Коментари - Илон Мъск стана най-богатият човек в световната история | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-богатите хора в историята са Императорите.

Ей това е деградацията на обществото. Култ към парите. Всичко за пари. Ценностна система измерваща се в цифри. Кой бил най-богат. Затова човещината я няма. Човек за човека вълк с паричен глад. Децата ни така възпитават и обучават още от малки. Предмети като предприемачество. Хората заслужават съдбата си. Сега някой простак с монетарно мислене може да ми обясни какъв ганьо съм и колко напреднали са в "развития свят"

Хаха - тъпият български селяндур е възмутен! Тамън мина от каруца на ДВГ и сега ново двайсе! Частни тролейбуси! . Пак го цакат с топла бира мръсните капиталисти!

Ха-ха, хо-хо, хи-хи-хи- Илончо е богат на хартийки за еднократна употреба, които даже ги няма в наличност . . .

Да не забравяме най-важното - Apple и Tesla са балони и всеки момент ще се пукнат... и така от много време насам... За който не разбрал - саркастичен съм!

Всеки минус - игла в балона на Apple и Tesla...

Tesla изобщо не е основана от Мъск. Вземете си проверете източниците!

На Божков му запорираха сметка с трилион при което каза "бълха ме ухапала" и никакъв глас за това... Жълтата преса трябва да се заличи, че само пълни главите на така или иначе заблудения овчи народ...

_stankow

Най-богат ? Без да има трилион ? Щото някои хора имат. Но те не обичат да се говори за тях. Затова избутват напред младите милиардери.

пак се обеди неподготвен

_stankow

Ами да ви чуем и вас ? Имате ли собствено мнение ?

Финансовите възможностти на богатите се знаят, и няма избутвания, набутвания и други бутвания за каквито си мечтае всеки путлераст, с които да очерни този и онзи.

Да го кажем така - Законно най-богатият човек на Земята...

Най-важното е, че човекът си е надскочил масрафа и прави това, което го кефи, и да не забравяме - здравето е най-голямото богатство. Положителното в случая е, че не е взел от бедните и никой не гладува и мизерства от неговото забогатяване, за разлика от нашите велики бизнесмени на държавна хранилка, източващи обществен и социален ресурс !

Не е взел здравето на децата и хората в мините и преработката на литиум. Не е взел от измислените квоти за СО2, които после ние ги плащаме, като краен потребител. Не плаща данъци. Ползва субсидии от държавата, които пак идват от данъци и тн.

Тези числа са пълни условности. Неговите акции струват толкова в момента, но ако реши да продаде голямо количество наведнъж, цената им ще се срине. Флуктуираща цена във фиатни пари може и да се счита за богатство в наши дни, но не и в цялата история. В древния Рим е имало много по-богати хора.

!

Колко ли коли са обезпечени в този балон? Колко му е печалбата? Една компания с такава стойност трябва да продава коли повече от всички останали производители на света. Ако успее наистина да го постигне, значи и цената ще е реална.

аре стига с тия балони бе... от 20 години все се надувате бузи да ги спукате. Компания на 17 години се разви както никоя друга до сега. И това защото човека има визия за бъдещето. А вие тролове не виждате по-далече от носа си и обяснявате как все друг ви е виновен. Каквото е хванал тоя го е направил стандарт. От ПейПал до Спейската. И сега всички компании за коли неговия пример следват. Само Ганьо ни обяснява как - е па нема такова животно, след като видял жирафа.

Интересно.... Но колко реално и вярно, друг въпрос. Казват че зад Мъск, Безос и други, стоят много други богати но с "тъмни" истории хора, за които не се говори. Тоест Мъск е също лице, фасада на дадената фирма. Иначе браво на него ...но са по-сложни нещата.

я дай 1-2 имена, или просто от злоба така искаш да бъде. Що не гледаме направеното, а все гледаме да хвърлим лайна по някой? така по-добре ли ни е на "чистата" душица?

