Изследване по поръчка на МФ: Бизнесът е готов за еврото, но много хора все още се страхуват

Според проучването на "Алфа Рисърч" опасенията са сред населението с по-ниско образование и доходи, живеещи в малки населени места

Обратно в новината

Коментари - Изследване по поръчка на МФ: Бизнесът е готов за еврото, но много хора все още се страхуват | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бизнесът мисли за своите пари не как ще ги разпределя овшорки не благодарим

работниците ще останат бедни минималните доходи ще станат още по занижени не на еврото

Бизнесът не знам, но хората не го щат. Искаме референдум за еврото! За ЕС и НАТО - също! Глас народен, глас Божи!

От еврото се страхуват хората, които имат пари в дюшеци и тези, които крият данъци . За останалите няма значение в каква валута печелят, а какво количество им пращат.

Що е то еврогейташки съюз? Няма да коментираме европедалите и евроизвратеняците. с тяхната лзбима Истанбулска конвенция и ЛГБТ-простотиите им. Това е за друг коментар. А сегашният коментар е: Еврогейският съюз - 60 години ахо-ихо, 60 години хапка, пийка, ядене, пиене и веселба и сега когато целият Съюз е пред фалит - хайде тъпият, беден Ганьо, дето няма гащи на гъза си, да им плаща масрафа на тия капути!!! НЕ, НЕ И НЕ!!! Незабавен референдум за еврото! Не може такава важна и съдбоносна тема да се решава "на тъмно" от един файтон лешпери в НС и В Резидентството!!!!

Ама, какво значение има това? Те, от “бизнеса” си крадат редовно в каквито си искат валути, за мафията това е без значение!

"Те от бизнеса" те хранят бе, тъпанар.

Хранят кура ми. 80% от храната е внос. Тея от бизнеса (особено експортния) са основно клатикурници.

ЕС ни натиска за € защото ни напитиха украинци, а за тях няма левове. Дания не ще € няма и украинци.

Да! и като нямат левове, а кма търсене какво става?? Дефицииит. А като нещо е дефицитно цената му какво... покачва се.. Точно така, цената на лева спрямо еврото катери до 0.60 лв за евро! Богатеем докато спим!

Дето чака държавата да отпусне по 40 лв. на ден на укро-бежанец?

Да, този и всякакъв вид аутсорсинг и износ на стоки и услуги. Бизнеса с укробежанците е туризъм. Турзизма е износен бизнес, тъй като основна част от приходите му са външни. НЕслучайно много мутри от Прехода се обзаведоха с хотелчета..

неразбралите, в момента, в който приемем Еврото, кутията цигари ще стане 15лв. За другите стоки незнам и не ме интересува.

Да, кутията ще стане 15 лв, но моментите ще са разместени и различно аргументирани. Т.е. цигарите ще поскъпнат, но няма да е заради еврото (според пеканов), защото цените ще растат и в евро и в лев.. напр.. А това, че е са поскъпнали около еврото е просто куролация.. Куролацията е другата дума за конспирация, злонамерена случайност (каквото и да означава това..)

да станат и 25лв!

Хората не се страхуват от влизане в еврозоната,защото просто това е една голяма дивотия.Понеже банкерите и финансовия елит имали полза ,то не значи че всички имат полза от това. Според мен просто би трябвало да се отложи влизането в еврозоната поне до 2029 г. Ние сме най бедната и корумпирана държава в ЕС ,инфлацията е галопираща,хората са с мизерни заплати и пенсии и да ги караш да влизат там просто е престъпление. Ами вдигнете заплатите и пенсиите три пъти и тогава може да се говори.Веднъж поне да се направи референдум поне за датата за влизане в еврозоната. Стига сте се подигравали с този народ!!!

България е готова, другите държави не са готови. Курса на присъединяване трябва да е функция на конвергенцията. Към ден днешен справедливия курс е 0.60 лв за евро. По този курс МРЗ е 1200 евро. Това е една нормална средноеврозонска МРЗ. Останалото е мародерство.

Министерството на финансите си поръчало проучване. И,о чудо,поръчката била по желание на клиента. Тези ат Алфата Рисърч проучват според цената.

