Как се изпаряват 52 милиона лева за броени дни?

И защо цената на акциите на публичната компания „Градус“ се срина с над 15% само за четири дни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То не ги е и имало тия 52 милиона - балонирана цена, надута от корумпирани брокери във фондовете, вероятно и политическа поръчка. Как се изпарява нещо ако то работи и срещу него има реални активи??? Бройлерите сигурно са отлетели на юг.

гледайте новото видео на Цанов по темата /в канала му "Цанов напред и нагоре"/... всичко друго е вятър и мъгла...

Ако КФН открие нередности при Градус, нали после там ще хвърчат оставки и ще има арести. Хайде по-сериозно , моля. Идват следващите, сменят ръководството на комисията и тогава...почва купона. Но белята вече е направена и според мен трябва да се мисли за сливане на БФБ с някоя немска или австрийска фондова борса. Хем търговията ще живне, хем регулатора ще е друг.

Дир.бг спира коментарите, правейки "планирана" техническа поддръжка, точно по време на избори или смяна на правителството... Слочаенос? Не мисла! "Свободата" на медиите е толкова тънка, че направо прозира. Ще очакваме планирана техническа поддръжка и на 11-12 юли, и така нататък.

този т.нар. анализатор нарича спад с - 15% (при това в рамкире на 3 дни) "срив" ... ебати анализатора! Това е най-малкото нормално "движение" на всяка борса, за всяка акция, когато има съмнения за неоправомерни действия от страна на ръководството на фирмата издател на акцията. Но при нас нещата са си по нашенски - заспал пазар, и за добро и за лошо.

Да се провери кои са заложили на къси позиции акциите на Градус и оттам да започне да се разплита кой е поръчал на Илчовски да атакува градус. Някои са направили милиони буквално за дни.

позиции в БГ за забранени .... брокере!

ДИР-а вие шегувате ли се или ДА ?

По тази логика, нека да не се изнася информация по каквито и да било схеми. Недай си боже да паднат акциите и някой да се набута.

При Мая Манолова логиката е следната: "Ние сега ще кажем, че сестра ти е к*рва, а ти после доказвай, че нямаш сестра."

с ГЕРБ не са случайни. Неофашистката партия "Златна зора" е организирана престъпна група, постанови Апелативният съд в Атина стигна до заключение, че "Златна зора" е действала като полувоенно формирование, в което заповедите се спускат по строга йерархия от командване към местните организации и групи за нападения. Нейни членове са обвинени в убийство.

С ГЕРБ няма прилики, но има с други! Възраждане са такива!

боец

Не питай старило, питай патило! Хора, спасявайте си парите! Комунистите се завърнаха през задния вход. а за тях чуждите пари са мнооого сладки! Фирмата Градус ще последва съдбата на КТБ! Коя ще е следващата?

Дори само 10% от твърденията на Илчовски да да верни, Борисов и хората около не со са за затвора.

Ако Майчето раздава присъдите, направо ще са на бесилката до Левски!

За какъв затвор? Някакви пари, искани му от един човек, за което няма как да се докаже. А ако не успее да докаже - значи трябва да плаща. И аз мога да кажа - искаха ми пари, аз после се отчитам на Льотчика... и, какво следва? Лъже, че гледал клипове с Миню Стайков от затвора, защото Стайков го арестуват 20 месеца след въпросната случка. Сега е модерно да се мрази бб и герб. Това ни натякват отвсякъде едни "протестиращи" и кресливи провалени политици с амбиции. Но насреща - нищо още не са показали. Само кьорфишеци - като Костинброд!

Баце, отчетите на въпросния преработвател са публични. Защо има един пик точно в годината на емисията? Въпросче с понижена трудност.

Придворен герберасти е до пилето и му суфлира??? Може би защото градус се ползва с протекции и е "наша" фирма?

Сега ще фалира тази фирма, след това други фирми, следват застрахователните компании и накрая банките! Бързо забравяме!

За далавераджиите герберунгели хич не ми е жал. После някой ще купи завода и ще започне на чисто. АМЕТА как се развива без далавери?

Все по-ясно става че последните (минимум) 15 години България е управлявана на феодален принцип с ясно изразен криминален оттенък. Но дали да чакаме присъди?

Би станало ясно с някакви доказателства в съда, ама засега от Мая такива неща не са минавали, даже и когато беше омбудсман. Последно от манолова си спомням "огромния" скандал с бюлетините в Костинброд, което после се оказа фейк. Но пък ефекта беше поразителен! Сега пак е нещо такова.

Кавото е населението такава е държавата такова е и управлението ѝ. Прост народ - слаба държава. Но нищо сега нали всичко си идва на място - Слафчо идеално си пасва с неговите избиратели каквото има ще опоскат и като дойде глад ше дойде и акъл ама късно.

Ами напомпани акции, то се вижда от графиката. След като са емитирани и пенсионните фондове се набълбукаха с тях, след това само спадат, както и оборотите на фирмата. Това си е класическа измама, жалко за пенсионерите, които един ден ще чакат пенсии. Сега след разкритията, предполагам че още се спадат оборотите - ще има масов бойкот на стоките на тази мафиотска фирма, хората знаят как да проверят на кого е дадена марка. Пиши ги бегали.

Ще се изпаряват Днес в Кауфланд , кренвирши Градус бяха на промоция 40% и никой не ги купуваше.

Магазините си преценяват кога и за колко да правят намаления. Аз съм си купувал салата айсберг намалена от над 1 лев на 1 стотинка. Просто те си имат финансови цели по периоди и гледат да върви оборота.

