17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на премиера Петков, че спазва стриктно санкциите срещу Русия. Германия, Италия и който иска друг може да се цепят от колектива, ама накрая САЩ ще накажат тях а не нас дето си спазваме всичко

Тази статия е абсолютно не вярна, преписана от руската пропагандна машина! Никой в ЕС не се е съгласявал да плаща в рубли и никой не е открил сметки в газпром банк Русия. Страните от ЕС откриват валутни сметки в подразделенията на газпром банк е Европа, най-често в Люксенбург. Там заплащат във валутата, която е определена по договор, с това приключва покупката. След това газпром банк открива сметка в рубли в "майката" банка в Русия и прави превода. Цялата тази процедура се прави за да може да се веят байраци от руска страна, че видители ЕС ще клекне, е вижда се, че е клекнала Русия и НИКОЙ в ЕС няма да наруши вече поставените санкции!

Добре. Значи КЪДЕ е проблема да си платим по тази схема и да имаме газ? Или, може би трябва през посредници да го купуваме?

Проблема е, че тази схема я измислиха руснаците след като Полша, България и Финландия, казаха че няма да плащат в рубли. Путин, разбра че няма да мине шантажа му и измислиха тази тъпотия, за да не се разбере, че е отстъпил.

Хубаво значи. Следа като шантажа на Путин НЕ е минал.... КЪДЕ е проблема да си плащаме и да имаме газ? Нали номера на Путин НЕ е минал? Нали?

Тази врата за България е затворена, пък и няма лошо да се отървем от Русия. Друг е въпроса, че правителството допусна посредници при газовоте доставки, което ще го оскъпи, но това е промяната, така мечтана от избирателите.

1. Путин не е отстъпил, а постигна това което искаше, а именно парите които ЕС плаща за газ да отиват в РФ, а да не си стоят в ЕС, както беше до сего и заради което блокираха 400 милиарда руски пари. На Путин рубли не му трябват защото може сам да си напечати, както на САЩ не им трябват долари по същата причина. Това с доларите го споменавам във връзка със самолетите и газа от САЩ, за да се сетиш че сме зависими от САЩ а не от РФ 2. Кое му е хубавото да се откажем от руският газ и защо? Ами ако искаме да сме независими значи трябва да търсим алтернативни източници за доставка, а не да се отказваме. Като се откажем ставаме зависими 3. Никаква врата не ни е затворена, а просто сме толкова зависими от САЩ, че сме им направо роби и не можем нищо сами да направим. Затова другите си отвориха сметки в рубли, а ние не, защото САЩ не ни позволават. Това ли е според теб независимостта, да сме роби на САЩ?

1. Путин нищо не постигна, той искаше да се плаща в рубли, а това няма да стане. И преди валутата за газ и нефт влизаше в Русия, никой не им е блокирал тези пари. 2.Трябва да се "откачим" от руските енергоизточници, за да не сме заложници на този вреден режим. 3.България не е заложник на САЩ или ЕС, а сме партньори, нещо което Русия никога не е имала, няма и едва ли ще има, защото са агресори, които само под дулото на оръжие могат да постигат целите си. Жалко, че в България има хора, които са повлиани от пропагандата на Русия, точно както е жалко че има и такива, които са на заплата и работят, за този отвратителен и откровено опасен режим, разпространявайки откровени лъжи и фейкове!

ти от ДБ ли си или само педал. Не ти трябва руска пропаганда - и в западните медии могат да се видят разрушените от САЩ градове. Отиваме в още по-голяма зависимост, при многократно по-алчен господар. Ви е си пейте, ние си гледаме сметките и портфейлите.

Ти разбира се си глупав, вероятно по рождение. Не го показвай много да не чуе майка ти, че ще бъде голям срам...

тия моат а нащи пишлемета работят за американските интереси Що е?

....нямат глави тези "политици". Отново от грешната страна. Това е участа на МАРИОНЕТКИТЕ, които лижат да покажат колко са послушни.... За това държавата няма бъдеще....с малоумни първосигнални "политици", неуки и неграмотни.....

Въпрос. Какъв е проблема да си платиме по схемата на Газпром и да имаме газ? Щом Германия и Италия могат, значи не е забранено. Нема да изглеждаме по-тъпо отколкото сега.

Умни хора.