Хехех ...каква стабилна аргументация...По-лесно и удобно разплащане в чужбина (58,6%);.....По-голямо самочувствие като граждани на ЕС (19,6%);....Реално участие в процеса на вземане на решения в еврозоната (17,7%).......Улесняване на търговията с други европейски държави (37,2%);.......Ама как сме живяли досега без еврото не ми е ясно...то нито самочуствие и такива огромни трудности за разплащане, особено на горкичкия ни бизнес, че това му е основния проблем...а да и като влезнем в еврозоната всички ще почнат да ни слушат и каквото кажем това ще е........айде изсмучете нещо по-добро моляви се......и после го кажете на пенсионерите които ще станат с 150-200 евра пенсия....и да цените изобщо "няма да нараснат...ама хич"...Оп забравих банкерите...мда ще дават много лесно ниски кредити на пенсиите.

Копейки искаме за москвич.

Костя копейкин веднага пак да организира национален протест с два автобуса хора и руски знамена.

Копейкаджиите нали събираха подписи за референдум? Кво стана? Хората не щат референдум, а?

да се крадат направо по 500 еврови банкноти, иначе трябва да носиш чували с левове да ги сменяш

Боли те за тъпаците, пускай еврата! Аман от шушлячни професори.

бизнеса е 2% от населението, а населението останалите 98%

А кой ги храни тези 98 %? Ако го няма бизнеса, къде ще работят?

в кауфланд? къв бизнес е тва бе.. работил кат кантар в лидл. Бизнес гъза ми.

Ти явно си от бизнеса.Или си идиот.Проблема не е кой ще нахрани народа.Със сигурност на нито един бизнесмен никога не му е минавало това през главата.Проблема е изхранването на тези 2% бизнесмени.Ако ги няма хората какво ще правите вие,като за нищо не ставате

тия платени агитациоанни публикации си ги заврете на майка си путката долни джендерясъли пендели сороски България ще си запази ЛЕВА, няма да си предадем националната валута за да може да ни пускате пари само когато ви угаждаме на извращенията, които се опитвате да ни налагате! Българите избраха ДА НА ЛЕВА НЕ НА ЕВРОТО!

Улавец

Гнусна квичаща руска свиня.

Не бизнесът, банкерите и други лапачи са готови за еврото.

Банкерите са най-прецакани от еврото! Няма да има вече курсови разлики от обяната на евро/лев.

Заглавието е малко заблуждаващо: Става дума за компрадорския бизнес и компрадорската буржоазия в българия, които предварително са готови за еврото.

Господа бизнесмени, обяснете ясно и убедително, защо работещите за вас и пенсионерите, трябва да са доволни от "преминаването към" Евро"...!?!? ............ Ако може, не многословно, но да бъде разбираемо и ясно!

Не знам за еврото, но цените в София са като големите мегаполиси по Света, което е абсурдно. В Токио гарсониерите под наем вървят по 300$-500$, в София са 600-1000лв. Еб@ти филма!

Ми отивай в Токио. Няма да липсваш в София.

Как да го разбираме, че "59% очакват по-лесно и удобно разплащане при пътуване в чужбина"? Колко по-лесно може да стане от сега? Допираш картата до четеца и трансакцията минава. Да не би да си мислят, че ходим до Германия с книжни левове в джоба и да обменяме там на място?!

Значи над половината са против! Защо тези в парламента обслужват чужди интереси, а не на народа на България?

си ТЪП, ето затова!!! Помисли отново

А ти защото си много умен,за това си станал евроатлантически педераст с промита и куха картуна.Като искаш евра,хващай самолета и заминавай в "рая".Ние тук ще си ползваме левчетата и ще си свиркаме.Нещастник!

кво евро кви пет лева, не виждате ли евротозоната улита, грубо казано ако лихвения процент скочи двойно като в щатите, тук месечната вноска за апартаментче скача със 60-70% / примерно от 1500лв на 2500лв и гълтате водичка и други работи.. до момента в който не можете да си плащате и връщате ключевете на банката. И понеже сте една камара такива маймунчта банката се хваща за масата и почва да продава апартаментите по-евтино, и тма илиза тъпия бай ганю със 100 камика кеш пара и малко в злато и печели по точки..

Еврозоната, у газо ти улита, глупендер!

Само тъпаци и корумпираните банкери и политици искат евро

стига сте лъгали бе... едва ли 10% одобряват еврото лъжци как не ви е срам искаме си лева!!!)

Така е!Това е поредната еврогейска пропаганда за промиване на мозъците.Не се хващайте на тия евтини глупости.Никъде не чух или видях писания или изказвания за негативите и катастрофалните последици от влизането в еврокапана.Да живее лева.

