Коментари - Как САЩ и съюзниците ще използват замразените руски активи, за да помогнат на Украйна? | Бизнес.dir.bg
назад

Как САЩ и съюзниците ще използват замразените руски активи, за да помогнат на Украйна?

Съществува риск Русия чрез съдебни действия да се опита да изземе паричните средства на "Юроклиър" в депозитарите на ценни книжа в Хонконг, Дубай и на други места

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Как САЩ и съюзниците ще използват замразените руски активи, за да помогнат на Украйна? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е кво ще направят сащисаните с парите,ще си купят нефт и газ от русия и ще го продадат на такива като нас на демократична цена да правиме снаряди за укрия без псри и те така баце,далаверата върви и ние се затриваме

Логично….(Ако Москва откаже да плати щетите, съюзниците могат да използват замразените активи на Русия, за да изплатят заема. Оправданието за това е широко признатият правен принцип, че ако кредиторът контролира активите на длъжника, той може да прихване тези активи срещу неплатен дълг.)…само че заема няма да е на Русия а на който е дал заема.

Широко признатият ти правен принцип е твоя лична измислича. Противоречи на закона, а това и банкери от Швейцария потвърдиха - парите са неприкосновени дори лихвите.

Всичко това е поредният капан на Чичо Сам за европейците. И те без съмнение ще отстъпят на натиска и ще се хвърлят като Матросов на амбразурата. Реалностите са, че лъвският пай на замразените руски активи е в Европа. В САЩ са под 10% от тях. Същото е ситуацията и при малко над трилион западни инвестиции в Русия. Както и да ги използват САЩ и "съюзниците" (тоест - васалите), отговорът на руснаците ще засегне преди всичко Европа, не САЩ. Това вече започна да се случва - конфискуват се активи на европейски фирми и банки в Русия. Така че ударът ще засегне преди всичко Европа. На руснаците не им пука особено, освен от пропагандна гледна точка. Само преди няколко дни Лавров официално заяви, че партньорство между Европа и Русия независимо от развитието на конфликта в Украйна, би могло да бъде възможно не по-рано от след едно поколение. Това означава поне едно 15 -20 години.

За съжаление в Русия, няма толкова западни активи, а и Путин вече взе повечето или по-скоро ги принуди да си продадат бизнесите за минимални суми. Та това не би било справедливо. --- Не го мислете, Путин тези няколко стотин милиарда не го притесняват. Ще ги възстановят за под 30 години. Но ще им е тежко. Стига да не ги принудят да плащат на укрите след войната. Затова ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да спечелят или поне да не я загубят.

Няколко години. Утрепи ми жената и детето щото мразиш етническата ми принадлежност. После като дойда да те закопам, чакай подстрекателите си да ме накарат да ти плащам репарации. ТОТАЛНА ИДИОКРАЦИЯ Е. Загубихте си елементарното мислене и го заменихте с телевизионни простотии и фейсбуци. Кво следва? ИИ да ви казва какво да папагалствате ли?

Надявам се, каквото и решение да се избере, това да послужи за урок на следващите държави, които решат да нападнат съседна държава, защото смятат, че територията ѝ им принадлежи, напълно пренебрегвайки международното право. Не е нормално в 21 век, някакви изостанали варвари да решават, че им харесва територии на по-слабите съседи и да ги заграбват със сила. Избивайки стотици хиляди хора, жени, старци, деца. Разрушавайки болници, детски градини, ТЕЦове, жилищни блокове и училища!

Викаш факелни шествия, преврати, демократично грабене от Краварски корпорации е НОРМАЛНО МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО ЛИ? Аре фентанола там и се готви да мреш за Вангард Груп и Бандера. Ше ви еа в малоумните продажници.

Крадат ама малко, защото ги е страх да вземат останалите. То не че и с тези ще им се размине.

Само да не забравят че ще получат същото и с техните замръзени в Русия активи, 100% принципа на реципрочност ще бъде приложен. Така че каквото повикало, такова се обадило, да няма после хън-мън.

Жалки крадци.

Руслямска държава като иска войва трябва да си плати за нея...

Европейският съюз да се такова отзад. ЕС съюз със засилка скача с гъза напред. Нищо изненадващо от идиоти.

