Икономисти: 50% ръст на доходите за 2 години у нас е невъзможен

Без реформа на съдебната система няма инвестиции, а без тях скок на доходите няма как да стане, твърди Владимир Каролев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иначе казано- теглете веднага кредити че се изнервихме да ви чакаме в банките .

Ние не само, че сме последни в Европа, но и изоставаме още повече.Образованието, здравеопазването ,армията и спорта са на африканско равнище.Много сме зле, сякаш война има.Народа се изнесе на запад и няма да се връща защото става по-зле.

За депутатите е възможен.Недейте вдига доходите защото българина ще живее по-дълго.Ще купува по-хубава храна и по-добри лекарства.От 9 милиона българите станаха 4 милиона.2,5 милиона са малцинствата.Бъдеще няма.

Ами ще ръси идиотщини на икономически теми, вие какво очаквате от пожарникар! Къде по света има държава управлявана от пожарникар, който отгоре на всичко е от подземния свят, директно подчинен на Пашата и мафиотските кланове? Има ли такава чудовищна глупост по света, освен в страната на дебилите? Този човечец, не само че лъже от сутрин до вечер, няма елементарна представа какво означава понятието доходи. Увеличена ли е средната РЗ с 50%, а пенсиите, а детските, а социалните и т.н.? Под доходи той разбира минималната РЗ на любимия му мургав избирател. Увеличиха с няколко стотака депутатските и чиновническите заплати и толкова. За всички останали е намалението - от над 30% инфлация и поскъпване. Всяко мижаво увеличение на част от доходи на населението е ликвидирано от инфлацията преди да е станало факт. Но казано е какъвто народът, такива са управлението и държавата. Овчето население го ядат помиярите. Въпросът вече е дали това глупаво, търпеливо отвъд мързела население, което не знае да защитава интересите и държавата си има право на държава?

То че не е възможно, не е. Ама кога ще спрете да цитирате този пукнат хемероид Каролев?! Това е все едно Вальо топлото нон стоп да се изказва.

Човекът е прав - напълно е възможно, ако се отприщи инфлация. Не бяхме ли всички милионери през 90-те?

Е как да не може?! Нали един станал милионер за 40 дни?

Само бенчо, вмирисания селяндур има 200% ръст!

Вие ли ще знаете по-добре от пожарникар-икономиста? Него са го галИли три папи по главата, а вас колко? А иначе само един каскет му трябва и ще изградим комунизЪмът или каквото там градим!

А и след 200 години , също ! С такава корупция .....!

Като се замисля че след време в учебниците по история децата ни ще учат за Великия,Недосегаемия Боко тиквата ми става лошо честно

Популизъм от политиците и вечната мантра от казионните икономисти. Оправданието с производителността е предимно мит, а където не е - то се дължи на липсата на инвестиции в квалифицирането на служителите. Никой обаче не казва как производителността на мигриращите се вдига в пъти, когато заживеят в други държави. Само към Германия за една година са мигрирали около 50 хиляди булгари. А кой знае каква е бройката към всички останали държави - Великобритания, Испания, Италия, Франция и т.н. Най-вероятно става въпрос за над 100 000.

Главния проблем в България са заплатите нищо друго, а за да гоним 50% увеличение на доходите трябва работа, е да ама зного работа искате да има от управлението а в повечето места в България дават минимална 400 :D :D Как искате да се оправиме малоузници такива, хората се изнасят младите се изнасят.. Аз лично за под 600 лева няма да работя, незнам как виждате вие нещата ма сме пропаднали и продължаваме да пропадаме, най - искренни пожелания за смърт на всички жт тоя кабинет, баси улигофренията, хората са изгубили повече вярата си отколкото по време на комунизма...

В ГЕРМАНИЯ, БЕЛГИЯ, ФРАНЦИЯ,АНГЛИЯ В заводите, цеховете, земеделието, строежите работят само чужденци - в това число и Българи - ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НИ Е В ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ НА ЗАПАДНЯЦИТЕ. В болници, проектански бюра , клиники - 30% от персонала с висше образование са чужденци , в това число и Българи. КАЧЕСТВОТО НИ Е КАТО НА ЗАПАДНИТЕ ВИСШИСТИ. В лабораториите на университетите в Германия, Белгия, аНГЛИЯ работят само чужду докторанти , в това число и Български студенти. НЯМА НИТО ЕДИН ГЕРМАНЕЦ, БЕЛГИЕЦ, аНГЛИЧАНИН - ТЕ СА СПРЕЛИ ДА МИСЛЯТ . НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕ САМОУНИЖАВАМЕ И ДА СИ ВТЪЛПЯВАМЕ ЧЕ СМЕ по-малко от другите. ТЕХНИЯТ СВЯТ СЕ РАЗПАДА, НАШИЯТ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ.

