Иван Велев: Допълнителни приходи за ВЕИ-та може да дойдат от търговия с гаранция за произход

Страната ни скоро се очаква да се присъедини към унифицирания регистър AIB, чрез който се прехвърлят гаранциите, каза портфолио мениджърът в ACT Commodities

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм прочел цялата статия, но ми се струва, че зад тази търговия с гаранции и въглеродни емисии не стои нищо. Някакъв изкуствено създаден пазар. И възниква въпроса - ЗАЩО докато ВЕИтата в Европа се увеличаваха се вдигна и цената на въглеродните емисии? Щом имаме "зелена" енергия и спираме въглищни централи не се появиха свободни за продан емисии? Цената трябва да пада. Възниква и друг въпрос - Сега когато Европа ще пуска пак въглищните централи колко ли ще скочи цената на въглеродните емисии??? Това никой не го коментира, не го казва! Излиза, че за да заработят въглищните централи ще трябва да плащат огромна цена за емисиите. Тогава тока от тези централи колко ще струва?

сичко е бошлаф работа, парлама, тия само искат да гушат и лапат от нищото... скоро и като пръднем ше искат такса за емисиите

Продавам парцели на Луната. Издавам и сертификат. Цена по договаряне....... Ба си небивалиците!

И това е пробвано. Отдавна продаваха парцели на Луната. Мисля още преди 20-30г беше това. С документи и "гаранция" че си е твое. Мошениците не са от днес. Търговията с въздух(буквално) се разглежда в маса фантастични книжки още от началото на миналия век. И те фантастиката стана реалност, бъдещето дойде.

да си КУПИШ гаранция за това че дадено количество въглерод дето се е испарил в атмосферата е легален???

Поредният идиот! Токът от АЕЦ е най-евтиният и най- екологичният ! Кавал!

Поредния мошенник които иска да прави пари от нищото без да създава реален продукт.

голяма кражба пада през тия фотоволтаици.

Няма спиране. Засилени по нанадалонището едните набиват спирачки, но останалите бутат. Защото падането е изгодно за господарите им.

ВСИЧКО Е СУПЕР . ПРЕКРАСНО , ЧУДЕСНО С ФОТОВОЛТАИЦИТЕ МНОГО ГИ ПОДКРЕПЯМ .... НО .... АКО ТОЗИ МЛАД МЕРИНДЖЕЙ МИ КАЖЕ КЪДЕ ДА СЪХРАНЯВАМ НЯКОЛКО ГИГАВАТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ПРЕЗ ТЪМНАТА ЧАСТ НА ДЕНОНОЩИЕТО .... ЩЕ МУ ДАМ 100 ДОЛАРА ..... ЩОТО ИНАЧЕ ЩЕ Е ГОЛЯМА ДИСКОТЕКА. - АЕЦ ИЛИ ТЕЦ НЕ МОЖЕШ ДА ГИ СПИРАШ ВСЕКИ ДЕН , ДОКАТО ПЛАСИРАШ ФОТОВАЛТАИЧНИЯ ТОК :))) .... А АКУМУЛАТОРИТЕ ... ДОРИ НА МЪСКОЛЕТА СЕ ИЗХАБЯВАТ КАТО БАТЕРИИТЕ НА ВАШИЯ СМАРТФОН :)