Напротив - Фен съм на Мъск!! Но други хора изкарват това мнение. Ти явно не знаеш как работят големите пари....и големите схеми на ниво правителство. Той е субсидиран също от държавата. Така че много капитал се налива при него. Не значи че е негов. Един пример за хора със страшно много пари и лоша репутация - като принца на Саудитска Арабия - които дори да инвестират в други фирми - няма да се показват. И тн. И тн. Явно гледната ти точка е много ограничена. :)

ама имена не каза... И щото някой го казал (който и на него не му знаеш името) то и ти така повтаряш? Ама разбрира се ти знаеш как работят големите пари. Я кажи как? Няма как да няма далавера. Чичо му е богат, подпират го. Голям гръб... и т.н.. нали? И правителството застава зад южноафриканче дете на разведени родители на госпожа и господин сульо... ма разбира се. И как се казва принца за който говориш и в кой фирми е инвестирал... ама така си чувал. той един принц има там... и то лош лош лош... и като някой е дал 5% лоши пари - всичко постигнато от ДРУГИЯ човек е лошо лошо лошо... Явно това, явно онова, ама нищо явно не казваш.. и разбира се другите сме ограничени, щото не виждаме схемата... (дето не я казваш каква е, ама няма как да няма такава)

на кратко казано: Писнало ми е от конспиратори.

Методологията за изчисляване на богатство в днешно време е доста абстрактна. Може да се поспори по въпроса дали Мъск, ако реши днес да продаде своите акции в Тесла (23,1% според Уикипедия), ще получи 272 милиарда долара за тях. Все пак би получил една доста солидна сума, независимо понижението на цената, което такова огромно предлагане би додовело на пазара.

Това той го знае. За това, когато продава/купува големи количества, всеки индивид/компания използва специализирани алгоритми, предлагани от банките, за да купува/продава блокове от акции в продължение на месеци и така да минимизира пазарния импакт, или слипидж както е още известен.

Тука може да се поспори - трябва да се изчака да се отвори инвестиционния тръст, който Рокфелер е завещал преди време. Там колко мангизи има ... :Д

Поредния безполезен богаташ, придобил всичко с измама , спекулации и кражби. И за всички наивници той не е вложил и цент в наука или образование.

Ако ФЕД продължава да печата трилионите, нищо чудно Мъск да стане и първия трилионер. Тъжна история. Целият зор на ФЕД е как да спасят богатството на богатите, а не как да помагат на хората.

Някой да е чувал за Якоб Фугер? Когато умира през 1525 г., той оставя на наследниците си богатство, което в днешни пари се изчислява на 400 милиарда долара. Не в акции, виртуални пари, бъдещи дивиденти или взимания по държавни заеми, а реални суми, земи, и сгради! Това е най-богатият човек на земята, чието имущество е познато. Защото никой не е наясно колко точно са притежавали Юлий Цезар или Сюлейман Великолепни, нали?

Разваля илюзиите създадени от братята Масони, видни защитници на статуквото. Хора, които вярват, че Мъск, Безос, Гейтс, Бъфет са най-богатите на планетата заслужават системата да ги контролира и води. Елементарната логика и критична мисъл може да даде отговори, но ниой не иска да се напъва нито да мисли нито да пита. Излизат новите "брандове" и "модерности". Важно е да си в час с "трендовете" и да си "важен".:)

Уики казва 309 МИЛИОНА долара (към 2020). Ти май между милион и милиард не правиш разлика :Д

Цитатът от мястото, което споменаваш: "Якоб Фугер построява замъка Фугерау в Тирол. Неговото състояние на края на живота му е ок. 400 милиарда евро, затова е наричан Богатия." Научи се да четеш, малкия!

Самите му заводи и физически активи не струват и 50 млрд. реална пазарна цена за строеж, всичко е един балон на борсите като цена.