Забравяш една МАЛКА подробност! Че те градят техния свят, а нашият го гради бай Мангау. Доколкото един първобитен човек може да гради каквото и да е!

Всъщност не е възможно такова увеличение на доходите при запазване на сегашните ниски нива на безработица. Или с други думи за да имаме такова увеличение на доходите ще трябва да закрием нископлатени работни места. Плащаш минимална заплата от 1000 лева и уволняваш чистачката и хамалите и служителите с по 1000-2000лв. вършат и малкото нискоквалифицирана работа, която има. Реално в дребните фирми се получава такова нещо - вчера майстора, който ми прави ремонт вкъщи го питах защо сам мъкне материалите, мете и въобще върши неквалифицирана работа. Обясни ми, че за общак трябав да даде 50-60лв. на ден, а реално ще работи 2 часа и няма как да излезе сметката при 25-30 лева на час на някой, който не може да прави нищо друго освен да подава инструменти, да мете и да носи материали. Та така се получава, че реално този майстор е съкратил нископлатените работници и е останала само добре платения - самият той. И в неговата фирма средния доход се е увеличил с повече от 50%. ТА може - ама няма да се хареса на политиците такова увеличение на доходите.

на голо-Хуткин ден!

аз явно съм още по икономист, щото знам, че 50% ръст на доходите е невъзможен не само у нас, ами и навсякъде по света където има доходи! комунделите опитаха преди време, та после се наложи да махаме три нули от паричките си!

и двамцата са пълни въздухари! производство с добавена стойност почти няма! основно износ на суровини и работа на ишлеме вкл автомобило ! производителност нашти капиталисти праят със съкращение и стопиране заплати!!

смешника коркаролев -завършен палячо разказвач на вицове който го преместват от едно студио вдруго за разказване на анекдоти.

Всъщност, Истината за ниския ръст на доходите е, в сбърканата "Нео-либерална система" ! Тя е за изхвърляне! За 30 г. доказа, че работи в полза само на шепа алчен и продажен "Бг-Елит", който няма интерес да мисли за благото на народа и Държавата! Няма Справедливост! Няма истински Контрол на Държавните Институции върху дейностите на наши и чужди инвеститори, които печелят на гърба на народа и изнасят печалбите си навън! А, защо Държавата не инвестира?! Защото... А: се управлява от Неспособни/Некадърници; Б: защото се управлявлява от алчни за пари и власт "Подставени"... на външни сили! Или... и двете?! Носталгията по социализма е, не защото всички са били еднакво богати, а защото системата е била по-Справедлива: всеки е имал работа/заплата според образованието, опита, квалификацията си... Имало е Ред, Сигурност и Спокойствие, каквито днес -НЯМА! Това е!

Алоу, мурзилките от Савушкинаа, ае сменете малко опорната точка за гадните чужди империалистически компании, дето изнасяли печалбата си навън! Това го дрънкате - едно и също - от Пхенян до Лисабон!!!

армадата от чиновници много разхищава,много се краде,много бонуси,но на ниските пенсии дават един чеп-никога не искат осъвременяване да направят,а мижи да те лажем-и това било грижа за народа-над 2 000 000 са оставили в мизерия като ГЕНОЦИД-такива сте си ги ИЗБРАЛИ ликвидатори на държава и народ днес...

Абе щом Винету казва значе ще стане..какви са тези съмнения от разни там...

Че има ли някой, който да го слуша Бойко какви ги дрънка, хеле пък и да му вярва?!

Да, не е невъзможно! На теория може баба Меркел да каже "Божкее, тия българи колко са зле, сега ще им дам половината от нашия бюджет, за да се оправят.". Съществува такъв шанс, макар и да е много, много малък.

Революция е нужна! Да се вдигне народа, или това , което е останало от него, че да извади по площади и мегдани ония ми ти политици, че да почнат да им се търкалят главите в праха по земята... Ха да видим тогава, няма ли следващите управници да се маааалко позамислят как ще управляват.

