Коментари - Икономист: Бюджет 2019 е на наложеното статукво | Бизнес.dir.bg
назад

Икономист: Бюджет 2019 е на наложеното статукво

Няма поети рискове, няма намаляване на неравенството в доходите и решаване на големите икономически проблеми, смята проф. Минасян

Обратно в новината
| Редактор : Красимир Тодоров

Коментари - Икономист: Бюджет 2019 е на наложеното статукво | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сърбигъзян...

от клакьорите на фатмака,а?!

а троле?

За да го има всичко казано по-горе, трябва да могат да направят. Те не могат!!!

Минасян не казва, че по време на няколко правителства, бюджетът се пишеше от Влади Горанов и Данчо Ментата. Така, че това са хората, които пишат бюджета. Толкова. Ама нямало рискове, нямало социален напредък. Глупости. Минасян говори и за инфлация по време на валутен борд, както говорят и неграмотниците от ДПС и БСП. Такъв срам и глупости направо са непоносими. То бива бива икономисти и политици да се появяват по всички медии и да лъжат тълпата с инфлация и то с всички признаци на дефлация, че няма накъде! Е, винаги идиотията и неграмотността могат да помогнат на глупостта, която единствена успява да си подобри рекорда. Освен в редки случаи , лошото е, че зад позата няма съдържание повече от 20 години. За последно ОДС правеха напредък и имаха реални възможности, но бяха изолирани от процеса на демократизация на България и бяха напълно унищожени. Да , но с тях си отидоха много компетентни кадри, които дадоха местата си на пълни мошеници. Но валутният борд остана и ни опази от тях. Сега упорито го забравят и с лъжи манипулират невежата тълпа. Всяко вдигане на цените по време на валутен борд е съзнателно изнасилване на народа, което се следва от компенсаторни икономически действия. Всичките мошеници крият това.

Инфлация = повишаване на цените. Дефлация = понижаване на цените. БСП = първия отбор на ДС, избран да прилапа публичните активи ДС = втори отбор на ДС, избрани да трансформират активите от публични в частни ДПС = контрольор, гарантиращ че върхушките в БСП и ДС няма да излезат извън контрол. ГЕРБ = втория стадий на прехода към феодализъм, сменил БСП и *ДС. Синтез между олигархия и власт, създаваш олигархатно управление в България.

комунистическата върхушка си запази привилегиите и заграби т. нар. общонародна собственост

едни честни хора - Марио Тагарински, Бакърджиев, Муравей Радев - направо да се просълзи човек от толкова честност и почтеност.

Инвестираните извън България повече от 3 млрд по всяка вероятност са или незаконно придобити или липсата на сигурност и гаранции в държавата и нейните институции принуждава притежателите им да го правят. Колкото до образованието у нас то е смешно и несериозно, но е логично неговото положение. Трябва да учим децата не просто на някакви знания, а да развиваме тяхното въображение, техния ентусиазъм и оптимизъм за бъдещето на страната и лично за техните семейства. Трябва да развиваме техните способности за работа в екип. Разбира се за постигане на тази цел са необходими подготвени хора, каквито нямаме. Нацията е обезкръвена от безкрайни, безмислени политически борби на една прослойка от обществото, наречена политическа класа и корупция на всички нива в държавните институции. Необходима е коренна промяна в манталитета на бългаската нация, да извадим на преден план духовността, добродетелността, нова ценностна система. Ако искаме да се развиваме и подобряваме живота си, да изпълняваме заветите на предците си, отдали живота си за България.

учат вече, всъщност на нищо не ги учат - целта е да завършат и толкова.

Защо трябва да има намаляване на социалното неравенство? пак ли всички ще ставаме бедни? Пак ли социализъм? Айде, изяснете се какво ще строим най-сетне!

Според мен човека иска да каже - да има повече средна класа.Щото сега сме като Русия(малко по добре от тях) - тоест една група хора МНОГО богати,една група хора МНОГО бедни,и една много малка част са нито бедни нито богати

Защото на бедните не им пука ЗА държавата, на богатите не им пука ОТ държавата и единствените които имат полза от държавата са средната класа. Ако и тя изтънее - получава се един хубав латиноамерикански вариант с биещи се банди по улиците. А полицията и армията са само едни от бандите...

До ZOZO не бедни, абогати като теб,или ти да си само богат.

Бюджета за 2019 г. е несимпатично елементарен, залагащ на доктрината „абе да изкараме и тази година на власт“ , а след нас и потоп. Учудва ли се някой защо чуждестранните инвестиции намаляват със всяка измината година, а сме остров на „стабилността „ ? Няма стратегия за 15-20 г. икономическо развитие на страната, няма приоритети в образованието за подготвяне на необходимите в близко бъдеще кадри. Това, че се увеличават заплатите на учителите е само наложена от реалността необходимост, а увеличението на заплатите на чиновниците е желание за запазване на статуквото. Няма стратегически инвеститор, който да си вложи парите в страна с едногодишно мислене. Парите обичат спокойствие, сигурност и дългосрочност. Това, не се отнася до гастролиращите вътрешни и външни далавераджии. Те няма да решат проблемите ни. С други думи, колкото и да обикаля Слънцето НИ в търсене на кинти, мисловния му хоризонт опира само до развъждане на овце, а ние това го преживяхте с нереализирания „добив“ на биволици от Индия преди 10-тина години.