Не питайте средностатистическия необразован олигофрен, който си блее в телефона по цял ден. Питайте хора, които имат поне елементарни знания по икономика и финанси.

Вярно ли е, че държавите от еврозоната всички до една нарушават изискванията от маастрихт? Просто въпрос. Моля за отговор с ДА или НЕ, експерте.

Ами точно тези хора обясняват защо не сме готови за еврото а не ХръцПпъцЯв, ненаял се.

Не ние не сме готови за еврозоната, а еврозоната не е готова за нас. Това е така, тъй като ние изпълняваме условията за членство, но държавите в еврозоната не ги изпълняват. Нещо повече, понеже не ги изпълняват, щели да ни позволят и ние да не ги изпълняваме. Това се предлага съвсем сериозно като решение! Дето се вика, евроатлантизъм и бюджетна дисциплина в цялата им прелест.. Безумия някакви..

тези ми говорят за евро...

Къде ще ходите, в Орландовци?!!!

какво точно ще се случи със златния резерв в БНБ, който гарантира стойността на лева. Ще де в полза на еврото ли?! В полза на Гърция, Италия, Испания и тем подобни спящи гугутки?

Такъв резерв няма! Нещо си са УбъркАл! ... но иначе много "компетентни" коментари правите ....:)))))))))

Ами, точно обранто! Над 65 милиарда" РЕАЛНИ ПАРИ!" ще бъда разграбени о ЕЦБ! Другото са го писали хората по долу! МИСЛЕТЕ КАК ДА СИ СПАСИТЕ КЕША В ЛЕВА!

ТКЗС–ЕВРОСЪЮЗ СЕ РАЗПАДА !! БАВНО !! НИЕ ПЪК ЕВРО !!ОТ КАКЪВ ЗОР ??СИРЕНЕТО 30 ЛВ ??? КАКТО ИМ ЗАСЕДЯВА ПО МАГАЗИНИТЕ..... КЪДЕ ТОЧНО ГО ПРОДАВАТ В ТАКАВА САЛАМУРА ?? НИКЪДЕ В СВЕТА !! КАТО ИМ ЗАСТОИ ЩЕ ГО СВАЛЯТ....НЯМА КАК !! И СЪС ВСИЧКО ДРУГО Е СЪЩАТА ФОРМУЛА !! РОБИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА ?? АЗ ТАКЪВ НЯМА ДА СТАНА !! И НА ИЗБОРИ НЯМА ДА СТЪПЯ !! АМА НИКОГА ВЕЧЕ !! САМО КОЦЕ КОСТАДИНОВ СТАВА !! ПОНЕ Е ЛОГИЧЕН !! И РОДОЛЮБЕЦ !!

а тия с по-високите доходи в по-големите градове се затвърдихте като едни от най-тъпите копилета дет кръвта българска е пръквала :) от ковиди локдауни ваксини през украината до еврото и т.н. Научил се да кпи/пейства нашия или меринджей потката и си мисли, че е фанала бога за рога. А тя държи за дядовия същия льольо като нея, дет за смяна на крушка вика "майстор". Еврозоната тргнва за на кйка си потката, какво евро какви 5 лева, олигофрени ли сте всичките?!?!

Едвам чакам да стане евро и да си изпера далаверките. Вие яжте хуя бедни!

Никога евро в България! Сороспии марш!

Като чета коментарите, не сме готови изобщо за парите като уникален еквивалент за търговия, а за натурална размяна. Егати неандерталския народ.

и без това продаваш билетчета на гей сауната.

при наличие на интернет, натуралната размяна е далеч по-добра от незлатните фиатни пари. Един инструментз за натурална размяна може да бъде биткойн или нещо друго, но с подобни характеристики, НЕподлежащи на контрол и монетарна инфлация.

Още крипто разбирачи от фиатни пари се навъдиха ...!!! :)))))))))

както казах, по добре натурална размяна пред ваучерен дигитализъм. Не държа да е криптокойн.

Туй с въвеждането на еврото ще го изкарат едва ли не както първият път между мъж и жена. Чунким вече не сме го въвели или поне привързали към него. Да го въвеждат по-скоро, че да се свърши с поне това нищоговорене и нищоправене.

НИЕ ГО ВЪВЕДОХМЕ ОЩЕ 1999г И ТО ФИКСИРАН КУРС, НО БЪЛГАРИНА СИ Е ТЪП НАРОД.

ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА

И простия народ и слабата държава ги дължим на "пазарната икономика", "свободния пазар" и "демокрацията". Преди и улици и природа бяха обгрижени и сградите не растяха по тротоарите и до тротоарите, и зеленчуците бяха български и ...

Няма нищо изненадващо в това проучване. Във всяко бизнес учебно заведение учат т.н. "бизнесмени" че основното нещо което трябва да ги ръководи е максимизиране на печалбите. Всякакви национални или социални интереси са третостепенни а може би и десетостепенни. За това винаги ми е било трудно да се доверявам на "бизнесмени" в политиката и за неща касаещи дългосрочния национален интерес. Съвсем нормално е обикновените граждани да имат по-отговорно поведение по този въпрос.

Какви печалби, какви бизнес училища ви гонят??? Смяната на една валута с друга е технически акт, който няма отношение към печалби и загуби. Все едно да смениш десетичната бройна система с шеснайсетична или двоична и да очакваш промяна (този пример беше за по-грамотните от вас). После, ние еврото сме го приели преди 25 години в борда!

Просто технически акт казваш? Хе хе вярваш ли си? Ерозоната означава отказ от национална монетарна политика и делегирането и на чужди страна които могат да имат враждебни на България интереси. Акта ще е окончателен защото до момента няма измислени механизми за излизане от Еврозоната които не биха довели до национална катастрофа. Мога и по-надълго да ти го обясня но този форум не е мястото.

Влизането в Еврозоната изобщо не е чисто политически акт, макар че се опитват да го представят като такъв. Свързано е с поемане на тежки ангажименти и нови финансови рискове.

