Илон Мъск стана вторият най-богат човек в света

Състоянието на американския предприемач е достигнало 127,9 млрд. долара след скок в цената на акциите на Tesla

Обратно в новината

Коментари - Илон Мъск стана вторият най-богат човек в света | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фактите са си факти и това са, че умните предприемачи забогатяват, а калпавите плюят зад гърба им по форуми.

Nikoi ne sa go zarovili s pari dosega, ili vie dvamata s Ilon shte dadete starta- jalki kradlivi nishtojestva

Благодаря на" един друг ", беше ми приятно, и ме обогати! Ще излизам от форума, че не ми се контактува с хора от долните касти, работници и селскостопански труженици, абе наемни работници. Боклуци!

Ок. Прибирай се в канавката от която изпълзя мишок.

Не е мишок, а кенефен глист.

Хайде бе педи, отговори в кое производство си, и като какъв си!

И защо да отговарям на някакъв боклук лични данни? За да си попълниш записките ли бе боклук?

Я вземи отвори един GDPR и виж кое са лични данни и кое не са... Ето, аз съм инженер и се занимавам с производство. УжасТ! Идентифицира ме еднозначно!

Изрода Дада изчезна! Абе хюмне долно, нали си много отворен?

Двама снежковци стоят цял ден и нищо не пипват! Питаме боса , що ги държи? Да , нищо не правят, ама така трябва. Така е правилно!

Псетата си лаят, предприемчивите забогатяват. Злобата към преуспелите ме стихва.

Мъск за сега е обявил дъмпингови цени. Ще видим колко ще издържи! Тъкмо си мислех, кое е по изгодно: Да ползвам чинии за еднократна употреба Или порцеланови чинии, които да назнача някой да суши, мие ....

И кой ти каза че са дъмпингови? Рогоносин ли????

Аз ти казвам! Сметнал съм!

Тъпунгер, дъмпингови цени може да прави само безхаберна организация като Роскомикс. Чиния и лъжица за еднократна употреба сруват повече от ползването за хиляден път на чиния и вилица, а миенето е работа на миялната машина, отделно се плаща за количеството изхвърлени боклуци. Естествено, ако хвърляш в обща кофа и имаш малък оборот да предпочетеш да не правиш инвестиции и да минеш на привидно по-евтиното в краткосрочен план. Но е добре и тъпак като тебе да се опита да изяде една шкембе чорба в чиния и с лъжица за еднократна употреба...

Я кажи по добре в кое производство работиш!

Това е висока инфлация, а в много страни тя се ускорява до хиперинфлация. Ценовата революция, в чиято сърцевина е скокът на петрола, покрива годините 1972 – 1976. Тя е най-разрушителното икономическо явление от 1945 насам. Тя действа като внезапна спирачка на водещите енергоемки сектори, движещи продължителния ръст на американската, западноевропейската и японската икономика. Предизвиква рядък спад на производството и безработица в мащаби, непознати от 1930-те години насам. В началото на 1980-те броят на безработните само в САЩ и Западна Европа е 25 милиона.

През 90-те идваха едни английски преподаватели тук за vocational training. Та, от приказка на приказка, разказаха някои неща от първа ръка за периода на управлението на Маги и конкретно какво е било по време на локаутите й. Голямата ирония е, че за американците най-успешният президент е бил Рони, щото тогава били живели най-добре. Те хубаво са живели добре, но по негово време се постават основите но това днешното безумие. рано или късно, идва кръчмарят със сметката, пък ако компанията е много пияна, сметката е и надписана.

Ако Горбачов, най големият предател, беше изчакал само 2 години, щеше да има такова чудо, че 29 година да е детска пиеска! Виждам сега, че ЕС се разширява винаги, когато е в криза.

Нощни полюции на малоумни червени дебили. В началото на 1980-те г. броят на безработнте в Соц. лагера е 90%, които официално се водеха работещи, но получаваха по-малко от безработните в САЩ и Западна Европа. Но икономиката не се определя от броя на безработните, а от това че почти всичко което се правеше в Соц лагера е по лиценз на старо западно производство или крадено такова.

Не ги разбираш работите дете! Знаеш ли какво е второ направление и че почти цялата ни промишленост работеше по него! Всичко си беше точно. Имаше недостиг на работна ръка, за това и внасяхме. Мога дълго да ти говоря!

Тъпако, за разлика от боклуци шапкари като теб, аз работя и съм работил основно в производството и много добре знам кое как се правеше и за къде се правеше. Нещо което у нас се правеше от 10 души в същите тези Западни страни се правеше от 1 човек.

Като ще намесваш производителността на труда, вземи се поинтересувай по западни сметки какъв е в момента делът на т.нар. bullshit jobs в САЩ. На по-културен език, това са работни места със субсидирана заетост или отрицателна стойност. По различни оценки, между 1/4 и 1/3 от работните места не е ясно какво точни работят и за какво точно получават заплати. Единствено е ясно, че не могат да си изкарат заплатите, поради което вътрешният и външният дълг растат, а данъците са само нагоре, вкл. и най-подлият данък - инфлацията.