"Вчера стана ясно, че двете страни са уведомили компаниите си след обсъждания с ЕС, че могат да откриват сметки в рубли, за да продължат да купуват руски газ, без да нарушават санкциите срещу Москва. Според Ройтерс решенията са били взети в тясна координация с ЕК." Ами вчера бай ви Иван написа за тази информация, обаче беше обвинен,че разпространява Фейк новини. Сега какво правим? Какво стана? Здравейте, аз съм вашата леля! Изглежда тия, на които им се плаща да поддържат "правилната линия" не се интересуват от фактите. За тях е важно такива като бай Иван да бъдат заклеймени и разобличени. Е, успяхте! Честито! На Кирил Петков препоръчвам да вземе да се гръмне! Хората си гледат националните интереси, а нашият слугува на чужди интереси!

Според европейската комисия за сътрудничество на енергийните регулатори, зависимостта на Германия от руски газ е 49 %, на Италия – 46 %, на Словакия – 70 %1 а на България – 77 %. От тези страни само България отказа до разкрие сметка в Газпромбанк в рубли.В следващите дни най-вероятно Газпром ще обяви имената и на другите държави, които са се съгласили да плащат газа в рубли. Както се казва – дружбата е дружба, но сиренето е с пари. Очевидно в ЕС, без който ни убеждават , че не можем е в сила правилото – не ме гледай какво говоря, а какво върша. Очевидно европейската солидарност има граница и тя е националният бизнес интерес, а ние българите сме пак от страната на губещите, защото и този път не случихме на управляващи.

На практика , ЕС в момента е най- големия поддръжник на рублата и обратното. Рублата е свързана с еврото и го крепи към долара, защото то тръгна много надолу в последните 2 месеца. От 1.15 долара за евро се смъкна до 1.05- 1.06. Поради падането на долара спрямо рублата обаче, еврото задържа тоя курс към долара за момента.

.

Разбрахте ли сега защо България е най-бедната и изостанала държава в ЕС? И най-прееб@......, от корумпирани управляващи. Докато ние се репчихме на Русия и я заплашвахме как ще съборим икономиката ѝ ако не купуваме газ от нея, най-големите потребители на газ тихичко се договориха и заобиколиха собствените си санкции. С такива същчници и партньори нямаме нужда от врагове. А утре отново ще ни гълчат за неспазване на заповедта за РСМ.

Разрешили им да си открият сметки в рубли. Разрешили им да преведат пари по собствените си смтеки в евро и така да считат, че плащането било извършено. Е как ще е извършено, като си превел пари сам на себе си ? Посредникът тегли пари от сметката ти в евро, за което си му дал съгласие, обръща ги в рубли и ги превежда на твоята сметка в евро, а оттам Газпромбанк си ги тегли пак с твоето съгсласие. В Германия това се нарича Lastschrift и така се плащат всички комунални сметки. Е как това не нарушава санкциите ? Нали наш Киро беше пръв борец против тази схема ?

Братя българи, кога ще започваме специалната операция по декировизация?

Наш куркорчо и наш курчо са хитри. Те слушкат господарите

А рублата днес отвори на Форекс пазара на 62 рубли за долар, вчера беше на 64. Колко ли още ще се вдигне до края на деня! Стигне ли под 50 ще взема решение дали да продам моите 15 000 долара, които обмених март месец по курс 132 рубли за долар.

Само дето рубли никъде не се продават. И Revolut ги махнаха от програмата си.

Еее, британската Револют! Има си специализирани платформи за търговия с валути....

Няма на ченч- бюрото. Който разбира знае къде и как да ги купи.

Аз направи обратното - с евро купих рубли преди 1.5 месеца когато курса беше 120 за 1 евро. Много съм доволен.

Опппп. Като в американски филм - едните страни са добри, едните са лоши и има едно тъпо коп...еле. А познайте вашата страна от кои е.

Филма е "Добрия, лошия, злия и тъпото харвадски копеле".

Ами след като КАТАР оте* Германията.. Си додоха пак на северното поточе.. Не може ЕС да говори - до 2030 спираме да са топлим и правим електричество на газ.. Щото ще се озеленяваме.. И да се иска от Катар да инвестира пари за моментното спасяване на еврогейците.. Да дига производството, което след това няма да има на кого да го продава.. Иска си ДЪЛГОРСРОЧНИТЕ 20 годишни договори.. При това - със забрана да му се препродава газа. А освен това си има и много дългосрочни договори в Азия.. Ама видиш ли - на ЕС и трябвал газ, та той да се откаже от азиатския пазар, заради Европата.. Има и още нещо - последствие от плана и действията за ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО НА Европата.. ПЕТ години ЕС не разрешаваше търсене на газ в страните-членки. И се стигна до намаляване на собствения добив. Останаха само изчерпаните достатъчно вече находища на Норвегия.. А доводите на Катар - ти да видиш.. Ами те важали и за Норвегия..

