17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Войната не може да не се отрази на транспорта. Нужни са много вагони и локомотиви, за да се снабдява фронта. Особено сега - 300,000 мобилизирани това са 40 дивизии. С танкове, боеприпаси, оръдия, друга техника. Общо взето една дивизия се товари на 20 ешалона по 30 вагона. А броят на вагоните и локомотивите не е безкраен. Има още един, III корпус, дето се губи от месеци, него не се знае къде са го закарали, може чак в Белорусия. И от целия фронт се трупат части за направлението на главния удар, дето никой не го знае още ... Та скоро ще освободят локомотивите и пак ще текнат въглищата към Китай. Тъкмо за зимния сезон.

Дреме ми на шмайзера колко успяват да изкопаят и транспортират рашистите и колко успяват да изгорят жълтите за да ни отровят въздуха за да произвеждат китайските си боклуци....да го закопат и Путин на дъното на един вагон и да го карат директно на Син дин пин мин да си пали печката с него

И на руснаците им дреме на шмайзера за теб. Те си въртят бизнес и печелят купища пари. На един милиард китайци - още по-малко.

Изпусни питомното /Европа/ па гони дивото /Китай/.

Питомното - Европа е колония на САЩ , дивото Китай е първата икономика. Русия с нейния суровинен ресурс + Китай с производствената му мощ - не ги мислете - за тях пречките са етап.

Голям кеф русия суровинен придатък на Китай. Направо розаво бъдеще ги чака руснаците

проблеми и с износа на кюмюр.

Това да не е като ракетите, да им свършват ежедневно?

Не бе, не са свършили. Затова пригаждат С 300 за наземни цели и купуват дронове, от Иран хахахахахаха

Да, да знаем и сме сигурни че стрелят с прашки и хвърлят камъни. Чуваме го от 3-4 месеца вече. Ти вярваш ли си?

Пречки - мобилизирали машинистите, товарачите и миньорите. Няма кой да копае, товари и кара стоката. Хахахахахахаха

Без майтап. В Кузбас мобилизирали почти всички миньори в едно предприятие и затова мобилизирали студентите последен курс да копаят в мината.

Защо ли ги има тия пречки хаха Едните нямат пътища, защото просто никога не са имали. Другите не виждат икономическа изгода и явно не им трябват. Търговията не е с Русия, а със Света. ПС. Изобщо не са ми на сърце китайците, но факт е, че те се развиват икониомически, докато руският мужик не е излязъл от землянката.

И от каква позиция се присмиваш? От позицията на гражданин на най-напредналата страна в света , с идеална инфраструктура, износ и промишленост?

Или от позицията на страна, която е страдала от руският ботуш и се присмива на претенциите на блядистан, да са велика сила? М?

Най-вероятно от позицията на това, че държавата ни може да е последна, но е последна в компанията на богатите, а държавата на лилипутин с целият и ресурс е след нас, при това сериозно. Отделно джуджето ги вкара.в пълномащабна, напълно безсмислена война и това ще задълбочи и без.това хич немалката мизерия

Толкова въглища колкото Австралия може да достави с кораби до Китай за седмица, Русия не може да добие за година, а какво остава и да ги превози...

това изобщо не е проблем, ако искат китайците ще построят една жп линия другия месец

не могат, много се краде в русия

русия е 1 % пазар за китайските стоки и толкова може да изнесе.Всички държави си знаят интереса.Само нашите предатели могат да изнесат в русия стоки за 1 милиард,а да внасят за 6 милиарда.Така,че мита русия да изнася газ,петрол,въглища за китай е смешка.

Куца ти икономиката - всеки внася каквото му е необходимо, особено ако е на добра цена, а повярвай, китайците добре са извили ръцете на джуджето и най-вероятно плащат доста под пазарната цена за всичко, което идва от държавата на лилипутин.

Въй , мчи нали Русия беше изолирана, кви са тия претоварвания ?

Ами изолирана е жанетке , я прочети цялата статия вместо да мислиш за Морската ?

да изолирана е от 20% процента от държавите на земята хахаха

До 123: Малоумен ватник, как точно ги сметна тия 20%? Дебил.

Аритметиката на ватнишките тролчета е като "новините" дето идват от към Сатрапски Рушлямистан! Беларус, Сев. Корев, Венецуела и Еритрея са 80% от държавите в Света! Останалите са 20% ;)

Още му викат износ. Скоро тези въглища ще са собствен Китайски добив от Китайски територии. Царя продал Аляска путКин ще продаде азиатската част на лайняната федерация на Китай и Япония . Ха ха ха

...и все така заспиваш...

Нивото на дира спада драстично. Какво ли не прави, за да повиши жалкия си рейтинг и за малко парици чрез "активно участие".

Че Русия ще загине.

Че тя вече Сатрапия се спомина! Убиецът й се казва Владолф Путлер! И той ще я последва скоро! АМИН!

Бърже заминавай за Сибир, преди китайците да са те изпреварили !

Стига с тези болни бълнувания.

Троле, продали са Аляска за да финансират войната с Турция, при която ти си станал българин.

Да ама не , Продажбата става 1867 година след като Русия губи кримската война и парите и трябват спешно за да не фалира след разгрома във войната.

ами еврогейците ще трябва сериозно да се замислят да си инсталират печици за дърва и въглища из иначе "зелените' градове... Гледам по Рейн вече постоянно шлепове с въглища плават, та си викам - едва ли е само за индустрията...

Аха, и къде ги гледаш? По РТ? Или при оная мома, дето се беше увила в кожухче в една стая и "предаваше на живо" как германците умирали от студ, ма майката си ебало и студ. В същия ден, в същия град в Германия минимална температура 18 градуса. Максимална - 26. Нещо да кажеш, трол? Заеби колко сте малоумни да кълвете на такава помия...

Интересно какво правиш в държава през която минава река Рейн ? Защо си отишъл там? По-добре ли живееш от там където си бил до сега ? И да, в Западна Европа хората се отопляват на: дърва, пелети, нафта, газ и ток. Някои имат и геотермална инсталация за отопление.

Пишете, че ги подаряват на китайците, защото вторите трудно плащат прилични пари. Сигурно на 5торно по-нниска цена ги дават отколкото на Европа. Но както се казва мсеки да се спасява поединично. Идва трудна зима и за Европа и ца Русия. САЩ и Китай ще им е лека зимата.

А LNG то от САЩ плащат ли го или и него даром го получават?

Изнасилен педал.

Боли ме шмайзера за рушистките проблеми. Да горят в ада на собствени въглища

И за ада ли изнасят :)))

за ада не е износ а вътрешна търговия