Ето и другият тъпак седнал да се прави на умен, освен дълг, тъпако, има и други икономически параметри. Т.н. Assets, a те растат значително по-бързо от общия дълг. Кретените като тебе трудно правят разлика между държавен и общ дълг. В случая САЩ изпълняват изклюително за своя сметка ролята на полицая в света и се налага да харчат много за военните. А те са основно тези за които плямпаш , а заради расисткия натиск на негрите има и длъжности на които се назначават чернилки по квоти. Но по отношение на администрация значително изостават от Руслямска или която и да е друга държава. Но в случая има статия за Мъск и Тесла, а не по политикономиа на социализма и капитализма.

Активите им ги видяхме - през 2008-а имаше "лека корекция". Най-големият кредитор на САЩ са си самите американци - пряко и чрез фондове. За домашно ти оставям да помислиш защо това по никакъв начин не е успокояващо. Още повече за домашно ти оставям защо фондовите борси дупчат рекорд след рекорд на фона на цялата волатилност и несигурност. Най-накрая, какво ми намесваш някаква регионална държава като Русия в разговора? Това е все едно в тема за Касиус Клей да намесиш наш Пульо - само девалвираш тезата си. Вземи вкарай и Либерия като контрапункт на тезите ми.

Ми то активите са като дълга, бе галфон. Само дето активите са обективен факт в голямата си част за разлика от дълга. И точно така. Най-големите кредитори са си самите САЩ. Айде обясни как с война това се променя? И как това е по-обрзполоително от това дълга да е външен? Нещо си прочел, ама не си схванал същността на нещата. Колкото до фондовитр борси, то точно 2008 г е добре да видиш, че влиянието на ипотечната криза почти не им се отрази.

На фондовите борси нищо не им се отразява, защото те отдавна са декуплирани от реалната икономика. Що се отнася до това, че дългът си е вътрешен, вземи виж по-надълбоко и как е структуриран, барем тогава ти светне къде е проблемът, пишман икономисте и до какво води изтърван отвън всякакви мерки wealth disparity. Как война чисти дълг ли? Наистина ли си толкова тъп, да не ти е ясно, че войната не чисти дълга, а го задълбочава и концентрира. Именно тази концентрация е разковничето. Пък активите им били обективен факт - ха, ха. Половината им активи са дървени бараки, на нереално раздути цени, а другата половина са проджекти и гета. Производствени активи последно имаха в Детройт и в Сиатъл, но вече и тях ги изнесоха по Виетнам и Мексико. Останаха им само ИТ и ритейлът - егати икономиката, формирана от алфабети, сураткетаби, ябълки, амазони и тесли... Пък това, че имали голям военен бюджет - ха, ха. Онези разходи са безумно раздути не за друго, ами защото Халибъртън и ВПК крадат парите, а насреща - 10% value. Да ти обяснявам ли какъв беше ценоразписът когато Чейни строеше Бондстийл? За Ирак и Афганистан само съм чувал разни неща, но не съм ги виждал, но на база видяното, не се учудвам.

ковчег джобове няма , да си ги завира трилионите отзад

Че за какво са му трилионите, бе тъпак? Тези пари не му трябват за него, ако ги ползва са основно за проектите му, а именно: 1. Електрификация на автомобилостроенето - не случайно Тесла раздава безплатни патенти на конкуренцията. 2. Превръщане на човечеството в интерпланетарен вид - собствени средства за развитие на мега ракети и космически технологии, тунелостроене, мегабатерии за съхранение на енергия

Айде, дойдоха марсианците... Марс не става за нищо и това се знае много отдавна, обаче яко сектантски напъни. Няма атмосфера (1% брои ли се изобщо), няма защитно магнитно поле, гравитацията му е слаба, щото е малък, почвата му е токсична и т.н. Ние на луната нищо не сме направили, Марс ще колонизираме. Прахолякът на луната е канцерогенен и абразивен, но за сметка на това има електростатичен заряд и полепва навсякъде. И това е само един от множеството проблеми, които нямат решение и не оправдават намърдването там. Марс им се привижда на масите, дето не знаят таблицата за умножение, обаче са яко наясно с високите технологии. Ако ще си говорим за горните атмосферни слоеве на Венера и плаващи в тях бази - как да е, ама Марс - зарежи. Първо трябва да си оправим бакиите на сегашната планета, дето е таман по поръчка за нас, ние с глупости ще се занимаваме. И електрокарите не са решение на проблема, а релсовият транспорт. Обаче нали трябва всичко да е мега куул, дай да правим хайпърлуупове, независимо, че това технически не се връзва. Американците една ЖП мрежа не могат да направят, обаче им дай само с глупости да точат публични средства. Та, кажете каква е тая икономическа среда, в която не просто вирее, ами разкъртва престъпно измамна схема като Никола, която на път да изгори към 20 млрд. и попътно да закопае и GM.