А възможно е ,но само за мафията от БКП и нейните производни дето обезлюдиха България и продължават още по настървено.Окото на комуниста е ненаситно.Колкото повече,толкова повече ,но само за него. После разпределено на всички и ето ти ръст от 50%. Заплатата на призидента за една година била110000,а моята 5000.115000:2=75000:12 и готово.Какви са заплатите на мафията от кривосъдната система, това кажи каролев .Ясно е, че реформи на мафията няма как да се направят,значи отпиши и България и българите

Безмозъчният простак имаше предвид, че доходите ще се повишат, щом падне ГЕРБ. В този смисъл доходите ще се повишат и по-рано. Акцента на борисков беше да се бави арестуването му.

Днеска сме замръзнали в средновековието, скоро всички ще се осветявате с газови лампи и ще се греете на дърва като преди 44г...хаха

Аз някакви си икономисти ли да слушам или Тиквоний Първи, наше слънце, вожд, водач към бъднините светли

Те са едно и също, ама единия като говори пълни глупости леко го е срам.

Те са едно и също, ама единия като говори пълни глупости леко го е срам.

Ами то по тази логика не слушай и Каролев. Че той е Кратуний Първи, разбирач от всичко и главен бостански анализатор.

Гечев, Пелтека или Р.Овч. да слушаме само, те са най-гоуемите капацитети! Е, може и Решетников, нали, мурзилки.

Ами слушайте си ги щом ви харесват, бе, г-н Хехехе. Кой ви пречи?

На Борисов му се привижда само София може би,той не вижда,какво става в провинцията,където всичко тотално обезлюдява,като след чума.... Въпреки,че и София не е цъфнала,супер скъпотия и ниски заплати,единственото хубаво на София е,че има работа,но лошото е,че тя масово е нископлатена... Има изключения,но само западните фирми в София дават горе долу добри заплати,българските фирми не дават нищо,печалбата отива единствено за собствениците!

50% ръст на доходите, след това частен фонд за всеки гражданин на стойност 100 000$, безплатни пластични операции, проститутки без пари, златни фонтани, концерти на бат Мечо и Курабията всека нощ, джакузита и да ги порим кат хамсии . Възможно е в Хотел 4ти километър !

За мафията на власт това е е едневия, бе идиот

Ами възможно е да има причина за това българите да предпочитат да инвестират в чужбина. Точно заради съда и привилегиите за партийни бизнесмени.

По цял свят повишаването на производителността на труда се постига с нови технологии, високо ниво на образованието, нормално заплащане на работещите в производството, а не като в БГ, където някои разправят, че 1500 лв. са добър доход. Народът, обаче спи, а ня8кой му пее приспивни песни.

Още по времето на Орфей, по тези земи се е пеело, "Познай Себе Си, познай Себе Си, ...". А кое ще е името на премиера на колониалната ни държавица, е без значение. Ние не го избираме, а онези от Уолстрийт. "По цял свят повишаването на производителността на труда се постига...", с парични имагинерни спекулации. Вижте USA, UK, RF, ...

А бе кратун , за какви 50% говориш,Ненормалник това го няма в никой нормален свят .

Каролчо кои доходи са се увеличили с 50%? Вашите ли? Даже, мисля, вашите се увеличиха и със 200-300 до 500%..Затова и средното увеличение е 50%...Като оня дето ядял само ориз, другият ядял само пилешко, та статистиката показала, че двамата редовно ядат пиле с ориз....!

Растат доходите на служителите от Държавната администрация -избиратели на управляващите. Умишлено се цитира кух ръст на дходите, за да се вдигат заплатит на чиновниците с по 20-30% на година, докато пенсиите и заплатите в реалната икономика пълзят с 1-2% годишно.

"нещата трябва да се решават от независим съдия, а не да печели винаги този, който има повече връзки. Това ще стане, когато съдии и прокурори започнат да влизат в затвора" Независимият съд казваш?!Имаш предвид този при които като постъпи новината,че трябва да се избере човек за съдия на дело против друг съдия и всичко живо си взима отвод.Все едно би било тежко престъпление ако някой се изправи срещу колега.А прокурорите ни са под всяка критика и най-много получават по едно плесване през ръцете. "По думите на Мика Зайкова вдигането на доходите не става със заклинание, а с работа." И Великият бизнес така казваше когато чуеше за увеличение на МРЗ,като предлагаше по 12 часов работен ден за 20% от горе без бонуси и извънредни защо поради бог знае каква причина 8 часов работен ден в България е крайно не достатъчен за доходи над минималната заплата?! "Трябва да се вдигне производителността, за да се вдигнат заплатите" 8 часов работен ден в България едвам за 500-700 лева с малки изключения,а при съседките ни за същата работа двойни и тройни заплати,Но видиш ли това било така защото нашата производителност е прекалено ниска?!