и премиер като Нинова вземат власта то те за няколко месеца ще доведат страната до катострофа и огромно външно задлъжняване което всъщност ще бъде изпиране на червените пари и заробване на държавата!

Ха на бас че олигарсите които управляват държавата няма да допуснат Нинова на власт !

Тоя откри , че българите произвеждали 7000 евро на година , а на запад 30 000. Това всъщност е най-доброто постижение на българите от много време насам.

През 2019г. ни очаква поредния бюджет на мизерията за обикновения българин, до като за ГЕРБ ще има пари в изобилие за кражба и покупка на избори.

Точно. Края му се вижда затова всеки да се спасява по единично. Чиновническа Бокова България.

Стига сте искали от тази дътжава! Вие всички платихте ли си данъците? Ами здравните осигуровки, глобите към КАТ? Не спомагате ли за сивата икономика, като купувате неща без касов бон? Или може би продавате по този начин? Кой в България плаща данък от наемни отношения? Никой! А заплатата си не я ли получавате на ръка и ви осигуряват само на 510 лв.? Като си паркирате автомобилите в тревните площи или трошите плочите на тротоара, не ви пука за това, нали? Защото чуждото не е ваше. За разходите по ремонти не мислите. Каквито са хората, такава е и държавата. А България е точно такава, каквато сами сме я напраеили и такава си я заслужаваме!!!

До Н. Всички тези дейности са проблема на държавния апарат и когато той не иска да си свърши работата по тях - никой не може да го накара ! 1. Данъци - очаквам в началото на годината да получа попълнена данъчна декларация за предишната година със всички дължими данъци към държава и община, банкова сметка къде да внеса парите и сума. ЗАЩО не го правят така ? 2. Здравни осигуровки, глоби към КАТ и т.н. - в т.1. 3. Неиздаването на касов бон преследва ли се от държавата ? Ами плащането под масата - не е ли и то престъпна практика ? Как се преследва от държавата ?? 4. Паркирането в тревни площи, на забранени места и т.н. - не е ли грижа на държавата/общината да осигури паркоместа ? Къде са и колко са ? 5. Аз не съм правил държавата. Искаш ли АЗ да я направя ?

Поредният умник с варварско мислене....

Само да ти обясня нещо ,,икономисте'' ! На който народа даде парите си , той има право да ги харчи .

Компетентен съм в образованието и според мен колкото и пари да налеят, все тая. Едва ли млад добре образован човек ще се съгласи да работи в тези условия, ако ще заплатите да скочат тройно. Да премахнат вредните делегирани бюджети, да стегнат дисциплината и тогава да очакват млади учители.

Лошото е, че за да се повиши заплащането на учители, лекари и пр. дейности, които на произвеждат пряко пари е необходима силна икономика. Освен това съотношението между произвеждащи към чакащи на тях(пенсионери, инвалиди, безработни, нежелаещи да работят) е много неблагоприятно. Даже сферата на аутсорсинга (слугинаж на западните фирми), с която толкова се гордеем е много нестабилна. Една западна IT фирма, която печели добре, в момента в който в Румъния, Македония или Сърбия предложат по-добри условия за 24 часа ще си натовари партакешите на един ТИР и ще се изнесе.

главния архитект на софия за никъв хуй не става.

Ран&Ът успя...!!! Дааа...!!!

Тоя професор не съм го и чувал, нито съм го виждал някога да излезе с някаква позиция, някакви данни.... което естествено е притеснително, защото вече се напълни с псевдо професори като Мермерски, които са готово да ръсят всякакви глупости само и само да се показват по тивито и да станат известни. Като знае толкова, да даде някаква източник за доходността от 1%, защото аз лично не познавам инвеститор, който да си измесе парите и да инвестира за доходност 1%, вместо да ги вложи в нещо, които би му донесло 4 пъти повече. Освнен това какво е "социално неравенство" и защо бюджетът трябва да го премахва? Трябва според професорът да се назначат още държавни служители, които да получават големи заплати, за да се намали неравенството? Защото то това може да направи правителството.... което е грешната посока - трябва да се намалят държавните служители поне наполовина, така ще има повече пари за хората, които не могат сами да се справят. А колкото за бедните здрави и прави - ми не е нормално да си клатиш краката и да те мързи да учиш, и да искаш да взимаш голяма помощ.

Вие като не сте го виждали и чували,то проблема е у вас.Явно не се осведомен.

Явно тези, които са го съставяли са решили собствените си икономически проблеми, а държавата и народа - вълци ги яли.

Нинова може да завижда само. Умира от яд.

От яд,а народа умира от глад,а мутрите умират от преяждане.

Кой умира от глад . че не те разбрах добре ? Пияните бездомници по улиците , може би визираш ?