Това че си тъп и прост и не схащаш смисъла на Марс е твой проблем и малоумно виждане. Но да сравняваш с Венера на която проблемите са в пъти по-големи е направо смешно. Ами тъпако, Венера също няма магнитно поле, а е в пъти по-близо до Слънцето. Маката гравитация на Марс е и предимство, а близоста на астероидния пояс е осъществена мечта за ресурси. Електромобилите не били решение за кретена, ха-ха. Решението за такива като тебе е в танковете явно. Днешния релсов транспорт не може да реши нищо в този си вид, а и Хиперлуп е точно по-ефективен релсов транспорт, по който малоумно плюеш. Американците си имат ЖП-мрежа от 200 години. Не почват на чисто и това за тъпака било неможене... Никола е набрала под 2 милиарда инвестиции, ама на кретена му се привиждат 20. 20 милиарда стигнаха акциите след като GM почна преговори с тях, но после спаднаха. Икономическата среда е нормална - има идея -търсят се инвестиции и се пробва да се осъществи. Може да стане, може и да не стане. С лежане в леглото и сипене на акъл по-форумите кое можело и кое не 100% няма да стане каквото и да било. GM не се е набутала, най-малкото защото още водят преговори сНе знаеме какви са игрите. Може и GM да се опитва да гепи контрола, но едва ли щеше да се занимава, ако няма нищо насреща.

Голямата депресия започва в Съединените щати със започналия на 4 септември 1929 година спад в цените на акциите се превръща в световна новина с Краха на Уолстрийт на 29 октомври, станал известен като „Черният вторник“.

Америка може да му напечати още няколко милярда долара и да стане най най богатия човек на планетата. Големия проблем е останалия свят до кога ще им признава хартийките.

САЩ са затънали много яко! 26 трилиона дългове! Всяка година по 1 трилион външно търговски дефицит! Внасят повече отколкото изнасят! Скоро трябва да има война, за да се изчистят дълговете, иначе голяма депресия.

ха ха ха,скоро ще преборим и капитализЪмЪ и ще има само комунизъм по света......тия доктори в Карлуково да не би и те да са с корона вируса,че са изтървали тоя дебил?

Така, де - те половината адепти на Джо Деменцията открито прокламират, че са марксисти, комунисти и т.н. Хвани лудата Сашка Окейжънъл Кортекс, мини през Лайза Уорън и стигни до най-шумните в БЛМ. Те не се крият, бе! Тезата им е, че съветските, китайските, капчуанските и прочее другари грешно са "имплементирали" комунизма, но те този път ще го направят както трябва. Половината син електорат иска държавната администрация да поеме всичко до степен "на всекиго според потребностите, от всекиго - според възможностите".

Нали знаете,че сте като ония дръгливи псета които вървят до циганските кервани и лаят с/у всеки който видят и не е от катуна но завършват в някоя канавка та така и с вас

Добре бе кат е толкоз богат де са му тунелите? Що не си ползва частните тунели? Бахти южноафриканския джуишки фрик.

:))))))))))))))))))селския кретен като не може да каже нещо разумно пак се изхрачи-така ще е до като създателя те прибере дребен доносник:))))))))

много злоба ей.... и все от некадърни бедни мишоци с пробити джобове, големи бизнесмени във форумите, а драскат за копейки и центове в някакъв си форум... ма иначе големи специалисти по всичко. на всички ще кажат къде да инвестират и кое е правилно. Абе палячовци... вижте се в зайчарника в който живеете с още 50 заека. Този дето сложихте нови тапети и си мислите, че сте върха на сладоледа. Малко от малко срам да си затворите плювалниците пред хора които изхранват стотици хиляди фамилии с предприятията си????? Поне малко... злобни некадърни келешчета.

Тапетите от 25 години са демоде бе селяндур тъп...

Само не разбрах, защо обиждаш? Обясни на какво основание, Мъск е на второ място, пред Бил? Произвежда 10 милиона коли годишно ли, печели много от космически кораби ли? Обясни!

Не,вари самогон в самовари и продава на ватенките-когато една дребна душица като вас не може дори да осмисли какво прави тоя "южноафриканец" е загуба на време да се обяснява каквото и да бил-достаъчно е,че прецака цяла една държавна компания като роскосмос и сега те ще са на пости дълги години(ако я има още и държавата де)

При положение, че Мъск никога не е давал дивиденти, единственото за закупува акции е заради спекулата. Иначе той си гласува огромна заплата, а инвеститорите да чакат!

щото инвеститорите са тъпи и прости и не знаят какво купуват? Те льольовци като тебе. Ти що си тъп бе?

Не разбираш, че това са игри. Борсови, за да се вземат парите на дребните играчи!