СТИГА ГЛУПОСТИ, БГ-БИЗНЕСА РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е ГОТОВ ЗА ЕВРОТО, ЩОТО ОЩЕ ОТСЕГА ТОЧИ ТЕСЛИТЕ И ЛИГИТЕ ЗА ВЕЛИКИЯТ ГРАБЕЖ, КОЙТО ЩЕ ДОЙДЕ С ЕВРОТО!!! БГ-БИЗНЕСА РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ОТДАВНА Е ГОТОВ ЗА ГОЛЯМАТА КЛЬОПАЧКА, РАЗБИРАЙ ЗА ГОЛЯМОТО ДРАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА СТРАХЛИВА, РОБСКА РАЯ!!! БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ?!?! ХАХАХА, КЪВ БИЗНЕС, БЕ, КВИ ПЕТ ЛЕВА, ВСИЧКО Е ДИВА СПЕКУЛА В БГ-МУТРОКОЧИНАТА! ВСИЧКО Е СПЕКУЛАНТИ, ТЪРГАШИ, ПЕЧАЛБАРИ, ГЕШЕФТАРИ И ВСЯКАКВА ПОДОБНА СГАН. СЕГА АКО ТЕЗИ КАПУТИ СА СВРЪХ БОГАТИ, С ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО ЩЕ СТАНАТ ПРИКАЗНО БОГАТИ, А ТЪПИЯ НАРОД, ЩЕ СТАНЕ ПОНЕ ОЩЕ 5 ПЪТИ ПО-БЕДЕН! 30 ЛЕВА ЗА КИЛО КАШКАВАЛ СЕГА ЩЕ СТАНЕ 30 ЕВРО ЗА КИЛО КАШКАВАЛ ПОСЛЕ. ПАКЕТ ЦИГАРИ СЕГА ЗА 5.00-5.50ЛЕВА С ЕВРОТО ЩЕ СТАНЕ СЪШОТО САМО ЧЕ НЕ В ЛЕВА, А В ЕВРО. ТОВА СА 2 НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНИ И ГРУБИ ПРИМЕРИ. А ЗАПЛАТИТЕ КАК ЩЕ СТАНАТ? 800 ЛЕВА ЗАПЛАТА СЕГА ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ 800 ЕВРА?? ДА, ДА, АМА ДРУГ ПЪТ - ОТ 800 ЛЕВА СЕГА ДИРЕКТНО НА 400 ЕВРО ПОСЛЕ. 400 ЕВРО ЗАПЛАТА И 30 ЕВРО ЗА КИЛО СИРЕНЕ ИЛИ КАШКАВАЛ. ХАЙДЕ ЧЕСТИТО НА РАЯТА!!! ТЕ ЗАТОВА АНГЛИЧАНИТЕ, ЩОТ СА ПРОСТИ 47 ГОДИНИ БЯХА В ЕВРОСЪЮЗА И НЕ СИ СМЕНИХА ПАУНДА С ЕВРОТО, НАЛИ?? В ДАНИЯ ОЩЕ СА С ТЯХНАТА ДАТСКА КРОНА. В ЧЕХИЯ, ПОЛША И УНГАРИЯ И ДУМА НЕ ДАВАТ ДА СЕ ИЗДУМА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО! А В БГ-КОЧИНАТА БЪРЗАТ ЗА ЕВРОТО. ЩОТ 33 ГОДИНИ ПЛЮСКАТ И НЕ СЕ НАПЛЮСКАХА ЛАКОМИТЕ ГАДОВЕ ПОЛИТИЦИ, ОЛИГАРСИ И БОГАТАШИ-КОЖОДЕРИ! ПЪК И ЕВРОСЪЗА ГИ НАТИСКА НАШИТЕ ПРОДАЖНИЦИ ЗА ЕВРОТО - ЦЕЛИЯТ ЕВРОСЪЮЗ Е ПРЕД ФАЛИТ И СЕГА ЕВРОПЕДАЛИТЕ БЪРЗАТ ДА ХВАНАТ БЪЛГАРИЯ И ГАНЬОВЬИТЕ ДА ИМ ПЛАЩАТ СМЕТКАТА. 50 ГОДИНИ ЯЛИ, ПИЛИ И СЕ ВЕСЕЛИЛИ, И СЕГА БЕДНИЯТ ГАНЬО ДА ИМ ПЛАЩА МАСРАФА!!! А, ДА - И НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ЗА НИСКО ОБРАЗОВАНИ, ВИСОКО ОБРАЗОВАНИ, НИСКО КВАЛИФИЦИРАНИ И ПРОЧЕЕ ПРОСТОТИИ! ЩОТО НАЙ-НИСКО ОБРАЗОВАНИ И НИСКО КВАЛИФИЦИРАНИ СА ТОЧНО ОНИЯ ВСИЧКИТЕ 240 ТЪПАЦИ В ПАРЛАМЕНТА - ТЕ АКО СТАВАХА ЗА НЕЩО ДРУГО ЩЯХА ЛИ ДА СЕ НАМЪРДАТ В ПОЛИТИКАТА??? ЗА СПРАВКА: КИРО "ХАРВАРДА" ПРОСТОТО - ТОЙ БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ НЕ ЗНАЕ, НЕ МОЖЕ ДВЕ ДУМИ НА КРЪСТ ДА КАЖЕ, АМА ПЕРИ И ПОКАЗВА "ДИПЛОМАТА" ОТ ХАРВАРД! КОЛКО ОТ ВСИЧКИТЕ 240 МИНДИЛИ В НС СА С КУПЕНИ И С ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ? КОЛКО "КАЛИНКИ" ПО РАЗНИ МИНИСТЕРСТВА И УЧРЕЖДЕНИЯ СА С КУПЕНИ И ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ И С IQ =1-2??? ЕЕЕЙЙЙ, РОБСКИЙ, ПРОСТИЙ НАРОДЕ, ДА ТИ ИМАМ РОБСКОТО, ОВЧЕ ТЪРПЕНИЕ!!!!

Твоето IQ колко е, за да напишеш тия титанични глупости?

Някой още да вярва на платените агенции?

Не свършиха ли тия пари за пропаганда. Абе, алфа ричарди, хората не ги е страх просто заят, че ще ги излъжат. Стига пропаганда!

са просто смешни

Давай, опровергай ги ефект по ефект. :))))) Да еба и троловете...

Хе хе верваите си идиоти !

Рекламната кампания продължава. Изследване по поръчка на фондация Бил без Мелинда Гейтс: Много хора се притесняват да се ваксинират. Фон Лайнен обаче приветства ваксинирането. Бог да пази България!

сложи си една алуминиева шапка и не се притеснявай - така никой няма да те чипира ...

Вие в бизнеса с шапки ли сте? Прехвърлете се на маски и ще ви потръгне.

Може би трябва да се замислим над следното: решенията се вземат от името на народа или от представители на "бизнеса"? Ако си отговорим еднозначно на този въпрос, то ще си отговорим и на въпроса дали да приемаме еврото или не. Едно решение винаги има плюсове и минуси. Кои са повече - зависи от преценката. Чия трябва да е преценката? На хората, т.е на народа разбира се, а не на някакъв "бизнес". Дори и логиката да е в разрез с желанията на народа това няма значение! Важна е волята на НАРОДА, на хората! А не на малка част от тях, пък били те и уж най умни финансисти дето всъщност са завършили химия (за теб говоря немногоуважаеми Хампарцумяне).