Чравената Лисиса яздеше към залязващото слънце и при мисълта за гостуването си при сиуксите където пуши лулата на мира плюеше от яд И нашият читател би се изплюл Седнали в кръг старейшините пушеха лулата на мира и щом дойдеше ред и на Чравената Лисиса преди да му подадат лулата я мушкаха в гъза си Нямаше как пред подканящата лукава усмивка на вожда Седящия бик да откаже Чравената Лисиса пак се изплю Да ти пикам на лулата и на мира

Как ще ги използват САЩ и ЕС тези активи взети от Руснаците ? Ще си подобрят Военно промишлените си Комплекси и ще подхвърлят на незакония Диктатор в киев да си купи някоя недвижимост 6 я в Каледония 6 я в Исраел !

Ама хайде да сме малко по-пунктуални.. Не съществува риск за парите в Юроклиър. По подписания ДОГОВОР за ВЗАИМНА ЗАЩИТА НА ИНВЕСТЦИИТЕ между Русия и страните от Бенелюкс много преди санкциите, Русия ИМА ПРАВО да си ги изисква по съдебен ред. А страните от Бенелюкс са задължени да ги защитават и ДА ГИ ПАЗЯТ. И не случайно шефа на Юроклиър, а и Кристин Лагард - шеф на ЕЦБ, зоват рускте пари да не се пипат. Да си седят само замразени. Щото санкците на ЕС, ЕК и т.н. вредни Е-та не са наложени по резолюция на ООН. Т.е. - НЕЗАКОННИ по международното право са. А има и още изненади, които могат да се случат. Например - от царско време и Първата светомна война в златния резерв на Франция има над 100 тона руско злато. И Русия винаги си го е искала. Докато в един момент Елцин се отказва от претенциите за него. Но в договора между Франция и Русия има една клауза - ДВЕТЕ СТРАНИ ВЗАИМНО ДА СЕ ПРИЗНАВАТ ЗА ПРИЯТЕЛСКИ. Но с решение на Френския парламент и последната ОФИЦИАЛНА военна доктрина на Франция Русия вече не е приятелска. А главен враг. И естествено - Русия пак си иска ЗЛАТОТО от ФРЕНСКИЯ ТРЕЗОР.. А сега сами си вижте колко пари са 100 тона злато при цена от 2415 долара за тройунция.

Егати кражбата............хахаха............само дето с руснаците май няма да им се получи..........хахахахаха......

Руските убийци си плащат за детеубийствата Навсякъде е така, който краде и убива, плаща

Изрел какво плати и САЩ

Западналите бандити са ясни.Колонии,роби,васали и...всичко е наред,за тях. Не ги хваща ни морал,ни съд.Този път обаче,да им се чудиш на акъла,един простак от покрайнините на Русия ги прави луди. Непрекъснато ги плаши и провокира,разбира се подучван от ингилизката измет,а те не се усещат.Ще настъпят мотиката много лошо.За нас големия проблем ще се намери ли държавник,който да осигури неутралитет и в перспектива напускане на групата на диваците от Натото.

Другари га ви кажувах да не носите дънки и другаркити бикини Га ви кажувах да си държите парите тука не у западни банки Га ви кажувах да не обикаляте Запада а да си стойте тука Къв го дирят децата ви у Запада и парите ви там и имотите Сига ши квичити щото вия толкоз акъла у пипкити

що никой не ви взима на сериозно. Палячовци!

Мда. Великаните от запада се закопават прогресивно. Крадете? Ми няма драма. Активите на западните компании в Русия са над 400 милиарда долара. Русия е най-малко задлъжнялата държава от големите. Да им вземат 300 милиарда, Руснаците прибират активите и не си плащат дълга. Напред са с над 100 милиарда. Направо ги сцепихте. Ужас. Разпаднаха се. Ей са ще загубят в Украйна. Няма такова насиране на краваро-ционисткият режим. Глобално.

почерпете се... Той Путин и без това ви гласи много голяма почерпка. БЕЗПЛАТНА! Силно пикантна... Сармички ще да има за всички от сърце.

Репарационни облигации - дали някой ще си купи хартийки без реална стойност

Като ги гепят и ги раздадат на... себе си, разбира се. Тия убиха доверието в световната парична система.