Спомням си, че всички вещаеха фалит на Тесла. Сглобявали се в палатки, проблеми с боята, интерент беше пълен със самозапалили се коли....И сега, най-богат. От друга страна богатството в акции е доста виртуално, като повечето днешни бизнеси. Току те прасне някой черен вторник и от милиардер те направи прост милионер. Вече всичко е просто разни цифри. Докато са добри, обаче, срещу тях можеш да си купиш реални неща, къщи, яхти,...власт, такива неща,...

Реално погледнато отстрани е във фалит. От много години е на загуба! Здрава! Колите му се продават по 100 00 на година и то с държавни субсидии!

точно така ще да е. малееее... като се почнете, па не се спрете с измишльотините си.

Някой трябва да каже на лекарят му да му смени хапчетата на тоя малоумник,може да стане и опасен за околните скоро

В една изкуствена и виртуална икономика, short-аджиите са обречени, защото в нищо няма логика и всичко е изкривено, вкл. и законодателството. То и др. Бъри като го бяха нагънали неговите, че прогнозите му за срив на имотния пазар не се сбъдват беше казал, че продължава да твърди, че е прав, но е подценил степента на изкривяване и манипулация на американската икономика. Това, че нещо е трябвало да гръмне, а не е гръмнало, има повече от едно обяснение. Като качество на изработка, Тесла са много под средното ниво, но всичките им недостатъци се компенисрат с голям запас от култовия и сектантски екстаз по тях. Това ръбатото недоразумение, дето направиха цирк с прозорците му е върхът на схемата - направиха хайп, приеха един куп предварителни поръчки за по няколкостотин долара предплата и... веднага ги отчетоха като продадени бройки. Ама че такава кола изобщо няма, няма и да има - все тая.

Ех, а какви страхотни коли са ладите пък за нивите да не говорим но най-култовата беше запорожеца:))))))))))))колко пъти съм ви казвал,че патокито НЕ СЕ ПИЕ БЕ КРЕТЕНИ :))))))))))

Ей, смешник, в ЕС 80% от колите са европейски, в Япония 90% са японски, а в САЩ американски са под 50%, като почти всички са пикапи.

Като в известната детска игра - Балона се надува. Е някой направиха пари, за сега.

Ти да видиш братчет! Като му хакниш курс купува, а не продава, и като сложиш комисионните, ще стане един богааат!

За мен, за сега , най красивият и впечатляващ град е Виена!

Напълни се с арабели, индийци и пакистанци. Потъна в гняс. Едно време имаше само сърби...

Преди колко време си се впечатлявал последно от Виенабад? Колкото пъти намина на Запад, толкова пъти като се прибера в София се чувствам сред бели хора. Последно в Хамбург, то не бяха турчоля, то не бяха нинджи по улиците - имам предвид бурки и чадори, каквито и в Ислямска република Иран биха счели за прекалени. Лондон да го коментирам ли - само негри и цигани, пардон пакита.

Миналата година! Централната част и Пратера. Даже таксито беше бял!

Явно си бил в някаква друга Виена, от някаква паралелна вселена... На мен центърът ми прилича на бара от Татуин - егати зверилника от извънземни.

Колко може да евтин един боклук за 25000 долара. Хубаво, че е евтино, но за боклук е скъпо.

Хубавото е че като като боклук струваш 1 копейка, ама според мен това е доста надценено...

Ти да видиш големия наплив за зелени карти! Напливът вече е обратен! Мой познат, нали отиде със зелена карта? Детето го заболява нещо. Викат ма.за помощ. Идват линейка, пожарна и полиция. Като му представят сметката, багажа и в България! Ами нали ги видях в Чикаго? Трябваше аз за отида , че да им платя корабчето по каналите!

Че кой няма роднина или познат с подобна история в САЩ... Познат сума години блъска там и то на хубава работа, обаче жена му два пъти кара туберкулоза. Застраховките и парите криво-ляво стигнаха за първия път, обаче втория ги разори, та се прибраха в Европа. Тук израстна в европейска банка и пак се върна там на още по-висока позиция. Покрай събитията през последната година не е казал, че пак ще се връща, но не е казал и, че много му се остава, особено предвид, че вече е станал и завършен расист.

Скоро ще го изритат! Ако стане като в Калифорния, задължително в борда 2 черни, двама ЛГБТ. Няма да има място за бели. Пък китайци и индийци напират!

На Източното крайбрежие е, а Западното е забранена зона - от Калифорния до Вашингтон го броят за зомби апокалипсис и не припарват. Каквото е в Портланд, скоро ще е навсякъде от онази страна. Въпросът е до колко време бягащите от Калифорния и Орегон ще освинят Тексас и Средния Запад, щото либералите като се омажат бягат, но като се успокоят, подкарват старата песен - непоправими и неспасяеми са. При него още няма чак такава affirmative action, щото са европейска институция, ама то и това не значи много вече.

