Икономическото чудо в Полша се дължи и на украинците

Помощта, оказана на пристигналите над 1 милион бежанци от Украйна, даде допълнителен тласък на това развитие

Обратно в новината

Коментари - Икономическото чудо в Полша се дължи и на украинците | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Относително ниски разходи за работни заплати, обаче благосъстянието расте.

Колко е забавно да четеш смешните злобни коментари на криви, гърчещи се, прости, русофилистични болшевишки комундели. Запомнете го: Фашистка Рассия умре!

А гъзева България ги гони. А... А помните ли, как при Боко щяха да викат украинци да работят в хотелите да бършат след пияните руснаци? Е няма вече. Гъз управлява. Ша го духате всички фамилно!

Няма икономически чудеса! Има само евтини енергия и суровини, подкрепени от робски труд! Всечко друго е демагогия и баламосване на биомасата ...

Има прости и неуки демони с червени петолъчки в главата наместо мозък.

Поредната Дойче Зеле диария

Гледайте си ги там укрите и се радвайте. Ако можете вземете и Лвовска област и ептен ще се оправите.

Това са трохи, остатъци от същинската храна. ЕС не можа да лапне цяла Украйна- земя, ресурси, население, пазар. Руснаците изпревариха ЕС -педерите. А ЕС няма накъде повече да се разширява, останаха само боклуци, като Косово, Албания и макетата.

Странно, че пускат материал от "швейцарското издание", което разсъжва за украинците в Полша. И то пристрастно. Защо не цитират полско издание? Това би било информация от първа ръка.

И то публикация на Дойче зеле

Свободно, блядове! Почивка, отпуснете анусите!

Колко жестоко изгубихме, че изпуснахме укрите!... (И жестока смрад на Дойчо Зеле...)

"Прогнозите са, че развитието ще продължи в същата посока. А Полша несъмнено ще играе ключова роля и във възстановяването на Украйна след войната. Тогава интензивните отношения между двете страни ще са само от полза." Ако има Украйна.........

И износа на оръжие за трилиони да не пропуснеме...

Доколкото въобще има икономическо чудо в Полша, то вероятно се дължи на помощите на САЩ и ЕС за Украйна, които минават основно през полска територия, и вероятно поляците също "усвояват" някаква (може би значителна!) част от тези средства!

Значителна едва ли. Но някакви огризки подхвърлени им от САЩ обират със сигурност.

Когато Украйна започна преговорите с Евросъюза едно от предприсъединителните условия беше Украйна да си прибере работeщите нелегално в Европа украинци... така че работещите не само в Полша украинци не са там от началото на войната, а още от момента в който Украйна отвори границите си. Само дето след Брекзит много поляци се върнаха в Полша, и завариха украинските нелегални емигранти да заемат работните места които поляците смятат за техни, а тъй като украинците работеха нелегално това стана причина за поредната вълна на експулсиране на украинци от Полша, е, войната стана повод нежеланите украинци отново да нахлуят в Полша... при това на законна основание, а това още повече вбеси полските патриотари. Тако че тия от ДВ пак са се престарали в опитите да ни опишат света в който изглежда само те си живеят;)

А у нас крият броя укри започнали работа сигурно защото са малко.

През лятото твърдяха че започналите работа бежанци са били 7100... само дето се оказа че повечето от тези "бежанци" от години си работят в България, и не са от бройката на пресните бежанци.

Не и на украинците, а единствено и само на тях, на храбрия и трудолюбив украински народ! Слава Україні! Героям слава!

Поредната изсмукана от палците простотия на Дойче зеле!

И на българите се дължи, що пилешко и гъби сме изяли внос от Полша бедна ни е фантазията.

Те бяха доволни и на Сирийци, но Украинците са в пъти по-добре! Това е проблема в доста напреднали в социално отношение държави. Пирамидата на пенсиите трябва да се поддържа с млади работници

Полското икономическо чудо се дължи ма милиардите отпускани от ЕС. На България и 1% от подобни пари не са отпускани.