ръка кадърни момчета, отчитайки "тревожен спад" в печалбите. Онези, които половин година се снимаха задниците из всякакви екзотични места, но бавеха плащанията на заплати по 2-3 месеца, защото...нямало, от къде, той да не ги печатал...

В кой "прованс" преди 14 години са давали заплата 700+ лв??? Преди 14 години заплатата ми (на държавна позиция) беше 460лв. бруто

Преди 15 години 500 даваха само на сервитьорки и то ученички, защото по-възрастните не връзваха под 600.

Искрено съчувствам на хората които са посочили суми като 250 и 500лв.

За да сменя сегашния си комфорт е нужно да ми предложат двойно по-голямо заплащане от сегашното

В момента ме устройват 5000 лв. Ама няма кой да ми ги даде.

За по-малко от 7000 евра на излизам от нас.

Значи все у вас си стоиш . Блазе ти .

Не съм "женен " за работното си място . Бих напуснал и за работа за по малко пари в някои случаи. Иначе работя 23 години вече при един работодател и вече имам създадени навици ...

За питнайсе стотинки сменям виднага бате

В Япония възнаграждението нараства с всяка прослужена година. По тази причина работещите там много трудно вземат решение да сменят работодателя си. У нас няма практика да се променя първоначално договореното възнаграждение без значение от прослуженото време и резултатите. Често се стига до парадокса старите служители да получават много по-малко от обучаващи се новоназначени. По тази причина и предвид галопирането на цените у нас е нормално служителя да помисли за преместване след 6месеца до една година най-късно.От това страда работата на фирмата и клиентите, но очевидно работодателите са доволни защото продължават да не актуализират заплатите на служителите от които са доволни.

На всички държавни служители се начислява прослужено време. За това по институциите са предимно 45+. Изключвам някои от силовите структури, където си “доработват” - само там можеш да мернеш някое младо лице.

Забравяш че държавните длъжности са по наследство. Затова и сега има младо поколение на държавна службица. Децата на служители и политици. Както и държанки, които са там да им тече трудов стаж. Но да видите какво става на изхода в 5ч. следобед. Ще счупят турникетите.

Беше, отдавна не е така. Вкараха класът в основната, а тя е закована.

Не много,само 17 евро на час,нали сме в европата

Неясно зададен/некоректен въпрос. Очевидно става дума за разлика между стара и нова (очаквана) заплата. Бас хващам, че огромна част от хората биха сменили работата за 250 лева отгоре. И че много от тези, гласували с "2000+" имат предвид цялата заплата, а не разликата. Единици са тези, които получават такива заплати, че да могат да получат още 1500-2000 за работата си ... и да намерят работодател. който е склонен да ги дава. Огромната маса са хора със заплати, които за 100-200 лева ще сменят мястото без много да му мислят. Иначе в моя случай - имам твърде много слабо квалифицирани колеги, които са склонни да работят за малко отгоре (някои дори за 50-100лв сменят работата) по същия безобразен начин. И като кажа колко пари искам, отсреща HR-те и началниците ми се цупят. Гледат бюджети, а не това, че бих могъл да им спестявам поне по милион на година. И щом има хора, които ще работят за X лева, защо да дават 1.5-2.5X ... В най-добрия случай бих могъл да очаквам същата заплата, но с няколко дни в повече отпуск, евентуално и по-добър социален пакет.

.въпросът според мен е за каква мин сума повече би решил да напуснеш настоящата си работа, нали...от 2500 на 3200 е ОК

Не мога да повярвам, че все още съществуват хора, за които 1000 лв е по-добрата опция. Хора, оставяйте ги такива работодатели да си бачкат сами, докато се научат да чуват влака.

Глада е по-силен от тока.

В момента не бих си сменил работата за нищо. Интересна, ненатоварена, прекрасни колеги и прилично заплащане.

Браво, бе КОКО!! А КЪде работиш?

За 4к продавам род и родина.

Май има доста възможности за развитие