Нещо много не мога да ви схвана теориите. Хем се оплаквате за високите цени на здравеопазването, хем все нещо либералите са ви виновни. Либерали: универсално здравеопазване като в Европа, по малко неравенство. Консерватори: див капитализъм, частно здравеопазване, всеки сам да се спасява. Това е.

На либералите само лозунгите им са такива, а всъщност са още по-екстремни капиталисти. В САЩ нищо не е такова, каквото изглежда. То, републиканската партия е била юнионистката, а демократите са били за робството и за автономия всеки щат сам да решава какво ще прави. Най-големите расисти исторически са демократите и ККК са едва ли не нейно крило. Към днешна дата, демагогията е на такова ниво, че демократите са либералите, а републиканците уж са десните - ха, ха. Цирк... Демократите само си приказват цветни приказки, но не само че нищо няма да направят със здравеопазването, ами виж ги какво направиха с образованието - народът масово в неспасяеми дългове за дипломи, които не струват нищо, а университетите седят върху десетки милиарди сметки, като усилено проповядват такъв марксизъм, че и Троцки би се изчервил. Сега Лайза Уорън измисли да опростят студентските дългове, т.е. да прехвърлят обира на гърба на реднеците - ха, ха.

Един от разпространителите на Ковед ,може би.Търси виновниците за световната пандемия между най облагоденстваните и спечелили.Това е винаги точния ориентир.

Браво на Мъск,и сега какво???

умрат!

Бил Гейтс сега от ваксините ще стане първи

Започва ПСВ. САЩ стоят в страни и подсмърчат! 80 % от населението не иска война! Няма как да се включат! Е, умни са и изпращат пътническия Лузитания, натоварен с муниции , през немски води! Вече 80% са за включване във войната! И САЩ стават четвърта икономика.

ФАК Ю!!

Вече и в икономиката е пълна чалга и всичко е изпразнено от съдържание и смисъл. фондовата борса отдавна е декуплирана от реалната икономика и е просто едно казино - там компаниите веднъж като си продадат акциите, било на IPO, било в последващи кръгове, акциите започват да се въртят между спекуланти, без никакви принципни разлики с холандските лалета навремето или с крипто валутите сега. Световната икономика се срива, фондовите борси бележат връх след връх. Що? Ми, щото както казах са просто едно казино и като няма реална икономика, свободните пари се чудят къде да се метнат и дали да се заложат на червено или на черно, един вид. За капак, такива като този южноафрикански мошеник така или иначе не плащат никакви данъци и през засукани схеми източват всичко по Кайманови острови, Панама, Търкс и Кайкос и т.н., та по такива места са натрупали над 20 трлн. долара към днешна дата. Най-големите перачи на пари са Ню Йорк и Лондон, като британците все още държат контрола над 20-те водещи офшорни зони. Та, тези препрани пари се чудят къде да се вкарат, поради което всяка година виждаме рекорди в цените на определени произведения на изкуството и на борсовите индекси, което значи само едно - реалната икономика бива изместена от спекулантски схеми. Поради това, механично да се отъждествява, че на фондовата борса поредният спекулант е купил някакви акции, пък еди кой си бил имал много от тях е смешно. На борсата се въртят малки обеми от акции на смехотворни цени. Ако утре някой излее съществено количество от акции в борсата, тогава ще си говорим каква е цената. Вече нищо нищо не значи и това е положението в зрелия капитализъм. Някъв Джеф, Някъв Илон - ха, ха. Най-богатите хора на планетата са Путин с около 200 млрд., баба Лайза с ооло 350 и колективно - Ротшилдови с над 1 трлн. С мед да ги намажеш всичките.

Колко малко да се въртят? Само вчера, оборота от акциите на Тесла е за над 25 милиарда долара. Това малко ли ти се вижда?

Предвид, че Насдак върти по 200 млрд. дневно, разни епизодични точки от графиката не значат нищо. Също така, структурата на капитала на Тесла е 70% дълг. Това е просто един хайп, който обаче още държи димната завеса пред себе си. Имитаторската схема е Никола - и съвсем скоро ще направи така, че врътката на Лайза с Теранос ще изглежда като квартална измама. понеже американското автомобилостроене върви с бодри стъпки към небитието, където ги чака английското, СЕОтата на тримата автомобилостроители от десетилетия не идват от редиците на инженерите, ами идват от хранително-вкусовия, текстилния и незнам си още кой бизнес, сега като думне Никола с фалшивия камион и GM съвсем ще изгърми. Бе, винаги е добре един мъж да има и инженерно образование, а не да се литка по разни борсови обеми и прочее дивотии. Електрокарите нямат енергийна плътност и затова много дълго време няма да има ни пикапи, хеле пък седлови влекачи. Вържи една double wide каравана на модел С, дето плаши с незнам си колко 500 kW и го пусни по планински път, та да видим дали ще изкара и 100 км пробег и дали батерията няма да прегрее. Хората са си го измислили много отдавна - релсов електрически транспорт. От това по-ефективно сухопътно средство няма, обаче американската инфраструктура е допотопна, затова дай да разхищаваме енергия да зареждаме и разреждаме батерии и да търкаме гуми по асфалта. За капак на иронията - върхът са автономните коли, за да не карат, ами да си цъкат в сураткетаба. Ми, качвай са на влака и си цъкай колкото искаш, хем и по-бързо ще стигнеш. Само че железниците в САЩ са пълна пародия, а народът се беше научил, че самолетите са като автобуси. Е, сега ще се отучи.

