Коментари - Как светът изпадна в дълг от 315 трилиона долара | Бизнес.dir.bg
назад

Как светът изпадна в дълг от 315 трилиона долара

Глобалният брутен вътрешен продукт се оценява на 109,5 трилиона долара - малко над 1/3 от световната задлъжнялост

Обратно в новината
| Автор: Марин Милков, БТА

Коментари - Как светът изпадна в дълг от 315 трилиона долара | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пффф

Значи една банка взима един кредит от друга банка, и го дава като кредити на едни хора... И тия пари ги броим два пъти или? ;) А, ако е минало през 4 банки?

"Глобалният брутен вътрешен продукт се оценява на 109,5 трилиона долара - малко над 1/3 от световната задлъжнялост" това е за рубриката "туин пиикс". но все пак въпростъ: " къде ги денаха тея пари, управляващите света?" остава да си виси като домоклев меч над безмозъчните им, алчни тикви, но не глави. дългът расте в геометрична прогресия, а резултатите от харчлъка се виждат само по набъбналите, като ориз във вода сметни на "упълномощените" да управляват. там е дълга и във заплатките на кумундетата от нато, пентагона, цер, ми6ките, сзо.... и "зелените "проекти", както и в въглероднодвуокисната далавера. все пак дългът е в долари. който иска да се спасява трябва да се отърве от долара. инак балбук-бълбук и титаник 2.0 питайте и товариш костов от аунсу, та той бе главен преносител-куфарджия на "демокрасито" и ги разбира тия цигара-магара-тактики. ..... Бог с нас

315 ТРЛН. долара глобален ДЪЛГ; 109.5 ТРЛН. долара глобален БВП. Без коментар! Колкото ПОВЕЧЕ ДЪЛГ, толкова ПО-ГОЛЯМ БВП. БВП НЕ СЕ ЯДЕ и ВОЙНИТЕ са на ХОД.

капитализъм, сър.

Истината е, че фиатните пари създават нещо от нищо, базирано на кредит (доверие). Обаче - то и това е причината за бурното развитие на икономиката! Живееем 100 пъти по-добре от Средновековието и златния стандарт точно затова! Злато не може да се създава лесно, затова икономиката 500 години е растяла съвсем бавно. Та от това печатане на пари едни губят, други печелят, но като цяло, образованото общество печели! Просто, изберете да сте на правилната страна, спестени пари дръжте в Злато, акции,облигации, за някои и в имоти .

Общо от началото на специалната военна операция са унищожени 603 самолета, 274 хеликоптера, 24 700 безпилотни летателни апарата (БЛА), 524 зенитно-ракетни комплекса, 16 172 танка и други бойни бронирани машини, 1318 бойни машини с реактивни системи за залпов огън, 9887 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 22 027 единици специална военна техника.

Тъпанар!

"САЩ и Европа поеха тежестта на третата глобална дългова вълна по време на световната финансова криза през периода 2007-2008 година."... а от къде тръгна тази криза;)

Как така светът изпадна в дълг, като всяка година икономиката на всички страни расте с поне 3%? Па на кой ги задлъжняхме тез долари - на марсиянците ли? Кой ще ги повръща и кога?

Когато БВП расте, значи че са извършени транзакции на по-висока стойност. Само че тези транзакции се извършват с извършват с пари, които са всъщност дълг, защото са придобити чрез ипотеки и облигации. Всъщност ако нямаше дългове, нямаше да има и един цент в обръщение. Един дължи, а друг трупа депозити от фиатни валути, които всъщност са чужди дългове. И понеже не всеки може да си върне дълговете с лихвите, ако паричната маса е константна, следва издаване на нови дългове и така до безкрай.

малко е - още може. да продължават да печатат и да изяждат непроизведеното за поколения напред като подклаждат войни. време е да се изхвърли долара и всичките му производни на боклука

Всички войни се подклаждат от Руслямска държава. Та я пак си изясни мисълта.

То само американският е 40 от тях

а китайският е 52 трилиона долара. Е и?

Аааа, без проблем изпадна. Сега като напечатат още 314 трилиона и ще станат 629, все без покритие. Гарантира ги усмивката на крейзидента....

