Коментари - Кафявите яйца ще изчезнат от магазините в Германия | Бизнес.dir.bg
назад

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините в Германия

Има ли разлика между кафявите и белите яйца? А между белите и кафявите кокошки?

Обратно в новината
| Автор: Мария Илчева, "Дойче веле"

Коментари - Кафявите яйца ще изчезнат от магазините в Германия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Расисти?

Не зависи от цвета на перата на кокошката а от цвета на ушния диск. Ако той е червен, то кокошката ще снесе кафяви яйца. Ако е бял – могат да се очакват бели.

само с няколко думи. А каква патетика струеше....

може би ако кокошките снасяха яйца със един специален знак върху тях, сигурен съм щяха само такива да си купуват

Да очакваме ли ,че в полицията, спасителните служби немската овчарка ще бъде заменена от бяла немска кокошка

Белите яйца се появиха последните 20-тина години след кръстоски, смески, гемеота и тем подобни. Класическото яйце е кафяво. Аз купувам само кафяви, ако няма - не купувам и чакам да докарат кафява партида, или търся на друго място.

Глупости пишеш, драги! Купувам яйца от 1950-те години - БЕЛИ. За първи път видях и кафяви някъде през 1980-те.

отвя плявата и пусна сензацията.. Ама що ли преди да реши въпроса за ПЪРВОТО - кое е първичното - яйцето или кокошката. Па да свърже белите кокошки и с това, че по-дълго време са се евоюлирали. Та затова по-бръже си намират Рана и водЪ.. А иначе - съществен въпрос за плебса. Досущ кат стандарта за кривите краставици на ЕП-то..

важна новинка е туй и за нас.. Ша ни кажува Дойче Зеле как са го посрещнали Шолцо преди дни в Китай. Как някаква си зам.кметица на китайски град го е срещнала на аиропорта. Без гвардейци, духов оркестър, че и немскио химн дори го е нямало. Щото то Си-то де, веч дори за слива не го бръсне.

ще са кафяви тогава. “Тамам!” Ще е ситуацията, както казва Аналена-та Бербок.

тези кокошки, които са "фрайланд", демек отпущени на свободна поляна, оградена с телена мрежа наистина си търсят сами храната. е, малка помощ от въдешия ги, който им разхвърля храната за да могат кокошките да се раздвижват, а не само да лежат, като депутати в парламент и милициунери на гюме и да снасят само запъртъци, разбийш.. колкото до цвета на яйцата единственият проблем при кафените такива е на връх Великден, когато тръгнеш да ги боядисваш. инак, да им имам проблемите на германските потребители на яйца... то да видиш пък биербок и зеления ампел-коалицион ес какви кафени ги снася - ум да ти зайде. ........ Бог с нас

си мисля, че е расизъм снимките в документите на негрите да са в позитив, ама никой не ме чува. Колко по-бели ще са в негатив !

Да питам другарите, потребителите знаят ли, че отхвърлят яйца от кокошки отглеждани в клетки и ч такива яйца са "проблематични" за тях?!? Питам, щото да знам и аз като потребител какво отхвърлям и какво не! :-)

Аде да внеса малко яснота - най продуктивната кокошка за яйца е легхорна - дребна бяла кокошка, снасяща бели яйца, машина за снасяне на яйца. Размерът и цветът на яйцето зависят от породата кокошки, другите не са толкова продуктивни. Селекцията тук отива към птици за яйца и птици за месо (за месо пуйките бият отвсякъде въпрос на време е да се наложат)

"Белите кокошки също така намират по-бързо храна и вода от кафявите, обяснява Шьонеке"....сигурен съм, че в много ферми кокшките са принудени сами да си търсят вода и храна.

Дали е бяла и кафява кокошката няма никакво значение, относно яйцето!!! Дали е бяло и кафяво яйцето зависи с какво храните кокошката и как я отглеждате! Ако я храните със смески и е затоворена в клетка, яйцето е бяло, ако се храни с трева и се разхожда свободно - яйцето е кафяво!!!! Черните кокошки, черни яйца ли снасят ? А шарените - какви ?

Олигофренска статия, определено.

До къде стигна расизмът ...

""Белите кокошки също така намират по-бързо храна и вода от кафявите ...."" Абе тия не си ли хранят кокошките, или ги оставят сами да си търсят храна ??? Но все пак е полезна информация за пътешественици в пустиня! Трябва да си носят бяла кокошка и като закъсат за вода я пускат да търси.

да му мисли - белия йица на бял фон - има да ги търси...

ама поне да са умити и бръснати

Егати повърнята е статията

Нищо бре. За сметка на това, ще се появят кафяви "германци".

И черни и черни .. Хахахахха

значи един вид черно-кафяви

Приоритети брат ми! По-добре кафяви и черни маймуни, от колкото кафяви яйца!! То, кафявите яйца са им проблем, не кафявите маймуни.

Но за сметка на това "кафявите" германци не работят, но консумират повече и се*ат повече.