Изобретенията са ключови за икономиката на бъдещето

Проф. Владя Борисова, председател на Патентното ведомство на България пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината

Коментари - Изобретенията са ключови за икономиката на бъдещето | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единният патент няма да действа от 01.06 2023 на територията на всички държави от ЕС. Към днешна дата държавите са май 17. Полша май въобще се е оттеглила. Патент, издаден от Патентното ведомство на РБ действа само на територията на РБ. Другата процедура, която професорката явно не знае е Договорът за патентно коопериране към СОИС. Създаването на ваксини за Ковид 19 никакъв бум не носи в патентоването. Софтуерни приложения не се защитават с патент в РБ и в Европа. Заявителската активност за изобретения е функция на икономиката. Слаба икономика, слабо заявяване. Това е А и Б в областта. Госпожата нещо и с това използване се обърка здраво, тя май не е чувала за използване, което не влияе на новостта и още други неща. С патент могат да се защитят продукти и методи. Методи за лечение и диагностика на хора/животни не могат да получат патент. Тази професорка какъв принос има към областта, че е професор? Тя май е с доста повърхностни познания. Недопустимо е да се говорят неверни неща от председател на Държавна институция. Ама, не е учудващо. Я вижте само дрескодът й! Професор и председател на държавна институция с рокле, което не отговаря на никакви протоколни изисквания. Помпозно я представяте, но слабо присъствие. Не стана ясно защо въобще й се дава трибуна? Тя единственото, което показа е че не знае, но управлява.

Професор Доктор по Икономика от Утре Носете Съответната Сума, държи патентното ведомство .... БълХария е една голяма пародия, където всичко се урежда на постове я с еПане, я с подкупче, я с бой!

Тая работа да не е като онази - като ти отперат кура да си знаеш да чакаш бебето след девет месеца? Освен ако не е било на грешното място де. Тук се иска озарение, вдъхновение, атмосфера на съзидание, образование, културни натрупвания че местните маймуни да не се отнасят с някой дето смята по нощите диференциални уравнения като с пълна отрепка и пак се иска божия искра дето се вика

от патенти разбира с УНСС??? Общи приказки. Слънцето изгрява от изток. Изобретенията са ключови за икономиката...

зарад тази ли професорка румънците патентоваха баницата като и сложиха едно Добружанска

"Изобретения" браво! хубава дума. Ето още една - "Рационализации". "Иновация" и "стартъп" са гнусни думи.

Гледам тази дама с ключовата дума "професор" и се чудя до къде ли стигна нашенското ЦИНТИ. По време на соца, каквото и да направиш всичко отиваше по дяволите ако не включиш ДРУГАРИТЕ В АВТОРСКО СВИДЕТЕЛСТВО , ИЛИ ПАТЕНТ. Вероятно сега е същото, тъй като или ще ти го откраднат, или ще те пребият, но най-вече няма да те допуснат да го внедриш. Тъй, че и каквото и да дрънка тази кака е празна приказка. Минах много пъти по този път и ми е известно до болка как се процедира в патентните бюра у нас, да не говорим за внедряване и финансите включващи това, а авторът не получава НИЩО.!!!. Тръгнеш ли да патентоваш нещо започва ходенето на Богородица по мъките. И за това в България нищо не се прави.

До неграмотни чалгари, дращещи тук: "тая тетка" не е изобретател, а организатор. И казва неща за и около изобретенията като технология на регистрация и др. Но това не е за вашите глави! Защо сте се наврели тук? Идете и четете за футболистите, за члагарките - това са вашите интереси! Тук е за по-умни хора!

то е трудно да сои изобретател, акто инженер го казвам! Организатори и меринджеи - колкото искаш!

Gaco Bacov

Като те гледам колко грамотен "инжинер" си ме е страх да ида на лекар!

Абе Дир, щом тази е ключовият човек, който се занимава с патентите в България, можехте поне да драснете два реда, за да ни кажете какви аджеба изобретения е изобретила, вместо да ни карате да я търсим в Гугъл.

Тая тетка като я гледам нищо не може да изобрети

И като си говорим за изобретения, и САЩ, и Китай имат доста такива. Една малка подробност - китайските са технически, а американските са дизайнерски...

китайците са измислили всичко с руснаците на този свят, добре, че сме русофили да се гордеем