Коментари - Износът на руски газ намалява заради евтиния втечнен газ и доставките от Азербайджан | Бизнес.dir.bg
назад

Износът на руски газ намалява заради евтиния втечнен газ и доставките от Азербайджан

Износът за България се е понижил със 17,4 процента, показват данни на Газпром.

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Износът на руски газ намалява заради евтиния втечнен газ и доставките от Азербайджан | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АМЕРИКАНСКАТА ГАЗ Е ТРИ ПЪТИ ПО СКЪПА ОТ РУСКАТА И ДВА ПЪТИ ПО СКЪПА ОТ АЗЕРСКАТА--ФАКТ НЕОСПОРИМ--ХА СЕГА ДЕ...

вчера признаха ,че газопровода не е довършен и бъркат изпробването под налагане гръчко-арнаутско с газапроводя!

русия е сред 3 кита за износ но газ! познайте на кое масто? 1!

България гори италиансик боклук в ТЕЦ Варна, затова. Използваме иновативни горива хахаха Нали сме задния двор на задния двор на Европа

Нито втечнения газ е по-евтин от Руския доставян на ЮИ Европа от САЩ, нито Азербайджан има капацитета да захрани дори и на 50% нуждите на икономиките от ЮИ Европа с газ при сега действащите и построени газопроводи. Първо - сега е лято и не се използва газ за отопление, второ - икономиките на всички страни от ЮИ Европа са в рецесия и като основни потребители на газ консумират по-малко, трето - за да изплатиш една мега-инвестиция която си направил в построяването на терминал за втечнен газ и съответно завод за регазификация трябва да караш постоянно кораби/танкери с втечнен газ да разтоварват там, иначе загубите са огромни ако това съоръжение не функционира с капацитета си, така че терминалите за втечнен газ задължително ще работят без значение от цената на Газа иначе лошо с изплащането им като дългосрочна инвестиция. Последно - Реално цената на газта на граница Руска Федерация е около 80 долара за 1000 кубически метра и ако руснаците пожелаят могат реално да ударят много здраво газовия бизнес на всички около тях и най-вече на “евтиния” втечнен газ на САЩ, но едва ли ще го направят, цената на Газа такава каквато е сега, обвързана с цената на петрола ги устройва много добре и гледат отстрани какви мега инвестиции ще направят традиционните им клиенти и консуматори за алтернативни доставки и как тези инвестиции ще им се изплатят с разликите в цените?!?

Тотални глупости. Втечненият газ е с много по-евтин транспорт при разстояния над 2000 километра. За втечняването е нужна многократно по-малко енергия отколкото за компресорите на Северен поток примерно, които създават налягане от 220 бара. Турция не е намалила вноса на газ, а го е заменил с внос от другаде. Цената на руския газ е висока и в момента цената на втечнения е с 30% по-ниска, заедно с всички разходи по транспорта. Газпром има дългове от 55 милиарда долара, дългите тръби от по 4-5-6000 километра и транспрота по тях е твърде скъп. Около 50-60 млрд куб. м. руслямците гепваха от Азерейджан и пренасяха в ЕС. Амо това постепенно се променя и трябва да карат газ от доста далече. Затова и руслямците карат все повече втечнен газ. Американския газ на пратика е страничен продук от добива на петрол и е изключително евтин, а втечняването, транспорта, и газирането струват около 50 долара за 1000 кубически метра, значително по-малко от транспорта по тръби.

Русия няма собствени ресурси и ембарго на техника за откриване на газови залежи. За тази цел Русия дава ДЯЛОВО УЧАСТИЕ на РотШилд за разкриване и сортиране на руските газови находища. LUKOIL има руско и азерско участие ....но е собственост на РотШилд. Всяка втора бензиностанция на Източния бряг на САЩ е Лукойл. Нямащи връзка с другите собствености на РотШилд Филипс-Коноко.

На нали щеше да е много скъп тоз американски газ бре другаре?!! Ко стана? Нали щяха да дерат по 10 кожи от гърба на бедния българин гадните кравари, а?

От къде дръгаде България е взела останалия газ? За другите държави локумите по-лесно могат да минат, но България просто няма друга възможност в днешно време.

