Как ще се отразят изборите в САЩ на американските енергийни проекти у нас?

Компании отвъд Океана от години целенасочено влагат средства в поредица от проекти, а щатски дипломати окуражават управляващите да се развиват в тази насока

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България е колониална територия следователно единствено значение има интереса на господарите и, независимо от изборите там тя така или иначе е губеща. Слугите нито печелят, нито управляват съдбата си.

Дай боже да станем и окупирана от америка територия, като Япония, ФРГ, Южна Корея, а не да бъдем братска на Рашка като туркменистан, армения, беларус или киргистан! Според британците американците са толкова сбъркана империя, че допускат колониите им да забогатяват за тяхна сметка, елементарно е да се направи сравнение на мита и търговско салдо!

Те не са ни окупирали за да ставаме като Япония или ФРГ, а за евтина работна ръка и пазар макар и малък на боклуците, които произвеждат.

САЩ са енергиен враг на България. Колкото по-скоро го разберем, толкова по-добре, жалко че не сме силни като Германия да им се опълчим. Южен поток, Бургас-Алексондропулис, АЕЦ Белене, F16 са все тяхна мръсотия, те се карат с Русия , а ние го отнасяме. Сега правят друго, изритаха Турция и слагат България, Румъния, Полша, Естония, Латвия и Литва пряко срещу Русия, доближават границите на Русия без да се знае какво ще стане за напред, това не е никак проста работа, какво търсят тука, кой ги е канил. Хитри, заробват иконимически, а то е основното.

През шнура ми оттатък е за енергийните проекти на американските окупатори в България.

Малко ръзсъждения по фактите към днешна дата - в момента Русия е вносител N1 на петрол в САЩ, което ще рече, че руските енергийни проекти в американско вървят еднакво добре и за двете страни и не са проблем за сегшната тамошна демокрация, нали така? Сега въпрос към тролчетета - откъде у нас биха дошли по-евтини енергоносители? От САЩ... едва ли? От разните му там Катар, Кувейт и прочие ли? Или от Азербайджан? Още не са измислили телепортирането на течности, ако не се лъжа. Или от залежите на Ердоган, може би :) България ще има полза от щатските енергийни проекти нито повече, нито по-малко отколкото полза имаха латиноамериканските държави. Ние сами се съгласяваме да сме Европейска бананова република. Вместо да провеждаме проевропейска политика. Нито с едните, нито с другите. А ревем, че всички ни еб...ат и ни продават скъпи горива. Защото сме фурнаджийски лопати - затова!

Чети малко и самите руски източници в момента им е по-печелившо на руснаците да си продават на вътрешния пазар! А дотук газта им ще минава или през украйна или през турция, а султана вече ги издокара и в либия и в карабах, а сега от 3-ти по големина пазар след Германия и Италия турците са на 9% от миналогодишните колучества! Да точно азерски, катарски, ирански въглеводороди са предпочитани. А рано или късно, но до 2-3 години ще приключат крамолите за газта в около Кипър и тя във всички случаи ще е по-изгодна дори и евреите да я произвеждат и продават! Даже и жълтурите се усетиха и сега се бъзикат със "силата на сибир", като го профилактират и спират на всеки 3 месеца!

Всички руски проекти ще бъдат подложени на санкции,това означава рецесия ,анадъмо.

колонията няма думата.

Ако Бай Дън спечели, в което не се съмнявам, на местните корумпета на Кремъл - Тиквата, Прасето и Дръндарския циганин ще им лъсне кражбата на 3 милиарда и половина (засега) за руския поток. Санкции със сигурност ще има.

Schilo

Забравяш рушвета от над 2 млрд., даден на САЩ от тези, същите.

Мулев правиш ли разлика м/у рушвет и покупка руска свиньо

Дано спрат да саботират всички енергийни проекти в света, където не участват техни фирми. И светът търпи тази чудовищна наглост свел раболепно глава.

Аз съм против американския бизнес в България, третират ни като латиноамериканска плантация, нищо добро не са донесли за държавата ни. Вън, ауфидерзейн, нове ченто, гудбай френдс!

Съм против руските гешефтарски проекти. крадливи и корумпирани .

ТИКВАТА дори ДА успее ДА ЗАВЪРШИ ТурскаТА ТРЪБА, по тази тръба в този момент може ДА тече Само американски , катарски, израелски и азерски газ

Schilo

Що?

"Трите морета" е проект за газопроводи от Полша. ТИКВАТА разпореди ли ДА не се учаСтва ???

Тиквата никой за нищо не го пита - само му спускат заповеди и дори не си правят труда да следят за изпълнението им - знаят, че е добър слуга и всичко изпълнява безпрекословно.

Алерканците да ни прододат ГМО боб, който отделя много гозове след похапване и ще може да се наложат на газовото поле тука -!? ...А ние ще си ги събираме. ...

