Коментари - Използвали сме повече ток на Бъдни вечер спрямо миналата година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са 5 млн. кWh мощност. Отоплението жули средно с 1kWh Фурната жули на 3kWh Осветление, ТВ, компютри, хладилници и др с още 1kWh И кво стана 5kWh се събират пиково. Това са 1млн. души Х 5kWh Следователно нищо не е, може и повече да е, явно някой е подранил или закъснял с трапезата.

Най - големият износител на ток в региона, защо тогава цената на вътрешния пазар е такава? Потреблението,го увеличиха мургавите и няма да платят!

Защо се изненадвате заради инфлацията и баснословни цени по вече българи по Коледа и Нова година ще прануват по домовете си.

Ако олигофренизираните трольове станат за малко от клавиатурите, оределено ще свалят десетина процента от консумацията.

Слава Украйне! Викнал немеца, и си спрял климатика. Слава Украйне! Викнал австриеца, и изгасил осветлението. Слава Украйне, викнал шведът, и не си пуснал водата в тоалетната. Слва Украйне, викнал холандеца и си изгасил коледната елха. За родину, за Сталину извикал руснака, и тряснал една водка на екс. Абе.... я си евете мамата, извикал българина и метнал пържолите на скарата.

От една страна газта силно е поскъпнала и който има възможност е минал на ток. От друга страна покупателната способост е паднала с около 40% и по-малко хора имат възможността и желането да посрещнат праниците извън страната... Ама така поднесено, излиза, че "сме се разпищолили", че пируваме по време на чума, а съо и че сме егоисти и не съчувстваме достатъно на севмаците и уропите, та да им подаряваме ток и да седим навръх Коледа на тъмно и студено...

Ама как така?? Защо не сме като немците например - ония викат "слава украйне", и гасят климатиците. Майтапа и иронията на страна, ама те наистина са така.... и като ги питаш защо сами се ограничават - защото така трябвало. Овце са си. Язък им на райховете.... Само един урок не са научили: че ако тръгнат срещу Русия... може пак да им се случи случка. И да живеят 50 години в мир и спокойствие после...

Енерго дружествата в Булгаристан я развиват тази теория всяка Коледа, за да надпишат сметките и да си върнат парите от дадените бонуси на служителите си ! Крада се нагло без и срам ! Нап да извърши проверка на енергодружествата на 03.01.2023 г.. !

Статистиката за електропотреблението е публична и се вижда на сайта на ЕСО. Най-голямата консумация е била на 20.12.2022 в 20 часа със стойност 6352 MW. За сравнение на 25.12 най-високата консумация е била 4879 MW в 19 часа. Малко по-разумните ще се досетят, че ако за конкретна дата в някоя година времето е било по-студено консумацията на електроенергия ще е по-висока. Прякото сравнение на консумацията не води до релевантни изводи. Айде чао и мислете повече.

По цената ли определяте потреблението

Сегашното младо поколение са зиморничави, кекави, хилави. Техните родители са калени хора, мъжете са хидили в казарма, с една дума истински мъже и жени, а не като сегашните джендъри и кифли, които ако им спреш климатика и интернета, пиши ги измрели.

И това по какъв повод го казваш?

Долу расия и изметта русофилска

идиот...какво да го правиш?...то природата го е наказала.

Тва е долна лъжа. Миналата Коледа всички си бяха по къщите. Тази година всички са на хотел. Но нали требе се крадне празнично, редно е да се надуят яко сметките.

Споко, скоро ще имате ново гориво за АЕЦ-а... дано имате и АЕЦ. Ако няма има поне 50% шанс тези около него да нямат нужда от енергия и да си светят сами.

хич не им се връзвайте на Дира...те нито анализират, нито го могат...реално даже не може да е вярно. Ползвателите на газ вече се принудиха да минат на ток...изнудиха ги с тези цени....ако се отопляваш на газ как да празнуваш като гледаш как през комина на газовото хвърчат едни петолевки една след друга...и гигантски сметки...да благодарим на Кирето и ония,облещения, че се надупиха на щатите, скъсаха действащ договор, не могли да плащат с рубли...то цяла ЕС го прави,ама тия не....правоверни фанатици на САЩ. Сега и като ни натресат милиард за неустойки,тези и да разчекнем,не помага....макар че идеята не е за изпускане

Кой скъса договора бе тапир? Кой ни спря газа Петков или твоите авери от Газпром?

