Как може да се спаси от фалит комплексът „Марица Изток“

Три спешни реформи предлага Българския енергиен и минен форум, а отказът от промени ще ускори закриването на мощности по икономически причини, предупреждава браншовата организация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

юдомасонското робство да бъде премахнато.

Единствения начин за спасение е постепенно закриване на централата! Всякави други варианти са лишени от икономическа логика!

С въглища от Донбас!!! Вноса ще го организира Костя копейкин и товариши!

Има бьлгарски световно известен професор в Бьрно,и никой тук не го тьрси да помогне по темата.Жалка история. .

da gi zakriwat

НЕ може да се спаси .50 год заралии и местни са лапали големи заплати за сметки на всички бг граждани и селяни .Но всяко нещо има начало и КРАЙ а края на ТЕЦвете е НЕизбежен Спасението е добив на сероВОДОРОД от 140 метровата граница в Черно Море НЕИЗЧЕРПАЕМ източник на ВОДОРОД

Да се премести по-нататък и ще стане "Марица-Запад"! Другият вариант е ние вкупом да се...преместим. Значи и избор даже има!

Ами Белене е вече 32 години спряна а сега щеше да върши добра работа като например да прави водород - вода много там

За моженето - може, ама дали трябва?!

Това са официалните данни за Мини Марица - обороти, хора и управление. Интересно каква е разликата между 2018 и 2019г. https://yox.bg/мини-марица-изток

Като се приватизирана и се спрат всички държавни помощи.

А Контур Глобал, каквп ще направят по въпроса??? Пак ли има опити с Наши пари да се спонсорират американски компании?

не ве с лайна дет ги серите вие тъпите тролове. кат си ги изядете и ше прайте енергия

За това не трябваше да се дават милиони /около 200/ на братски САЩ, за уж модернизация, а трябваше да построим Южен поток и Белене!

200 милиона щеше да лапне само Богомил Манчев, БСП нямаше да е фалирала, а ти пак щеше да си с пръст отзад.

НЕ мое! Да фалира и да се преструктурира като кредиторите и акционерите балбукват. След това я оздравяват с инвестиционна инжекция за прехвърлянето и от въглища на газ и те тва е! ТОВА е финансовата логика. Дали ще е държавна или частна няма значение, стига да я има и да не е с преференции! В крайна сметка централата е нужна, НО не е нужно да се разплаща с всички!

Затова ли Костовото правителство наля толкова пара в тия централи ?

Аз гледам много икономическа логика има в тоя ЕС . Субсидиране на земеделието , животновъдите, зелена енергия, къщи за тъщи и др. и др.

Май излизане от ЕС ще е най-разумно.

Дрън дрън тараляс, глупости на търкалета, подготовка за нова кражба на активи от българския народ . Повече от явно е че управляващите стари и нови са я нарочили да я харижат както 1 и 3. Явно боклука е прекалено много за да се измете, трябва тежката артилерия да се включи.

На гол тумбак чифте пръчки......пищовите ще ги оставим в ЕС!

И един мармот...

Сега като си направят правителство мутрите с чалгата на доган !!! И фалират няколко банки , доларчето стане 3000 лева !!! И не остане работещо предприятие !!! Ток няма да ни трябва

Единствения вариант да се спаси дългосрочно е приватизация, ако ще и за един лев. По-добре държавата да го подари на някой отколкото да наливат стотици милиони всяка година от нашите данъци за да могат едни боклуци да крадат оттам. А краденето и източването няма да спре докато е държавно - без значение кой управлява.

Малко данни в реално време за " специалистите тук ". Ако не знаете какво да гледате вижте Кондензационни ТЕЦ .Колко е делът им ? А къде са фотоволтаиците ви вижте ФЕЦ ? Трябва да се внася ток според вас ли ? То малко трябва да си размърда мозъка човек.

На доган тецовете

Има една подробност - държавата вече е фалирана от Доган и ортака му Бойко. Затова сега Бойчето се крие от парламента

Както по-късно ще усети целокупният български народ, Зелената сделка ще ни излезе през носа.Ние нищо няма да спечелим от нея, но за сметка на това всичко ще поскъпне, като се започне от електроенергията заради политиките на ЕС за декарбонизация.Въобще да се приготвим за обедняване и политически трусове.

отвори 20 тови ТЕЦ-а на Въглища само миналата година, ние щото сме богати - да затваряме! За това Китай има Трилиони...