кой подържа нашите на власт - руснаците или американците ?

Турците имат поговорка: "Интереса клати феса ! "

кви проекти на САЩ-Зимбабве с фондова борса в гражданска война и гладни бунтове-онлайн.

Аз само да попитам само , ако имахме сериозни находища на петрол, дали щяха да ни бомбят?

Ми виж кво правят Рашките в Сирия!

Schilo

Трепят терористи. Нещо против ли имаш?

1 милион убити от бомбите, от които 300 000 са деца! И децата ли са терористи? Що не си трепят своите терористите вкъщи, чий го търсят на майната си от Москва!

Schilo

Де ги вадиш тия цифри, Пено? На боб ли гледаш?

Schilo

Ъхъ.

Как ще се отразят? Никак. И двете партии са твърдо против да има каквито и да било енергийни проекти на нашата територия.

Нормално е да ни помагат, все пак сме съседи...

Американските Проекти в България са Чисто Източване на БВП от Данъците ни . Някой да е виждал накакъв Предмет или Стока с Лого - Произведено в САЩ ? Аз лично съм виждал такова лого само на гърба на Колорадския Бръмбар по Картофите .

руССкият проект, наречен "турски пАток" колко източва от джобовета на българина, при това преминавайки транзитно през цялата страна? казвай капут! турски паток може да заработи, само ако путлер има не повече от 1/3 от запълването на тръбата! точка! всичко друго е в пълен разраз с всякаква икономичеса, политическа, и гео-стратегическа логика и се чисто национално предателство !

Ма, много не ги грееш тези работи. Който е готов при Падишаха със ,,дноката си, и тя се търси - това ще бъде пуснато по Тръбата до Сърбия, Унгария, Австрия. Може от Азерския.., втечнен от америкосите, и друг от арабите и евреите .

Чиста печалба за нас са американските тецове, които за разлика от държавните, не точат пари на данъкоплатците за емисии и загуби.

Кретен

Затова пък бъка от стоки "Мъде ин Раша" !Мухахахахахахаха!

Schilo

както и с "мъде ин Ю С Ей"

Геостратегически интереси и кой ще бъде следващия президент на САЩ ? Има руски интереси, американски интереси, но къде са нашите ? Кой да ги защитава след като нямаме стратегия за българските енергийни интереси за днес, за утре, за следващите 30/50 години. Кой да защитава нещо, което дори на хартия не съществува ? Ние нямаме електронно правителство, дори и проста единна система за връзка между болниците и затова линейките се лутат с часове из улиците. Национална енергийна стратегия означава всичко друго, но не и слугинаж към Русия или САЩ. Който и да е следващия президент ние сме с свалени гащи, не защото те са ни виновни, а нашите управници. Продадохме без пари на изток и запад и единственото с което разполагаме – геостратегическото си положение.

за момента "Български Интерес" няма. Или поне не е дефиниран на държавно ниво. Там по "висините" има само частно-корупционният интерес на съответното лице. Както виждаш руснаците изключително ефективно се възползват от тази слабост.

Дано блокират турския поток, че ние не можем сами.

ако беше друг вместо тиквата! ако бях аз на мястото на тиквата ... охооо... отдавна нямаше да се говори изобщо за блядско влияние в икономиката ! сека от корен!

Schilo

Сам ли ,бе? Хахахаха. Ами включвай се в изборите и виж, колко гласа ще събереш.

хахаха... американски енергийни проекти... хахаха... тези т.нар "проекти" се състоят в това, как хамериканците да ни казват какво да не правим, за да си осигурим енергоносители на изгодни цени.

ли трябва да ни казват ? че кои са те? какви са ни те ?

на някои хора са им братя... ама то щото майките и бабите им са мърсували с руските солдати дето уж са ни "освобождавали".

Schilo

Казано по друг начин- на янките им трябва територията, майната им на хората. Толкова.

По-добре от руснаците, на които също не им пука, освен за парите, които им снасяме, чрез корумпирани, комунистически лидери.

САЩ нищо добро не сме видяли и няма да видим. Те са далеч и си гледат само своите интереси.

Schilo

Естествено. Затова наливат пари за политици, НПО-та и каквото друго се сетиш.

Schilo

С две думи- от колонията нищо не зависи.

че от путлер нещо зависи в москалия ?! е па вие сте "една шепа" пияници - 145 млн, поне 50% от които няма да си мръднат пръста за този режим! москалия е още по-голяма колония , само заблуждава чебурашките, че нещо зависи от нея ... а то нищо не зависи! цели свят я държи на мушка ... и чака само да стъпи накриво!

кой свят а държи на мушка бе селски?. Оня свят ли ?На кой му пука за фалиралия западнал свят и неговите африканско талибански остатъци.