То това е ултимативната цел на банкерите. Как иначе ще ограбиш всички и ще им наложиш дигиталният концлагер, сидибиси, социален рейтинг и всички дистопични екстри мечта на 90 годишните сатанисти човекоядци.

Сащ и ЕС лакеи ще крадат държавни руски пари. Руснаците от своя страна ще се реваншират с западни частни инвестиции и кредити от частни финансови структури. Сещате ли кой ще е на загуба на края

От последните 60 милиарда за Украйна, само 13 ще бъдат преведени директно на правителството там. Другите отиват директно към оръжейните корпорации. Същото нещо се случваше 20+ години в Афганистан. Как да заробват американските граждани с дълг който вече няма как да бъде върнат. Войните които САЩ започват нямат за цел да бъдат печелени, имат за цел да са колкото се може по дълги.

начело с бай Дъно, чупи с глава дъно след дъно...

Мвр и Армията са 8 хиляди пенсионера дето точат Българската хазна с пенсия и заплата

Една от божите заповеди не беше ли НЕ КРАДИ! Запада легализира кражбите

Всъщност оригиналът е не кради от евреи. Тоест ако си такъв или крадеш от неевреи, проблем няма.

Ще си ги делнат, а на усраина ще наринат някакво залежало оръжийце :)

САЩ колко платиха за 1-я милион цивилни жертви в Ирак ? От тях 500 000 деца убити

Деца Вдигнала и жабата крак, барабар със сащ Жалък си

Жалки сте вие, соросоидите. Не се виждате отстрани.

Тя Русия ще ги оправи и САЩ и съюзниците !!! Няма да ги бави много !

По цял ден седят и мислят как може да откраднат на някой парите

На руските уроди, които са убийци и крадци и съвсем естествено си плащат

по твоята умряла логика американците досега трябваше да са останали без никакви пари и фалирали

Аз смятам, че всички западни фирми, които са все още в русия трябва да бъдат наказани от руснаците... :))))) Всичко трябва да им бъде иззето. И глоби да им наложат. А всички западняци още работещи в тях да бъдат хвърлени в затвора. За неопределено време. Тогава западняците ще се научат и няма да правят бизнес с русия още 50 години. :)))

Обратно по дърветата ли Ми те без запада съвсям ще се омаймунят

Усещам гнусна укропропаганда :)

Карат го да плаща и го бият по муцуната Какво неясно има

до тук онлайн гледаме обратното -Русия размазва от бой запада чрез отрочето си посрайна, а запада си плаща за боя , чрез фалити,рецесия, инфлация и бягство на капитали. По хубав капан не съм виждал. И плащането продължава и боя сега започва до капута на остатъците от запада

И тези ли Баш крадци ще ни учат как да спазваме законите и да имаме правова държава ?

Руските изроди си плащат за убийствата С пари Против ли си :)

а американците кога ще си платят? а англичаните, ами французите?

първо Русия вече започна да изземва западни активи на територията на РФ , а те според Блумбърг са 800 милиарда долара доста повече от руските на запад. Второ Русия вече нулира западните компании който яха в Украйна и бяха взели на концесии територията. И какво са 300 милиарда руски пари на запад който Руси изкара още в първите седмици на войната чрез цените на енергията. Четвърто какво са 300 милиарда замразени рускси активи срещу десетки трилиони които Русия получи чрез завладяната икономика на Украйна. Въобще запада е на пълен капут.

значи какво измислиха американските мафиоти - ще ползват крадените руски активи за гаранция да може Украйна да вземе заем от тях, като ги препродадат на трети държави, или с две думи понци схема, въпроса е само, коя е тая държава която ще се излъже да купи тоя дълг? май няма да има такава

Никак. Знаят си, че ще ги връщат, хем с РУСКА лихва. Ще има кражби на частно... да му мисли данъкоплатеца.

Разберат Че вече ще плащат за безчинствата си Ама и колко са прости, милите Плячкосват, като предварително депозират пари да си платят сметката

колкото американците си платиха, толкова и руснаците ще платят

Както използваха и иракския нефт. Откраднаха го.

Имате предвид откраднатите, нали?