Втечнен американски газ от Гърция ха ха

ами нали затова беше майдана в Украйна, да може да контролират руския газ и дори да го спират, за да може европейците да купуват" евтиният демократичен" газ от САЩ, и нали сега затова американците ревът срещу северен поток и южен поток и искат да ги спират, че им объркаха плановете, ама нещо май останаха с пръст в уста, а българските продажни тролове злобеят, че Русия пак прецака САЩ

ти идиот ли си ? Украйна е зависима от руският газ и печели и от транзита му към Европа. Точно ТЕ ( украинците ) и поляците не искат руската га3 да спира да тече по тръбите минаващи през държавите им ( нищо че мразят руснаците ). Нали точно ТЕ са против СП-2 , който като влезе в действие означава че транзита на руската газ през Украйна и Полша ще спре...... какъв Майдан,к'ви пет лева..........Майдана беше преди 4-5 години , да не би оттогава да е спрян транзита на руска газ през Украйна.....ама и ти си един НЕКАДЪРЕН ТРОЛ

и още нещо червенушко......СП-2 ще заработи , но от това количеството руски газ , доставяно в Европа няма да се увеличи просто защото транзита по другата тръба през Украйна ще бъде спряна Не го мисли "демократичният шистов газ" на САЩ....из цяла европа се строят терминали за втечнен газ , ще си го доставят , за жалост на руските изтривалки.....и ние ще си купуваме от тоя разтоварен в Солун , и азерски газ през ТП ще вземаме , ако руснаците намалят цените може и техен да вземаме

Парното затова ли поскъпва?

ЗАЩО Винаги когато ни казват по ТВ, интерната и вестниците, че Русия намалила доставките на ГАЗ, ЧЕ ЦЕНАТА СПАДНАЛА НА ГАЗТА, и ИМАЛО МНОГО ЕВТИНА АМЕРИКАНСКА ГАЗ два пъти по-евтина за България, и Русия ще фалира утре или другиден, (това го слушаме повече от 100 години и все не става) но щяло да стане със сигурност –тогава ЦЕНАТА НА ТОКА, ПАРНОТО И ТОПЛАТА ВОДА се повишават в България и нашите политици ни обясняват, че това е нормално.

E, не знам какво слушаме, но точно за последните 100 години Русия е фалирала два пъти: през 1917 г. и през 1991 г. Сега е на път да го стори за трети път.

Ъхъ, ще стане понеже ти си казал; и какво ни интересува фалирала ли е Русия, когато ние трайно фалирахме преди 30 години и ще си останем така во веки веков, точно както си е останала Латинска Америка.

Слава Богу! Най - после добра новина.

С тези темпове на развитие на терминали и поевтиняване на газта от Велика Америка, скоро некадърника Путьо ще се наложи да купува газ от Америка. Нов терминал за втечнен газ за $10 милиарда строят в САЩ. Партньори са Ексън Мобил и Катар петролиъм. Газпром има обща задлъжнялост 3,366 триллиона рублей или 52 милиарда долара, заради потоците на джуджака. Пари хвърлени на вятъра само и само да прецака Украйна. Наложи се Гъзпром да търси доларови заеми на 6% лихви. Проектът за изграждането на газопровода Балтийски тръби, който трябваше да свърже Полша и Дания, наскоро влезе във фазата на изпълнение. Водещият експерт на Националния фонд за енергийна сигурност и Финансовия университет към правителството на Руската федерация Станислав Митрахович в интервю за RuBaltic.Ru каза че това ще повлияе на доставките на газ от Русия за Европа и да намали обемите драстрично им. Петър Возняк, ръководител на полската петролна и газова компания PGNiG, заяви, че Полша ще купува втечнен природен газ от Съединените щати на цена с почти 30% по-ниска от цената на природния газ от Русия. PGNiG и американската компания Venture Global LNG подписаха договор за снабдяване на Полша с два милиона тона LNG годишно в продължение на 20 години. Украйна ще закупува американски газ от терминал в Полша. А руските империалисти ще плащат само за транспортирането на газ през територията на Украйна. Това са достиженията на Путя. От както Полша изпревари в своята икономика загниващото руско блато мурзилките не могат да преживеят този факт. С мъка в сърцето ходят да поработят в Полша за да изкарат някое евро , но стаената злоба си остава.

