Икономистът Петер Кройц: Да си зает е новата глупост

Според автора на бестселъри "компаниите се нуждаят от конструктивни бунтари", но човек трябва да казва и "не" и да отделя време за размисли за важното, седнал под дърво

Обратно в новината

Коментари - Икономистът Петер Кройц: Да си зает е новата глупост | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До HR отдела, от утре искам квота за бунтари във всеки отдел, за предпочитане жени от малцинствата или ЛГБТ.

Петер Кройц - поредният парашутист с "гениални " идеи, които нямат никаква връзка с рсалността. Изписани са един куп титли, но колко компании е създал той ? Не да е дошъл на готово "мениджър" и да раздава акъл. Понеже такива като тоя "умник" се назначават на ръководни постове , в големите компании е пълен батак.

това на робите не може да им се обясни, само на господари

Ааа, русфилистията се е изходила. Чудесно! Разхлабителните работят. :)))) Просветна ли малко света, ребята? По-лек ли стана живота? :))) Бегайте сега да бачкате... А, да, забравих, вашата "нива" е тука. :)))))))))

Немец, дресиран за роб-бачкер ни пробутва подобни финни манипулации от типа - " корпоративен бунтар". Ако някой от работещите роби в корпорациите е бунтар, той ще си основе собствена компания, няма да робува в стадото, наречено копрпорация! Иначе, иска им се на финансовите елити да видят новите лидери, ама няма как да стане тая работа, след като още от малки в западния свят вървят сериозни процеси по унищожаването на този тип човек бунтар и превръщането му в послушна марионетка или неговото маргинализиране, ако откажат да станат корпоративни или политически марионетки!

Тоя цървул, ако няма какво да яде и къде да живее, еле пък да храни семейство ще го питам как ще размишлява под дървото....

За съжаление светът е пълен с подобни плямпащи шарлатани

Проблемът не е в плямпането, все пак има свобода на словото. Лошото е, че тези влияят на вземането на еднолични корпоративни решения от най-висшия мениджмънт, които засягат десетки хиляди съдби и така си играят с бъдещето на обикновените хора, като котка с мишка.