Индийците щурмуват магазините, за да харчат банкноти от 2000 рупии

Тези банкноти излизат от обращение и така хората се опитват да избегнат опашки пред банките, където да ги обменят

Обратно в новината

Коментари - Индийците щурмуват магазините, за да харчат банкноти от 2000 рупии | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо подобно ще стане и при нас с въвеждане на еврото. Що бандити ще се окажат с много повече левове отколкото ги знаят.

Най-многолюдната страна в света влиза в сенките. Премахването не кеша води неизбежно до робство и феодализъм.

А наще пенсионери сутрин щурмуват магазините с промоционални брошури в ръка, само и само да зърнат изложените продукти, след което доволни си тръгват с кофичка кисело мляко "Гавра" и половинка ляб.

Половинка хляб продаваха по време на "развития ти соцялизъм" в НРБ

Старх лозе пази, Копейкин пази ОПГто

Я направи едно маркетингово проучване по хлебарниците и виж дали няма "половинки"

Махат 2000, защото миналата година в Западен Бенгал хванаха поне двама висши политици и полицаи с подкуп, също и в някои други щати преди това и подкупите задължително са в 2000 банкноти. В Западен Бенгал бяха спрени плащанията с 2000 банкноти за около 6 месеца и след това Мамта, а и централното правителство започнаха да изземат 2000 банкноти. След това стана задължително да обявяваш произхода на 2000 банкноти. В Западен Бенгал последно видях две банкноти от 2000 преди 3 месеца и бързо се отървах. Няма общо с безкешовите плащания. Тук няма как да се случи, хората и без това си имат механизми за справяне както през локдауна.

_stankow

>>>Половинка хляб продаваха по време на "развития ти соцялизъм" в НРБ Защото целият хляб беше 1 кг, а не както сега 800 гр. И никой не искаше да яде хляб от вчера, даже пенсионерите. Днес ядем хляба със седмици. Е, става за ядене, ама не е същото като изпеченият преди няколко часа ...

Хихих Колко сиви пари ще излязат на светло, не е истина.. Много добро решение, държавите които твърдят че се борят с корупцията трябва да вземат пример