тя класацията за наследствени барони императори и султани е отделна, и там са си по-богатите винаги. Другата е класация за "работещи", едва ли не 'самоизградили се', ако се вярва в американската мечта.

Аха, яко самоизграждане пада, особено предвид, че САЩ се управляват от K Street, а онези в Конгреса, Сената и в Белия дом са за да ратифицират това, което лобистите са им дали, без да го четат и разсъждават. Тези самоизградените, до един са за шамари, защото вече застрашават държавата не само икономически, ами политически и социално. В топ 10 компаниите, с едно-две изключения, всичко е "технологични компании", за каквато се бара и Тесла - ха, ха. То и WeWork се правиха че не са арендатор, ами и те са технологична. Убър и те - пълна простотия. Навремето одумкаха Стандард ойл, Бел и когото още хванаха по антитрастовите закони, обаче сега не можело, щото структурата на тези сегашните била много сложна и реално не можели да докажат монопол - ха, ха. САЩ са олигокрация, която завижда на руската клептокрация. Между двете световни войни, Европа и САЩ са били кенефи, а върхът за живот са били Аржентина, Парагвай, Уругвай и т.н. Само след половин век изброените са провалени държави, а почти никой не помни, че доскоро са били мечтани убежища. Поради акселерацията на всички процеси, само гледайте не след 50, а след 30 години какво ще е и къде ще са и САЩ, и ЕС.

КАК МОЖЕ ДА ПЛЮЕТЕ, МИ ТЕ СА ВИ СЪЮЗНИЦИ САЩ ОТ ВОЙНАТА! АВТОМОБЛНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ НА СССР Е НА БАЗА ДВИГАТЕЛИ НА ФОРД ИДЖЕНЕРАЛ МОТЪРС. ДАЖЕ АТОМНАТА БОМБА Я ОТКРАДНАХТЕ - ТЯХНА РАЗРАБОТКА. ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА КАК АМЕРИКАНСКИТЕ КРУПНИ КОМПАНИИ СА УЧАСТВАЛИ В ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯТА И ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯТА НА СССР ПРЕЗ 1924-1934Г.! АЗ ОБРАТНИЯ ПРОЦЕС- САЩ ДА КРАДАТ ИЛИ ИЗПОЛЗВАТ РУСКИ ТЕХНОЛОГИИ НЕ ЗНАМ!

Крадат руски технологии и още как - болшевизма го внедряват по руски учебник и чичко Ленин би се гордял с буквализма им. И китайски технологии крадат яко - негрите и БЛМ са хунвейбините едно към едно.

Поредният пример, че няма по-добро място на света от САЩ, за умни и можещи хора. Един имигрант стана 2-ят най-богат човек в света.

Пирамидата на Мускулите добре върви ...но всички знаем какво става с раздуващите се като балони пирамиди.... накрая се пукат ! А и както винаги балъците които са си набили парите в тях накрая лапат не мухи а средния!

ТАКЪВ БАЛОН НАПРИМЕР СЕ СПУКА ПРЕЗ 1989 Г.!

1929, 1972, 2008. Цикличност на кризите!

русия. 3 пъти! Ама за къв чеп му е боклук?

може да купи нещо, което се продава. за вас нямаме нищо. Мъна!

кое не се продава бе? Аляска продадоха ли? Продадоха Путин продаде ли ДВА ПЪТИ на Китай руска земя - Продаде... ко каза? Русия е единствената държава която си продава земята за мръсни куфарчета с долари. аре па да помним повече от русоробите.

Русия и руснаците са единствени, които идват и ти сервират сметката! Справка - Крым. Балтийските рибари - soon.

за да купи нещо трябва да продаде акциите на Тесла, а никой няма да купи тези надценени акции на техния пик. Ако тръгне масово да ги продава ще се сринат и от 500 милиарда, може да се окаже, че струват 1-2 милиарда. Тези ''богатства'' са новите дрехи на царя по Андерсен. Зад тях няма реални активи, само очаквания и обещания. А Русия е нещо реално, огромна страна, с огромни богатства и храбър народ. За да я вземат мъсковците (западът) трябва да спечелят директна война, а за това не ги бива. Пробваха се вече някоко пъти , чупиха си зъбите и много ги болеше. Ако тръгнат пак ще им е за последно.

