Коментари - Исканията за ВЕИ присъединявания в Гърция достигат критични размери, има опасения за балон | Бизнес.dir.bg
назад

Исканията за ВЕИ присъединявания в Гърция достигат критични размери, има опасения за балон

Опашката от инвеститори в сектора се увеличава постоянно. Атина е напът да достигне целите за 2050 г., не може да навакса с нужната инфраструктура

Обратно в новината
| Автор : Георги Велев, 3е-news.net

Коментари - Исканията за ВЕИ присъединявания в Гърция достигат критични размери, има опасения за балон | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Денем , съхраняваме на Чаира, нощем продаваме на скъпата тарифа.

Как се балансира електропреносната мрежа, ако една седмица има мъгла и не подухва вятър, перките не мърдат, фотоволтаиците не произвеждат почти нищо, но в студеното и тъмното всеки има нужда от ток? След една седмица задуха вятър и пекне слънце, консумацията пада драстично, но всички ВЕИ произвеждат на макс?

И какво по точно е зелено на това българино да плаща токо на гърко?

Ми ке плаща на греко... като искате тец-ове а не зелено....

Тотална измама, която се заплаща от публиката в крайната цена на ел. енергията. Тъпчат джобовете на една нова класа "инвеститори"... Най-комичното е, че това е публична тайна.

Количеството отпадъци, натрупани след амортизацията на слънчеви панели и перки на ветрогенератори, може да бъде измерено в тонове. А индустрията, свързана с производството на зелена енергия, тепърва започва да расте. Почти всички отработени слънчеви панели се озовават на сметищата, а много панели от първо и второ поколение вече се амортизират доста преди очаквания им 30-годишен живот. Към това ще се добавят приблизително 9,8 милиона метрични тона панели в САЩ, които ще бъдат изхвърлени между 2030 и 2060 г., според проучване, публикувано в Science Direct.

Пълни глупости говориш.... Резултатите са точно обратните.. окзва се, че панелите имат учудващо малко изхабяване за изминалото им време... Така че, не бери кахъра за това...

първите панели бяха с дебели стъкла и рамки и все още държат (освен ако не са 3-то и нагоре качество). Сегашните за наземни паркове за икономия ги правят олекотени, с големи размери на стъклото с по-тънки рамки и явно при производството се пести повече от колкото трябва, защото не държат като старите на механични въздействия, не се охлаждат добре, цепят се и се трошат, писти и клетки горят. Ще има планини от панели, рециклирането им е икономически неизгодно, освен ако не се субсидира, но поне не са опасни за околната среда, а и нека работа да има.

Интересно ми е това безумие как ще приключи не само в Гърция ами и у нас и в гейропа.

И тересно ми е това безумие как ще приключи не само в Гурция ами и у нас и в гейропа.

В този сектор се залага голяма "бомба". След още няколко години толкова много ще станат мощностите, че през пролетта и есента цените ще са около нулата. Точно така, не лятото, а пролетта и есента, защото през лятото ФЕЦовете произвеждат много ток, но и климатиците работят здраво, а пролетта и есента нито се отопляваме,, нито охлаждаме, а производството е също много високо. Очаквам тогава да настане големия вой, държавата да помага, защото ще фалират алчните. Ами нали това е пазарната икономика, който не може да си прави сметката, фалира. Ние от пазарна икономика, задминахме комунизма. Всеки според възможностите, всеки според потребностите.

Са въздух под налягане!

Аьа занчи и при комшиите диспечерсата е н енергийния оператор ще заприлича на молитвен дом като нашата - сутрин се молят да не са облаци ли да не падне сняг че да стане като миналия месец кодато затрупа фотоволтаиците и се изпозапалиха някоко подстанции от претоварване.

"По-голямата част от възобновяемите енергийни източници...ще трябва да се насочат към износ. " Забелязал съм че когато е лято у нас и грее хубавичко, обикновенно е лято и при комшиите... та къде казвате щяли да изнасят?

Садам Хюсеин едно време правеше картонени танкове а САЩ ги бомбардират отгоре /не че са войнолюбци просто носят демокрация по светъ/ ...., та и гърците да не би да правят паркове зас нимка прибират еврото и така дорде разпадне тоя евросъюз

батерии трябват за това произведено слънчево електричество. Батерии.

А тези батерии колко време ще задържат тази енергия? Батерията дори като седи си губи капацитета.

Е колко? Половин зима. 2 месеца. За 2 месеца дори половината енергия да се изгуби пак е добре. Тук е идеята за водорода. Цяло лято на евтин ток се бичи водород, после зимата тоя водород се прави на ток. Далечна работа още де. Казали са го - 2050г.

А бързите батерии се зареждат през деня и държат ток от 20 часа до другата сутрин.

От водорода се отделят водни пари, които са с много по-голям парников ефект от диоксида.

Батерии само хуманитаристите имат илюзии, че нещо ще помогнат. Батерия се ползва, когато НЯМА друг вариант. В планината дето нямаш ток, или на улицата колата - няма как с кабели . Батериите губят средно 1% от заряда си на ден. Ползваш или не - 1% го няма. След 3-5-6-7 години оставаш с купчина желязо и отровни химикали, дето НЯМА технология, която да оползтвори метала и химикалите. т.е има - ама за 10-20% извличане - 80% боклук остава - няма екологичен и нямаикономически смисъл. НЯМА да се промени това, не и в идващите 10 години. РАБОТИ се, но без дотации тази посокя не просто е НЕИКОНОМИЧНА, ами е неикономична на 70-80%. Европа ЩЕ ЗАКЪСА с това ... трябва да се пази природата, но Индия/Китай и другите да горят въглища а ние на Зелено - ще сме пречакани икономически ...

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Да не се окаже после че ние ще си използваме и плащаме скъпият ток за новият АЕЦ и за депонирането на отпадъците от същият. Ако съседите ти произвеждат евтин ток в голямо количество а ние използваме скъп ток за не толкова голямото ни население , в условието на задачката се пита кой изяде милярдите за дупката ?

Ни бой съ. И при нас има огромно количество фотоволтаични централи.

Да не се окаже после, че фотоволтаичните паркова са преобладаващо бутафорни, колкото за снимка от Гугъл и да се усвоят едни пари. Гърците имат опит с това.

Отдавна вече не ти дават пари да строиш фотоволтаичен парк. Строиш го за твоя сметка и евентуално печелиш от пазарните цени на тока.

Балони те са на мода днес