Иван Иванов: Цената на тока за бита не може да не се увеличи

Причината, според председателя на КЕВР, са нарасналите разходи за поддържане и развитие на електроразпределителните мрежи

Обратно в новината

Коментари - Иван Иванов: Цената на тока за бита не може да не се увеличи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕК има милиарди евро печалба. Той е държавен и строен с парите на нашите родители. Защо при тези печалби трябва да ни рекетират допълнително е повече от ясно. Заради удвоените заплати на новите политици и обслужващата ги администрация и участието ни във войната в Украйна. Българино, мисли с главата си. Трябва ни глобална промяна, изриване на боклука от авгиевите обори и гласуване само за ВЪЗРАЖДАНЕ.

Това дементно Деде докога ще пречи?

Този е подкупен мръсник

Стария Боклук отново се изяви.

Що бе боклук. Господаритв ли ти гоказаха, а?

Цената на борсата се управлява от големите играчи, които са и производители, и потребители. Смъкването на цената на борсата убива конкуренцията на "малките хора". Следва обаче нужда от компенсация и се вдига цената, сега на пренос утре, като няма ТЕЦ, АЕЦ и т.н. наречена мръсна енергия и дребни "зелени производители", ще се включи цена съхранение, защото сега не се практикува, после цената баланс и накрая самия ток ще скочат. Ще минат може би 3-5 години до тогава. Така, че имате време да мислите за измъкване с индивидуални системи за генерация, но това само ще ускори вдигането на цените - по ниско потребление, по-високи разходи поради оскъпяване на системата на единица обем. Схемата трябва да се смени, а не да се управляват цените от големия капитал, той винаги иска минимизиране на разходите и увеличение на печалбата и без конкуренция.

AC/DC

Преди повече от 2000 години Луций Аней Сенека пише "НЕ МОГА Е ПРЕТЕКСТ ИСТИНАТА Е НЕ ИСКАМ!"

Нали имаше мораториум до2025?! Боклуци! А пари за усрайна има! Чумата да ви тресне! От първи юли ще го вдигнат, а след това и всички стоки! Дерзайте българи!

Така така, много ми е любопитно с какво обяснение ще излезе КЕВР след година и половина на 01.01.2025, когато разпоредбите на ЕС влязът в сила и регулиран пазар вече няма да има. Когато ще има тройно увеличение на цената на тока и то посред зима. Тези 3-4 процента сега ще ни се струват смешни.

Искрено се надявам на 1.1.2025 раковото образувание ЕС да го няма.

Хак да ни е на всички! Щом не взимаме сопите така ще е.

демагог - никакви метали не са поскъпнали

За водата никой нищо не казва! От година кубик вода във Варна е 5 лева!!!! И от 01.07. - 6 лева!!!!! Няна ли ВиК дружествата да ги разследвате?!!!! 80 лв. за вода на месец направо ме убива!

То цените на водата идват от цените на тока, понеже се купува ток от свободния пазар а там цените са високи и като всичко ти е помпажно... Трябва тока да падне и тогава всички ще сме добре, но същия келеш, който позволи да има такъв свободен пазар - Бойко Борисов, сега иска пак да управлява. Неговата партия ни докара тези цени на ток и от там на водата и всичко друго.

Цените на тока паднах мнооооого! През деня има за 5ст. киловата за фирмите. А ние пенсионерите да го плащаме 25ст, така ли? Че и това им е малко и ще го вдигат!

на тригодишно дъно !!!!!

Това е спекулация и по същество е лъжа. Май 2020 медта е на цена 5240, а сега е 8809 долара на тон. Медта през 2022 г е била 10230, но тогава не е вдигана цената за пренос.

Те никъде не слагат мед а евтиния алуминий

Иване, не се ли наяде? Като ми се строши колата някой интересува ли се че се е развалила ида ми намали данък, застраховка и т.н.? Защо нещо собственост на частна фирма за разходите и трябва да се интересуваме ние? От печалбата да си отделят колкото трябва за ремонти. Обясненията са ти като за ученици отпърви клас в училище за бавноразвиващи се. И ти и оная отрепка М. Димитров бяхте най-против АЕЦ Белене. Вие докарахте оня руски изгонен зам. министър на Русия да ни убеждава че ток не ни трябва. Иване, отиди си и си гледай пенсията.

Още една добра новина в пълното с радост ежедневие, ще четем Истанбулската конвенция на свещи...