момчеее....когато ти натресат изменения в договора, а именно забрана да си получиш парите, както е по дагавар,за да ти е простичко наричат го санкции, ама някой трети,дето не е страна по договора го прави, продавача има две възможности...или да спре доставките,щото стоката е дава,ама нищо не получана насреща, или да ти предложи друг механизъм....и даже ти,т.ъпанар, не можеш да тречеш ,че другито го предпочетоха...ама ние не. Първи промениха правилата ЕС..и кво? руснаците да си доставят и нищо да не вземат....ти лично би ли я играл тази игра? И колкото и да си НЕумен и ти няма..е, ..тогава защо искаш те да го правят?...логика,бе ..не е толкова трудно

Какво му обясняваш, това е сородки трол, нито ще те разбере пък и....... не може. Те там ги събират тъпи и зомбирани.

Набарах! Тик-ток сигурно ,,тика,, тока.

.....Сигурно е заради украинците. ...Топло, пържоли, джакузи, мацки... Страдат хората, бе.

Трябва да се излезе на свободният пазар вече. Българското население не заслужава евтин ток. Нещата така трябва да станат, че след като си плати работникът ток, вода и парно да му остават най-много 90 лв. За храна на месец.

Нищо чудно! Няма време. Ядем като за последно...!?@? ...Путин ша фърга бомбите, ба.

Кат' излезем на свободният пазар, за бита, ще ползваме по-малко и от преди 50 години...

Изяж се!

Преди 50 години т.е. 1972-ра, ползвахме много повече ток, тъй като тогава дневната беше 2ст. а нощната - 1 ст. Сметка от порядъка на 20лв. се смяташе за голяма.

А заплатите бяха по 130 лева. . . http://trudipravo.bg/index.php/znanie-za-vas/1054-srednomesechna-rabotna-zaplata-i-srednomesechen-osiguritelen-dohod

"Българите са използвали с 6% повече електроенергия на Бъдни вечер в сравнение с миналата година, въпреки че общото потребление на ток през 2022 година спада, показват данните на Електроенергийния системен оператор." Това е много сериозна новина. Сега ако се намери някой да съобщи колко тоалетна картия сме изпозлвали въобще ще бъдем в централните новини на най-големите световни медии. Между другото колко се плаща на писарушките на подобни новини?

Мълчете бре! Айде сега санкция от брюкселианците, че сме хабили повече ток от немците и сме седяли по на топло и сме предали ценностите!

Не мой се плаши, ще вземеш от врагушките безплатно!

Абсолютен пик от 5000 мегавата - глупости. Почти всяка вечер е 5500 мегавата.

По физичен закон-повече Тик ток,изисква повече ток!Толкоз за регреса!

Тока и газта трябваше да са с космически цени, народът да изнемогва, да студува, хак им е на българомразците-русофили! Народът е богат!

Използвали сме го и ще си го платим. За разлика от едни бежанци в хотели, недостъпни за редовия бг- гражданин.

Викаш хотела не плаща ток ахахаха Тайба в руския малоумник...

Хотела плаща ама Държавата, т.е. данъкоплатците го плащаме. Тъпир си ти!

Според българомразците отдавна трябваше да няма ток!

Такива приказки за нямане на ток само наивник може да ги наговори :) При положение, че сме износители. Просто цената ще се завиши малко, което е редно и пак ще е по-евтино, отколкото в европата. Проблема е, че не взимаме заплати като техните. А да останем без енергия... абсурд.

И трикратно повече пари сме похарчили. Радвайте се българи! И спете спокойно!

Глупак, цената не е променяна!

Глупако на квадрат, ти само с ток ли живееш, в магазини не си ли стъпвал за Бъдни вечер и Коледа?

Заради големите ,,миротворци,,от РФ е тая чудесия в цял свят но всичко се плаща накрая а с тази новина също така ни подготвят за голямото надчитане но където контрола е слаб и рекета официален така ще е ! Каквото посадило такова ще ручаш , демек да сте мислиле на изборите и че милионите за тях биха могли да отидат за заплати но който няма глъвъ има г?з да търпи а ние явно сме такива .. а иначе на всички весела коледа и щастлива нова година с по умна глава и по стегнат колан.. късмет, здраве и любов а другото ...!