РУСКИТЕ ПРОСЯЦИ ПОДСМЪРЧАТ ТУК! ДЕТО ИМ ВЗЕ ХЛЯБА С ТРАНСПОРТА ДО МКС! АЙДЕ БЕ, КОГА ЩЕ ВИДИМ РУСКИ БИЗНЕСМЕН, КОЙТО НЕ КРАДЕ НАРОДНИТЕ РЕСУРСИ, А СТРОИ КОСИЧЕСКИ КОРАБИ И СЕ ЗАНИМАВА С ВИСОКО ТЕХНОЛОГИИ? АМЕРИКА ЗАТВА НАПРЕДВА ОТ СТОЛЕТИЯ- ЗАРАДИ ТАКИВА ПИОНЕРИ, КОИТО Я ДЪРПАТ НАПРЕД! ПРЕДИ 300 Г. НЮ ЙОРК Е БИЛ ДЖУНГЛА, СЕГА Е СИТИ НОМЕР 1 В СВЕТА! А РУСКИТЕ КОМУНИСТИ ОТ ПРЕКРАСНА СТРАНА С ОГРОМНИ РЕСУРСИ НАПРАВИХА ДЖУНГЛА!

Те подсмърчат ти го лапаш... уредил си се.

ТИПИЧЕН РУБЛАДЖИЯ- ВУЛГАРЕН ПРОСТАК !

Ти да видиш Москва и Питер! Скапания Йорк ще е нищо! А пък ако видиш средните щати, ще ти се доплаче! Ще видим и твоя Мъск, колко дълго ще прилага дъмпинга! Те и совалките бяха евтини!

Докато уса-гавърмънт му налива кеш с влаковата композиция.

ТАМ ХОДЯТ САМО ОТ КИРГИЗСТАН, ПОНЕЖЕ Е МНОГО УБАВО! А ЗНАЕШ ЛИ ЗА ЗЕЛЕНА КАРТА КАКВО Е ЧУДО СЕГА ТОЧНО- ЧИНОВНИЦИТЕ ВПОСОЛСТВОТО НЕ СМОГВАТ ДА ПРОУЧАТ КАНС=ДИДАТИТЕ!

АЙДЕ БЕ, КОГА ЩЕ ВИДИМ РУСКИ БИЗНЕСМЕН, КОЙТО НЕ КРАДЕ НАРОДНИТЕ РЕСУРСИ А кога ще видим американски бизнесмен, който не ни кара мухлясала царевица, който не стриже до кръв българския народ с цени на електроенергията, който не ни продава 40 годишини бракми НА КАРТИНКА? Платихме КАРТИНКИ!??!!

И СИ БИЯТ НЕГРИТЕ, НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ГО КАЖЕШ))):

Не ги бият, направо ги отстрелват по улиците.

Знаем ги големите балони на САЩ. Енрон и ипотечната криза! И този мошеник, дето си продава електрокарите на обезумелите американци. А най големия кеф ще е , когато правителствата нахакат данъци върху ер енергията, щото трябва да се избиват едни акцизи!

ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ! ААА, ЗАБРАВИ ДА СПОМЕНЕШ: А ЩО СИ БИЕТЕ НЕГРИТЕ, А? ДЕА СМЕШНИЦИТЕ РУБЛАДЖИЙСКИ!

А вие защо си убивате негрите?

Не се казва "балон", а гайда. И не е той, а майка ти. Заприличала е на войнишко кепе.

Мен за Русия не ме е страх! Имат си оръжейна промишленост, атомна, космическа! Страх ме е за Сауди Араби и длугите арабски страни, купувачи на американски оръжия! Оказа се, че Саудитска арабия имала проблеми с финансите, както и остър бюджетен дефицит! Какво ще стане, като спрат с петрола? Ааа, имали собственост на Запад? Ще видим, ще видим!

Заслужава си всяка стотинка от парите ! Искам да има повече дръзки предприемачи като него. Добре, че се появи той, защото в противен случай космическите полети щяха да завършат с разпадането на МКС. Чикярите дето го плюят ДМЛПКР.

Такива като него хабят земните ресурси за глупости!

Такива като тебе за много по-вредни ! - ядат и серат, хабят кислорода, хабят ресурси и накрая свършват като торба кокали, плитко заровени в нечий чужд гроб, без нищичко да са дали на света, само са консумирали като паразити.

Еми те така и едно време са растяли и консумирали, пък вие днес ги копаете и сондирате за да ги ползвате... Знаеш ли Конго на какво е заприличала от копаенето за едни метали дето се правят батериите за гробниците на този? А знаеш ли, че ги копаят в отрики рудници деца на 10години?

Ха познайте сега , кой плаща да се премахват дизелови и бензинови коли. Който познае ,получава усмивка по радиото.

Путин :)

аре пак: нов ник със стара песен.

Не всеки може, да е на второ място. Ама на първо е още по- добре.

Този и оня другия измамник... с върджин атлантик...не му помня името... Намерили с кого от държавния департамент да правят Делчо Спасов и ... хей бизнес , здравей здравей !!!

Другият измамник е дори Сър.