Нали капитализма бил най-добрата система и по-по-най. Еми те ви го сега в най-чистия му вид. Една система, която се основава само на лудо печатане на хартийки без покритие и безмислено консуматорство и сега е затънала в дългове. Трябва да имам по-голяма къща от тая на комшията, трябва да имам по-скъпа кола от тая на колегата, трябва да ходя на повече почивки от Жорето, трябва да имам по-голям телевизор от Пепи, трябва да нося по-скъпи дрехи от Кирето и тн. Всичко е насочено само към консумиране на все повече и повече блага и стоки и то при положение, че често няма абсолютно никаква нужда от тях. И това консуматорство се извършва от една малка около 10-20 % част от световното население, а другите мизерстват. Това ли е добрата и справедлива система по която да се управлява света и тя ли носи добро и просперитет за човечеството и планетата? Айде нема нужда. Резултатите говорят сами. Капитализмът се срина в глобален мащаб и е време да се мисли за нова система, която да го замени.

Абе по си е добър от комунизма и феодализма със сигурност ХА ХА ХА

Ти кога си виждал комунизъм? Не го бъркай със социализъм

То капитализма не е лош сам по себе си. Проблема е, че мегакорпорациите ги изкривяват, защото изпадат в монополно положение. Отделно от това има и немалко залитания към социализма - особено преди избори и се харчи здраво от правителствата без да има покритие за тези харчове. И у нас не сме успели да избягаме от тези два порока на системата.

Тъпаците си оставате тъпаци за винаги. Дългът на Китай, Индия и Мексико е към 100 трилиона. Пише го и в статията. Всички уж задлъжняли живеят добре имат огромни жилища, коли и ядат на корем и то не трева като в Северна Корея с маломерните жилища и липсата на коли. Та тъпаците наблегнете на това. Както и на факта, че България в края на 1989 г. имаше 110% дълг спрямо БВП, а сега е цели .... 26%

1. В целият свят вече няма пари със златно покритие. 2. Централната банка създава пари без покритие и ги дава на държава под формата на вътрешен дълг. Има 100 пъти повече електронни пари от реално напечатаните хартиени пари. 3. Държавата дава парите на хората под формата на частните банки, които дават пари като бизнес и лични кредити, ипотеки и т.н. 4. Затова парите постоянно се обезценяват. Затова не си дръжте парите в банката. Така само се обезценяват. Купувайте имоти. Инвестирайте в акции, злато, крипто. БЪДЕТЕ ФИНАНСОВО ГРАМОТНИ! 

Ако махнеш криптото, ще съм на 100% съгласен и аз така правя!

Значии някои като се роди вече е с дълг от 39 000 долара?!? Мдааа затова цар долар трябва да си хваща пътя и да се обърне икономиката в съвсем друг тип действаща система, която не обезценя трудът на всеки спестил за старини и да лиши алчността от възможности за спекула. И да съществува такава система, но на Уолстриит и още някои други известни улички ще започнат да скачат от високите етажи като чуят за нея. А търговските банкио ще бъдат обявени за обикновени крадци и шарлатани.

Какво общо има долара с това? Кретените не се научихте на елементарна икономика. За да се разберат нещата се смята в една валута и обикновено в най-стабилната, но може да се каже в злато или в юани. Примерно световният дълг е станал 2284 трилиона юана. Извода за тъпаците е юана да си хваща пътя... Дългът е 315 трилиона долара и благодарение на този дълг са създадени жилища, инфраструктура, коли, храна за около 5-6 пъти повече долари. Примерно американскиата задлъжнялост е Без тези дългове щяхме да сме като руслямците, които от мизерия се навиват за 2-3000 долара да ходят да мрат на фронта от безисходица, заради мегаломанските желания на едно зло джудже. Дори още по-бедни щяхме да сме, защото дори в Руслямска държава се дават кредити и има дългове общата задлъжнялост на Руслямска държава е над 100 трилион рубли или към 1,2 трилиона долара, което към 60% от БВП,, докато за България брутният дълг е около 46%.