Тия дни беше топло. По потреблението е предимно от готварски печки. Баници, сарми и други благинки вдигнаха потреблението. Нормално е, като сядаш на масата в 19-20 часа, час по-рано гозбите да са по фурните и да има пик. Сигурно е имало пик на метаноотделяне няколко часа по-късно, ама там никой не брои. Живи и здрави. Послепис: павеле, да ти съберем един надник и днес да отделиш време за семейството, вместо да тролиш?

На теб ти събраха и въпреки това тролиш ? Явно нямаш семейство ?

Павеле, като завали сняг, разтопи малко и си измий очите. Ще прогледнеш и ще видиш истината. Ако температурите бяха -10, потреблението щеше да е рекордно. Както някой колега беше написал по-рано, много хора не бяха на екскурзия и потребляваха. А ти престани да репликираш истината, щото ставаш смешен.

А "истината" я гаварит единствено масква по радиоточката до портрета на хер путлер и ти си нейният пророк ли зайчик ?

Истината, Павеле, е че нямаме нужда нито от москва, нито от вашингтон. България е богата на всичко, от което имаме нужда. Останалото ще си го търгуваме. Но да бъдем под руски или американски, или какъвто и да е друг ботуш, нужда нямаме. Имат нужда некадърници като тебе, дето нямат ръце да извадят пари и драскат глупости по форумите срещу заплащане. И престани да ме наричаш ватник, боли ме кура за рашата и рашките.

Ти като кадировско мюсли вата не знаеш , че Коледа е семеен празник и хората си го празнуват в къщи ? Обикалят преди , след нея и по Нова година . Но гледам асоциираш с това как си изкарваш прехранат с трол и гадаеш ? Е , объркал си се вата , няма как всички да са хибридни цървули като теб :)

Толкова си беден ментално, че освен да извъртиш нещата наобратно, нищо собствено не можеш да измислиш. Нормално да тролиш, трябва да се яде.

Пак асоциираш поради ментална бедност вата ? Не случайно си си подбрал този ник , лепне ти на 100% :)

Спокойно, за сега сме не добре, а много добре. Ток България има, газта е по скъпа и много хора от газ минаха на ток. Плюем предишните управляващи, но благодарение на тяхната далновидност сега България е №1 по тока в региона. Шапка им свалям. Пишещият е един от тях.

Всички предишни съсипвате аеца, кое ви е добрето?

И аз смятам, че управляващите по време на социализма за проявили далновидност! Браво!

Нормално!Някой съмнява ли се в регреса?

Обаче гледай кво нещо, вселената как си знае работата! От всичките ми познати, единствено русофили студуват и гладуват след като Русия ни спря газта.

че е така,само забрави да споменеш че си на студено поради икономия

Не, друго забравих да спомена - причинно следствената връзка между това да си русуфил и мизерник.

3 семейства само в нашето село НЕ ХОДИХА на Коледа и Нова Година именно заради 40 % ОТГОРЕ на цените!И са си дома, и са на климатици и дървета...Само в наше село...Мога да си представя какво е по "на Софиятъ", и по другите коптори....!!!

В цяла Европа, "недостигът" на енергийни суровини го усетиха единствено русофилите. Ама това е защото другите умряхме от студ и глад ха ха.

Да бе разбрахме за русофилите Дай сега за козяците

ми Украинците в 5ните хотели имат всички удобства, климатици, плазми и т.н.

Ми да. Единствено човеконенавистните путлерасти ще си останете в мизерията.

Да, защото замръзваме без руска газ.

Верно ли вата ?

Бежанците в хотели който не работят принцип ви дигат вашето средно.....

Доста хора са минали на климатици,заради цената на газа, също така по-малко хора могат да си позволят ваканция за Коледа в чужбина,поради кризата.

Ми естествено, щото сме използвали по-малко газ. Не е далеч от акъла. Или трябва да се чувстваме виновни?

щото тока ни е все още евтин.но след нова година еврогейзера ще ни задължи да дигнем тарифата на битовия ток щото видиш ли не е честно еврочалмите да са на студено а ние диваците да се греем еФтинко,понеже ползваме все още етиното руско горива за аеца ни,но след като и там предстои закриване със западното гориво май е време да се замислиме за тоягата по наште продажни политици и да ги пратиме във ваканция заедно със ционистите от козяк които дърпат конците

Другарю русороб , рашисткото гориво за АЕЦ го спряхме преди година !

ти пак ли се напъваш некой да те надене,нема такъв дето да се прежали да те недене,щото си мръсен цигански соросиден бълхар