да-а-аааа сър БАНКРУТ. Няколко пъти вече. Затова не живее в щатите. Че и личен фалит като физ.лице е обявявал.

не помниш името? Как да помниш като имаш по-важни неща да помниш - чалга певачи и певачки... ма не се сещаш кой е най-големия собственик на звукозапис. смешник.

Мошенниците и измамниците не им помня имената - не си струва ! Оня с чалгите и той е от тях та и на него не му зная името, няма смисъл да го помня щото такива тарикати както се появяват от нищото така и изчезват, та затов аняма смъсъл да го помня кой беше.

а тебе никой не те знае кой си и ще си умреш без да си оставил нищо след себе си освен тоновете лайна.

Не помниш, щото не можеш. А не можеш, щото си глупав, мързелив и некадърен.

Що, ти какво ще оставиш?

Шотл Като толкова богат Georg или както и да се пишеш там. Аз съм оставил вече след себе си и има кой да ме помни. И да ти кажа какво - нито ще ти се иска да повярваш нито ще го разбереш. А и както разбрахме - не помниш. А и разбрахме защо.

забравих още и пишмания "бизнесмен" Както се вижда си един трол

Чак "Георг" се кръстил миризливия мръшляк. Да свучи "по-западно". Сигурно си Гошо-педала на махалата, нали ? Ами направи "Делчо Спасов" и ти бе ! Ей-го - твоя Бойко - даже не си крие Делчовците много-много - слага си си в чекмеджетата.

некадърния на кадърния не вЕрва.

като всички демократи

точно така ще да е... сега си бръкни некадърните ръчички в джобовете да провериш дали не си ги пробил още лентяйчо.

защо не направи МКС а ползува руската ?

тази "руската" дето е 80% американска собственост и 10% европейска и японска ли? аха...

кретенски я провери и си тресни тиквата в паметника на американските летци

виждам че ти си го направил и резултата от това келешче малко. Дори първия модул е АМЕРИКАНСКА СОБСТВЕНОСТ, на третия им пише ПИЦА ХЪТ, а последния от 5те им го вдигнаха със совалките. САМО ФАКТИ !!!

Да - нищо не не направил - някаква си капсула ! Виж, когато направи кораб и стигне друга галактика - тогава ще му кажем браво ! Ма си серсем бе !

Държавни поръчки му е майката.Той човека това и прави.Всеки тарикат у нас го знае, че иначе богат не се става.

Явно не си от "тарикатите". То за това за иска акъл, не само да можеш да пишеш неграмотно.

защо не направи МКС а ползува руската ?

тази "руската" дето е 80% американска собственост и 10% европейска и японска ли? аха...

Като има баламурници, които да му купуват стоката т.е. колите три пъти над производствената им стойност, и ,то авансово, чакайки наред както и да се заблуждават, че опазват природата с тези елдвигатели ! Само, че никой не се пита как е произведен тока за тези двигатели и къде ще се рециклират някой ден милионите отровни батерии !

бизнесмена... ти колко пари направи за същия период? Кой ли е баламурника?

Достатъчно, за да живея спокоен и нормален човешки живот, поне засега. А нима това да направиш нечовешки много пари е най-важното нещо в живота ! Според мен "чисти" пари, особено ненормално много не се правят по честен начин , а са обвити с приличен слой измама, мошеничество и лъжи и не дотам коректни действия! Но многото пари имат и основното свойство да "чистят" всичко нелицеприятно около субекта и обекта на неговото имане !

1. точно миналия месец ти казаха как се рециклират батериите 2. В Германия енергията генерирана без отделяне СО2 над мина фосилните горива от 3 години.

Ако обичаш не пиши за Германия, а за голямата държава зад океана. Дали тази държава не е една от две световни икономики не ратифицирали протокола от Киото за въглеродните емисии. Нали там се котират акциите на този господин.

САЩ има най-големия производител на електроенергия. Не се излагай без да си чел пишман бизнесмене. не ти вярвам вече, на това че си. явно всеки лафкаджия се смята за бизнесмен, а не продавач. Напиши си домашното първо преди да мяукаш тука глупости.

Пир по време на чума, нищо ново в света на богатите.

Винаги съм си мислил , че е сянка откачалка. Но явно не е след като е втория по богатство.

Пак си е същата, но богата откачалка :)

Ако е така, защо не сметнат, колко оборот е направил и колко ли данъци е платил,.... Нещо тогава май сметките няма да излязат

Годината беше доходна за най-богатите хора в света, отбелязват анализаторите. Въпреки пандемията и масовите съкращения, които засегнаха световната работническа класа, за една година най-богатите хора спечелиха общо 1,3 трил. долара. Е ми това е достатъчно. Ако някой все още не е разбрал за какво иде реч, то явно природата го е ощетила.

Акциите са се качили, браво. Богат ще стане ако успее да ги продаде. Обаче почне ли да продава те ще паднат веднага.