Как ще се променя пазарът на квоти CO2 в следващите години

Действителните разходи за избягване на CO2 емисии се очаква да са диапазона 100-300 EUR/тон през 2030 г.

Обратно в новината

Коментари - Как ще се променя пазарът на квоти CO2 в следващите години | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Данък пръдня...

Данък въздух само нямаше и го измислиха под формата на квоти СО2. Не разбрахте ли че СО2 е крайно необходим и жизненоважен за всички дървета и растения. На Запад като страдат от генно-мутантни деформации в България няма ли учени?

Излизане от зелената сделка е спасението.

Ясно е как ще се промени пазара - богатите ще забогатеят още повече, бюрократите ще се циментират във властта, а бедните ще горят боклуци понеже нормалните горива няма да са по джоба им. Балъците ще аплодират успехите и ще обясняват как без строгите мерки щяхме да сме на дъното на океана.

Колко снаряди, ракети и мини изстрелях е в Украйна и не сме платили нито цент емисии?!?!

В Украйна сигурно се отделят бая парникови газове и не само.... Въпросът ми е кой им плаща замърсяването?

Тоз експертина, Гьос, ако му гъ завра пред мусурата менделеевата таблица, дъл изобщо шъ ги найде тез пусти въглерод и кислород? А пък от коя валентност са, ич биля няма и да го питам, да са не стряска, че сал експертин съ е писал, и да са не изложи. Ей, ни изляна хубав човек тоз Менделеев, мамка му!

най-голямата измама на земята за трупане на пари. Първо - от къде на къде европейският съюз ще определя квоти за CO2, че и ще ги продава - все едно като си купиш магически тоя CO2 изчезва. И второ явно повечето европейски лидери незнаят, но живеем на една планета с всички останали държави на земята и въздухът ни е общ. Това коя страна в Европа колко пари плаща за да отделя CO2 няма никакво значение, при полужение, че в момента Китай отделя огромни количества CO2 в атмосферта на ОБЩАТА ни планета, а те нямат квоти. Нарочно не се споменава в статията но ще ви дам пример за сравнени - отделянето на CО2 в атмосферата на цялата Великобритания се равнява на 1% от CO2-то което се отделя в Китай. Цяла европа са около 12% от CO2 което отделя единствено Китай, а има още около 190 дръжави в света. Представете си сега за каква грозна и мащабна схема за лапане на кинти става дума.

Много ни е грижа за планетата затова имаме пазар за CO2 квоти...т.е. плащаш си и можеш спокойно да си замърсяваш.... Засега няма само данък вурху ла...йната .... CO2 квотите са си данък въздух..

Надявам се да изчезне,

...аз имам гора, наследство като "царот", но много по-малко, ако той има 4000 декра, аз като галош имам 4 декара (на практика в горски фонд и нула използване, разбира се и нула данъци за сега), някой може ли да ми обясни, колко може да получи на декар гордият собственик, защото е ясно, че горите или листната маса - зелената и т.н. са в тренда "белите дробове" на Земята, т.е. с царот сме производители на приятни усещания за дробовете на хората, или няма разбиращи?

За въглеродните емисии и не дават отчет за какво ги харчат. Някои започнаха да се усещат.

На плебса му е позволено само да купува квоти и то като добавка към всичко, което пазарува. Напр. купиш си самолетен билет - бонус такса квоти. Купиш си телешка пръжола - бонус такса СО2...

първо квотите се решават от ЕК, второ по график обема намалява с 5 пр годишно, трето това не е пазар и четвърто гарантира невероятни печалби само на фондовете за спекулации, не за производител. Ако не знаехте, че става въпрос за пазар в ЕС, щяхте да си помислите, че статията е за С Корея или Джибути..

не знаех, че С.Корея имат програма за намаляване на въглерадните емисии ... за пореден път явно ни доказват колко са напред с материала!

Това е бавна подготовка на масите към тотален контрол. И също добре платена статия от Дълбоката държава. Дано повече хора се осъзнаят. Има все още достатъчно алтернативна информация за това което се подготвя.

Наложените насила въглеродни квоти са кражба от всеки от нас. Никой не ни е питал съгласни ли сме да плащаме някому глоби за това че сме живи. Не помня да сме овластявали някого да движи подобни въпроси. Няма нито едно сериозно доказателство че СО2 непременно се увеличава или че вреди с нещо.

Има смесени с кока кола не е полезно. Толкова е вреден, че няма газирана напитка без този газ. На старите етикети слагаха химическата формула. Сега е с думи. За да не се усетят овцете.

По принцип ти не избираш ЕК нито пък си избрал Лайнян...аката....те си се самоназначават...всъщност нито един европейски гражданин не влияе по никакъв начин на ЕК или на парламента в ЕС...т.е. политиката на ЕС въобще не се контролира или влияе от гражданите на ЕС... също така нито един политик в ЕС парламента или в ЕК не носи никаква отговорност за действията си...дори разкритията им за корупция са пародия.... Все едно ако гледаш овце и овцете да ти казват ти какво да правиш...

До кога ще продължаваме да се залъгваме, че имаме полза от ЕС?

докато всеки местен политик може да се купува с евра...дотогава

Пазар на квоти няма, тъй като не всички въвлечени участници, могат да продават квоти.. за сметка на това, всички са принудени да отчисляват пари в полза на казиното под една или друга форма. Емитента е един и той налага силово претруфените си регулации, клонящи към екофашизъм, тъй като се опитва да облага въздуха, който дишаме ВСИЧКИ, без изключения.

Най-голямата измама на 21-и век... Дано до 2030 г. да им светне лампата на достатъчно хора!