СМърт за гайндърския кабинет и ментра им Мунчо.

Ах ти Кириле мършо продажна, ах ти хРисто дебил мазен... подавайте оставки, докато още можете...

Оставка малумници

Абе некакво двуличие се усеща, както при корупцията ...

Тва че над 20 газ-импортиращи компании в ЕСът отвориха сметки в Газпромбанк го знаем поне от месец. ЕКто ко се правят на мачовци?

За Германия , Италия няма проблеми , за България - нарушавате санкциите на Европа . Целта е да ни фалират . Двойните стандарти при храните , суверенитета и всичко останало . Не искаме да сме в тази Европа .

Не само. Тук е и ролята на соровско-швабския агент, Киро-Ментата.

Нали преди него беше Боко Тиквата, солташак на Путин:

За какво да те фалират, та ние сме капчица в океана. С какво застрашаваме ЕС, никаква конкуренция не сме в нищо. Имаме три милиона пенсионери дето нищо не харчат, само дето едни апартаменти купуват. Нито пък за Русия сме някакъв пазар.

Целта не е да ни фалират, раБира се. Фалирането ни ще бъде страничен ефект от малоумното послушание на политиците ни. Само е фалитът си е фалит. Слонът ако смачка някоя буболечка, не го прави нарочно и специално, но буболечката си остава безвъзвратно смачкана.

Никога, ама никога не е искано да се плаща в рубли. На нормален човек му стана ясно в първите 10мин след публикуването на информацията. В Брюксел им трябваше почти месец. Отново ще кажа, че тези хора са толкова неспособни, че не могат да си издялкат клечка за зъби от дърво, че да си извадят око…

Това се казва европейска солидарност.....

Истината (нерегистриран) Пич, объркал си се. Това не е зависимост, а е добрата оферта на пазара. Газ се предлага много. Качеството е едно и също. Просто Русия дава по-добрата цена. Пазарни отношения. Вузможно най-добрата енергийната независимост трябва да се развива, но пазарните принципи е редно да се вземат пред вид. Виж, ако по политически причини на гъзолизие трябва да купуваме по-скъпо от САЩ, това е вече въпрос, койо буди недоумение: чии интереси следваме в България. Тръмп се накъса да рекламира шистовия си газ, но не беше наглец като Байдън. Байдън направо ни накара и това е. Големите мръсници са в САЩ, като не трябва да забравяме никога, че и Русия не е бяла и пушиста. Изобщо даже не е. Но е пионерче в сравнение с дъртите кранти от САЩ. Апропо, газа, който Кирчо договаря, ще е по-скъп. Ако излезе на същата цена днес, ще е доста по-скъп утре. Освен това е шистов, което ознззачава, че е вреден за оклната среда - вади се по начин, който отравя земята химически. Прегледай си доводите и ще се окаже, че докато говориш за руски марионетки, се оказва, че си американска :-) Какви метаморфози може да има политическото скодоумие! ОТ МЕНЕ+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Твърде сложно за идиотите, твърде неудобно за продажните.

Надявам се да има студена война дълги години за да може да се изритат вси руски марионетко от БГ. Реват и вият на умряло, защото им спряха хранилката. НИКОГА РУСКА ЗАВИСИМОСТ, СКОРО ЩЕ ТРЪГНЕМ ПО НОРМАЛНИЯ ПЪТ ДЕТО ГО ЧАКАМЕ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ. СКОРО И ТРОЛОВЕТЕ ЩЕ ИЗМЕТЕМ.

България щяла да ползва американски (два кораба???). Ама ако Гърция не плати в рубли и за България нямало да има газ. Та всичко е повече от ясно.

Най-голямо поскъпване има в Литва и България. Среднопретеглено за всички основни продукти.

