Как се променя жилищният пазар у нас и има ли тенденция за застой?

София, Пловдив и Варна остават центрове на жилищно строителство, което може да бъде свързано със значителния прилив на хора

Обратно в новината

Коментари - Как се променя жилищният пазар у нас и има ли тенденция за застой? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма застой. Много пари има за изпиране още.

Никаква милост за безмозъчните двукраки говеда по света и у нас. Говедата трябва много да страдат след като нямат мозък. Нека хиените да ги одерат и острижат отвсякъде. :-))))))))

Мирише ми, че има много повече жилища отколкото семейства и бизнес, желаещ да наема ... което си е бомба, колкото и да помпиш, прокъса ли се капута .....

Това е единственият начин за съхранение на спестяваня... парите са въздух....

а без въздух няма живот

Капитализмът е отнел всички възможни начини за спестяване, каквото и да правиш накрая все по долни гащи оставаш, хахаха, капитализъм, що реши че имаш нещо изобщо? Единствено златото върши работа ама то е под държавен контрол и златото дето го "купуваш" пак са банкови хартишки, хахаха. Златото е в Ню Йорк и Лондон

цените са надуди поне 3 пъти като кварталната кака Мара дето ти иска 100 лева а е накрая ще ти направи кефа за 30 лева и това ще се види в следващите 10 години спад с 300 % София 800-1000 евро другите градове 600 евро

ми не идвайте в софия

Само нагоре,така ще е.Покупката на имот,винаги е било трудно..който не го разбира,да чака ..

Студио в Банско на по-висока цена от къща в Халкидики :)? Окей.

Всяка втора статия е за имотния пазар и как той ще продължи да расте. Навсякъде вървят реклами на нови проекти. Ако всичко беше цветя и рози дали инвеститорите щяха да хабят средства за толкова много реклама? Истината е, че пазарът е в застой и тази година се очаква поне 3-5% спад на цените. Така, че не бързайте с покупките и се пазарете за цените!

Прав си

С 25%общи части

То ако е 25% общи части е дори много добре. В действителност обаче общите части(стълбища, асансьорни шахти, зидове, стени, етажни площадки, комини, че и отсрещната автобусна спирка)са минимум 40%. Сметката е проста - купуваш по документи 100 квадратни метра апартамент, а реално живееш в 60 квадрата. За всичката тази теснотия и маломерни кутийки даваш едни 200-300 хиляди евра. Пълно е с идиоти в България(98%), които купуват такива коптори на бесни цени и след това по 30-40 години са роби на банките и лихварските къщи. И после банките и лихварите били виновни. Ами като има безмозъчни идиоти ще има и касапи!

Имотите никога не поевтиняват. Те само поскъпват. Това го знае всеки.

Хаха, виж цените след 2008, после приказвай глупости:

Сега е момента за апартамента! :)

В една и съща жилищна кооперация два апартамента с еднакви квадрати, и двата са след ремонт, всичко 1:1 еднакво, с тая разлика, че единият е на 1-ви етаж, другият над него 2-ри етаж. Този на първия етаж беше продаден преди 1 година за 75 хиляди евро. Този на 2-ри етаж продадоха преди 1 месец на цена 40 хиляди евро. Сами си направете сметката какво става и какво иде занапред. Балона бил се спукал?.. не, той направо експлодира.

искам още да се вдигнат цените на имотите.

Цените на имотният пазар са прекалено надути !! Апартамент /панел/ от 1968 год 97кв. м е закупен за 7 864 лв по натурален акт от същата година . Сега се "продава" за 167 000 Е !?!?!????? в ж.к. Борово . Това реално ли е ???? Кризата е на прага ни - балонаще се спука !!! Не бързайте да купувате ч/з кредит от банките !! Лихвите ще скочат и ще изгорите !

`68-ма викаш на миналия век. Тогава хората са работели 5-6 часа за килограм кайма (смес 80-20). Ти каква цена смяташ за учтива?

Е колко е нАтУрален този акт, ако произходът му не е НОТАРИУС?

Може и де нЕУтрален. Въглеродно.

Цените на имотният пазар са прекалено надути !! Апартамент /панел/ от 1968 год 97кв. м е закупен за 7 864 лв по натурален акт от същата година . Сега се "продава" за 167 000 Е !?!?!????? в ж.к. Борово . Това реално ли е ???? Кризата е на прага ни - балонаще се спука !!! Не бързайте да купувате ч/з кредит от банките !! Лихвите ще скочат и ще изгорите !

Брокерчетата почват да издухват супата! Балонът се пука с трясък особено по селата имотите по 80-100к евра в последните 2-3 месеца пак паднаха на цени от 7-10к лв... ще го духате ама яката брокерски боклучи, нещастни! ;)

Няма да го духат брокерите, тъй като не те са теглили кредитите. Ще го духат алчните за бъзи и безмозъчни печалби "ИНВЕСТИТОРИ". Иначе и аз имам негативно мнение за брокерите. Трудно е да намериш професионалист, но съм срещал.

Повече от година има спад на имотния пазар в България, спад на продажбите с двуцифрени темпове и в големите градове. Банките надуха огромен балон заради кредитите, а агенциите строителите, брокерите надуват цените изкуствено заради евтиния кредит, който банките са готови да предоставят, но лихвите в България са плаващи !Собствениците на жилищни заеми на Запад, особено в САЩ имат гаранции по конституция за фиксирани лихви !

Мен не ми пука Аз си пазя едни 20 хилки и чакам да се спука балона и да си купя гарсониера в Лъки

Какво е Лъки?

Раздадоха кредитите с ниски лихви, които не са фиксирани, а плаващи, сега тепърва ще щавят населението.

Минимум половин милион за кутийка в гетото. Няма инфраструктура, няма въздух. Безценно.

Моят апартамент в широкия център на София загуби около 30% от стойността си за последната година. Аз съм на 50 години и до сега не бях чувал реклами по радиото на строителни предприемачи и обекти, но сега съм залят с тях. Балона отново се спука, а дали ще е по болезнено от 2008 година ??? Мисля, че да въпреки по-ниските изходни цени през 2022. Доста други фактори се натрупаха.

Колко трябва да си откачен, за да си купиш жилище, което е изкуствено надценено 2-3 пъти? Сега като се спука балона в следващите години като закъсат за пари и искат да продават, тогава сори, на половин цена.. и ще се хванат за палците на крака.

За лудо работи,за лудо не стой

Да произвеждаме храни и други полезни блага

Тия даже си го и вярват?

Какъв застой той балона се спука?

Най нелогичната държава в света. Жилищния фонд два пъти по голям , населението 2 пъти по малко , инфраструктура като в Уганда, цените като в Берлин , квадратния метър - половин, а идиоти с доживотни кредити продължават да се набърбукват. После що сме зле. Щото сте идиоти.

Трябва да се приберат и обезценят

Колко си глупав! Ето ти тема за размисъл " твой са само парите, който си похарчил"

Тази концепция издиша ако трябва да връщаш после твойте пари

"Жилищният пазар в България е в основата на икономическата дейност и социалното развитие на страната" Точно в деятката!! Не е балон изобщо......взимай заеми и купувай народе!

Населението намалява, а продължават да строят празни кооперации. За кого или защо ги строят - надявам се да е пране на пари, а не за "нови европейци" от Азия и Африка.