Тази централа си изигра ролята. Даде възможност да произвеждаме електроенергия от въглища, които имаме т.е. даде някаква енергийна независимост, макар и с цената на замърсяване. Иначе Путин можеше да ни изнудва с ядреното гориво ако не "слушкаме".

закривай--там се краде ужасно няма как стара загораа

за 2020 Китай добави 79Гигавата нови мощности в ТЕЦ-ове на въглища, това са около 40 АЕЦ Козлодуй на Въглища само за 1 година! Ама там "Зелени" няма - но малка България замъркява, а Китай не замъркява!!

Предстоящият фалит е заради квотите за емисии, наложени ни от Брюксел.Боко нищо не направи години наред, но следващото правителство ще си вземе голяма беля на главата -огромна безработица в региона, недостиг на електроенергия (това са 40% от енергетиката ни), поскъпване на всякакви стоки и услуги. Масово недоволство и току виж Тиквата се върнал на бял кон.

Тецът на Доган е във Варна.

Я му раздели трильоните на Китай на 1.5 милиарда гладни китаеца да видиш, че всъщност нищо няма.

Крета да е Щастлива! и Кретените в Брюксел!!

Тук причината за фалита са квотите за емисии на въглероден диоксид, т.е. идиотските зелени политики, наложени ни от ЕС.

защо като Китай замърсява повече от целият останал свят не им спрете нещо или всичките сте на хранилката на Китайската комунистическа партия и целта ви е геноцид над белите хора?!

Тук много комунистеча пишат бе. Комунета посочете ми няколко държавни или общински предприятия на печалба. Ако не знаете, какво е държавно - ето примери - БДЖ, БГ пощи, Топлофикация и т.н. Ми нали соца ви фалира, защото всичко беше държавно ама вие откъде да знаете, като и сергия не сте управлявали и се бутате на държавна работа.

23 часа без ток, 1 час със ток и така...

ви е ток и топло?! ще живеете като в 13 век според зелените закони на брюксел, пардон, на майката земя...

Стига празни приказки. Дайте решения. Каквото и да говорим , България със своето геополитическо местоположение е длъжна да се съобразява с политиката на ЕС, на подписаните международни договори , например " Зелената сделка". Съобразявайки се с това следваше научната общност да предложи решение за преструктуриране на енергетиката , респективно ТЕЦ в определените с международните изисквания норми ( например на МЕ , беше предложено реконструкция на ТЕЦ-2 по метод на работа на свръх критична пара с норми на вредни емисии , под нормите на Парижкото споразумение - глас в пустиня). Отделно , мини "Марица изток" могат да работят на пазарен принцип и да изнасят продукция , изследвайки пазарната конюктура. И.т.н.

имат план за вас!

В Китай май се получава . Ама там има смъртно наказание за големи злоупотреби.

Можете ли да ми дадете пример на страна, която изнася лигнитни въглища? Ще Ви улесня -няма такава. Не е рентабилно, тъй като са нискокалорични.

Уж фалит, а дават милиона за Берое? Частен клуб?

Проблемът е политически ! Породен от управляващия ни Е С ! Ако всичко опира до дима , то да напомня - 21година от 21 век е понастоящем !!! Науката и технологиите са толкова напреднали , че димът може не само да бъде уловен , но и въобще да не излиза през комините ! Представете си - имате кладенец в двора си , а ви карат да вземате вода от съседното село......!?!?!? Имаме собствен национален ресурс (въглища) , а ще купуваме инсталации за ел.ток от лукавите ни ментори !?!? И то със заем услужливо предложен от тях !?!? Хора мислете.......!!!!! Тези инсталации тъкмо ще се изплатят... и ще ги обявят за амортизирани . Хайде нов заем и пак "по кръга" !!! Е това е обвързване ,това е зависимост !!!

Много лесно, спират кражбите. Там се краде от чистачка до директор.

Аз пък предлагам заедно с президентските избори да проведем референдум за излизане от ЕС. За да ни приемат, трябваше да затворим два блока на АЕЦ. Сега заради Зелената сделка ще трябва да спрем 40% от енергопроизводствените си мощности. Междувременно Турция си развива въгледобива все повече, защото не се налага да плаща за емисии. За Китай да не говорим. И каква е ползата за климата в такъв случай?

Нареждане на Тиквата.