Ако бяха стока нашите икономисти ,нямаше да сме в това състояние . Истината е друга -държавата се съмоубива. За да се вдигнат доходите ,трябва много неща да се нарпавят ,а те са -разбиване монопла на банките (заемите в България са над20 % лихва , а във Австрия са 4% ). - Премахване на енергииния монопол (ЕРП-та ) . -Демогравския срив (за майки от бълг.произход и работещи родители се орязва майчинство и детски надбавки ,а за цигани и издръжка на мигранти ,които лежат има пари ) .- Премахване на не- правителствините организации , които са тумора на обществото ( на Срос ,секти , масони икаквили не ....) ХА ДАНО ,АМА НА ДАЛИ . БОГ да прости България ако така продължава...

Какво увеличаване на доходите бе!? Скоро сметката за един радиатор на топлофикация ще надхвърли 1 пенсия в България....шибаняци и престъпници над 1, 5 месеца вече след изравнителните сметки на Техем топлофикация не дава право хората да си получат обратно надвзетите пари от нея...ууууу мръсници, мафиоти, простаци, крадци ...Срокът беше 1 месец, това на никой ли не прави впечатления в тая шибана малоумна мафиотска дупка

В България е разрешено да скачат само цените, а доходите трябва само да пълзят!

на ПРИКАЗКИ Е ВЪЗМОЖЕН ПОДОБЕН РЪСТ НА ЗАПЛАТИТЕ, но няма кой да се върже на подобни простотии - балъците ги няма, а остаалото вожд не вярва.

Ако само сивата икономика се свие на половина, статистиката ще показва с 30-40%. по високи доходи, бюджета ще е доста по пълен, защото ще се плащат данъци на реален доход, също и осигуровки, така че ще има и за здраве и за образование. Ако Ганьо бизнесмена с големото Ауди N1 вземе да си го купи за себе си, а не да си приспада ддсто през фирмата, както за колата, така за тостера, телевизора си, че и на бензина, и вземе да се осигурява по доход, а не на минимума и бум ще сме като Словения по бюджет

Повече пари за държавата на мутрите?!

това не се ле наричаше инфлация?

В България наистина има увеличение на доходите,но само на работодателите,не на работещите роби! Работодателите усещат растежа в икономиката и прибират печалбите единствено за себе си,работещите роби си знаят,че тук е вечна долнопробна криза...

Парии презрени, роби на труда... това беше преди няколко века, бе говедо неграмотно!

Я,си свали очилата и се огледай! Гроп и ЕС създадоха "проектова" буржоазия, по скоро аристокрация.Нещо подобно има в Гърция, Южна Италия, Южна Испания. Никой нормален инвеститор не би желал да се разправя със прости селски бекове (феодали).

От началото на годината животът на хората е поскъпнал с 37 лв. а пенсиите са вдигнати с 12-14 лв. цени, ток парно. След 01.07 още нови цени !

И без да си икономист знаеш, че това няма как да стане

Прост и отмъстителен народ, слаба държава. Издоиха ни и продължават до край. Апотеоз на невежеството и гьонсуратлъка. Кражби, далавери, поръчки, лобистки закони а президентът си ги говори едни вече 2 год. лобира за някои които не са се реформирали. Лапачка и пачка.

Иран, Мексико и Колумбия при Пабло Ескобар взети заедно

440 000 хил. бюджетни хрантутници, семействата им, родителите и децата гласуват за ГРОБ и източват работеща България.

Е от това по-тъпо изказване няма. Властта и парите са в бившите комунисти, а най наглите крадци и некадърници се нарекоха социалисти. а управлението на ГЕРБ е единственото до момента при което можен да усетим някакво икономическо развитие и промяна към добро в диържавата. Не казвам, че е на-боброто възможно, но в сравнение с всички правителства без това на Костов, само, са си доста добре.

Хе хе забавно то ако съдебната система почне да работи барабар с държавната администрация не 50 % ами 500 % ще се вдигнат доходите :)

Когато започнат да влизат съдии в затвора,че то сега дори най калпавите престъпници не влизат,какво остава за съдии и политици! Ако наистина започнат да влизат политици,съдии и олигарси в затвора България ще литне и хората ще почувстват всичко по джоба си,уви, до ден днешен такова нещо няма и всяко едно правителство идва на власт с такива обещания,а след това започва да пази статуквото и забравя,какво е обещавало! Всички правителства поне от 1994-та година насам пазят статуквото с всички сили!

За съжаление го възстановите на 10/11/89г, глупаци

ама не!!!!