Америка е най-ГОЛЕМИЯТ СВЕТОВЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА СГЪСТЕН ГАЗ В СВЕТА. аМЕРИКА ИМА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ФЛОТ ЗА ДОСТАВКА НА ТОЗИ ГАЗ . Сега в САЩ се строят 7 !!! завода за втечнен природен газ. До 2020 г. Америка ще могже да увеличи износа си с 6 пъти, да изпревари Катар, да заемат първо място в света по търговията с втечнен природен газ и тогава да започне реалното фалиране на ГъзПромчето. Ватни партенки, най-много пет години живот остана за вашата бензоколонка … Преди 5 години: САЩ поръчаха изграждането на цяла флота от супертанкери в Южна Корея. А когато завърши строителството им, ще дойдат лоши времена за "Гъзпром".

Ха, ха . Тъпите руски тролчета тук не искаха да повярват с амебните си мозъчета, че руската помиина дупка загива , като и спрат доларчетата, която получава за своя газ. Всички ненавиждат руската кочина и не искат да купуват газ от нея. Всички търсят начин да намерят други доставчици. Американският газ с доставката до Европа Е ПО ЕВТИН ОТ ВАТНИЯ. ГАЗЪТ ОТ АЗЪРБАЙДЖАН Е ПО-ЕВТИН ОТ РУСКИЯТ. Ватника Милър в свои изказвания мечтаеше да продава газ на Америка за 1000 долара, сега Америка ще продава газ в Европа за 100$. Процентът на руския газ за Европа се Беше стопил на 39%. Сега с американския газ за Европа този процент ще падне на 5-6% , докато дивите азиатски орки фалират. За зомбираните руски безмозъчни продажници ето и линкове. Цената на природния газ в Европа се срина с 50%. Увеличени доставки на втечнен газ доведоха до рекордно понижение. https://business.dir.bg/pazari/tsenata-na-prirodniya-gaz-v-evropa-se-srina-s-50 Цены на газ в Европе рухнули на 50%. https://www.finanz.ru/novosti/aktsii/ceny-na-gaz-v-evrope-rukhnuli-na-50percent-1028055963

Важен факт е също: Петролните компании по света започват да бият тревога: електрическите автомобили изтласкват класическите автомобили от пазара, а тези, които остават, консумират все по-малко и по-малко гориво. Търсенето на бензин намалява, заплашвайки да остави петролните компании без пари и ги принуждава да търсят нови начини да печелят пари. За мощните западни индустрии, където процента на бизнеса с петрол като проценти не е голям това нене фатално. Но за руската бензоколонка, която разчита само на това което извира от земята – този срив е пагубен. Според прогнозите до 2030 г. 35% от всички нови автомобили в света ще бъдат оборудвани с електрически батерии, което означава, че няма да се нуждаят от бензин. Така че, в Норвегия ще бъде невъзможно да се купи кола с бензинов двигател още от 2025 г., в Германия - от 2030 г., във Франция - от 2040 година. Икономистите смятат, че през 2025 г. търсенето на бензин от автомобилната индустрия ще достигне връх, след което неизбежно ще намалее.

руската педерация не дава никакви пари на народа от газта. Много населени места дори в якутия , където се добива газна - не са газифицирани. И руските баби продължават да хвърлят цепеници в печката и да псуват джуджака. Колко пари остават в държавните фондове, генерирани от петролните супер-печалби (млрд. Евро): ОАЕ - $ 1157 Норвегия - $ 1042 Саудитска Арабия - $ 834 Кувейт - $ 592 Катар - $ 320 Русия - $ 59 В същото време са прехвърлени във частни руски офшорни сметки на стойност над $ 1000 милиарда. Тези пари са откраднати от руския народ от путин и компания.

Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и некадърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. RF Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара. Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята им даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета)

Лято е . Колко газ да купи България. Хранилището в Чирен е пълно.

Така си е.... Миналата година по това време в България и останалите страни от региона беше зима и затова купувахме повече газ. Егати кретена.

