Инфлацията се върна в България. Какви ще са последствията?

Ръстът на поскъпването на живота през септември е най-висок от март 2013 година, показват данните

Обратно в новината

Коментари - Инфлацията се върна в България. Какви ще са последствията? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вносни били причините, ама няма кой да каже че икономиката на БГ е главно в сферата на услугите, производство на ишлеме или аутсорси (които само плащат заплати и не генерират печалби), инвеститори никакви и тн. Най -големия инвеститор били преводите на гастарбайтерите от чужбина уатдафак..а половината от тях са от крадци, дилъри и точещи банкомати в чужбина! И така резултата е както вече казаха 20-30% инфлация. Междувременно гледайте как цените на имотите ще усетят гравитацията скоро..

Инфлацията в България следва икономическия разтеж, така е последните 20 години. Горе, долу като ни признаха за функционираща пазарна икономика. Защо е така е въпроса. Без да съм икономист, ми се струва че причинте са две. Даже по скоро една. Българската икомокика е много слаба, с много малко играчи. Пазара е разделен на регионален принцип. А това е така поради няколко фактора, единия е манталитете. Ние просто сме свикнали да ни ебават. Най големия проблем е институцилната слабост на държавното управление, имаме псевдо институции.

който го е писал това е пълен дилетант и невежа! вредна е дефлацията,защото икономеката минава в рецесия! а инфлацията от 2-3 % е полезна за икономиката

поредната лъжлива помия. инфлацията е не 3, а 30 процента за храните, стоките и услугите от първа необходимост

и народа да не реве за цените - вдигат ги по тайна директива, за да са като западноевропейските и да ни лепнат еврото за валута. народа да се събуди и да си поиска заплатите, щото на тия цени трябва пенсията да е минимум 700 евро, а минималната заплата 1000 евро

Абсолютни глупости на Десислава Николова от ИПИ. Реално инфлацията в БГ за последната година е около 20 % Плащат на госпожата за да пише лъжи. Лъжи и пропаганда - това е работата на този институт.

хляб от 1 на 1.30 си е 30%

вносна инфлация ама друг път! БИЗНЕСЪТ, ПРАВИТЕЛСТВОТО са основните фактори! Тези, които можете да излъжете не могат да четат. Но и за тях се съмнявам, че вярват на това!

Kalin

Тази статия и тези заключения са срам за хората които са я писали.Как може едно реално увеличение на разходите от около 30% на всичко да бъде ковпенсирано с тези мижави проценти при доходите да не говорим че даже и те не са валидни за огромна част от населението.

Инфлацията никога не напускала България! А института по стъкмистика може да публикува това, което му се поръчва, за да се покаже че сме "Европейска" държава. И тъй като тази година положението е почти изпуснато по отношение на цени се обяви, че има инфлация за да се обясни неоправданото повишаването на цените на всички стоки от първа ноебходимост.

Пенсионерите вече загубиха "повишението" си само с цените на хляба!

сбогом еврозона, кви други.....

Типичните шменти - капели на ИПИ. Я, госпожицата или госпожата Деси Николова да ми обясни популярно следнити факти: 2011 година: Барел петрол - 120 долара Цена за долар - 1.89 лв. Цена на горивата - 2.50 лв. -------------------------------------- 2018 година: Барел петрол - 80 долара Цена за долар - 1.69 лв. Цена на горивата - 2.50 лв. Акцизът на горивата и за двете посочени години е еднакъв! Не ви ли омръзна да лъжете, бе?

Международните цени на петрола са паднали с 6 долара за последната седмица. Но у нас не го знаят тия на които е удобно. Редакцията на ДИРа , вие да не сте бензинджии?

Тиквунчо,взе да изпуска парата.Няма как цял ден да се влачи насам натам и да има резултати.Къде отиде свинята Пиги с нейното евро председателство.Какво се промени от това.Похарчиха се едни пари.Видяхме един пияница който има ишиас и още кви ли не простотии.Ама сами сме си виновни.От ден на ден ще става все по лошо.Няма как да заблуждаваш хората и да мислиш ,че ще успееш.

от инфлацията е, че редовно има цени на "акция" все за повече стоки и то често.

А някой разправяше,за да има по-високи заплати трябва по-високи цени,е къде са заплатите ?

Балона се надуваа и ще дойдете на моя. Чакам ви в чакалнята на селската гара за европата

И кое му е вносното на цената на ГО, на данък коли?

да се намали ДДС за храните. Не е нормално в Лидл в Германия да е по евтино отколкото в Лидл в България. Но трябват истински политици а не лобисти

по-удачно е да се нормализират доходите

Оставка на крадливите гербаджии и тяхният прост и тъп водач Тиквуний Простий.

ей, хора, петрълът поевтиня от вчера по света, но тук в родното блато, това не се отразява... и снтига сте ни плашили със световни интриги против Б-я. Ние сме си най-големите врагове...

Около 3% е, защото методологиката на изчисляването й е включва разни кухи показатели. Кое е поскъпнало с по-малко от 3%, за да балансира поскъпването при храните, енергоносителите, материалите, имотите и всичко останало. Хлябът за последите месеци е скочил с между 10 и 25 ст., което колко процента е според стъкмистите? Сигурно нещо друго е поевтиняло ударно, за да компенсира, но не се сещам какво е то.

Цената на пианата вероятно. Имаше култова реплика от български филм от времето на соца: статистиката отчита нарастване броя на пианата в страната и вече се пада "по клавиш на глава от населението"...

Инфлацията реално е над 25%,но е по удобно да цункаш властимащите и да се правиш,че вярваш на института по стъкмистика“НСИ“.

Инфлация, високи цени, ниски доходи, а идва зима, скандалите не могат да отклонят вниманието от сметките.