Къде по света са най-високите и най-ниските корпоративни данъци

Г-7 стигна до историческа сделка за актуализиране на световните данъчни правила

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

проблемът не е в размера на данъка, а в начина на облагане. до сега винаги счетоводно нещата са извъртани през разни неведоми пътища. Ако това се пресече с подходящи глобални правила нещата ще си дойдат на мястото. Ама не съвсем... щото компаниите предпочитат минималната държавна намеса и тогава ще започнат да търсят държави, където администрацията не ги гони за глупости.

Естония има 0% корпоративен данък и НЕ е офшорна зона.

USA отново демонстрират действия на слон в стъкларски магазин. За да уеднаквяваш данъци трябва първо да уеднаквиш приходите, иначе прочети баснята за лисицата и щъркела.

защо??? данъците са пропорционални - 20% от 100 долара за 20 долара, 20% от 2 милиона лева са 400 хиляди лева... Както Лукойл не плаща данъци у нас, така и големите корпорации не плащат данъци " у тях".

Много добър ход за прибиране парите на руските олигарси и техните слуги в Бълария.

хапчетата.По скоро да му мислят американските и западни олигарси които по данни на самите техни страни изнасят годишно в офшорки около 3 трилиона долара печалби.

Tи си се объркал, източните " бизнесмени" ползват най-много офшорките...

Да си важат за тези 7 страни. Те не могат да налагат на останалите. Това си е решение на всяка държава за себе си.

Ще изравним корпоративните данъци с Америка, а ДДС ще изравним ли, или в Америка няма да има, а Европа бой по кратуните с 20%....

Не се изравнява ( и никой не ни задължава) , а се налага минимална ставка за мултинационални корпорации, за да не се получава така че Амазон да плащат данък колкото малка верига квартални супермаркети (примерно). И 15те процента е минимално ниво, Франция примерно обяви , че ще налага 25%.

Само нисък корпоративен данък не е достатъчен. Требва и акъл. Иначе как ще обясните, че последните 5-6 години инвеститорите заобикалят рОдината?

За България е даден само корпоративния данък 10%. Ако обаче искаш да си получиш печалбата ще платиш данък дивидент 5%. Което прави нещата много по-различни, а големите световни фирми не можеш да ги излъжеш.

Чувам за първи път за "данък дивидент 5%". :) Ако притежаваш акции от фирма и фирмата изплати дивидент, тогава плащаш данък в зависимост от гражданството ти, местоживеенето ти и седалището на фирмата. Пример: Имаш акции от Американска фирма и си български гражданин живеещ в България. По-принцип: Плащаш 30% данък в Америка (Tax withholding), плащаш 10% данък в България (Capital gains tax) и останалото е за тебе. Това няма нищо общо с корпоративният данък на фирмите.

5 те процента са за физически лица. Плащайки дивидент към юридически не се удържа данък върху дивидентите.

Данък върху придобиване на акции има... но от друга страна данъчното бреме в България не е само 10% дод. Ако тръгнеш да осигуряваш работна сила поне 40% са ти данъците. Отделно ако не си по ддс имаш едни 20% върху столите, които купуваш . Ако пък си по ддс може да ти се наложи да внасяш ако излезеш отгоре+ данък печалба.. отделно бизнесът плаща данък сгради и смет.. и води счетоводство.. има и други таксички иии.. данъци да искаш

Прос комунист - за последните 5 години наляха 2пъти повече от предишните 80 години говедо - а това, че вие сте НКС си е лично ваш филм. Та 10 пъти скочи стандарта на българина -а това, че харчи като разпасан си е въпрос на образувание, а комунистите пак са бедни ХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

_stankow

"10 пъти скочил стандарта на българина" ? Като гледам, този "стандарт" е скочил в батака и не излиза от там ... :D

Проблема на Байдън е че иска да вдигне рязко данъците, за да финансира пропадащата си империя, горещите/студените/търговските войни, корона-мерките и какво ли още не. Но ако вдигне данъците в Америка, фирмите ще избягат в чужбина. Затова иска данъците навсякъде да са еднакво високи, така че на никоя американска фирма да не й хрумва да избяга от 28% данък в Америка на 10% данък в България. То е ясно кой печели и кой губи от това.

kgoranov

Като гледам са се юрнали американски фирми да се регистрират в България за да плащат по-малко данък печалба. Чак хазната ни прелива от тези пари