При този спад на износа и на цените имат 54 милиарда долара профицит на бюджета. Все ще дочакат зимата.

И с колко падна цената???

Има една "евтина" втечнена американска газ, която Гърция, България и Украйна ще купува, която американците купуват от руска компания, която я добива от Антрактида.

Боже колко неуки червени цигани е събрала за ботове червената пропаганда. Газ от Антарктида ??? Америка е най-ГОЛЕМИЯТ СВЕТОВЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА СГЪСТЕН ГАЗ В СВЕТА. аМЕРИКА ИМА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ФЛОТ ЗА ДОСТАВКА НА ТОЗИ ГАЗ . Сега в САЩ се строят 7 !!! завода за втечнен природен газ. До 2020 г. Америка ще могже да увеличи износа си с 6 пъти, да изпревари Катар, да заемат първо място в света по търговията с втечнен природен газ и тогава да започне реалното фалиране на ГъзПромчето. Ватни партенки, най-много пет години живот остана за вашата бензоколонка … Преди 5 години: САЩ поръчаха изграждането на цяла флота от супертанкери в Южна Корея. А когато завърши строителството им, ще дойдат лоши времена за "Гъзпром".

Интересно. Само преди 1 месец имаше новина за повишения износ и печалбите на Русия. Сега обратно. Кое е вярното обаче?

Ако изключиш руската версия, ще познаеш ;-))

Европа се запасе ударно за зимата понеже очакват да спре транзита през Украйна. Естествено е да намалее вноса. Ослушват се. Освен това Русия доставя вече много втечнен газ. Кой знае на кого го преписват. След Катар са втори. Има още един момент. На изток газа не достига. Там е двойно по-скъп.

и западна европа далие намалял

ейй много комунисти има в нашата държава бе, абе твърди дървени глави комунистически не разбрахте ли че пазарната икономика дърпа всичко напред защо бе мръсни комунисти не си купувате руски джиесеми, защо не влагате парите си в руските банки, защо не карате руски коли защо не пращате децата си руски училища защо не отидете да работите в Русия а ходите по запада и лапате големите пари които плащат западняците мръсни изроди комунистически да горите в ада дори забавихте развитието на България цели 50 години мръсни изроди изчадия на ада да гниете в ада дано дерибей и крадци

Ти си за доктор булка! Става дума за икономически категории, а не за политика! Това подскачащите полуидиоти сте неспасяеми. Ха сега кажи, откога втечненият газ е по-евтин? Няма такова животно! Неговата цена винаги е поне с 30% отгоре. Иначе производителят е на червено.И още нещо. Когато се казва, че някоя страна е намалила доставките, трябва да се посочи колко са били и с колко са намалени. Доставките на една България са смешни в сравнение с доставките за Германия. Много важно, че страни като България, които внасят количества колкото да си заредиш запалката, били намалили вноса! Интересни са големите вносители, като Германия и Китай например!

каквото и да приказвате, държавата-бензоколонка е на зор...Евтин газ, евтин нефт - зор голям. това е, другото са празни приказки. Ами ще отстъпят за моряците, за още много неща ще отстъпят, че може да дойде и по-голям зор...

Новината е фейк, да се радват демокраДите.

Знаем, че е фейк! Втечненият газ бил по евтин от нормалните доставки! Смях! Тест за малоумници!

Глад и мизерия очакват комунистите по всичките земни кълбета!!! Това е една много добра новина!!!

Ма верно ли?

Леле,каква стана тя? И сега като започне един вой на ушанки,остави.

Погледни си сметките, не ти ги покриват приказките.

Това са добри новини.

малки пенсии и заплати.

Добри, ама фейк! За малоумници!

Пак партенки за малоумници. Няма втечнен газ, който да е по-евтин от газопроводния. А капацитетът за износ на Азербейджан е капка в морето(10млрд м3) , която дори не компенсира намаленото производство в Норвегия и Холандия. Ройтерс разпространява фейк новини, уверявам се за пореден път.

Говорит Москва

цените ще се осмехурчиш пецио.

горкото! още сутринта да те посрещнат с такива кофти новини за магучая и непабедимая! смятай до краят на деня какво може да стане! :)