Само да напомня , че волята на народа беше твърдо ЗА еврото и беше изразена преди един 16-17г , посредством избранниците на народа !!! Или този факт удобно се избягва ?

Дори и да е така, волята на народа не подлежи на промяна? Ами добре тогава. Аз па щи кажа, че преди 20 години това е било друг народ. Сега оня народ почти измре, а на негово място има друг народ, който вече не иска еврозона.

Не, няма право на промяна , има договор , който се изпълнява !!! Мисли се и се променя мнението, преди да се подпише ! Когато подписаваш 30годишна ипотека , не можеш да отидеш при банката след 15години и да и кажеш - промених си мнението, не искам да плащам още 50к (по-конкретно може, но цената ще е 3*50к, образно казано).

Пише ли в договора кога да влезем? не. Пише ли на какъв курс? не. Супер, значи можем да се пазарим допълнитрлно. Пазарим ли се? Не. Защо ли? Защото шефа на централната банка и отговорните по тези въпроси са корумпирани и защитават чужди интереси. Дори и ипотеката подлежи на предпговаряне. Да не говлрим, че ипотечните кредити в България са рекет. По много причини са рекет, но това е дрига тема.

Да не говорим, че дори и да не го спазкм какво? Ще дойдат с танковете ли? Украйна ли ще правим? Все пак в законите има и един критерии за моралност. Когато договора не е морален, то той може да се отмени. Абе варианти бол, само желание да има.

е била изявена волята на народа и то категорично?! Абе сульо, я си еби путката майчина! Великобритания излезе от ЕС и твоите опорни точки си ги наври в гъза. Всичко позорно и неизгодно се маха! Капиш боклук? Все едно като сме били фашистка държава, то да си останем такава според теб?! Ебати скапания довод от някакъв скапаняк малоумен! Точно пособни мнения показват как еврото ще бъде грешка и някакви чучела на хранилка в АзБ сте са готови да продадат и майчиното си мляко само и и само да лапат! Махай се гнидо долна!

Решенията на практика се вземат от политиците и олигарсите. Народа е само избирател. Когато няма никаква логика - икономическа, социална, прагматична и ли друга, просто се казва РЕШЕНИЕТО Е ПОЛИТИЧЕСКО. Така че като го чуете не търсете логика нито в решението нито в тези които го взимат.

Охоо правим напук на народа? Смелчаци :).

Референдум без участие на крадливият БИЗНЕС.

Необпозованите са по-манополутивни, тъй като не могат да извършат систематичен и сравнителен анализ (липсват им базови познания), поради което се поддават на пропагандата на тролетариата (вкл. "Възраждане"), чиято цел е България да бъде извън Европейското семейство на цивилизованите народи. Съвсем друг е въпросът доколко е ефективна путинската пропаганда - както е известно, тя и примитивна и не достига до сърцето и ума на българина. Поредица от "избори" доказаха тази безспорна теза!!!

А бе мърльо какво семейство бълнуваш. Какви са заплати и пенсии на запад. Кажи де Чакам

"С тролове не се спори - безсмислено и досадно!" Други въпроси?!

Затва ли милиони хора във въпросната ти розова, пардон, развита цивилизация са на купони за храна? На там ли ни тикате?

В Дания и Швеция, както и в половин ЕД няма евро! И там ли им пречи Путинската пропаганда?! Троловете на Америка За България и всички тем подобни сороспии сте доказани малоумни, прости и недоклатени пасивни педераси! Фак оффф!

Народа се страхува защото тия не обясняват с прости думи какво ще стане и какво няма да стане. Например: -Ако решат от ЕС могат или не могат да кажат по колко пари да теглим (като в Гърция) -Трябва ли да плащаме заемите на други страни. -Ще се изравнят ли заплатите както на западна Европа -Пенсиите ще бъдат ли европейски -Ще се възобнови ли родното производство ......

Това, че не обясняват, хич не е случайно.

Почна отново облъчване на мишлетата срещу еврото, за да могат олигарсите да сринат борда и да избумкат още някоя и друга банка.

Имах си аз бизнеса да е притеснен. Само потриват ръце , защото не ги е грижа. Ако ги беше грижа за работниците си, нямаше да има притеснения сред населението.

Шилo

Ти колко бизнеса имаш и колко работници, та знаеш толкова добре?