веднага след указа на Путин Шолц се е обадил на Путин да получи разяснения по процедурата, въпреки че не приеха плащания в рубли, не са се хвалили по медиите, че после да не могат да се върнат назад, просто мислеха кое е най-добро за страната, предупредиха населението какво ги очаква ако спрат руските енергийни доставки, дори ги посъветваха да се запасят с храна и лекарства за 10 дни, така че пред мрачната перспектива обяснена от самото правителство, хората имат вяра на правителството и приемат техните решения, защото разбират че мислят за тях, а у нас какво - мрачни перспективи от експерти и медии, но безгрижие и хвалби от правителството, гонене на руската посланичка, обвинения към самия Путин, че специално се занимава с българското правителство, искал му оставката - Унгария плаща по сметки в Газпромбанк и няма проблеми, гласува в ЕС съобразно националния интерес, селфитата с лайен не ги вълнуват въобще, нито одобренията на разни подсъветници

Представи си че купуваш кола на лизинг и отиваш до банката а тя не ти дава пари защото не си благонадежден и не ти трябва кола. Така по просто и ясно ли е?

Докато не го сведем до лично ниво, няма и да го разберем. Представете си, че купувате нещо на изплащане, напр. кола на лизинг. И изведнъж, лизинговата компания ви уведомява от днеска за утре, че няма да плащате във валутата според договора, а ще вкарвате парите в друга сметка, в друга банка, пък те ще си ги превалутират по техен курс /който вие не знаете/, и готово- А да ви видя вас тогава как и телевизия ще извикате, за да отразят съвършени справедливата ви тревога, че нещо не е наред. И че могат да ви искат пари до безкрай, защото при превалутирането, нали, ама то нещо не излиза и дай още пари, и т. н. Така че, айде по-кротко с обидите и глупостите!

Не знам до къде го сведе ама нищо не си разбрал. Гледам, че швабите и жабарите се навили, ти по-умен ли си от тях?

Обяснено ти е просто и ясно! Ако искаш този, който ти превалутира еврото, да те прецака, следвай руските изисквания! Като вече си превел еврото, ти нямаш никакъв контрол над плащането в сделката! Както си ти толкова умен, как не се сети за тази подробност?

Първо започни с мустафата там е ключето от чекмеджето.

Хахахха Просто Киро - най големия Евро Идиот!!! Бил дал пример на цяла Европа мухахахаха! Заради този дебил всички ще плащаме цени на всичко с 30-40% нагоре!!! И не това не е естествена инфлация следваща световните тенденции, не това е резултат от действията на Просто Киро т.е. при нас цените ще са с 30% над инфлацията!

БРАВОООО А СЕГА НАШИТЕ ПРОДАЖНИЦИ ВЪН ВЕДНАГА

Абе, както писах вече, наистина се насрах....

Нека изчакаме и коментарите на други медии. Дирник.ру е ясен

Мдам, Прокопиевци сигурно, според които украинската армия е вече пред Москва..Оня Карабоев е най измисленият анализатор в историята..Много поздрави за плащането в рубли му прати.

Нали целият ес искаше да се отреже от омразния руски газ, нали бяха смели, все налагаха санкции, грачиха по Орбан, и каква стана тя? Значи, едните ще могат да го купуват, без значение как ще го плащат, другите, послушковците като Киро, изпълняват още преди да се е изяснило, че има вратички и все пак не е наложително да се отказват.

Да обобщим фактите: Европа купува газ по предложената от руснаците схема; България е със спряни доставки, не се предвиждат в бъдеще такива; внасяме петрол от Русия, засега, ще спре в бъдеще; санкциите срещу Русия ще засегнат АЕЦ Козлодуй, който ще бъде спрян поради неизвършен ремонт и използване на нелицензирано гориво; спира Нефтохима в Бургас, след като за България е направено изключение и тя е включена в санкциите засягащи руския петрол. Това е бъдещето, драги сънародници. Америка разчиства терена тук, България й трябва за да има война в Черно море. За друго не й трябваме. Заради това всичко върви тук към приключване. Най-добре България да стане толкова гадно място за живот, че и нас да ни няма. Вчера излезе, че продължителността на живота у нас намалява. Без хора, едни планини и едни полета и една формално съществуваща столица. Това ни се готви, явно и от Брюксел са си дали съгласието. Това са тенденциите. България, каквато я знаехме изчезва. Просто от нашите земи ще се води война и не трябва да остане нищо, което да представлява опасност ако бъде унищожено- без индустрия, без енергетика, най-важното: без народ! Водят ни натам. С мнооого любов от Америка и с изключителното съдействие на: Кирил Петков, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Слави Трифонов и още знайни и незнайни вдъхновени унищожители на това, което тук някога беше държава.

За коментара. На вулгарите трябва някой да им набива канчето непрекъснато.