Са правили гробарите

Майчето ако можеше, щеше да му даде направо доживотна присъда на този!

с изтърканото "извъртане" смисъла на думите популизъм и политизиране. След като парламента е избран от народа, "народните избранници" ще говорят и ще се обръщат към народа. И тъй катпо са политици е съвсем нормално да говорят "политически". Независимо дали на някой му харесва или не. И тъй-като бизнесмените също са хора, ясно са твърдо свързани с политиката , та думите популизъм и политизиране са съвсем естествени. Никой няма да отрече също, че политиката (държавността) у нас е здраво свързана с бизнеса, независимо дали е "сив" или нормален.

Въпросът е как са се надули тези цифри по ИПОто на Градус. Щото малко след ИПОто губи едни 15%. Точно колкото надутата стойност. Спада от 1.8 лв на 1,5 лв

Два въпроса: 1. Ако твърденията не се подсилят с доказателства, кой ще поеме щетите на хората? 2. С какво Мая Манолова и тази Комисия са по-различни от Цветанов, който раздаваше присъди от Парламента?

Ако това са лъжи, защо инвеститорите продават акциите си и защо вярват на тях?!

Пазара реагира веднага, без да изчаква съдебни дела и прочие.

Ако акциите са наистина подценени, то пазарът бързо ще се възстанови.

Докато не мине скандала - едва ли. Те може и да фалират до тогава. Без значение зърнаря и пилчаря имат ли сестра или нямат.

Щом вярваш, че всичко е атака срещу фирмата, иди си купи акции, сега ги дават евтино. Ще спечелиш доста, нали така?

Май се правиш на 2,5? Манолова ли е казала нещо лошо за Градус и за Иван пилето? Има прокуратура, която трябваше до сега да се е самосезирала, но явно са за гъби. И конкретно на въпроса ако се окаже, че Илчовски е говорил лъжи няма кой друг да поеме отговорност. Борисов като говори лъжи по адрес на Елена Йончева кой осъдиха, Цветанов ли?

Инвестиции, акции... в страната на чудесата. Ти да видиш...

Как да вярвам на Костинбродското Кречетало, като създаде Костинбродската афера с Костинбродския автобус с "двойно дъно". На последната сесия на тази комисия се яви и Баречката. Двамата със сестра Галева бяха в Костинбродската афера.

КФК никога никъде не е откривала нередности.

Не е така. Има доста примери за отнети лицензи, които никой не е оспорил. Има и забрани за действия по закупуване акции на занижени цени, което си е противодействие на полузаконни действия.

Ако още неизползвате CryptoTab Browser, то изпускате една добра възможност! Това е Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Чрез него можете да добивате Bitcoin, докато просто сърфирате в интернет, както и досега. Ако все още мислите, че криптовалутите са просто една игра без стойност, то жестоко се заблуждавате и е време да им обърнете малко по-сериозно внимание. Разгледайте https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804 и опитайте. При редовното му използване ще сте благодарни за решението си! Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия! Не губите нищо да опитате, ако не ви хареса винаги може просто да спрете да го използвате.

И Зърнаро и Пилчаро и Костинбродската са за затвора

Епа който си мисли, че в България има някакъв значим бизнес без политически чадъри, то тоз човек е много, много по-малко умен и от тиквата и от главния ни "прокурор" и от 99% от герберастите! Та никак не е странно, че тия градуси са имали вземане даване и с евро фондове и с тикви и с прокурори! Та такива ми ти работи!

Национализация на фирмите не тези престъпници и вкарването им в затвора до като са живи.

Направо да връщат тричленките или да питат Щерев кого да убият и кой е за затвора и на кой да дават парите.

И ако обвиненията са от фейковете на Мая Манолова, която обича такива неща, кой ще плати загубите?

Фейкове ли? Що не дойде да ме фейкне някой мен? Забравящ, че Мая Манолова беше омбудсман няколко години и при нея са донесене безброй сигнали за далавери и корупция! Това, че тя ги използва за личните си политически проекти е едно на ръка, но и факт е, че цяла България знае, че Иван Пилето е мутра с покровител ББ! И тия схеми дето оня Илчовски ги разказа няма как да си ги измисли - не е толкова умен! Дано ММ да се е подготвила с достатъчно документация!

И колко от тези сигнали стигнаха до съд или до ефективна присъда, я кажи?

Какъв съд бе? Делото срещу Димитър Аврамов,кото се пробва да изнудва Илчовски през 2012 г. и беше закопчан с белязани банкноти ,още се влачи. А се влачи,защото тогава още беше създадена стройна организаия за рекет на бизнеса от гербажиите.И там бяха навързани като свински черва-Аврамов,Фидисова и парите заминават нагоре...Цветанов движи нещата,а Баце е като кръстника -само одобрява .И ако Аврамов се разприказва ще стане страшно-тази история с Градус ще ви се стори като детска приказка , половината шефове на ДФЗ трябва да бъдат директно разстреляни ...

Купувай акции, хем ще помогнеш на правдата, хем на фирмата, хем ще изкараш едни 20%, след като цената се вдигне.

защо не е отразено от медията протеста от днес против фермата за норки на ангелов?или политическия и медиен чадър над престъпния бизнес продължава

Абе ти като не си видял, че показваха по поне една от ефирните телевизии няколкото балами с плакати си е твои проблем. На мен не ми е ясно за какво точно протестират, освен за личното его на организатора им. Що някой не протестира, че на Великден и на Гергьовден има традиция да се яде агнешко? Същото е и с норките за кожите им, а как се оползотворяват остатъците на норките е въпрос отделен.