......."Все пак геополитическият фактор у нас е много силен и повечето от споменатите по-горе проекти целят не само приходи за US фирмите, но и задълбочаване на влиянието в енергетиката. Най-вероятно американското правителство, независимо кой ще е президент, ще продължи политиката си да подкрепя американския бизнес в България, като умело съчетава и своите геополитически интереси........" и газ и самолети и ядрено гориво, и пушеци, и оръжие за пехотата и .......т.н. сега само парите да се осигурят, като няма - има кредити, предлагат всички банки ........ да мислят тези кито ще плащат след 2-3 години, за сега само 6-7000 на човек, после ще видим...... каква светла перспектива...... пори, пари, и пак пари...... ще изнасяме банани....... светлото утре...... за децата......

Как ще се отразят изборите в САЩ на американските енергийни проекти у нас? Вие се гаврите с народонаелението на България! Какви американски "проекти" у нас? Диво и яко дране с тец-овете в Марица, гарантирано от правителството на иван костов (проклет да е!) за 25 години! Това ли наричате "енергийни проекти"?! Или вносо на ядрено гориво? Или доставката през Гърция на втечнен газ, на който цената му е засекретена по искане на продавача!? Кое по-точно наричате "американски енергийни проекти"? Това минава всякаква наглост!

го гледаме от гад-пром вече 30 години ! дрането го гледаме от 15 години в дупката белене дрането го гледаме и сега през окупациопнната тръба, за която българите плащат кредита, а друг я ползва, през наша земя! уникална гавра! всичко това води до извода - смърт на москалия !

след като сме членова на нато от 16 години и членове на ес от 13 години, да изритаме блядовете изцяло от влиянието им в отбраната, икономиката , външната и вътрешна политика! едни "културни" кръжоци да могат само да си правят джихадистите от "руССкия свят" и да си четат и рецитират стиховете на циганина пушкин и евентуално някакви връзки в сферата на чистата наука /без политически емеленти/ крайно време е ! 30 година минаха ! всички от бившия сив ги обявиха за потенциален "външен противник" , само задунайската губерния - мълчи и пази паметниците, да не им стане нещо от някоя шарена боя! 142 години стигат - времето е наше ! да се започне от демонтажа на омразният окупаторски кон!

На центъра в София има катедрален събор, който носи името на Александър Невски, в Шипка има Руска църква, в София има Руска църква... Тая славянска земя никога няма да принадлежи на отвъдокеанските джуишки мароде и черни джендъри. Никога! Казах!

Тая славянска земя никога няма да принадлежи на отвъдокеанските джуишки мародери и черни джендъри. Никога! Казах!

Schilo

като се обърне палачинката, очаквам да си от първите да строиш отново паметниците.

никога не е била "славянска" защото българите не са славяни! позорно е, главната църква да носи чуждо име ! срам и позор! е то затова никой вече е обича "държавата", щото тя не е българска!

днеска има, утре няма... У нас "събори" няма - има черкви. Ако руснаците много мрънкат ще им турите едно руско знаме отгоре и ще им го върнеме на патриарх-полковника.

И в двата случая ще ни изтръскат и ще го духаме.

българина 142 години бладовете ... даже 5 пъти го бомбандират, ако вземе да не слуша...

Schilo

бомаНдират? К кой клас си?

никакъф американски газ не е доставен! спотова сделка отклонява руски газ за гърция!! уестингхаус построи ли първата си аец,ли още е е?пробите за американско гориво за аец са неуспешни,справка украйна!!

Уестингйаис е на офшорката "Брукфийлд Партнърс" собственост на Саудитския принц бин Салман и Зет на ТРЪМП Кушнер, дойде ли Байдън и Камала на власт Уестингхаус отива в кереча и отново ФАЛИРА като през 2017

......."Все пак геополитическият фактор у нас е много силен и повечето от споменатите по-горе проекти целят не само приходи за US фирмите, но и задълбочаване на влиянието в енергетиката. Най-вероятно американското правителство, независимо кой ще е президент, ще продължи политиката си да подкрепя американския бизнес в България, като умело съчетава и своите геополитически интереси........" и газ и самолети и ядрено гориво, и пушеци, и оръжие за пехотата и .......т.н. сега само парите да се осигурят, като няма - има кредити, предлагат всички банки ........ да мислят тези кито ще плащат след 2-3 години, за сега само 6-7000 на човек, после ще видим...... каква светла перспектива...... пори, пари, и пак пари...... ще изнасяме банани....... светлото утре...... за децата......

Уестингхаус??Докога ще споменавате тези клетници -фалираха три пъти, за последно като дъщерна на Тошиба и с технологии от 70-те на миналия век.Смешно е .

_stankow

Колкото по-малко американски "енергийни проекти", толкова по-ниска цена на тока. Толкова по-конкурентна българска промишленост ! Толкова повече истински, работещи и печелещи за страната обекти - Белене, газопроводи, нефтопроводи.

Хайде успокой се. Заработи си рублите.

тия крадци у нас бе