Факт, но в сегашните времена (повторение на Роаринг 20-те), дори и криптото има стойност :Д

това са пълни глупости, аз съм най-богатия имам 900 милиарда.........вервайте ми.

Ваксините свършиха работа, но дали ще си го приберат извънземните, като ликвидират човечеството?

Са по оценки на борсата на база за пет години напред. Ако има нещо което да повлияе на цените на борсата и тази цифра се променя. Самсунг не са на борсата не ги интересува колко инвеститори имат, какво ще задуха утре на борсата. Тия класации са прах в очите. Ако реши да продаде акциите тази цифра веднага ще падне значително.

Хайде, пръкна се още един малък умник, който не прави разлика между "цифра" и "число", ама е борсов спец.

Добре де, дай обяснение, защо не е прав! Не да стоиш в тъмното кюше и да викаш от там!

Евалата на момчето.

Пишете глупости. Тесла не е основана от Мъск. Тя е закупена от Мъск. Не може "уважавана" медия да е толкова неподготвена.

Богат на хартия! Тръгне ли да продава, тогава става интересно! Всъщност четох отчета за първо тримесечие! Печалба от субсидии и продажба на биткойни! Това на Тесла! Без тях си е на загуба! За космическата фирма нищо не се знае, щото не е на борсата, ама и там е на загуба.

като почнете да се правите на умни.....

Много е просто. Две лисчета! Баланс и Отчет за приходи и разходи! Много е просто!

все пак си остава най богати човек. NetWorth - 255 billions... Колкото и да ми се правиш на счетоводител.... реалноста е, че Мъск вмомента и за следващите поне 20 години ще е най-богатия човек на Земята.

като умре, ще го отнесе ли със себе си?

Тролски идиоте, тези хора не се интересуват от парите си, а от идеите си, ясно ли ти е!!!! Некъв си лузър разсъждава, разбираш ли, че Айлън няма да занесе парите си в гроба, а човекът се вълнува от полети до Марс, взаимодействия машина-човек, подобряване пробега и бързината на зарежднае на Тесла!!!!!

Нема лошо да сее гюбре по Марс. Интерсно е как ще победи тъмнината?

Катафалката ремарке няма!

всички да сме бедни като тебе ли? А и човека влага адски много пари за наука... ти какво си направил

Още един лузър!!! Ти ще се возиш в ремаркето!!!

Не вярно,българските 240 държавни и местни феодали със обръчите от фирми са загарабили по хитър начин цяла територия от 1001000 кв км земя на Балканският полуостров!Бай Ганьо и Андршковците са най богатите на планетата Земя!

а някой да е чувал колко точно е състоянието на ротшилд или рокфелер? е, те за тва не го споменават за да не прилошава на простосмъртните и да не убиват самочуствието на такива като мъск

отдавна ги няма в тези класации... само простите българи вярват на разни конспирации че 90годишен дъртак управлявал света

Елементарно е ,те са измислили днешната финансова система ,логично парите да са в тях ,няма как някой с бизнес какъвто и ще да е да има повече от тях след като печатниците са техни ,банките са техни и тн ,било то и от преди 200 години ,все едно някой да е по богат от Мъск в неговата компания

Тяхното не е само пари, а власт и влияние.

ама сега сме 2021 година...

А разБойко влиза ли в класацията?

че да е в една класацияя с Борисов. Борисов има нерегламентирани пари

И?!

защо влизаш да четеш и да коментираш?

Se taia

Ами защото му се плаща за това, просто е.

Махайте го тоя измамник

?>???

Мога да изреждам много, но ако искаш детайлен документален филм разобличаващ този измамник, манипулатор, псевдоразбирач и нарцисист, влизаш в тубата и гледаш: "DEBUNKING ELON MUSK Pt1 (1080p)" и "DEBUNKING ELON MUSK Pt2 (1080p)" в канала на Common Sense Skeptic. Също може да са ти интересни и видеата на thunderf00t за Мъск, пак в тубата.

В чекмеджето и под магнолията има повече блага.