Нещо не разбирам - спряхме си газта която идва по тръба по сключен договор доброволно. Сега се вижда, че другите държави си плащат в Газпром и ние ще купуваме от тях пак тази същата руска газ. Добре Булгаргаз е държавна, натиснали са ни и ние кво да правим, изпълняваме. Но от друга страна говорят нашите политици, че България е против забрана на руски петрол и ще наложим вето на петролните санкции. България не купува петрол, купува си го рафинерията Лукойл и си го рафинира. Значи нашите управници искат да наложат вето на петролните санкции за да спасят една частна компания, която има рафинерия и тази рафинерия е руска и се казва Лукойл-Нефтохим.

Ако не беше спрян северен поток 2 война нямаше да има.

Бръсне подлоги на ФАЩ !!!! Нефелният с тия санкции и раздаване на МИЛИЯРДИ ще го гонят с тоягите от черният дом!!!! Та и тук така Искате заводите на Фиат Ивеко и т.н да спрат че едно безумно говеде е решило да направи Европа зависима ??? Няма да стане и тази лайнен и борел малко им остана с тия пакети и колети 5 6 7 8 и т.н Така и Германия да спре металургията на круп заводите на Байер и т.н е колко е живота тогава на разните зелени бембени и т.н колко ???

как така, нали ние сме "отличниците" в ЕС и всички ни ръкопляскат, получаваме поздравления, защото сме ги освободили от руската зависимост - щом България може, всички могат като се има предвид че в германия хранилищата са пълни 80%, а нашето 20%

Хораа не разбирате ли че ви ебават,защото сте балъци? Колко по ясно трябва да ви го кажат? И директно да ви го напишат все тая.

За едни майка за други мащеха

В Германия и Италия разрешението е за частни компании, а доставчикът Булгаргаз е държавна.

"Посланик Херо Мустафа: „Газпром“ едностранно наруши договора си с България" Да не си помислите, че Просто Киро и Кокорко сами са измислили лайтмотива за предателството на националния интерес!

Когато давате съдбата си в ръцете на чуждопоклонници, така става. Овце!

Италия и германия дават, но Кире Харвардски не дава!

Та последно Гърция плаща ли на Газпром по предложената им схема? Питам за да знам дали ще имаме и ние руска газ?

Ами нормално Италия и Германия са били съюзници преди 75 години , сага пак са съюзници - тогава против СССР , а сега за газ от Русия. Но България тогава е била също съюзник на Германия , защо сега не следва тяхната политика, а следва глупавите и налудничави идеи на Киро Канадски?

точно немската политика следваме, министърът заяви, че ще плащаме в рубли, но германката лайен каза не! Германия знае какво е енергийна криза, през 70-те години са нямали бензин дори за линейките, тогава са внасяли изключително от арабските страни

Пробвах със студена вода ,ами не става .Загубил съм форма. Сега пак ще пробвам,но не съм сигурен дали ще издържа. Някога преди много,ама много години , по време на "тъмният" социализъм , в казармата на едно зимно занятие,въпреки ,че бяхме десантчици,тогаво го играехме като мотострелковаци. БТР-а ,с който форсирахме смехотворната водна преграда, на няколко метра от брега нещо блокира/може и да е било умишлено/. Ние седехме на бордовете от двете страни, трябваше да се подаде "трос" ,за да го извлекат.Аз като ПКВ ,трябваше да дам личен пример и да скоча пръв от БТР-а, в едно мизерно селско микроязовирче.На повърхността имаше тънка ледена коричка,но водата беше до гърди и в първите секунди студът не се усети,защото маскировъчните комбинезони задържаха за малко водата да проникни до тялото ,но като се по плискахме във водата и докато закачим "троса" ,започнахме яко да замръзваме. Изпълзяхме на брега целите в кал и се проснахме на снега като големи жаби,а автоматите и те омазани здраво в кал.Бързо ни вкараха в една палатка, казаха да се съблечем,помагаха и други те момчета ,че от студ пръстите ни бяха се подули и бяха станали като кренвирши и трудно се сгъваха,в палатката бумтеше походна печка , дадоха горещ чай/най-вероятно с бром/ ,по два аспирина и шоколад така,че никой не настина,но тогава бяхме на 19 години ,а сега.....Ех,че спомени и как ме върнаха към тях

Това се казва немска и жабарска шизофрения! Или българско дебилство и късогледство на Кирчо, Кокорчо и с-ИЕ! Да ни е честито управлението на четворката, водеща ни бавно и сигурно към дъното!